aScannerDarkly Posted June 18, 2011 Share Posted June 18, 2011 Λέξεις: ~2400 Προειδοποίηση: Αν η Tiessa θελήσει να το διαβάσει, να το κάνει με δική της ευθύνη Όχι, δεν περιέχει φτερά και πούπουλα Άρα Υπάρχω.pdf 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted June 18, 2011 Share Posted June 18, 2011 Πεζό ποίημα. Ή ποιητικό πεζό, όπως προτιμάς. Όπως μας έχεις συνηθίσει, πολύ όμορφο και ατμοσφαιρικό και στολισμένο, αλλά δεν υπάρχει στην ουσία κάποια υπόθεση, απλώς δίνεις ζωντανά και περιγραφικά την αίσθηση δυο κόσμων. Είναι πάντως μια ανακούφιση να βλέπω ότι υπάρχουν και ποιητικά κείμενα που ξέρουν πιο είναι το όριο για να μη γίνουν μελό. Μπράβο. Δε βλέπω το λόγο να μην το διαβάσει η Tiessa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted June 18, 2011 Author Share Posted June 18, 2011 Ευχαριστώ. Δε βλέπω το λόγο να μην το διαβάσει η Tiessa. Απλά το λέω γιατί γενικά δείχνει μια ιδιαίτερη ευαισθησία, ιδίως σε κάποια κείμενά μου - και για έναν άλλο λόγο που θα σας πω από κοντά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted June 18, 2011 Share Posted June 18, 2011 Μια ιστορία με πολύ έντονο λυρισμό, όμορφες περιγραφές και πολύ ζωντανές εικόνες. Δυο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι που βρίσκουν ο ένας τον άλλο. Ωραία ιδέα, αλλά δεν είδα και κάτι που να τους συνδέει. Θα το ήθελα αυτό. Το τέλος είναι πετυχημένο, ανατρεπτικό, απροσδόκητο και λιγάκι σαρκαστικό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindtwisted Posted June 19, 2011 Share Posted June 19, 2011 Τι να πω, τι να πω. Νομίζω δεν σου έχω κάνει ποτέ αρνητικό σχόλιο. Εγώ γενικά δεν είμαι άτομο που νοιάζεται και τρομερά για υποθέσεις και πλοκές, δηλαδή και να μην υπάρχουν δεν με ενοχλεί. Το ταξίδι είναι που μετράει, ειδικά όταν το ταξίδι είναι λυρικό και τόσο μαγευτικό όσο αυτό. Δεν λέω τίποτ' άλλο: Είναι από τα κείμενα που μου αφήνουν ένα περίεργο συναίσθημα και ξέρω οτι μετά από μερικό καιρό θα επιστρέψω για να τα ξαναδιαβάσω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted June 19, 2011 Share Posted June 19, 2011 Αυτό πιστεύω ότι είναι ένα κείμενο 100% αντιπροσωπευτικό του ύφους σου και της θεματολογίας σου. Η ακινησία των πραγμάτων, οι όμορφες εικόνες, οι μεταμορφώσεις, η δημιουργία εννοιών και ζωής, η απρόσωπη έλξη των δυο φύλων- όπως τα έχω ερμηνεύσει εγώ, τουλάχιστον, διαβάζοντάς σε. Πολύ ωραίο κείμενο, το είδα σαν μια επικράτηση της ζωής μέσα από τον πόνο. Δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό, γιατί είναι η φύση του κειμένου τέτοια που αν σου αρέσει, σου άρεσε και τέρμα, ενώ αν δεν σου αρέσει, όλα σου φαίνονται στραβά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted June 19, 2011 Share Posted June 19, 2011 Προειδοποίηση: Αν η Tiessa θελήσει να το διαβάσει, να το κάνει με δική της ευθύνη Όχι, δεν περιέχει φτερά και πούπουλα Και να μην ήθελε να το διαβάσει η Tiessa, δεν υπήρχε περίπτωση να αντισταθεί σε τέτοια πρόκληση. Παρ' όλο που είμαι δηλωμένα υπέρ της πλοκής και της σαφήνειας, η αλήθεια είναι ότι είμαι και δηλωμένη φαν σου, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές. Λοιπόν: Μου άρεσε πολύ το κείμενο. Εγώ αυτό που κατάλαβα ήταν ότι οι κόσμοι έχουν ένα ασυνήθιστο σημείο επαφής. Ο κόσμος της γυναίκας είναι ουσιαστικά μια νεκρή έρημος μέσα σε σκληρό φως και ο κόσμος του άντρα βρίσκεται μέσα στο σκοτάδι. Κάθε του κίνηση προσφέρει ζωή στον κόσμο της γυναίκας και φως στον κόσμο τον δικό του, αλλά του στοιχίζει σε πόνο. Όσο περισσότερο μέρος του αιμορραγεί και καταστρέφεται, τόσο πιο όμορφος και πιο πλήρης γίνεται ο άλλος κόσμος. Θα έλεγε κανείς ότι υπάρχει μια ισορροπία, μια ποσότητα ύλης και πόνου που μοιράζεται-μεταγγίζεται από τον έναν κόσμο στον άλλον. Αν έλειπε αυτή η ανατροπή στο τέλος, θα ήμουνα σίγουρη ότι ήταν αυτό. Με το τέλος που δίνεις, αναρωτιέμαι αν υπάρχουν και άλλα ακόμα πράγματα που βρίσκονται κρυμμένα μέσα στο κείμενο. [...] και για έναν άλλο λόγο που θα σας πω από κοντά. Σπάω το κεφάλι μου να φανταστώ τον άλλον λόγο, αλλά πού θα πάει, δεν θα σε δω από κοντά; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aScannerDarkly Posted June 19, 2011 Author Share Posted June 19, 2011 (edited) Προειδοποίηση: Αν η Tiessa θελήσει να το διαβάσει, να το κάνει με δική της ευθύνη Όχι, δεν περιέχει φτερά και πούπουλα Και να μην ήθελε να το διαβάσει η Tiessa, δεν υπήρχε περίπτωση να αντισταθεί σε τέτοια πρόκληση. Ξέρεις, εκτός των άλλων, τελικά προέκυψε κι ένα φτηνό κόλπο για προσέλκυση αναγνωστών. Αυτό που δεν είχα στο νου μου, ήταν η αλληλοεπίδραση για την οποία μιλάς. Εγώ το έγραψα ως δυο κόσμους αλληλοσυμπληρωματικούς - φως/σκοτάδι, έδαφος/ουρανός, ζωή/φθορά, κίνηση/ακινησία. Το τέλος απλά ήθελα να βάζει όλα όσα έχουν διαδραματιστεί σε ένα πλαίσιο, που να περικλείει όσα λέγονται προηγουμένως για τη δημιουργία. Ή κάπως έτσι τέλος πάντων, γιατί είμαι ανίκανος στις εξηγήσεις. Τον άλλο λόγο... θα τον μάθεις κάποτε Edited June 19, 2011 by aScannerDarkly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts