Jump to content

Λήξη Προθεσμίας

jjohn

Recommended Posts

τιτλος:Λήξη Προθεσμίας

λέξεις:2731

βια:ναι

ειδος:dark(? αν όχι μη βαράτε) κλαψοfantasy

σεξ:νιετ

σχόλια: Για το πλοτς 2

α έχει και βρισιές μέσα :p

οπότε έχετε το ελεύθερο να βρίσετε και εσείς στην κριτική σας :p

liksiprothesmias.doc

Υ.Γ επειδη το κείμενο έχει γραφεί σε libreoffice , πείτε με έαν έχετε κάποιο πρόβλημα σοα word σας(αν και δεν νομίζω)

Edited by joidv

Κι έρχομαι και σε σένα φίλε Γιάννη μετά τον Δημήτρη. Η γραμματοσειρά σου ήταν λίγο κουραστική, αλλά τα κατάφερα. Ωραίο το story σου και η πλοκή σου. Κοινό στοιχείο με τον Δημήτρη η αλλαγή προσώπων (μου θύμισε λίγο EZEL :p). Αυτό που μου έλειψε ήταν η ατμόσφαιρα, το συναίσθημα. Προσωπική εκτίμηση πάντα...

Καλή μας επιτυχία λοιπόν... :)

Δυστυχώς, η ιστορία δεν μου άφησε καλές εντυπώσεις.

Καταρχάς από άποψη περιβάλλοντος. Βρισκόμαστε σε ένα σύγχρονο κόσμο, βλέπε υπολογιστές, ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, αλλά υπάρχουν και θεοί με διαολόσκυλα, κι όλα αυτά δεν δένουν πολύ καλά. Δεν θα με πείραζε ένας τέτοιος κόσμος, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει και η ανάλογη προετοιμασία ή κάποιες πληροφορίες, για να έχω μια καλύτερη γνώση του πού βρίσκομαι. Εν τέλει, ίσως να μην χρειαζόταν αυτό το σύγχρονο περιβάλλον. Γιατί να τα μπερδέψεις τα πράγματα; Ένας φάντασυ κόσμος θα ήταν πιο ταιριαστός.

Επίσης, η εξέλιξη της ιστορίας, ειδικότερα στην αρχή, ήταν πολύ εύκολη. Ο τρόπος που το σκάει η Ίλλιν, ο τρόπος που βρίσκει τα χρήματα και στη συνέχεια το μάγο και το πόσο εύκολα τον ξεφορτώνεται.

Οι διάλογοι ήθελαν λίγη δουλειά παραπάνω για να ακούγονται πιο φυσικοί. Και γενικότερα το κείμενο χρειάζεται μια καλύτερη μορφοποίηση.

Αλλά για να μη σταθώ μόνο στα αρνητικά, μου άρεσε πολύ η αποκάλυψη του παρελθόντος της Ίλλιν/Καρρίν και ο τρόπος που βρήκε για να προστατευτεί από το θεό. Το τέλος ήταν κι αυτό καλό.

Καλή επιτυχία.

Να πώ και εγώ την ταπεινή μου γνώμη.

Η βάση της ιστορίας ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα με βασικό στοιχείο όπως προαναφέρθηκε, οι ιστορικές αναδρομές του παρελθόντος της Καρρίν. Τα στοιχεία fantasy που περιείχε προς το τέλος μου κράτησαν το ενδιαφέρον καθώς ότι είχε αρχίσει να δημιουργείται μια εικόνα στο μυαλό μου.

Και κάπου εκεί σταμάτησε. Το τέλος μου φάνηκε απότομο, αλλά μπορεί και να έγινε σκόπιμα για να αφήσει τον αναγνώστη να το επεξεργαστεί. Επίσης οι περιγραφές του μοντέρνου κόσμου δεν "κόλλαγαν" με την εικόνα που είχα στο μυαλό μου όσο διάβαζα την ιστορία και αμέσως τις απέρριψα σαν να μην υπήρχαν.

Αυτά λοιπόν, καλή επιτυχία Γιάννη!! :clap:

Τελικά η γραμματοσειρά ήταν περίεργη με το word αλλά μικρό το κακό, μια Arial καθάρισε το τοπίο. :p

Μου κράτησε το ενδιαφέρον η ιστορία όπως επίσης και οι αποκαλύψεις για το παρελθόν. Το τέλος μ' άρεσε αρκετά αλλά θα συμφωνήσω με τα παιδιά ότι φάνηκε κάπως απότομο.

Καλή επιτυχία Γιάννη! drinks.gif

Ο συνδυασμός σύγχρονου κόσμου με ξόρκια και ετοιμοθάνατους θεούς έχει ενδιαφέρον αν και θέλει δουλειά για να σταθεί καλά.

Ο τίτλος είναι λίγο άτοπος, αταίριστος;

Η γλώσσα παίρνει βελτίωση και υπάχουν μερικά κενά στην πλοκή.

Το πλοτς ακολουθείται σχετικά καλά, αλλά δεν τίθεται το δίλημμα. Η Ίλλιν προσπαθεί διαρκώς να αποκαλύψει το παρελθόν της, ενώ πουθενά δεν φαίνεται να της προσφέρεται η δυνατότητα να "κάνει την προσπάθεια να διεκδικήσει τη θέση της σε έναν εχθρικό κόμσο".

Συμφωνώ με το ότι ο κόσμος είναι κάπως παράξενος με την απότομη αναφορά στο Θεό και τα διαβολόσκυλά του, όπως και παράξενο μου φαίνεται το γεγονός ότι στο τέλος δε τη βασανίζουν απλά για να μάθουν. Επίσης ο τύπος στο τέλος βρίζει πολύ "κάπως".Δεν έχει κάποια σχέση με το ναό εξάλλου; Γενικά δεν ήταν άσχημη και η γραφή ήταν ωραία, απλά θα ήθελε αρκετές λεπτομέριες παραπάνω.

καταρχην να πω ευχαριστώ :p

τώρα λετς γο

Νεκτάριε:

Αυτό για το εζελ θα κάνω πως δεν το διάβασα.Κατατάλλα δεν είμαι και πολύ φίλος της ατμόσφαιρας(όπως μάλλον έχεις καταλάβει) οπότε δεν πολυασχολήθηκα μαζί της

Άγγελε:

όταν έγραφα την αρχή του κειμένου και μένα δεν μου άρεσε το πόσο εύκολα κινούνται τα πράγματα στην αρχή και συμφωνώ μαζί σου ότι ήταν εύκολα απλά δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο για να γράψω και να είναι τυχαίο.Τώρα για τους διαλόγους ναι είναι χάλια :p και ήταν ακόμη πιο χάλια πριν κόψω λέξεις

Κώστα:

χμμ δεν ξέρω γιατί σου φάνηκε το τέλος απότομο.Πήγα να το κάνω λίγο badass :p αλλά ενδεχομένως και να απέφυγα.Το τέλος ήταν το μόνο πράγμα που έγραψα ακριβώς όπως το ήθελα

Λάμπρο:

Εγώ χρησιμοποίησα Liberation Serif.Δες απάνω για την απάντηση που έδωσα για το τέλος ;)

Σταμάτη:

για τον τίτλο στον μυαλό μου έρχοταν συνέχεια η λέξη 'ληξιπρόθεσμα' και είπα ''ε δεν το βάζεις λ/ηξη προθεσμίας να τελείωνουμε '' :p

εάν δεν σου κάνει κόπος μήπως μπορείς να τονίσεις κάνα δύο σημεία με κενά στην πλοκή ;

πιθανόν να αναφέρεσαι και στο λάθος με το θεό αλλά εγώ όταν το σκέφτηκα το είδα σαν μία εξίσωση π. χ x+5=7 και αντί να βγάλουν χ=2 βγάζουν χ=-2

Σπύρο:

Για το βρίσιμο έχω να πω ότι φταίει η αμπαλία μου στους διαλόγους.

Όσο για τον βασανισμό,ούτε εγώ ξέρω έαν έκανε.Πιθανότατα θα την βασάνιζε κάθε μέρα τόσο για να μάθει(που ήταν αδύνατο) αλλά και για να πάρει εκδίκηση για το συμβάν στον Ναό.

