Jump to content

Ρόδινο αίμα

niceguy0973

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Νεκτάριος Μπουτεράκος

Είδος: Τρόμου (λέμε τώρα!)

Βία; Κάτι λίγα...

Σεξ; Ναι, στο περίπου.

Αριθμός Λέξεων: 3.350

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Σχόλια, πολλά σχόλια, όσα περισσότερα μπορείτε...

Ρόδινο αίμα.doc

Edited by niceguy0973

Νεκτάριε

αρχίκα να πω πως υπάρχει τεράστια βελτιώση τον τρόπο γραφής από τον πρόλογο του ΥΔΩΡ

αλλά έπεσες πάνω σε στριμμένο άνθρωπο που βαριέται τις πολλές περιγραφές και προσπαθεί να τις αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι.

γι'αυτο το πρώτο μέρος του διηγήματος με κούρασε αρκετά με τις πολλές περιγραφές αλλά το δεύτερο μέρος το απόλαυσα αρκετά

γιατί οι περιγραες αν και υπήρχαν πάλι ήταν μειώμενες σε σχέση με το πρώτο μέρος και δώθηκε λίγος περισσότερος χώρος στην ανάπτυξη της πλοκής.

Γενικά πιστεύω πως εάν το πρώτο μέρος είχε λίγοτερες λέξεις θα μιλούσα για ένα άριστο διήγημα ,ενώ τώρα έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά καλό αλλά σχετικά άνισο διήγημα

(προσωπική άποψη πάντα έτσι :p)

Καλή συνέχεια!

Πάντα υποκειμενικές οι απόψεις μας, αλλα και πάντα καλοδεχούμενες... Εξάλλου μέσα από αυτές βελτιωνόμαστε. Σε ευχαριστώ Γιάννη!!

Edited by niceguy0973

Καλογραμμένη και ευκολοδιάβαστη ιστορία, με αρκετά ενδιαφέρον μπακ-στόρι. Αν και θα προτιμούσα να δίνονταν περισσότερα στοιχεία/νύξεις για το παρελθόν απ' την αρχή της ιστορίας, από το να δίνονται όλες οι πληροφορίες μαζεμένες στο τέλος.

Μου φάνηκε λίγο εύκολος ο τρόπος με τον οποίο η Ναντίν βρήκε το πώς να σκοτώσει τον αδερφό της (και την ίδια), αφού δεν είδα να υπάρχουν πουθενά τέτοιου είδους στοιχεία.

Θα ήθελα να γνωρίσω λίγο περισσότερο τη μικρή βαμπίρισσα, αφού, κατά τη γνώμη μου, ήταν η πιο τρομακτική παρουσία της ιστορίας. Την βάζει να κάνει μια πολύ καλή είσοδο και μετά την ξεχνάς.

Το κακό είναι πως τα βαμπίρ δεν προκαλούν πολύ τρόμο πλέον. Έτσι, ενώ έχεις ένα καλό στόρι, οι ίδιοι οι χαρακτήρες αποδυναμώνουν την ατμόσφαιρα, περισσότερο επειδή είναι γνωστό, λίγο-πολύ, το τι θα δούμε. Πάντως, είναι μια πολύ καλή βαμπιροϊστορία, που κράτησε το ενδιαφέρον μου μέχρι το τέλος.

Πολύ καλή κατα τη γνώμη μου η ιστοριούλα. Αν και δεν είμαι fan των ιστοριών με βαμπίρ, η συγκεκριμένη μου κράτησε το ενδιαφέρον ως το τέλος.

Σε αντίθεση με τον φιλτάτο Γιάννη, οι περιγραφές για εμένα είναι σημαντικό στοιχείο σε ένα διήγημα και ως εκ τούτου έπλασαν μια ατμόσφαιρα όσο σκοτεινή όσο χρειαστηκε για να μπώ στο κλίμα.

Το μόνο αρνητικό θα έλεγα πως είναι η προβλεψιμότητα της ιστορίας. Κατάλαβα δηλαδή απο τη στιγμή που

της μίλησε ο αδερφός της την πρώτη φορά,

τι συμβαίνει και που πρόκειται να καταλήξει η ιστορία. Αν και

η σχέση των δύο

δεν ήταν και τόσο προβλέψιμη!

Θα ήθελα μόνο η σκηνή που

"αυτοκτόνησαν" και οι δύο

να διαρκέσει περισσότερο και να είχε περισσότερο suspence, αλλά ήσουν ήδη πέρα απο το όριο λέξεων, αρα στο συγχωρώ!!! :yahoo:

Καλή τύχη Νεκτάριε!

