Jump to content

Φόροι

Howard Crease

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Ηοward Crease

Είδος: Tρόμος

Βία; Ναι. Αηδιαστικότατη.

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 2869

Αυτοτελής; Ίσως. Ίσως και όχι. Δεν ξέρω!

Σχόλια: Αυτή η ιστορία γράφτηκε σε δυο μέρες, και μέχρι τώρα δεν έχει δεχτεί ουδεμία διόρθωση. Έχει συναισθηματική αξία για εμένα, γιατί τη θεωρώ ως το πιο καλογραμμένο κείμενό μου. Η πλοκή; Ναι, ίσως και απαράδεκτη. Το ότι είναι "σκατολαγνικό όργιο" ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Στο δικό μου σύμπαν, είτε καλώς είτε κακώς, οι υπόνομοι βρίσκονται στην ίδια εξίσωση με τα σκατά. Συγγνώμη σε όσους δυσαρέστησα, και ευχαριστώ για όλες τις ψήφους, και το χρόνο που ξοδέψατε.

Φόροι.doc

"Ιστορία εξαιρετικά καλογραμμένη με σκηνές (άγριες, ναι) που σου περνάνε στο μυαλό σαν να τις βλέπεις να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια σου. Αν και πολύ χοντροκομμένη σε κάποια σημεία, είναι γραμμένη πολύ καλά, από συγγραφέα με μεγάλες δυνατότητες και ανήκει σίγουρα ψηλά στην κατάταξή μου."

Αυτά είπα ανώνυμα, αυτά έχω να πω κι επώνυμα. Στην κατάταξή μου ήσουν δεύτερος ;-)

Howard το σχόλιο που σου έδωσα ήταν το εξής:

‘’ Ήταν καλά γραμμένη, υπήρχε μια πρωτοτυπία ως προς το φόρο που δικαιώνει και τον τίτλο, και συγχρόνως κουμπώνει με το θέμα τις ιστορίας σου αλλά το θέμα του υπόνομου το είδαμε σε ένα μέρος μόνο. Αυτό βέβαια δεν είναι τελείως αρνητικό γιατί ο υπόνομος μπήκε την κατάλληλη στιγμή και όλη ιστορία ανέβηκε σε εκείνο το σημείο. Την διάβασα προσεκτικά και δεν με εξέπληξε που μου άρεσε. Δεν ήταν από τις αγαπημένες του διαγωνισμού αλλά μου άρεσε. Ο τρόπος γραφής σίγουρα συνέβαλε σε αυτό. Οι περιγραφές και το πώς δείχνει ο/ η συγγραφέας τι παίζει στο μυαλό του ήρωα μέσα από την ωμή διήγηση σε κάποια σημεία. ‘’

Αυτό ήταν το δικό μου ανώνυμο σχόλιο στην ιστορία σου, αγαπητέ Howard, που προφανώς ένιωσες την ανάγκη να σχολιάσεις και στην εισαγωγή σου πιο πάνω.

"Εντάξει, μια που το θέμα αφορά την αποχέτευση, λογικό είναι να υπάρχουν ιστορίες με έμφαση στα σκατά και το χέσιμο και τις μυρωδιές κ.λπ. Όμως εδώ ο/η συγγραφέας δείχνει να χρησιμοποίησε το θέμα όχι για να γράψει μια ιστορία, αλλά σαν δικαιολογία για ένα σκατολαγνικό όργιο που ίσως φαντάζει πολύ χιουμοριστικό αν συνδυαστεί μάλιστα με τα κόπρανα ως είδος φόρου. Μόνο που δεν είναι. Ούτε χιουμοριστικό, ούτε κοινωνικός σχολιασμός, ούτε καλή ιστορία. Είναι πολύ εύκολη διέξοδος που δεν χρειάζεται καμμία σκέψη για να γραφτούν τέτοιες ιστορίες. Είναι ευκολόπεπτες και άκοπες ουσιαστικά. Είναι το είδος της ιστορίας που δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά, όταν βλέπω πως έχει γραφτεί μόνο για να βγάλει γέλιο τόσο δύσκολο όσο δυσκοίλιος ήταν ο πρωταγωνιστής της. Είναι σαν ένα υπερβολικά μεγάλο ανέκδοτο με "σκατάνθρωπους" που μπορεί να αρέσει σε χαβαλεδιάρικη αντροπαρέα φοιτητών. Τεχνικά, πάντως, η ιστορία ήταν γραμμένη μάλλον εντάξει, γραμματικά και συντακτικά, με καλό ρυθμό, στρωτή πλοκή, και συνοχή. Δεν αρκούν όμως αυτά για να την πω καλή ιστορία."

