Jump to content

Η Αναγέννηση των Ηρώων - ΥΔΩΡ, Κεφάλαιο 5, Η γή των Θεών

niceguy0973

Recommended Posts

Μέχρι τα προηγούμενα κεφάλαια είχα ξαναποστάρει παλίοτερα. Από εδώ κι έπειτα είναι καινούργια. Γράψτε και κανα σχόλιο ρε παιδιά.... :drinks:

Κεφάλαιο 5.doc

Δεν εχω διαβασει τα προηγουμενα και πολυ θα το ηθελα. Ειναι απο οτι καταλαβα κεφαλαια απο ενα βιλβιο με τιτλο η αναγεννηση των ηρωων. Ο τιτλος σκιζει. Οφειλει να σκιζει και το κειμενο λοιπον. Η ιδεα σου μου αρεσει. Δεν ειναι καθολου κακη για ενα πολυ ενδιαφερον βιβλιο. Αλλα θεωρω πως πρεπει να το ψαξεις περισσοτερο (κρινοντας μονο απο αυτο το κεφαλαιο). Τι εννοω...

Ο υποτιτλος ειναι υδωρ (εμφανες γιατι γινεται το βαπτισμα) αλλα και η γη των θεων (για την οποια δεν κανεις καμμια νυξη μεσα στο κειμενο-εκτος και αν ως γη των θεων θεωρεις την ελλαδα και το λες σε προηγουμενο κεφαλαιο που δεν εχω διαβασει). Επισης επειδη ολα γινονται στον δικο μας κοσμο πρεπει να εισαι πολυ καλα διαβασμενος για να μην κανεις λαθη και να φαινονται ολα αληθοφανη. Για να γραψεις για εναν εξορκισμο πρεπει να ασχοληθεις με την εκκλησια και τους τροπους της.Επισης να διαβασεις ισως για πραγματικους εξορκισμους που εχουν γινει, ειτε μπορει να ειναι αληθινοι, ειτε οχι. Εξορκισμους κανουν ιερεις που εχουν ειδικο χρισμα απο την εκκλησια, οχι απαραιτητα ο παππας της εκκλησιας μας. Αυτο θα επρεπε να το αναφερεις αφου οι ηρωες σου ψαχνουν και ρωτουν. Ενας ιερεας εστω και μιας μικρης ενοριας θα μπορουσε αμεσα να τους καθοδηγησει, ακομα και δεν τους πιστευε. Οι ιερεις απο οσο ξερω το κανουν αυτο. Σου λενε σε ποιον να απευθυνθεις, αν και κρατουν σοβαροτατες αποστασεις για το αν ενα τετοιο περιστατικο ειναι αληθινο. Ελαχιστα τετοια περιστατικα εχουν θεωρηθει αληθεια ειδικα στην συγχρονη ιστορια. Επισης γυναικες καλογριες δεν θα μπορουσαν ποτε να κανουν εξορκισμους, ακομα και αν ειχαν το βεληνεκες της γεροντισσας Γαβριηλιας, γιατι η ορθοδοξια δεν εχει γυναικες ιερεις. Αρα σε εκεινο το σημειο εισαι εντελως λαθος. Θα μπορουσες να βαλεις εναν ιερομοναχο αν ηθελες σε ενα γυναικειο μοναστηρι (αν και ουτε εδω ειμαι σιγουρη και πρεπει να το ρωτησεις αν ενας ιερομοναχος μπορει να κανει εξορκισμο). Ας πουμε ο γεροντας Παισιος εμενε στα τελευταια χρονια της ζωης του σε γυναικειο μοναστηρι (για λογους υγειας-ηταν πολυ αρρωστος)οπου ηταν η κεφαλη του μοναστηριου. Σου λεω αληθινα γεγονοτα για να σου δωσω ιδεες. Κατι αλλο ειναι πως (και μιλωντας παντα υποθετικα) για να μπει ενας δαιμονας στο σωμα ενος ανθρωπου χρειαζεται ενα γητευμα, δηλαδη ενας τροπος να "σπασει" την προστασια που του δινει η θρησκεια. Αν εχεις δει και τον εξορκιστη λενε στην αρχη πως το κοριτσακι ηταν μεγαλωμενο εντελως εκτος καποια θρησκειας. Ολες οι θρησκειες λιγο πολυ εχουν τετοιες προστασιες.Στην ορθοδοξη χριστιανοσυνη θεωρειται παραδοσιακα πως το βαπτισμα σε προστατευει απο κατι τετοιο, οπως και η θεια κοινωνια. Οταν λοιπον καποιος ειναι βαπτισμενος, χρειαζεται καποιος αλλος λογος για να σε βαλει στο ματι π.χ. η ενασχοληση με μαγεια, με την σολωμονικη ειδικα. Καλεις με καποιο τροπο ας πουμε το κακο να σε καταλαβει. Νομιζω πως θα πρεπει να διαβασεις αρκετα πραγματα για την θρησκεια μας η να ρωτησεις για να μαθεις για να μπορεσεις να αποτυπωσεις σωστα το ολο θεμα. Ας πουμε δεν ξερω αν οντως μπορει να επαναληφθει το μυστηριο του βαπτισματος. Αν και ως ιδεα ειδικα στην θαλασσα μου αρεσε παρα πολυ! Ενα αλλο σημειο ειναι πως (με βαση τον εξορκιστη δεν ειμαι και ειδημων) ειναι πως η καταληψη απο δαιμονα δεν γινεται μπαμ και κατω. Γινεται αργα,σταδιακα.Δεν ξερω πως το εχεις παρουσιασει νωριτερα.

Ειχα ακουσει μαλιστα μια ενδιαφερουσα ιστορια για μια κοπελα που διαβαζε την σολωμονικη και πως εμφανιστηκε μπροστα της ο Αγιος Γεωργιος με μορφη νεαρου ανδρα και την συνεφερε βαζοντας την μεσα σε κυκλο και καιγοντας το βιβλιο. Ειναι ωραιες αυτες οι ιστοριες σου δινουν υλικο για να σκεφτεις. Γενικα λένε πως οταν εμφανιζεται μπροστα σε ανθρωπο καποιος αγγελος η αγιος γινεται η στον υπνο η σαν οραμα με μορφη ανθρωπου αλλα θεικου πανεμορφου επιβλητικου κτλ

Ενα αλλο δυσκολο σημειο ειναι πως μπερδευεις την αρχαιοελληνικη θρησκεια με τον χριστιανισμο. Πολλοι μπορει να σου πουν πως τα εχεις ανακατεψει και τα εχεις κανει κουλουβαχατα. Για εμενα δεν ειναι αδυνατο (μην σου πω το βρισκω ενδιαφερον παντρεμα)αλλα θελει πολλη πολλη προσοχη για να μην φανει ασχετος ο Φοιβος με τον εξορκισμο κτλ

Το οτι εξηγεις ακομα και τα ονοματα μου αρεσε παρα πολυ. Σημαινει πως προσπαθεις να σκεφτεις ολες τις πτυχες. Τι σημαινουν τα ονοματα των ηρωων, τα τοπονυμια. Αλλα νομιζω πως κανεις ενα μεγαλο λαθος. Στην ετυμηγορια της λεξης Λακεδαιμονια. Δαιμων σημαινε απλα μια κατωτερη θεοτητα, οχι κακια.Οπως αγγελος σημαινε αγγελιοφορος και δεν ειχε την σημερινη εννοια που εχουμε δωσει. Αν προσεξεις στην αρχαιοελληνικη θρησκεια δεν υπαρχει πουθενα ο εντονος διαχωρισμος του καλου και του κακου, οπως στον χριστινιασμο. Οι θεοι μπορουσαν να συμπεριφερονται καλα η κακα χωρις να καθοριζονται καλοι η κακοι. Λατρευαν ακομα και τον Αρη τον θεο του πολεμου και ο Διας μπορουσε να συμπεριφερεται με απεριοριστη καλοσυνη και ταυτοχρονα να κυνηγαει ασυστολα γυναικες. Η να τιμωρει σκληροτατα τον Προμηθεα που εδωσε την φωτια στους ανθρωπους. Πιστευω πως οι αρχαιοι ειχαν εντελως διαφορετικη αντιληψη για το κακο-πιστευαν πως το κακο δεν υπαρχει γι αυτο και δεν του εδιναν αυτη την τραγικη εκταση που δωθηκε αργοτερα.Επισης οι αρχαιοι δεν θα ονομαζαν ποτε κατα την γνωμη μου εναν τοπο ως λακο των δαιμονων με την εννοια που εδωσες εσυ. Ακομα και για τον Αδη, τοπο των νεκρων, η για τον ποταμο Αχερωντα εδωσαν ευηχα επιβλητικα ονοματα. Δεν γνωριζω την ετυμηγορια της λεξης βεβαια και θα ηταν ενδιαφερον να την μαθουμε.

Edited by laas7

Εσπασα τα σχολια μου σε δυο γιατι παραηταν.

Η παρουσια του μικρου Φοιβου μου αρεσε. Δινει εναν αερα μυστηριου στο ολο στησιμο. Και μου αρεσε η περιγραφη σου με το κλαδι δαφνης κτλ . Δεν μου αρεσε που τον ξαναπαρουσιαζεις στο τελος να κλεινει το ματι. Τα πνευματα, οι αγγελοι, οι αρχαιοι Θεοι εχουν μια εντελως διαφορετικη αντιληψη πραγματικοτητας απο εμας. Δεν εμφανιζονται ποτε να σου κλεισουν το ματι, να σου μιλανε για ωρα, να σου πουν μπραβο καλα τα καταφερες κτλ. Ερχονται μονο επι σκοπου. Να σου πουν κατι συντομο αλλα καιριο, να σου δειξουν ενα σεντουκι με εναν θησαυρο (λεω εγω τωρα), να κανουν ο,τι ειναι να κανουν τελοσπαντων για να σε καθοδηγησουν, αλλα μονο αυτο, ποτε κατι παραπανω.

