Jump to content

Τελευταία Δόση

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Λάμπρος

Είδος: Ε.Φ. (Λογικά)

Βία; Όχι.

Σεξ; Όχι.

Αριθμός Λέξεων: 1556

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Μακράν η πιο μικρή ιστορία σε αριθμό λέξεων στον διαγωνισμό. :p

Τελευταία Δόση - Barbarian (Λάμπρος).doc

Το θέμα με το οποίο κατάπιάνεται η ιστορία σου είναι κάτι που το έχουμε δει αρκετές φορές. Κι εφόσον επέλεξες να ακολουθήσεις αυτήν την κατεύθυνση για να αξιοποιήσεις το πλοτ που σου δόθηκε, έπρεπε από τη μεριά σου να της δώσεις μια νέα πνοή, κάτι διαφορετικό που θα τραβούσε την προσοχή, κάτι που δεν θα κάνει τους αναγνώστες να πουν: «Α, αυτό το έχω ξαναδεί». Είχες πολλές λέξεις ακόμη για βάλεις περισσότερες λεπτόμερειες (Για παράδειγμα, κανένας στρατός δεν θα εξαπέλυε ένα δηλητηριώδες αέριο αν πρώτα δεν διέθετε ο ίδιος το αντίδοτο. Πώς ξέφυγε από τον έλεγχό τους), να δημιουργήσεις μια πιο καλή μετακαταστροφική ατμόσφαιρα (Πού βρίσκονται όλα τα πτώματα; Τι προκαλούν τα χημικά;), να φτιάξεις μια καλή ανατροπή στο τέλος (Αντί η Κέιτ να πέφτει τόσο εύκολα στην παγίδα, κάν' την να είναι λίγο πιο ψυλλιασμένη, βάλ' την να λύνει μόνη της την υπόθεση).

Από άποψη γραφής είναι αρκετά καλό και διαβάζεται εύκολα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέξεις τις εκφράσεις που χρησιμοποιείς, όπως το "Ξαφνικά έφτασε σε μία πόρτα". Δεν γίνεται να φτάσει «ξαφνικά» σε μια πόρτα. Μια πόρτα μπορεί να εμφανιστεί «ξαφνικά» από το τίποτα. Επίσης, σε κάποιες παραγράφους αλλάζει η οπτική γωνία και πάει από τη μεριά του άντρα και μετά πάλι πίσω στην Κέιτ, κάτι που για λίγο μπερδεύει.

Ελπίζω να μην σου φάνηκε ότι έθαψα την ιστορία σου. Την διάβασα με ενδιαφέρον και περίμενα να δω τι μας έχεις κρατήσει για το τέλος.

Πάντα φιλικά. :friends:

και ρωτάω εγώ επιτρέπεται βάρβαρος να γράφει ε.φ και όχι sword and sorcery

:p

εμένα μου άρεσε αρκετά η ιστορία

ειδικά στο τέλος που αποκαλύπτονται όλα

αλλά νομίζω ότι αυτές τις 1444 λέξεις που σου έμειναν, μπορούσες να τις αξιοποιήσεις

για να δώσεις στον αναγνώστη ένα πιο βαρβάτο/ρο(:p) κείμενο

όπως και να χει,μου άρεσε σαν πλοκή ενώ και σαν γραφή δεν με κούρασε

καλή συνέχεια Λάμπρο

Edited by joidv

Ευχαριστώ για τα σχόλια παιδιά! Να διευκρινήσω ότι είναι η πρώτη μου απόπειρα να γράψω κατι "σοβαρό" οπότε τα σχόλια όχι μόνο είναι ευσπρόσδεκτα, αλλά είναι και πολύ χρήσιμα! Σίγουρα θα μπορούσα να το αναπτύξω αρκετά ακόμα, αλλά τελικά ο περιορισμένος χρόνος γραφής με τον περιορισμένο χρόνο που έχω λόγω δουλειάς, δε μου επέτρεψαν ν' αναπτύξω παραπάνω την ιστορία γι' αυτό πήγα σε ήδη περπατημένα μονοπάτια. Για να κάνω το "μπαμ" πάντως και να το κάνω λίγο ξεχωριστό, διάλεξα να το κάνω επιστημονική φαντασία, έτσι για να ξεχωρίσω hehe :lol:

Η γραφή είναι καλή αν και παίρνει βελτίωση. Διαβάζεται άνετα.

Στην παράγραφο "Αν με ακολουθήσεις... ... ακόμα δακρυσμένα", αλλάζει το πρόσωπο μέσα από το οποία παρακολουθούμε την ιστορία και αυτό δεν είναι σωστό.

Πλοκή: Κλασική. Το θέμα του κατεστραμμένου κόσμου έχει ενδιαφέρον και ίσως γι' αυτό να χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα, αλλά ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο θέλει προσοχή στις λεπτομέρειες, ώστε η ιστορία να έχει να πει κάτι καινούργιο. Θα μπορούσες να το εμπλουτίσεις με επιπλέον στοιχεία για τον κόσμο.

Πλοτς: Τηρείται σε πολύ γενικές γραμμές, αλλά χάνει σε αρκετά σημεία. Η κοπέλα δεν αντιμετωπίζει δυσκολία επικοινωνίας (εκτός από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανείς για να επικοινωνήσει, κάτι το οποίο έμμεσα ικανοποιεί αυτήν την παράμετρο). Δεν τίθεται κάποιο δίλημμα στην πρωταγωνίστρια, δεν της δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει. Μετά την 2η αιχμαλώτισή της τα πάντα τελειώνουν χωρίς αυτή να μπορεί να επιλέξει.

Λοιπόν υπάρχουν μερικά προβλήματα όσον αφορά τη χρήση αντωνυμιών και άρθρων. Τώρα όσον αφορά το σενάριο, και σε εσένα λείπει το κομμάτι με την έλλειψη επικοινωνίας. Αναφέρεις πως ο πόλεμος είναι Χημικός μα αργότερα λες πως θέλουν να αποκτήσουν ανοσία απέναντι σε Ιούς; Άρα είναι βιολογικός; Αν ήμουν δεσμώτης κάποιου δε θα σπαταλούσα καθόλου χρόνο για να του εξηγήσω οτιδήποτε. Τέλος δε παρουσιάζεται το δίλλημα, δηλαδή η κοπέλα από τη στιγμή που μαθαίνει την αλήθεια δε μπορεί να κάνει κάτι. Σόρι αν ήμουν πολύ ούνος με τις παρατηρήσεις μου.:mf_sherlock:

Ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που δώσατε για να διαβάσετε την ιστορία μου.

Προφανώς και δεν έχω καταφέρει να περάσω την ιδέα του μυαλού μου στο κείμενο, ίσως φταίει και το θέμα που διάλεξα, αλλά σίγουρα έχω πολλά να μάθω ακόμα.

Όσον αφορά τα διλήμματα, δεν ήθελα να τα κάνω τόσο προφανή, διάλεξε η Κέϊτ να ακολούθησει τον άντρα επειδή ήθελε να μάθει χωρίς να τον εμπιστεύεται πλήρως άρα και χωρίς να ξέρει τι την περιμένει. Εκεί έχω τοποθετήσει το δίλημμα, ίσως ανεπιτυχώς.