Δεν θα μπορούσα να διαφωνίσω καθόλου πως το τι γράφει ο καθένας είναι πάντα και ξεκάθαρα "δική του απόφαση". Και επίσης συμφωνώ πως είναι ένα καλογραμμένο κείμενο, σε αντίθεση με αρκετές άλλες ιστορίες. Λυπάμαι αν σε στεναχώρησε το αρκετά αυστηρό σχόλιό μου, αλλά συνεχίζω να πιστεύω πως μπορείς να γράψεις κάτι πολύ, μα πάρα πάρα πολύ καλύτερο από αυτή την ιστορία. Πάντως, επειδή ήταν σίγουρα μέσα στο θέμα, είχε αρκετά στοιχεία fantasy, και ήταν καλογραμμένη, παρά το κάπως ανελέητο σχόλιό μου, δεν την ψήφισα χαμηλά αλλά κάπου στη μέση.

Αυτά.

"Ιστορία εξαιρετικά καλογραμμένη με σκηνές (άγριες, ναι) που σου περνάνε στο μυαλό σαν να τις βλέπεις να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια σου. Αν και πολύ χοντροκομμένη σε κάποια σημεία, είναι γραμμένη πολύ καλά, από συγγραφέα με μεγάλες δυνατότητες και ανήκει σίγουρα ψηλά στην κατάταξή μου."

Αυτά είπα ανώνυμα, αυτά έχω να πω κι επώνυμα. Στην κατάταξή μου ήσουν δεύτερος ;-)

Απλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ! Τι άλλο;

Howard το σχόλιο που σου έδωσα ήταν το εξής:

‘’ Ήταν καλά γραμμένη, υπήρχε μια πρωτοτυπία ως προς το φόρο που δικαιώνει και τον τίτλο, και συγχρόνως κουμπώνει με το θέμα τις ιστορίας σου αλλά το θέμα του υπόνομου το είδαμε σε ένα μέρος μόνο. Αυτό βέβαια δεν είναι τελείως αρνητικό γιατί ο υπόνομος μπήκε την κατάλληλη στιγμή και όλη ιστορία ανέβηκε σε εκείνο το σημείο. Την διάβασα προσεκτικά και δεν με εξέπληξε που μου άρεσε. Δεν ήταν από τις αγαπημένες του διαγωνισμού αλλά μου άρεσε. Ο τρόπος γραφής σίγουρα συνέβαλε σε αυτό. Οι περιγραφές και το πώς δείχνει ο/ η συγγραφέας τι παίζει στο μυαλό του ήρωα μέσα από την ωμή διήγηση σε κάποια σημεία. ‘’

Χμμ, δε μπορώ να πω πως κατάλαβα τι ακριβώς θες να μου πεις, αλλά θα τα δεχτώ αμάσητα. Ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Αυτό ήταν το δικό μου ανώνυμο σχόλιο στην ιστορία σου, αγαπητέ Howard, που προφανώς ένιωσες την ανάγκη να σχολιάσεις και στην εισαγωγή σου πιο πάνω.

