Jump to content

Με τρίχρωμη παλέτα

Mindtwisted

Recommended Posts

Ωραία ιστορία.

[πολύ +] Η σκηνή με τον ζωγράφο ιδιαίτερα ζωντανή, ήθελα κι άλλο απ' τον γέρο, και δεν κατάλαβα γιατί δεν τον ξαναείδαμε.

[πολύ +] Πολλές γερές τσιμπιές ενοχλητικών συναισθημάτων, σκορπισμένες σ ε όλο το διήγημα.

Πέρασα καλά διαβάζοντάς το, και αυτό έχει σημασία.

Μου άρεσε κι εμένα, την διάβασα με προσοχή κι ευχαρίστηση μέχρι το τέλος. Είχε και μυστήριο και ατμόσφαιρα, με αρκετά σημεία που μου άρεσαν ιδιαίτερα( όπως αυτό με τη ντάλια).

Τώρα, επειδή έχω γράψει μια ιστορία κάπως παρόμοια, θα σου έλεγα να κάνεις τον γέρο πιο μυστηριακό, για να δικαιολογηθεί η δράση του. Ωραίο αυτό που μάντεψε τα χρώματα, αλλά μπορείς να το υποστηρίξεις καλύτερα και πιο πριν, για να υπάρχει ένα υπερφυσικό υπόβαθρο να πλανάται στον αέρα. Όχι τίποτα σπουδαίο, μια έμφαση στην εμφάνιση, κάνα περίεργο χαρακτηριστικό πάνω του ή κάτι τέτοιο, έτσι ώστε να δικαιολογηθεί, εντός πλαισίων, η όλη διαδικασία.

Υπάρχει ένα κενό: ο κακός της εαυτός, η ψυχή της, που ήταν στον καμβά, τόσον καιρό δεν είχε δει άλλες κακές σκέψεις της; Δηλαδή, η πρωταγωνίστρια, όπως και κάθε άλλος άνθρωπος, συνέχεια θα έκανε άσχημες σκέψεις, αλλά μόνο στο τέλος με την μικρή έγινε η διαφορά. Μπορεί να μου πεις ότι αυτή η σκέψη παραήταν κακή και δυνατή, αλλά πόσο πια μίσος για το κοριτσάκι; Θα μπορούσε να εκδηλώσει τέτοια συναισθήματα πολλές φορές ακόμα.

Μερικά στοιχεία παραπάνω για την γυναίκα δεν θα έβλαπταν, ένα περιβάλλον γύρω της, δηλαδή.

Συνολικά, μου άρεσε και την χάρηκα, καλή δουλειά.

Πολύ ωραία ιστορία. Ειδικά η πρώτη παράγραφος με γράπωσε για τα καλά. Από κει και πέρα συνέχισα να καταπίνω τις σελίδες με αμείωτο ενδιαφέρον.

Πολύ καλογραμμένη, πολύ καλοί οι διάλογοι, πολύ ωραία και σκοτεινή η ατμόσφαιρα (ειδικά στα σημεία που μιλούσε για εκείνη τη μυστηριώδη μορφή).

Γενικά, μου άρεσε πολύ και δεν νομίζω να ήθελα κάτι περισσότερο από αυτήν.

Καλή δουλειά.

Σας ευχαριστώ όλους που κάνατε τον κόπο να το διαβάσετε και ακόμα περισσότερο κόπο να σχολιάσετε!

Αν κάποτε αποφασίσω να κάνω αλλαγές θα τα λάβω σοβαρά υπόψιν, το υπόσχομαι.:good: