Jump to content

Wings grew and then she was free...

Nienna

Recommended Posts

Wings grew and then she was free

Hands telling a tale, shaping a lore

of her nightdreams,

eyes singing a tear, sailing his soul

far away...

He, locked in a cell, cold like her hell

and her emptiness,

his morning the last, end of his life

in this realm...

Eyes closed - last loving thought –

pure pain flowing within...

She saw her face in the mirror

then fell and memory lived...

Wind blew and took her away,

breath followed echoes of dreams...

Life flew up to her tower,

wings grew and then she was free...

~

Τραγούδι που έγραψα πριν κανένα εξάμηνο-εφτάμηνο, μελωδία της φωνής και στίχους. Είναι μελαγχολικό αλλά επι τόπου δυνατό με πολύ πιάνο και βιολί όπως το φαντάζομαι. Ε, και μια ηλεκτρική κιθάρα για να δέσουμε, ίσως, λόγω γκοθιάς :tongue:. Το ποίημα λέει μια ιστορία, η μάλλον το τέλος μιας ιστορίας. Έχει τραγικό τέλος, όπως βλέπετε, ο άνδρας φυλακίζεται και εκτελείται και η γυναίκα αυτοκτονεί για να φύγει μαζί του. Είναι - επίσης προφανώς - ερωτευμένοι.

[Όχι τεχνικά σχόλια, ξέρετε εσείς. :tongue:]

Edited by Nienna

Όμορφο.

Ιδιαίτερα η τελευταία στροφή...

[Χμμ... εμπνεύστηκα και μια μελωδιούλα για το τελευταίο :p]

(Πότε?)

-Ορφέας

Edited by Orpheus

H τελευταία στροφή είναι κορυφαία πράγματι. Αλλά κυρίως μου άρεσε η εμπάθεια, η σχεδόν βιολογική/δίδυμη ταύτιση των δύο χαρακτήρων. Αν και οι σκέψεις είναι μέσα από την γυναίκα-ψυχοπομό σχεδόν, και όχι από τον άνδρα, μέσα από εκείνη νιώθουμε και εκείνον. Μία ψυχή σε δύο σώματα που λένε. Με συγκίνησε το ποίημα αυτό. Ϊσως γιατί μ'αρέσουν οι ακραίοι έρωτες, οι ταυτήσεις σε αυτό το υπέρτατο ψυχικό επίπεδο που έχουν βάθος και ουσία χωρίς να είναι "σαχλοί ρομαντισμοί".

Πολύ όμορφο! Μπράβο!

Θα μ'άρεσε πάρα πολύ αν κατόρθωνες να βρεις και μουσική και να μας το έδινες ολοκληρωμένο το τραγούδι.

:thmbup:

Παιδιά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το τραγουδήσω και να το ηχογραφήσω a capella. Αλλά δεν νομίζω να φανούν όσα έχω στο μυαλό μου για συγχορδίες και άλλα όργανα κτλ. Η κοπέλα δε που το έγραψε σε πεντάγραμμο αφού το άκουσε και που το ενορχήστρωσε γραπτώς είναι στην Ελλάδα. Δεν είναι εδώ.

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

Edited by Nienna