Επισης νομιζω πως επρεπε να χρειαστουν καποια ωρα για να καταλαβουν τι τους ειπε. Να ψαχτουν λιγακι. Μην δινεις ποτε τοσο γρηγορα στον αναγνωστη την λυση σε ενα κειμενο μυστηριου. Γιατι αυτη ειναι η λογικη του μυστηριου. Να σε ιντριγκαρει να διαβασεις παρακατω, να δεις τι θα γινει, να αγωνιας. Ενα αλλο σημειο που νομιζω θελει διορθωση. Αφου καταλαβαν τι τους ειπε ο Φοιβος γιατι να πανε να ψαξουν παραπερα για την καλογρια? Δεν κολαει. Οταν το υπερπεραν σου δινει μια λυση τρεχεις να την αρπαξεις, δεν ψαχνεσαι για κατι παραπερα-ουτε χανεις χρονο. Αν ηθελες να παρουσιασεις την δολοφονια θα επρεπε να μην εχουν βρει ακομα τι εννοουσε το παιδι και να πηγαινουν στα τυφλα. Ενα αλλο σημειο-γιατι δεν αναφερεται στην εφημεριδα η δολοφονια? Δεν το εξηγεις. Ισως υπονοεις την δυναμη της συμμοριας οργανωσης. Πως εχουν απλωσει τα πλοκαμια τους και στον τυπο,αλλα πρεπει να το εξηγησεις. Ενα αλλο θεμα που με απασχολησε ειναι το εξης. Γιατι παρουσιαζεις την οργανωση τοσο πλουσια? Συνηθως το ψυχολογικο προφιλ των σατανιστων (αν παρεις απο τους σατανιστες της Παλληνης) ειναι ανθρωποι με ελαχιστη προσωπικη ευτυχια και αυτοεκτιμηση και δεν εχουν και πολλα οικονομικα μεσα. Το κανουν για να αποκτησουν δυναμη και εξουσια-οτι δεν εχουν στην πραγματικη τους ζωη. Πλουσιοι παλι και με δυναμη λενε πως ειναι οι μασωνοι αλλα δεν ειναι αποδεδειγμενα σατανιστες... Ειναι ενα θεμα λοιπον ολο αυτο. Νομιζω πως πρεπει να σκεφτεις καλα τι θα παρουσιαζεις και πως και να το εξηγεις διεξοδικα για να μην γεννιονται στον αναγνωστη αποριες. Ο τυφλος γεροντας μου αρεσε πολυ ως φιγουρα. Πως ειχε μαθει να κοιταει με τα ματια της ψυχης.Μου εκανε και αρχαιοελληνικη χροια-τον Ομηρο εχουμε στο μυαλο μας ως τυφλο γεροντα. Αλλα ενας σεβασμιος γεροντας δεν αποκαλει τον νεαρο μικρε μου φιλε, τον αποκαλει παιδι μου. Και ειδικα οι παππουληδες οι σεβασμιοι οι μεγαλοι σε ηλικια αν εχεις προσεξει, παντα ετσι τους αποκαλουν ολους ανδρες, γυναικες,μικρους μεγαλους, "παιδι μου" με πατρικοτητα και μετα σου λενε την συμβουλη τους.

Α! Θα ηθελα να απαντηθει και αυτο που ρωτησε ο Αλεξανδρος "γιατι εσενα?" Σε αλλο κεφαλαιο ισως αλλα να μαθουμε γιατι ο δαιμονας διαλεξε την Ζωη και πως η Ζωη του επετρεψε να την καταλαβει.

Γενικα για να κλεισω λοιπον νομιζω πως θελει πολυ ρετουσαρισμα, αλλα μπορει να γινει πολυ ενδιαφερον και με σασπενς!

Edited by laas7

Αχα! Ανακαλυψα και τα προηγουμενα σου κεφαλαια. Θα καθισω να τα δω σιγουρα -ποσταρω να στο πω γιατι δεν νομιζω να προλαβω να τα δω ολα σημερα.:mf_sherlock:

Edited by laas7

Για αρχή σε ευχαριστώ πάρα πολύ που ασχολήθηκες, αλλά και για τις τόσες χρήσιμες λεπτομέρειες που μου έδωσες. Να σου πω πως πολλές από τις απορίες σου απαντώνται μέχρι το τέλος του βιβλίου. Όχι όλες όμως γιατί είναι τετραλογία. Οπότε κάποιες απαντήσεις δίνονται σε άλλα βιβλία. Την καλόγρια, αν θυμάμαι καλά, την ψάχνουν για καθοδήγηση και όχι για τον εξορκισμό. Για τον εξορκισμό αλλά και για το θέμα των Λακεδαιμόνων το έχω ψάξει στο internet(χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν μου έχουν ξεφύγει πράγματα). Γη Θεών αναφέρω το Γύθειο (από όπου και κατάγομαι). Υπάρχει ιστορία της περιοχής πως εκεί ήταν η γη των Θεών. Όσον αφορά την σχέση του Δωδεκάθεου με τους ήρωες, είναι λίγο ιδιόμορφη, αλλά εξηγείται στην πορεία. Όποτε έχεις χρόνο διάβασε και τα προηγούμενα κεφάλαια. Θα χαρώ να δω και πάλι σχόλιά σου...