"Εντάξει, μια που το θέμα αφορά την αποχέτευση, λογικό είναι να υπάρχουν ιστορίες με έμφαση στα σκατά και το χέσιμο και τις μυρωδιές κ.λπ. Όμως εδώ ο/η συγγραφέας δείχνει να χρησιμοποίησε το θέμα όχι για να γράψει μια ιστορία, αλλά σαν δικαιολογία για ένα σκατολαγνικό όργιο που ίσως φαντάζει πολύ χιουμοριστικό αν συνδυαστεί μάλιστα με τα κόπρανα ως είδος φόρου. Μόνο που δεν είναι. Ούτε χιουμοριστικό, ούτε κοινωνικός σχολιασμός, ούτε καλή ιστορία. Είναι πολύ εύκολη διέξοδος που δεν χρειάζεται καμμία σκέψη για να γραφτούν τέτοιες ιστορίες. Είναι ευκολόπεπτες και άκοπες ουσιαστικά. Είναι το είδος της ιστορίας που δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά, όταν βλέπω πως έχει γραφτεί μόνο για να βγάλει γέλιο τόσο δύσκολο όσο δυσκοίλιος ήταν ο πρωταγωνιστής της. Είναι σαν ένα υπερβολικά μεγάλο ανέκδοτο με "σκατάνθρωπους" που μπορεί να αρέσει σε χαβαλεδιάρικη αντροπαρέα φοιτητών. Τεχνικά, πάντως, η ιστορία ήταν γραμμένη μάλλον εντάξει, γραμματικά και συντακτικά, με καλό ρυθμό, στρωτή πλοκή, και συνοχή. Δεν αρκούν όμως αυτά για να την πω καλή ιστορία."

Δεν θα μπορούσα να διαφωνίσω καθόλου πως το τι γράφει ο καθένας είναι πάντα και ξεκάθαρα "δική του απόφαση". Και επίσης συμφωνώ πως είναι ένα καλογραμμένο κείμενο, σε αντίθεση με αρκετές άλλες ιστορίες. Λυπάμαι αν σε στεναχώρησε το αρκετά αυστηρό σχόλιό μου, αλλά συνεχίζω να πιστεύω πως μπορείς να γράψεις κάτι πολύ, μα πάρα πάρα πολύ καλύτερο από αυτή την ιστορία. Πάντως, επειδή ήταν σίγουρα μέσα στο θέμα, είχε αρκετά στοιχεία fantasy, και ήταν καλογραμμένη, παρά το κάπως ανελέητο σχόλιό μου, δεν την ψήφισα χαμηλά αλλά κάπου στη μέση.

Αυτά.

Oberon, φίλε μου, δεν είμαι ο άνθρωπος που θα σε σταμπάρει επειδή δεν σου άρεσε η ιστορία του. Το σχόλιό σου δεν με ενόχλησε περισσότερο απ' όσο θα μ' ενοχλούσε μια λατρευτική, άκρως υποκειμενική κριτική. Το βλέπω ψυχρά το θέμα. Ο καθένας έχει τη δική του προσέγγιση στο οτιδήποτε, δε μπορώ να κρίνω αν είναι σωστή ή λάθος. Αναφέρθηκα πάντως στο χαρακτηρισμό σου γιατί ναι, αυτό το συγκεκριμένο ίσως και να με στενοχώρησε λιγάκι. Απλά θα πρέπει να συνηθίσω. Και ευχαριστώ για τις προσδοκίες σου. Peace!

OK, εδώ θα πρέπει να δηλώσω κάτι, ειδικά για τον όρο που χρησιμοποίησα "σκατολαγνικό όργιο". Αν και δεν θέλω να ακουστεί σαν να παίρνω πίσω το σχόλιό μου, γιατί δεν το παίρνω πίσω, ίσως ο χαρακτηρισμός αυτός να ήταν υπερβολικά σκληρός και να μου βγήκε επειδή η ιστορία σου ήταν από τις τελευταίες που διάβασα και ύστερα από τόσο . . . σκατό σε τόσες ιστορίες μάλλον είχα μπουχτίσει. Και επειδή και η ιστορία σου είχε υπερβολικά πολύ επίσης, κάπου τα είχα δει όλα πια οπότε είπα ήμαρτον στο σημείο εκείνο. Όμως αυτό ήταν λιγάκι, λιγουλάκι άδικο από μέρους μου, γιατί κάθε ιστορία πρέπει να διαβάζεται on its own terms. Οπότε ξέχασε τη συγκεκριμένη έκφραση και κράτησε τα υπόλοιπα. Περιμένω εξαιρετικές ιστορίες από σένα.

Edited by Oberon

Η ιστορία ήταν σίγουρα καλογραμμένη και υπήρχε σημαντική βελτίωση σε σχέση με τη συμμετοχή σου στον προηγούμενο διαγωνισμό, αν και τα θεματάκια που είχε η άλλη σου ιστορία υπάρχουν κι εδώ σε μικρότερο βαθμό.

