laas7 Posted July 16, 2011 Share Posted July 16, 2011 (edited) Ω!Νυχτα της εμπνευσης θεα του αποκρυφου, απαγορευμενου φρουτου των ανθρωπων. Με το λευκο σου χερι, το ντυμενο στα μαυρα, μαλακα κοβεις ασφοδελλους. Με τα χειλη βαμμενα κοκκινα δαγκωνεις το ωριμο ροδι. Τα ανοιξιατικα βραδια, κρατας κλωναρι ανθισμενης μυγδαλιας. Στον βαρυ χειμωνα, τα μακρια μαλλια σου πεφτουν μπροστα το μετωπο. Ω!Νυχτα της εμπνευσης θεα του αποκρυφου, το αποκοσμο σκοταδι σου νωρις επεσε στα βλεφαρα μου. Στο αυτι μου ψυθιριζεις ποσο δυσκολο ειναι ν'ατενιζεις το αιωνιο, απ' παραθυρο του παγωμενου χρονου. Χαμενη κοριτσιστικη μορφη, που στο σκοταδι στεκεις και ρυθμους που οι θνητοι δεν καταλαβαινουν μενεις να σιγοτραγουδας. Ω!Νυχτα της εμπνευσης, που μου χαριζεις τις στιγμες σου. Edited July 17, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αιθεροβάμων Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Μου άρεσε πολυ το συγκεκριμένο... φράσεις και λέξεις τόσο όμορφες όσο ποτέ πριν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 8, 2011 Author Share Posted October 8, 2011 Δεν ξερεις ποσο χαιρομαι που επιτελους καποιος σχολιασε το ποιημα αυτο και ειχε και ενα καλο λογο να πει! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoVa Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Αρκετά όμορφο και καλογραμμένο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domenico Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 (edited) Πολύ γλυκό και οι λέξεις που χρησιμοποιείς είναι όμορφες!! Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω την αίσθηση ότι μιλάς σε ένα άγαλμα που το φαντάζομαι σαn αρχαίο λατρευτικό άγαλμα μιας Αθηνάς ας πούμε. Γενικότερα όλο το ποίημα για κάποιο λόγο μου βγάζει κάτι σε κλασική ή ακόμη και ελληνιστική αρχαιότητα.... Edited October 14, 2011 by GaiusJuliusCaesarAugustus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 13, 2011 Author Share Posted October 13, 2011 (edited) Εχεις δικιο! Δεν περιμενα καποιος να το προσεξει! Η ιδεα ειναι η προσωποποιηση της νυχτας, αλλα με μυστικιστικα στοιχεια απο την αρχαια Ελλαδα π.χ το ροδι ηταν απαγορευμενο φρουτο στα ελευσινια μυστηρια (νομιζω και σε αλλα μυστηρια) κανεις μυημενος δεν επιτρεποταν να το φαει, επειδη λογω του εντονου εσωτερικου χρωματος εμοιαζε με την εμμηνο ρυση, ταυτοχρονα συμβολζε την γονιμοτητα και νομιζω πως συχνα το παντρευαν με την Δεσποινα-Περσεφονη ... μου αρεσε η ιδεα του απαγορευμενου φρουτου, οπως και στην χριστιανικη παραδοση με το μηλο και αποφασισα να το χρησιμοποιησω... η νυχτα ειναι μια θεα που χαριζει την εμπνευση, τις στιγμες της, στους ποιητες που μυστικιστικα γευονται το απαγορευμενο ... και το ποιημα ειναι σαν επικληση σε αυτην. Edited October 13, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts