Jump to content

Η Αναγέννηση των Ηρώων - ΥΔΩΡ, Κεφάλαιο 4, Ζωή

niceguy0973

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Εδω αρχιζει νομιζω η γερη πλοκη, με την Ζωη. Εχω καποιες ενστασεις (αλιμονο αν δεν ειχα :p )

Δεν μας λες αν η μικρη Αγνη εχει πατερα, γιατι δεν εμφανιζεται πουθενα? Εχει πεθανει? Η Φανη ειναι ανυπαντρη μητερα? Δεν κανεις καμμια νυξη για εκεινον, σαν να μην υπαρχει, αλλα πρεπει καπου να υπαρχει, εστω ως αναφορα για κατι περιεργους, σαν και εμενα που ολα θελουν να τα ξερουν. Στην περιγραφη της Ζωης λες πως ηταν μια αρκετα καταπιεσμενη κοπελα, μα με την ιστορια που περιγραφεις ειναι πολυ καταπιεσμενη (ουτε ενας καφες με τις φιλες της, να την παντρεψουν με εναν ωραιοτατο βλαχο εργατη σε λιοτριβι, να μην την αφηνουν να παει να σπουδασει στην αθηνα κτλ) μετα απο εκει ισως ειναι μονο του Κωσταλεξη... Οσο για τον αδερφο της, συνηθως αυτες οι οικογενειες εχουν προβλημα μονο με τις κορες και οχι με τους γιους τους αλλα οκ. Δεκτο. Ηταν γενικα μια πολλη καταπιεστικη οικογενεια. Αλλα δεν θα μπορουσε να ειναι μητριαρχικη... αυτες οι οικογενειες ειναι πατριαρχικες αυστηρα...

Στο σημειο που η Ζωη τα βαζει με τους δικους της θα ηθελα μια πιο προσωπικη εκφραση " χασετε και το δευτερο παιδι σας με τα καμωματα σας" αλλα "Θα φυγω και εγω οπως ο Οδυσσεας! Δεν θα με ξαναδειτε ποτε! Αρκετα πια!" Ηταν αγανακτισμενη πια δεν πηγαινε αλλο. Να εχει εντονο συναισθημα. Μετα στην περιγραφη οπου την πλησιαζει ο δαιμονας... λες για εναν αιωρουμενο βραχο πανω απο το κεφαλι της δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι καλη περιγραφη... δεν μπορω να φανταστω εναν αιωρουμενο βραχο. Εκτος και ειναι το μπιπ μπιπ και το κογιοτ (ασχετο απο τα πιο αγαπημενα μου καρτοουν). Στην φραση οπου τα τρια παιδια ειδαν την Ζωη να εξαφανιζεται εχεις κανει ενα μικρο ορθογραφικο λαθος. Για την καταληψη της Ζωης απο τον δαιμονα δεν μας λες πολλα. Δεν εχω καταλαβει γιατι διαλεξε εκεινη και οχι καποιον αλλο αλλα φανταζομαι πως αυτο σκοπευεις να το απαντησεις αργοτερα. Μετα την καταληψη η Ζωη γινεται αυτοματως μια αλλη. Αυτο δεν ειναι λαθος, αλλα καθως οι δαιμονες ειναι πονηρα πνευματα δεν το κανουν ποτε κραυγαλεα και αμεσως. Καμουφλαρονται,συμπεριφερονται υπουλα και σιγα σιγα με μικρες αλλαγες εδραιωνονται. Η αλλαγη θα επρεπε να ειναι σταδιακη μπροστα στους αλλους, οχι απολυτη οπως την παρουσιαζεις. Το πρωι που ξυπνα παλι ως Ζωη δεν μας εξηγεις πως γινεται αυτο. Δεν το εχω ξανακουσει ποτε. Να ξυπνα πρωτα ο ανθρωπος και ο δαιμονας ακομα να κοιμαται η να ειναι αποτραβηγμενος.

Σαν φιγουρα ομως η Ζωη ως μια πρωην καταπιεσμενη κοπελα που εχει φαει και αρκετο κερατο, να μεταμορφωνεται σε μια γυναικα μαυρη χηρα,μια γυναικα αραχνη,μου αρεσει παρα πολυ. Θα μπορουσες να κανεις εκπληκτικες περιγραφες. Πως η καταπιεσμενη της ισως σεξουαλικοτητα,επιθετικοτητα,κτητικοτητα βγηκε στην επιφανεια. Η σκοτεινη της πλευρα. Και γινεται μια εκκεντρικη βαμπ, μια δαιμονικη μαγισσα. Νομιζω πως την αδικεις παρουσιαζοντας τοσο lite.Καταληψη απο δαιμονα και lite δεν γινεται. Πρεπει να την παρουσιασεις σε ολο το σκοτεινο μεγαλειο αν θες. Ακραια,ανωμαλη ισως, αλλα εντονα σκοτεινα γοητευτικη με μια αποκοσμη σχεδον μαεστρια. Οι δαιμονες ειναι ασωματοι (αυτη θεωρειται και η τιμωρια τους απο καποιους) και με αυτη την εννοια δεν αντιλαμβανονται την ερωτικη πραξη οπως οι ανθρωποι. Δεν κανουν κρεβατι για να ξεσπαθωσουν. Κανουν κρεβατι κτλ γιατι τους συμφερει με καποιον αλλο τροπο. Ισως να εξευτελισει την ανθρωπινη φυση του φορεα του,να εξαντλησει την ηθικη, την αγαπη για τον Αλεξανδρο κτλ. (μια κοπελα που εχει γινει ταρανδος και για να απατησει χρειαστηκε να καταληφθει απο δαιμονα!!) Να βγει και να τα πιει και να φλερταρει με ολο το Ναυπλιο ειναι κατι που πολλοι (αρσενικοι και θηλυκοι) κανουν ουτως η αλλως. Ακραια θα ηταν αλλα πραγματα. Αλλα παντα με αυτο που προειπα. Με απωτερο σκοπο, οχι την πραξη που στον δαιμονα δεν σημαινει κατι, αλλα κατι αλλο. Ισως ακομα και να δολοφονησει αυτον η αυτους με τον οποιους πηγε. Σαν εκδικηση. Οι δαιμονες μισουν, ζηλευουν τους ανθρωπους, θελουν το απολυτο κακο τους και θα κανουν τα παντα γι αυτο. Εδω κολαει και η γυναικα αραχνη καθως σε πολλα ειδη αραχνης το θηλυκο σκοτωνει και τρωει το αρσενικο μετα την πραξη. Στο σημειο της μαχης δεν εξηγεις πολλα πραγματα. Ειδικα γιατι τον αφησε αναισθητο και εφυγε. Αποκλειεται να τον λυπηθηκε ουτε οι δαιμονικες φυσεις αφηνουν μισοτελειωμενες δουλειες... νομιζω πως πρεπει να ξαναγραφτει το κεφαλαιο και ισως να επεκταθει.

Edited by laas7

Ολόκληρο κατεβατό από σχόλια... Τέλεια!!! :yahoo: Για τον πατέρα της Αγνής μιλάω παρακάτω... Επειδή είμαι από την Μάνη, ξέρω καλά πως οι περισσότερες οικογένειες με τέτοια προβλήματα εκεί είναι μητριαρχικές...

Χαιρομαι που σου αρεσουν τα σχολια μου!

Οσο γι αυτο με τις μητριαρχικες οικογενειες...τι να πω δεν το ξερω....δεν ειμαι απο την Μανη και δεν το γνωριζω, απλα μου φαινεται περιεργο, αλλα οκ