Η ιδέα μίας ανθρωπότητας καταδικασμένης να τρέφει κατσαριδανθρώπους έχει κάτι το εύστοχα κωμικοτραγικό, το ίδιο και το δράμα του ήρωα. Όμως άπαξ και η ιστορία ξεπεράσει το αρχικό σοκ την έξυπνης ιδέας σκοντάφτει σε μια σειρά από λογικές τρύπες (γιατί ο κατσαριδάνθρωπος φλερτάρει με την ταμία για παράδειγμα, γιατί το φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα είναι παράνομο;) ενώ το τέλος μάλλον χαλάει το εφιαλτικό κλίμα που έχεις δημιουργήσει.

Γενικά, όχι άσχημη συμμετοχή, αλλά ίσως θα έπρεπε να την ξαναδούλευες από την αρχή κάποια στιγμή.

Η ιστορία ήταν σίγουρα καλογραμμένη και υπήρχε σημαντική βελτίωση σε σχέση με τη συμμετοχή σου στον προηγούμενο διαγωνισμό, αν και τα θεματάκια που είχε η άλλη σου ιστορία υπάρχουν κι εδώ σε μικρότερο βαθμό.

Η ιδέα μίας ανθρωπότητας καταδικασμένης να τρέφει κατσαριδανθρώπους έχει κάτι το εύστοχα κωμικοτραγικό, το ίδιο και το δράμα του ήρωα. Όμως άπαξ και η ιστορία ξεπεράσει το αρχικό σοκ την έξυπνης ιδέας σκοντάφτει σε μια σειρά από λογικές τρύπες (γιατί ο κατσαριδάνθρωπος φλερτάρει με την ταμία για παράδειγμα, γιατί το φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα είναι παράνομο;) ενώ το τέλος μάλλον χαλάει το εφιαλτικό κλίμα που έχεις δημιουργήσει.

Γενικά, όχι άσχημη συμμετοχή, αλλά ίσως θα έπρεπε να την ξαναδούλευες από την αρχή κάποια στιγμή.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου, κατ' αρχάς.

Το πλάσμα φλερτάρει με την ταμία για τον ίδιο λόγο που θα φλέρταρε μαζί της ένας διεφθαρμένος, γέρος πολιτικός. Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο στην ιστορία (το παραδέχομαι πως δεν είναι) αλλά οι Σκαθαράνθρωποι διοικούν την πόλη στην οποία εκτυλίσσεται η ιστορία. Η λογική τρύπα σχετικά με το φάρμακο πράγματι υπάρχει, αν και δεν είδα πουθενά να είναι παράνομο. Απλά για κάποιο λόγο, ο ήρωας δεν το είχε σπίτι του. Μπορεί απλά να ήταν πολύ σίγουρος για τον εαυτό του, τις άλλες φορές, τι να πω. Θα συμφωνήσω και για το τέλος. Έπρεπε να το κρατήσω μαύρο, ίσως να τον έχω παρατήσει δεμένο στην τουαλέτα. Δεν ξέρω τι μ' έπιασε.

Θα την ξαναδουλέψω κάποια στιγμή σίγουρα, πάντως.

φίλε Χρήστο στο τόπικ του διαγωνισμού είχα γράψει

"

έχεις πολύ(πολύ όμως) ωραία γραφή

και ακριβώς για αυτόν τον λόγο

απογοητεύτηκα με το κείμενο σου.

Νομίζω πως είναι κρίμα άνθρωποι που γράφουν τόσο καλά

να γράφουν για ένα σκατάτσι(από το χαρατσι)

"

και στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα την σκέψη πως έαν διάβαζα οποιαδήποτε άλλη ιστορία του συγγραφέα των Φόρων μάλλον θα έμενα αρκετά πιο ικανοποιημένος.Και πράγματι θυμάμαι πως το διήγημα σου για τον διαγωνισμό Όρασης μου είχε αρέσει αρκετά.