και τώρα ας πω γιατί έβαλα την ιστορία μου σε κόσμο σαν τον δικό μας

Πρώτον για να ταιριάζει με το '' καθώς η τεχνολογία ακμάζει η μαγεία παρακμάζει'' κάτι που φαίνεται και στον θάνατο του Θεού

Δεύτερον γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω το μακελειό με τόξα!(+ οι μοναχοί ήταν μάγοι αλλά δεν πρόλαβα να εφαρμόσουν τα ξόρκια τους επείδη το καλάσνικοβ είναι πιο γρήγορο από το χέρι)

Τρίτον επείδη δεν έχω ιδέα από αμνησία.Αλλά αυτό το πράγμα που βλέπω στην οθόνη μου π.χ όλο ξεχνάνε αλλά γνωρίζουν μια χαρά τι είναι το κάθε πράγμα που συναντούν απέναντι τους δεν ξέρω εάν είναι αλήθεια αλλά εμένα μου φαίνεται πολύ ψεύτικο.ΓΙ'αυτό έβαλα την Ίλλιν στο δωμάτιο να βλέπει dvd και να ακούει μουσική έτσι ώστε να έχει μία εικόνα του έξω κόσμου και να μην πάει σαν χαμένη.

Τώρα για το εάν χρειάζοταν περισσότερη ανάπτυξη δεν μπορώ να ξέρω.Για μένα ήταν κόσμος για μια φορά και γι'αυτό δεν κάθισα να τον σκεφτώ και υπερβολικά.

Αυτά !

Ευχαριστώ και πάλι :p

Edited by joidv

Νεκτάριε:

Αυτό για το εζελ θα κάνω πως δεν το διάβασα.Κατατάλλα δεν είμαι και πολύ φίλος της ατμόσφαιρας(όπως μάλλον έχεις καταλάβει) οπότε δεν πολυασχολήθηκα μαζί της

Δεν πιστέυω να τίθεται θέμα παρεξήγησης με τον EZEL... χουμορ - χουμορ... :tease: :drinks:

Αν και είμαι από τους πρώτους εδώ μέσα που θα γουστάρω έναν σύγχρονο φάνταζυ κόσμο, εδώ η ιστορία με άφησε με χλιαρότατη εντύπωση.

Ο συγγραφέας φάνταζυ πρέπει να είναι και σωστός "κομπιναδόρος", να σε πείθει ότι όλα αυτά τα "τέρατα" που γράφει ξέρει τι είναι και είναι αλήθεια και κάπου εκεί η ιστορία αυτή χάνει το παιχνίδι.

Έχουμε έναν κόσμο με θεούς, διαολόσκυλα και μάντες. Τότε τι δουλειά έχουν οι τελευταίοι σε τσίρκα, σα να ήταν τσαρλατάνοι, και όχι σε ναούς ή, ακόμα καλύτερα, σε ειδικά γραφεία μαντικής; Επίσης, φράσεις όπως "ένας θεός" και "ένα μαγικό φίλτρο" δε δουλεύουν. Πες μας, ποιος είναι ο θεός, πώς τον λένε, ποια η ιδιότητά του, από τι πεθαίνει κτλ. Το ίδιο και για το μαγικό φίλτρο. Όταν δε δίνεις τα στοιχεία αυτά είναι σα να μας λες "παιδιά, ούτε κι εγώ ξέρω και απλά το γράφω έτσι" και αυτό στοιχίζει.

Επίσης, κάπου θεωρώ ότι άργησες να εντάξεις το fantasy στοιχείο στην ιστορία και έρχεται σαν σοκ. Μερικά μικρά hints στις πρώτες παραγράφους νομίζω ότι χρειάζονται (όχι πολλά, πχ η πρωταγωνίστρια να λέει "μα τους θεούς" ή να αναφέρει κάποιον θεό/μάγο/μυθικό τόπο με το όνομά του θα αρκούσε)

Αν και είμαι από τους πρώτους εδώ μέσα που θα γουστάρω έναν σύγχρονο φάνταζυ κόσμο, εδώ η ιστορία με άφησε με χλιαρότατη εντύπωση.