Εμένα οι πολλές περιγραφές μ' άρεσαν αρκετά γιατί μ' έβαλαν στο κλίμα της ατμόσφαιρας αν και δυστυχώς στις μέρες τα βαμπίρ δεν εμπνέουν τον τρόμο που τους αρμόζει. Λίγο γρήγορα πήγε η ιστορία απ 'την μέση και μετά, τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε, αλλά μόνο που είχε σχέση με βαμπίρ, εμένα με κέρδισε hehe (Τέτοια βαμπίρ, όχι τύπου twilight :p)

Καλή επιτυχία Νεκτάριε! drinks.gif

Εμένα οι πολλές περιγραφές μ' άρεσαν αρκετά γιατί μ' έβαλαν στο κλίμα της ατμόσφαιρας αν και δυστυχώς στις μέρες τα βαμπίρ δεν εμπνέουν τον τρόμο που τους αρμόζει. Λίγο γρήγορα πήγε η ιστορία απ 'την μέση και μετά, τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε, αλλά μόνο που είχε σχέση με βαμπίρ, εμένα με κέρδισε hehe (Τέτοια βαμπίρ, όχι τύπου twilight :p)

Καλή επιτυχία Νεκτάριε! drinks.gif

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Δεν έχω προλάβει ακόμα να διαβάσω την ιστορία σου, παρότι την κατέβασα... Με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνω και θα σου γραψω...

Καλή επιτυχία, λοιπόν!!!

Είμαι φαν των ιστοριών με βρικόλακες και η συγκεκριμένη είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή. Εύχομαι να μπορούσα να χρησιμοποιήσω μια δομή προτάσεων ανάλογη με τη δική σου... Για μένα δεν ήταν προβλέψιμο, αν και θα ήθελα να μας τοποθετήσεις περισσότερο στο χωροχρόνο. Για ποια εποχή μιλάμε; Σε ποια χώρα; Ίσως θα μου πεις δεν έχει τόσο σημασία όσο η ίδια η πλοκή σου, αλλά τολμώ να πω ότι όλες αυτές οι περιγραφές και η "βαριά ατμόσφαιρα" στα δωμάτια του σπιτιού μου προκάλεσαν την περιέργεια. Έχεις ασχοληθεί ξανά με το μοτίβο των βρικολάκων;

Σαγηνευτικό και μυστηριώδες, δεν ήθελα να τελειώσει.... Καλή συνέχεια.

Είμαι φαν των ιστοριών με βρικόλακες και η συγκεκριμένη είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή. Εύχομαι να μπορούσα να χρησιμοποιήσω μια δομή προτάσεων ανάλογη με τη δική σου... Για μένα δεν ήταν προβλέψιμο, αν και θα ήθελα να μας τοποθετήσεις περισσότερο στο χωροχρόνο. Για ποια εποχή μιλάμε; Σε ποια χώρα; Ίσως θα μου πεις δεν έχει τόσο σημασία όσο η ίδια η πλοκή σου, αλλά τολμώ να πω ότι όλες αυτές οι περιγραφές και η "βαριά ατμόσφαιρα" στα δωμάτια του σπιτιού μου προκάλεσαν την περιέργεια. Έχεις ασχοληθεί ξανά με το μοτίβο των βρικολάκων;

Σαγηνευτικό και μυστηριώδες, δεν ήθελα να τελειώσει.... Καλή συνέχεια.

Για αρχή να σε ευχαριστήσω πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά και τις παρατηρήσεις σου. Η αλήθεια είναι πως δεν εχω ξανασχοληθεί με το συγκεκριμένο μοτίβο, ούτε με πολλά ακόμα. Είμαι νέος στον χώρο της γραφής και ψαχνομαι. Έχεις δίκιο για τον χωροχρόνο. Δεν τον δίνω. Απλά σκέφτηκα πως θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε εποχή. Δεν με απασχόλησε. Ακόμα και σε μια σημερινή εποχή ένα σπίτι που κατοικείται από βρικόλακες έτσι το φαντάζομαι.

Warning: Η κριτική αυτή θα είναι σκληρή, αλλά ελπίζω να την εκτιμήσεις. Αφορά τη γενική μου εντύπωση.

