Jump to content

Το φλεγόμενο στέμμα

Nihilio

Recommended Posts

Α, month, έχω διαβάσει Αγκάθα μια φορά και δεν ξαναδιάβασα ;)

Οπτικές γωνίες άλλων χαρακτήρων δεν είδα πάρα πολλές. Όπου υπήρχαν πάντως βοηθούσαν (δηλαδή ο πυρολάτρης ήταν λογικό ότι εμφανίστηκε και το περιμέναμε).

Ίσως φταίει που έχω κόψει τις ταινίες και γκρινιάζω στα κουλά του χόλιγουντ :p

• 5 months later...
  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Nihilio

26

• tec-goblin

13

• month

7

• Naroualis

2

Μμμμ... Τα της μαγείας ήταν έξυπνα. Αν μου επιτρέπεις έχεις έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να την αντιμετωπίζεις, σαν να είσαι του θανατά σοβαρός μαζί της κι όμως κάπου στο πολύ βάθος να της γαργαλάς τα πλευράκια. Τα περισσότερα από τα μαγικά έχουν μια χαριτωμένη χρειά, ακόμη κι όταν πρόκειται να καταλήξουν σε κάτι αιμοσταγές. Κι αυτό θέλει κέντημα για να το καταφέρεις αν μη τι άλλο. Δεν είμαι ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τον κόσμο του Μπρόντλευ, αλλά κατάφερα και κατάλαβα τον περισσότερο από τον όγκο των πληροφοριών που δίνονται, σχετικά με την πολιτική κατάσταση.

Ίσως, λέω, ίσως, σαν κοριτσακι που είμαι (και να λείπουν τα γέλια παρακαλώ, είμαι τόσων χρονων όσο νιώθω) να ήθελα μια ιδέα περισσότερη ανάπτυξη χαρακτήρων. Όχι απαραίτητα περιγραφή του παρελθόντος και ψυχρά γεγονότα, ή γεγονότα όπως τα θυμάται ο ένας ή ο άλλος. Μικρές υπόγειες παρατηρήσεις σε ανύποποτο χρόνο, μπορούν να έχουν πολύ δραματικότερο εφέ.

Edited by Nihilio

Ευχαριστώ για τα καλά σχόλια. Για την ανάπτυξη χαρακτήρων τώρα μάλλον έχεις δίκιο, απλά προτίμησα τις πράξεις να μιλούν για τους χαρακτήρες των ηρωών. Αν κάποτε το περάσω ένα ρετουσάρισμα μάλλον θα φροντίσω για τις μικρές αυτές λεπτομέρειες. Γενικά όμως το να δίνω χαρακτηρισμούς στους ήρωες δε μου αρέσει, κυρίως επειδή μου θυμίζει τα κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνείας στο γυμνάσιο/λύκειο και τις ασκήσεις τους, που πάντα τις σιχαινόμουν.

Και μιας και μεταφέρθηκε εδώ το σχόλιο, να προσθέσω κάτι ακόμη: Ίσως πρέπει να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες στον παραλληλησμό με την θεία Άγκαθα. Κι εγώ αυτήν την αίσθηση είχα από ένα σημείο κι ύστερα. Ξανακοίταξα τα σημεία που έλεγες, όπου προοικονομείς την κατάληξη και δίνεις hints για κρυμμένες πληροφορίες, αλλά άκόμη κι έτσι δυσκολεύτηκα να τα εντοπίσω. Βέβαια η θεία Άγκαθα δεν κάνει ούτε αυτό.