Ο συγγραφέας φάνταζυ πρέπει να είναι και σωστός "κομπιναδόρος", να σε πείθει ότι όλα αυτά τα "τέρατα" που γράφει ξέρει τι είναι και είναι αλήθεια και κάπου εκεί η ιστορία αυτή χάνει το παιχνίδι.

Έχουμε έναν κόσμο με θεούς, διαολόσκυλα και μάντες. Τότε τι δουλειά έχουν οι τελευταίοι σε τσίρκα, σα να ήταν τσαρλατάνοι, και όχι σε ναούς ή, ακόμα καλύτερα, σε ειδικά γραφεία μαντικής; Επίσης, φράσεις όπως "ένας θεός" και "ένα μαγικό φίλτρο" δε δουλεύουν. Πες μας, ποιος είναι ο θεός, πώς τον λένε, ποια η ιδιότητά του, από τι πεθαίνει κτλ. Το ίδιο και για το μαγικό φίλτρο. Όταν δε δίνεις τα στοιχεία αυτά είναι σα να μας λες "παιδιά, ούτε κι εγώ ξέρω και απλά το γράφω έτσι" και αυτό στοιχίζει.

Επίσης, κάπου θεωρώ ότι άργησες να εντάξεις το fantasy στοιχείο στην ιστορία και έρχεται σαν σοκ. Μερικά μικρά hints στις πρώτες παραγράφους νομίζω ότι χρειάζονται (όχι πολλά, πχ η πρωταγωνίστρια να λέει "μα τους θεούς" ή να αναφέρει κάποιον θεό/μάγο/μυθικό τόπο με το όνομά του θα αρκούσε)

• 2 weeks later...

Όμορφη η ιστορία σου, αλλά για να πω την αλήθεια, κάπως με παρεξένεψε, ειδικά στο συνδυασμό μεταξύ σύγχρονου και παλιού. Αν και είχες πει ότι υπήρχαν υπολογιστές, ταινίες κτλ, τη στιγμή που βγήκε η Ίλλιν από το σπίτι και πήγε στο μάντη (εγώ τον φαντάστικα ως έναν γέροντα με μακριά γκρι γενειάδα, καθώς και γκρι μανδύα -μου 'ρθε τελείως αυθόρμητα αυτό), άρχισαν όλα να φαίνονται σαν να βρισκόταν σε παλιά εποχή, που, έστω, οι υπολογιστές να μην υπήρχαν, θα υπήρχαν, όμως, οι ταινίες, μόνο σε σινεμά και ασπρόμαυρες. Τέτοια εποχή αισθάνθηκα εγώ, και δε μπορούσα εύκολα να συνειδητοποίησω ότι ζούσε σε ένα σύγχρονο περιβάλλον.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν, βέβαια, το παρελθόν της κοπέλας, την ιστορία με το ναό και την αρπαγή των πραγμάτων του Θεού.

Αν και δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την ιστορία που έγραψες, η γραμματοσειρά με δυσκόλεψε αρκετά, και σαν την είδα μπροστά μου, την άλλαξα σε Times New Roman κατευθείαν. Θα έπρεπε, επίσης -αυτό έχει σχέση- να ήταν κάπως πιο καλοί οι διάλογοι και -αυτό δεν έχει- να φρόντιζες να έβαζες, όταν άρχιζε καινούργιος διάλογος, κεφαλαία γράμματα, καθώς κι όλα τ' άλλα τυπογραφικά "λάθη", θα ήταν καλό να τα φρόντιζες, έτσι ώστε να δείχνει ότι δεν ήταν καμιά προχειρογραμμένη (κατά τη διάρκεια της τυπογραφείας στο Word, πάντα) δουλειά.

Τέλος, ο τίτλος με παρεξένεψε, γιατί δεν πίστευα ότι ταίριαζε με την ιστορία. Τώρα, άμα είχε κανένα άλλο νόημα, την διάβασα αρκετά γρήγορα, που δεν έπιασα το νόημά του.