Ελπίζω η ιστορία αυτή να ήταν μία κακή παρένθεση και πως σύντομα να ξαναγράψεις μία εξίσου καλή ιστορία με το Φως(η και γιατί όχι καλύτερη )

"Μια αρκετά καλογραμμένη ιστορία, με έξυπνες δόσεις για τον κόσμο της υπόθεσης, ωραίες εκφράσεις, δυνατή γραφή και μερικές άγριες σκηνές. Το πρόβλημα είναι ότι ξεφεύγει από ένα σημείο και μετά, γίνεται γκροτέσκα χωρίς λόγο, ενώ δεν οδηγεί και κάπου συγκεκριμένα, σαν νόημα ή σαν επιμύθιο. Ανήκει, ωστόσο, στις ψηλές συμμετοχές, λόγω γραφής κυρίως. "

Αυτά σου είπα στο σχόλιο κι αυτά ήθελα να σου πω. Είσαι πάρα πολύ μικρός ακόμα -δεν είμαι κάνας μεγάλος κι εγώ, φυσικά, αλλά συγγραφικά τα χρόνια μετράνε διαφορετικά- και έχεις δυνατή πένα. Αν διευρύνεις συναισθήματα και ερεθίσματα -τι "αν", "θα"- μπορείς να γράψεις πολύ καλά πράγματα.

Το πλάσμα φλερτάρει με την ταμία για τον ίδιο λόγο που θα φλέρταρε μαζί της ένας διεφθαρμένος, γέρος πολιτικός. Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο στην ιστορία (το παραδέχομαι πως δεν είναι) αλλά οι Σκαθαράνθρωποι διοικούν την πόλη στην οποία εκτυλίσσεται η ιστορία.

Είναι ξεκάθαρο ότι διοικούν την πόλη, όμως η ένστασή μου είναι αλλού: έχουν συμβατές ανατομίες Σκαθαράνθρωποι και άνθρωποι; Και αν ναι, πώς ανέχεται κάποιος από το ανώτερο είδος να φλερτάρει κάτι τόσο κατώτερο όσο οι άνθρωποι. Θα ήταν σαν τον χασάπη που φλερτάρει με μία κατσίκα, για να σου το δώσω πιο λιανά.

Και τα δικά μου σχόλια:

" Δεν μπορώ να βρω τρόπο να το πω ευγενικά αυτό: ήταν ένα από τα πράγματα που διαβάζω και αναρωτιέμαι ταυτόχρονα γιατί γράφτηκε. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν η αποχέτευση, όχι το χέσιμο, θα μου πεις ο συγγραφέας εμπνέεται από το θέμα. Ναι, αλλά αυτό εδώ δεν βρίσκω να είχε καμία έμπνευση, η αηδία που είναι παραγεμισμένο δεν αρκεί για μία ιστορία. Και συγνώμη, αλλά στο τέλος γίνεται απλά αστείο. Δεν μου καίγεται καρφί ούτε για τον ίδιο, ούτε για τον γείτονά του, ούτε για τους υπόνομους της πόλης και τα όσα γίνονται. Το μόνο που μου έμεινε ήταν αυτή η βεβιασμένη προσπάθεια να αηδιάσει ο αναγνώστης. (Που ούτε αυτό πέτυχε, πιστεύω, γιατί ήταν όλο τόσο υπερβολικό, τόσο ψεύτικο, που δεν έπειθε)."

Πέμπτη στην κατάταξη για εμένα. Το θέμα σου είναι καθαρά υποκειμενικό κατά πόσο θα αρέσει ή όχι, αναλόγως με το στομάχι στο οποίο απευθείνεται. Το σκοτεινό κλίμα το πέτυχες πλήρως.

Εκφράσεις όπως : Πέτυχε καλό σταθμό. Ένας χρόνια νεκρός μαύρος τραγουδούσε με βραχνή φωνή μπλουζ από τα ηχεία. Ήταν για εμένα πραγματικά όλα τα λεφτά. Και μιλώντας για λεφτά το δολάρια νομίζω θα μου έκανε καλύτερα απ ότι το ευρώ για την πόλη που είχα στο μυαλό μου. Όσον αφορά το σκατολογικό όργιο, σε κάποιο σημείο έγινε υπερβολικό και για μένα κάνοντάς με γενικά να πιστευώ πως η τόσο καλύ γλώσσα χαραμίζεται. Και μετά πάμε στο δεύτερο μέρος, εκεί που ο Φράνκι είναι αιχμάλωτος. Εκεί είναι πραγματικά τρομακτικό. Αν αυτό δεν είναι χόρορ τότε δε ξέρω ποιό είναι.Στην όλη περιγραφή του πλάσματος που τον...εχμ...γουατέβερ. Εν ολίγης. Το στομάχι μου ανακατεύτηκε, θεώρησα υπερβολικό το βαθμό περιγραφής του όλου shit thing αλλά ακόμα και έτσι έπρεπε να σου βγάλω το καπέλο για τις περιγραφές σου και για το χόρορ περιβάλλον που δημιούργησες.