Θα ξεκινήσω από αυτό που μου έκανε την περισσότερη εντύπωση, και αυτό ήταν η δομή της ιστορίας(αν και φταίει και το πλοτς για αυτό). Ξεκινάς με το δεύτερο πιο κλισαρισμένο ξεκίνημα σε ιστορίες φανταστικού, με την ηρωίδα να ξυπνάει και να μη θυμάται τι έχει γίνει, κάτι που έχουμε διαβάσει ήδη δεκάδες φορές. Και όχι μόνο ο αναγνώστης τη βλέπει να περιπλανιέται μόνη της αριστερά και δεξιά χωρίς να γίνεται τίποτα, αλλά του έχεις δώσει και από την αρχή ένα πολύ ισχυρό hint για το τι πραγματικά γίνεται. Θα σου έλεγα ότι είναι καλύτερο να δίνεις σχετικά νωρίς κάτι που θα πιάσει τον αναγνώστη και θα τον απορροφήσει στην ανάγνωση, είτε αυτό είναι μια δυνατή αρχή ή ένα μονοπάτι από μικρά hints για το τι συμβαίνει. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα από τα δύο. Θα μπορούσες πχ να ξεκινούσες με την ηρωίδα να ξυπνάει από εφιάλτη ή τη συνάντηση με το κοριτσάκι να έρχεται με τη δεύτερη σελίδα.

Και, όταν τελικά έρχεται η εξήγηση, αυτή δίνεται μέσα από αναμνήσεις που επιστρέφουν και δίνεται μάλλον άνευρα, την ιστορία όμως τη βοηθάει πολύ το τέλος, που είναι δυνατό και δίνει την επιθυμητή κάθαρση στο δράμα.

(κάπου εδώ συνειδητοποιώ βέβαια ότι ίσως είμαι άδικος γιατί είχες τον περιορισμό να ακολουθήσεις αυτή την πλοκή - αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχει νόημα και να δώσεις ενδιαφέρον σε μία αρχετυπική πλοκή.

Στη γραφή τώρα, είδα μία πένα που έχει και ικανότητες και δυνατότητες. Ο λόγος σου έχει ροή, δημιουργεί ατμόσφαιρα και έχει και πολλές ωραίες εικόνες, όμως ταυτόχρονα του λείπει η πειθαρχία και, κυρίως, οι μικρές εκείνες επιλογές λέξεων που θα του δώσουν ένταση και σφρίγος (αν θυμάμαι καλά, στα σχόλια που σου έστειλα έχω σημειώσει τέτοια 3-4 σημεία).

Η πλοκή σου πρωτότυπη δεν είναι, αλλά ακολουθεί καλά και το σχεδιάγραμμα του plots και αφήνει ικανοποιημένο τον αναγνώστη.

Αν και η ιστορία δε με ενθουσιάσε, θα συνεχίσω να διαβάζω επόμενες δουλειές σου γιατί βλέπω ότι η γραφή σου έχει δυνατότητες και αρκετά περιθώρια να εξεληχθεί.

Σχετικά με τη γραφή νομίζω ότι ο Nihilio τα λέει όλα.

Σχετικά με την πλοκή: από νωρίς γίνεται αντιληπτό ότι έχουμε να κάνουμε με βρικόλακες. Ίσως αν αυτό δεν συνέβαινε να βελτιωνόταν η εξέλιξη στα μάτια του αναγνώστη.

Πλοτς: Τηρείται αρκετά εκτός από το σημείο με τη δυσκολία επικοινωνίας. Το δίλημμα (αν συνεχίσει να υπάρχει ως βρικόλακας ή όχι) είναι δυνατό και ενδιαφέρον, αν και κλασικό. Εδώ συνδυάζεται με την αιμομιξία με θετικά αποτελέσματα. Εξαιτίας των (πολύ καλών) περιγραφών (οι οποίες μάλλον ταιριάζουν σε γοτθικού τρόμου διηγήματα) ξόδεψες αρκετό από το επιτρεπόμενο μέγεθος και έτσι δεν μας έδωσες περισσότερες πληροφορίες για τις σκέψεις της ηρωίδας, όπως και για το ιστορικό της οικογένειας. Στοιχεία τα οποία ίσως να βελτίωναν την πλοκή και την εξέλιξη.

Οι περιγραφές και η επιλογή λέξεων ταιριάζαν πολύ στο στυλ της ιστορίας και μπορώ να πω, πως ποτέ δε βαριέμαι ιστορίες με βρυκόλακες. Αυτό που εντόπισα ήταν πως δε τηρήθηκε το κομμάτι του πλοτς περί δυσχέριας επικοινωνίας. Επίσης κάποιες λέξεις χρησιμοποιούνται αρκετές φορές και μερικές δε ταιριάζουν και τόσο κατά τη γνώμη μου.(όπως το κατάμεστο από κοσμήματα κουτί.). Το τέλος είχε τεράστια απόριψη πληροφοριών σε πολύ μικρό κομμάτι και μου φάνηκε too much.

Φιλαράκια σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας. Ο λόγος που παίρνω μέρος στους διαγωνισμούς είναι αυτός ακριβώς. Να μάθω να χειρίζομαι όσο γίνεται καλύτερα τις ιστορίες που γράφω. Και τα σχόλια σας με βοηθούν αρκέτα και τα εκτιμώ ιδιαίτερα...