Jump to content

the n e w s technique

Ροη

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Καλλιρρόη Αγγελοπούλου

Είδος: φαντασία

Βία; Όχι

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 2891

Αυτοτελής; Ναί

Σχόλια: Κάποια γεωλογικά στοιχεία παρμένα απο την βικιπαίδεια, η news technique απ'όσο ξέρω δεν υπάρχειdirol.gif

the n e w s technique.pdf

the n e w s technique.doc

Η γραφή σου είναι γοητευτικά χαώδης. Όταν συνηθίσει κανείς αυτή την αφήγηση σε ρυθμό μυδραλιοβόλου, με αναπήδηση από τρίτο πρόσωπο σε πρώτο, από αόριστο σε ενεστώτα και πάλι πίσω, με «άσχετες» πληροφορίες σφήνα, εγκλιματισμένος ο αναγνώστης απολαμβάνει ένα ασυνήθιστο διήγημα με έντονη ατμόσφαιρα του περίεργου.

Μου άρεσε αν και δεν κατανόησα αν υπήρχε τίποτα περισσότερο πίσω από την εμφανή διήγηση.

Παρ’όλα αυτά, θα πω ότι η ιστορία δεν είχε τίποτα ασυνήθιστο σε σχέση με όσα συναντά κανείς ήδη στη mainstream λογοτεχνία. Δεν το βλέπω δηλαδή για Φάνταζυ (μεγάλη κουβέντα γίνεται τελευταία). Eκείνο το «Ιστορίες Φαντασίας» στη Βιβλιοθήκη δεν νομίζω ότι εννοεί απλά Fiction. Ας το ξεκαθαρίσει κάποιος καλύτερα. Γι αυτό έχουμε και την κατηγορία «Διάφορες Ιστορίες».

Αυτή είναι τουλάχιστο η δική μου γνώμη. Ας πει και κάποιος άλλος τη δική του άποψη.

Πάντως, το στυλ σου μου αρέσει Καλλιρρόη.

Ευχαριστώ για τα σχόλια! Eίναι αλήθεια πως η ιστορία ειναι μάλλον light φαντασία, ήμουν σε δίλημμα για το πού να την ανεβάσω. αν δεν ταιριάζει εδώ παρακαλώ οι mods να την μεταφέρουν όπου νομίζουν("οκ, τότε στον κάλαθο σκουπιδιών") rofl.gif

Είναι αλήθεια πως προσπαθώ να χωρέσω πολλά σε λίγο χώρο(κυρίως γιατί δεν έχω υπομονή να επεκτείνω τις ιδέες που έχω). Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ιστορία που έχω γράψει ως τώρα και πάλεψα με τον εαυτό μου να μην την τελειώσω σε 2 σελίδες. Προσπαθώ να διηγηθώ με όσο πιο φυσικό τρόπο μπορώ, ακόμα και τα 'ένθετα', τους εσωτερικούς μονολόγους και τις διάφορες άσχετες παρατηρήσεις, πάντα προσπαθώ να τα εντάξω σε μια φυσιολογική ροή σκέψης του ήρωα(αλλά συνήθως είναι φυσιολογική μόνο για μέναchinese.gif). Ευχαριστώ για την υπομονή σου που κάθισες και το διάβασες και μάλιστα με τόσο εμπεριστατωμένα σχόλια! Χαίρομαι που σαν τον ήρωα

παρά το συμβατικό της κατάληξης δεν μετάνιωσες που έκανες την πορεία.

Η γραφή σου είναι γοητευτικά χαώδης. Όταν συνηθίσει κανείς αυτή την αφήγηση σε ρυθμό μυδραλιοβόλου, με αναπήδηση από τρίτο πρόσωπο σε πρώτο, από αόριστο σε ενεστώτα και πάλι πίσω, με «άσχετες» πληροφορίες σφήνα, εγκλιματισμένος ο αναγνώστης απολαμβάνει ένα ασυνήθιστο διήγημα με έντονη ατμόσφαιρα του περίεργου.

Κάτι παρόμοιο σκεφτόμουν κι εγώ όσο διάβαζα την ιστορία, αλλά ο Ντίνος το είπε πολύ-πολύ καλύτερα. Πραγματικά πολύ συμπυκνωμένη γραφή, χωρίς όμως να αφήνει κενά. Απ' αυτήν την άποψη την απόλαυσα. Απλά, δοκίμασε μερικές φορές να δίνεις λίγο περισσότερο χώρο στις ιδέες σου, επειδή κάποιες είναι σαν να έρχονται και να φεύγουν βιαστικά.

Η ιστορία ανέδυε μια γλυκιά μελαγχολία. Ένα χωριό στη μέση του πουθενά, με όλους εκείνους τους ευχάριστους (αλλά και περίεργους, κατά κάποιον τρόπο) κατοίκους, ανενόχλητο και άγνωστο... Υπάρχει μια νότα φαντασίας στην υπόθεση η οποία είναι διακριτικά κρυμμένη, τουλάχιστον έτσι όπως το είδα εγώ.

Αυτά κι από μένα.

Ευχαριστώ για την κριτική! Χαίρομαι που συμπάθησες το χωριό και τους κατοίκους του, δεν ξέρω αν θα έμενα για πάντα εκει, για διακοπές πάντως θα πήγαινα -και μετά να φύγω φυσικά, γιατι

ποια ζωή αξίζει χωρίς internet;

dirol.gif