Για μένα ήταν ένα κείμενο με αρχή μέση και τέλος κι αυτό μέτρησε, σε σημείο που πήρε δεύτερη θέση στην δική μου κατάταξη. Το σχόλιό μου.

Χαριτωμένη αφήγηση, όπως και διάλογοι και κλεφτές ματιές στους χαρακτήρες. Γενικά ένα ισορροπημένο κείμενο, με σωστές δόσεις απ’ όλα. Το μόνο που δε μου έφτασε ήταν το τέλος. Ήθελα μια ή δυο προτάσεις ακόμη, να κλείσει πολύ δυνατά, η κατάληξη.

Το σχόλιο μου για την ιστορία σου

Το πρώτο μισό διήγημα ήταν εξαιρετικό. Μετά κάπου χαλάει, όταν τον παίρνουν τα τέρατα για να τον τιμωρήσουν που δεν τους κατέβαλε τους φόρους. Το τέλος ήταν λίγο κωμικό που ο οργισμένος πρωταγωνιστής σου μεταμορφώνεται στον Ράμπο.

Επίσης είναι λάθος για έμενα που όταν πάει να αγοράσει τα φάρμακα του δίνη ένα χαρτονόμισμα τον 50 ευρώ . Το ευρώ δεν νομίζω ότι κολλάει σε μια ιστορία τέτοιου είδους.

Γράφεις παρά πολύ ωραία και η γραφή σου διαβάζεται παρά πολύ εύκολα. Είναι τόσο χαρακτηριστικά ωραία που ενώ έχω διαβάσει μονό δυο διηγήματα σου μπορώ να την αναγνωρίσω μεταξύ άλλων συγγραφέων και φυσικά να κάτσω να την διαβάσω με την μια

Η ιστορία μού άρεσε αρκετά. Από τη μία επειδή είναι αρκετά καλογραμμένη κι από την άλλη λόγω της άκρως ενδιαφέρουσας και ανατριχιαστικής κοσμοπλασίας της.

Βρήκα πολύ καλή την όλη ιδέα με τη «φορολογία», που αν και είναι αρκετά τραβηγμένη έχει και μια δόση μαύρου χιούμορ. Τα σκαθαροπλάσματα αρκετά πετυχημένα ως δυνάστες και ως χαρακτήρες.

Από τη στιγμή που αρχίζει ο σωφρονισμός αλλάζει τρομακτικά ο βαθμός αηδίας (ναι, το παράχεσες :tease:), χωρίς να είναι αυτό κάτι που με πείραξε και καταλαβαίνω ότι εκεί ήθελες να φανεί μια υπερβάλουσα σκληρότητα.

Kαλογραμμένη, έξυπνη ιδέα. Ωραίο το τέλος, η μεταμόρφωση σε τρελό εκδικητή, αθώους, ένοχους, να τους παίρνει όλους η μπάλα. Πήρε την πρώτη θέση στη λίστα μου.

@joidv: Ευχαριστώ για το σχόλιο. Σίγουρα η συγκεκριμένη ιστορία δεν δουλεύτηκε -ούτε καν φτιάχτηκε- με τόση προσοχή όση το Φως, αλλά παρ' όλα αυτά παραμένει ψηλά στην εκτίμησή μου, ακριβώς για την γραφή μου. Ελπίζω να διαβάσεις κάτι καλύτερο από εμένα στο μέλλον!

@Stanley: Thanks man. Επέλεξα να γίνει γκροτέσκα σχεδόν αυτόματα, αυτό μου φάνηκε πως ταίριαζε με τη φύση των πλασμάτων. Εννοείται πως δεν περίμενα να περάσω κάποιο μήνυμα στους αναγνώστες, έτσι κι αλλιώς, ποτέ δεν ήμουν καλός σε αυτά. Είθε να παραμείνει η πένα μου δυνατή! :p

@Nihilio: Εεε, δεν ξέρω, ρε συ. Δεν το φιλοσόφησα καθόλου αυτό το αθώο πέσιμο. Μπορεί στους σκαθαράνθρωπους να μην αρέσουν οι γυναίκες του είδους τους, δεν ξέρω. Ένοχος.

