Jump to content

Απ' τη σκιά του φεγγαριού

Mindtwisted

Recommended Posts

Είδος: Φαντασία

Βία; Όχι

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 1600 κάτι, βαριέμαι να άνοίξω το word

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: I'm back, (από Δευτέρα κανονικά όμως)

Σκιά του φεγγαριού.doc

Σκιά του φεγγαριού.pdf

Ένα παραμύθι! Ένα υπέροχο ονειρικό παραμύθι που απλά λάτρεψα. Μπορώ να το πω ποίημα σε πεζή μορφή, ζωγραφιά σαν ιστορία, αλλά η μαγεία του είναι ίδια ό,τι και να πω. Δεν μπορώ καν να σκεφτώ αν χρειάζεται οποιαδήποτε διόρθωση γιατί έχει τόσα μάγια μέσα του, και τόση ομορφιά που ίσως και να σπάσει το μαγικό αν αλλάξεις οτιδήποτε. Δεν συνηθίζω να κάνω τόσο ενθουσιώδη σχόλια αλλά αυτή η ιστορία με πήρε, με ρούφηξε μέσα της και με έβγαλε με ένα στρώμα αστερόσκονης πάνω στο δέρμα μου. Και το χρειαζόμουν αυτό. Το *έχεις* μέσα σου, Mindtwisted! ;-)

Edited by Oberon

Ατμοσφαιρικό, γλυκό, παραμυθένιο, συμβολικό... Απλά υπέροχο!! Ζήλεψα... ;-)

Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε, το έγραφα εκείνη την περίοδο που έπεφταν οι περσίδες κι επηρεάστηκα...:Lighten:

Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε, το έγραφα εκείνη την περίοδο που έπεφταν οι περσίδες κι επηρεάστηκα...:Lighten:

Τέλειο! Μάλλον πρέπει να βρούμε μια λίστα με ημερομηνίες που πέφτουν διάττοντες αφού σε εμπνέουν τόσο (κάτι που θα ενέπνεε και μένα) για να διαβάσουμε κι άλλες τέτοιες μαγευτικές ιστορίες. ;-)

:clapping: Ο πωπωπωπω!

Δεν ξερω και να σφυραω οχι τιποτα αλλο.

Πραγματικα σαν ονειρο. Για καποιον λογο μου θυμισε σαν αισθηση το stardust στο ξεκινημα του.

Συμφωνω πως και διορθωσεις να θελει ουτε εγω τις ειδα.

Υπεροχο παραμυθι. Απο αυτα που θα θελα να διαβαζω ξανα ξανα για να νανουριζω τον εαυτο μου.

Πολύ όμορφο παραμύθι με έντονο το στοιχείο του λυρισμού και στις περιγραφές και στους διαλόγους. Πρέπει απλά να αφεθείς και να το απολαύσεις. Πολύ ωραίες οι εικόνες που μας δίνεις, ζωντανεύουν το μαγικό κόσμο που δημιούργησες. Βοήθησε, επίσης, και το σχετικά μικρό του μέγεθος, επειδή λόγω προσωπικών προτιμήσεων, αν ήταν μεγαλύτερο ίσως να με κούραζαν οι τόσο ποιητικές περιγραφές.

Καλή συνέχεια!

Κωνσταντίνε, πολύ όμορφο και ευαίσθητο κείμενο, αλλά και πολλή αστερόσκονη για τα γούστα μουtease.gif Σε μερικά σημεία, μου θύμισε το πώς έγραφα παλιότερα από άποψη λυρισμού και ανάλογων εκφράσεων, και ήταν ένα περίεργο συναίσθημα. Άντε, δραστηριοποιήσου, χάθηκες:)

Πραγματικά πολύ ποιητικό γεμάτο συμβολισμούς. Είναι σαν ποιήμα σε πεζή μορφη. Σαν νανούρισμα και σαν τραγούδι. Μου άρεσαν πολύ οι εικόνες του και το πέπλο απο βαθύ μoβ σκοτάδι. :lol:

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια!

Ευγενία, το φεγγάρι που έσταζε στις ξερολιθιές και το πέπλο από βαθύ, μοβ σκοτάδι ήταν οι πρώτες φράσεις που μου ήρθαν.

Εκείνο το βράδυ με την πανσέληνο είχα βγει βόλτα και είπα, :hmm:"Τι ωραία να τελειώνει ένα διήγημα μ'αυτές',:cool2:

Ε, μετά συναρμολογήθηκε η ιστορία μόνη της,

• 2 months later...

Πάρα πολύ όμορφο cray.gifΣυγκινήθηκα!

Μια όμορφη, ποιητική, συμβολική εικόνα που σε απορροφάει. Κι η γραφή τόσο όμορφη και τρυφερή :) Απλά υπέροχο cray.gif

Edited by TheSea IsBurned

Thanks!!!! :friends:

Ήμουνα στις καλές μου όταν το 'γραφα.

Πέφτανε αστέρια κι είχε και τη φημισμένη πανσέληνο.

Επηρεάστηκα!:hmm:

• 1 month later...

Κωνσταντίνε έχεις έναν ειδικό τρόπο να διαλέγεις τις λέξεις σου, δίνοντας κίνηση, και σκηνές χωρίς στασιμότητα. Έχεις πλάσει ένα ολόκληρο σύμπαν όπου μας έχεις κάνει να ξεχάσουμε πως τα αστέρια είναι κάτι μακρινό και ψυχρό, αλλά κάτι που μας παρακολουθεί, δίνοντάς μας τις μικρές σπρωξιές όποτε χρειαστεί. Είναι η δεύτερη ιστορία σου που διαβάζω που κρύβει την έννοια της θυσίας και συγκεκριμένα της σιωπηλής θυσίας, δίχως απαίτηση αναγνώρισης ή ανταλάγματος. Πολύ μου αρέσει αυτό όπως και η μελαγχολία της μοναχικότητας που έχει όπως σίγουρα ξέρεις διττό χαρακτήρα (το ένα μέρος του μας δίνει αυτά τα μαργαριτάρια που μας προσφέρεις).

Για το συγκριμένο κομμάτι σου δε ξέρω γιατί, έχω την εντύπωση πως θα γινόταν ένα υπέροχο μικρό animated παραμύθι.Επίσης αν υπάρχει κάποιο κομμάτι υπό την...επήρρεια του οποίου το έγραψες, δημοσίευσε το και αυτό.

Α, σ' ευχαριστώ πολύ Σπύρο.:friends:

Χαίρομαι που σου άρεσε, αυτό το διήγημα το έγραψα το καλοκαίρι τότε που είχε την πανσέληνο του Αυγούστου κι έπεφταν οι περσίδες, δε με επηρέασε τραγούδι:8):

Όμως άμα ήταν να βάλω soundtrack θα μπορούσε να ήταν

Με πεφταστέρια συνοδεύτηκε μια μεγάλη στιγμή και για εμένα πέρυσι...Όντως πολύ ταιριαστό το κομμάτι.