@Cassandra: Ευχαριστώ για το χρόνο σου, και δεν πειράζει που δεν το είπες ευγενικά. Παραμένει μια άποψη εξίσου σημαντική με την οποιαδήποτε. Θα προσπαθήσω να καταλάβω πώς να σε κάνω να σου καίγεται καρφί, κάποια στιγμή ;-)

@Asgaroth: Ωω, το δικό σου σχόλιο με χαροποίησε ιδιαίτερα! Ώστε ήταν χόρρορ εκείνη η σκηνή ε; Να 'σαι καλά ρε αδερφέ, και δεν έχω ξαναγράψει ποτέ μου χόρρορ, και ήθελα να αρχίσω να ασχολούμαι. Συμφωνώ για το ευρώ, επίσης, και ναι, είναι αρκετά υπερβολικό το θέμα με τα σκατά. Ένοχος και εδώ, λοιπόν.

@Naroualis: Ευχαριστώ πάρα πολύ. Τι άλλο; :)

@NIKANTHI: Αλήθεια; Να και μια ενδιαφέρουσα άποψη. Να 'σαι καλά!

@Mesmer: Eυχαριστώ για το σχόλιο, και χαίρομαι που σου άρεσε. Το παράχεσα, ναι, αλλά στο σημείο που είχε φτάσει η ιστορία, δε γινόταν αλλιώς, και χάρηκα που το κατάλαβες.

@Ρόη: Πρώτη θέση;! Ε λοιπόν, αυτό δεν το περίμενα. Να 'σαι καλά Ρόη, ευχαριστώ!

@Cassandra: Ευχαριστώ για το χρόνο σου, και δεν πειράζει που δεν το είπες ευγενικά. Παραμένει μια άποψη εξίσου σημαντική με την οποιαδήποτε. Θα προσπαθήσω να καταλάβω πώς να σε κάνω να σου καίγεται καρφί, κάποια στιγμή

(Sorry, no Greek keyboard)

Why? I don't suppose you write for me, do you? ;-)

@Cassandra: Ευχαριστώ για το χρόνο σου, και δεν πειράζει που δεν το είπες ευγενικά. Παραμένει μια άποψη εξίσου σημαντική με την οποιαδήποτε. Θα προσπαθήσω να καταλάβω πώς να σε κάνω να σου καίγεται καρφί, κάποια στιγμή

(Sorry, no Greek keyboard)

Why? I don't suppose you write for me, do you? ;-)

I don't write for me either. Whoever says that, lies to oneself. I write for everyone who reads my story, so I want to satisfy everyone.

Αυτό ήταν το σχόλιό μου για την ιστορία σου:

"Καλογραμμένη ιστορία, με σωστή τεχνική, στρωτή πλοκή και ρυθμό. Είναι κρίμα λοιπόν που δεν πρόκειται για μια καλή ιστορία, τόσο επειδή δεν έχει θέμα, όσο και γιατί έχει σοβαρά προβλήματα αληθοφάνειας. Γιατί σε μακροσκοπικό επίπεδο να είναι τόσο σημαντική η διορία για κάθε άτομο μεμονωμένα; Αν είναι τόσο σημαντική η απειλή γιατί κάθε κάτοικος δεν έχει κούτες ολόκληρες από το φάρμακο στο σπίτι του;"

Edited by Cyrano

I don't write for me either. Whoever says that, lies to oneself. I write for everyone who reads my story, so I want to satisfy everyone.

Τέλος πάντων, δεν γράφεις για εμένα συγκεκριμένα.

( Άσχετο: Εσύ γιατί απαντάς στα αγγλικά; Είναι θέμα ομοιογένειας; :p)

Edited by Cassandra Gotha

Τέλος πάντων, δεν γράφεις για εμένα συγκεκριμένα.

( Άσχετο: Εσύ γιατί απαντάς στα αγγλικά; Είναι θέμα ομοιογένειας; :p)

Είναι. :)