Jump to content

The Jester King

Drake Ramore

Recommended Posts

Είδος : Τρόμου

Stop pointing with your finger

You just might lose a limp

Such a terrible thing to waste,

in the land of the Righteous Singer

*

The saltimbaques kept laughing at their King

Washed up, purged, a brand new jester

blinded by his own free will

Who was the jester and who was the King?

What was the King if not a jester?

*

They bathed him well

He wore new clothes

They bleed his skin,

and yet the worse

have not begun

The bell tongues sang

He couldn't hear ‘em

So close to his head

He couldn't hear ‘em

Right next to his mind

He couldn't make ‘em stop

They carved his skin

and took out flesh

to feed his kin

A silent blessing

Then only moans, only the pain

*

Stop parading at the court yard

'cause the court yard is unclean

It's the Mammon's spoiled backyard

where he rests and comes to lean

Look, the crippled man nodded

Some crosses and some corpses

some crosses by the road

Crucified on the crosses,

some singers who were bold

Stop pointing with your finger

You just might lose a limp

Such a terrible thing to waste,

in the land of the Righteous Singer

Edited by Drake Ramore

Το μαμούθ πού είναι,ρε;rofl.gif

Δυσκολεύομαι να διαβάσω ποίηση στα αγγλικά, δεν μπορώ να την παρακολουθήσω εύκολα. Ό,τι έπιασα, πάντως, μου άρεσε, είχε για αφηγηματικότητα κι έναν τραγουδιστό ρυθμό. Μου θύμισε

από Marillion.

Δεν το είχα καθόλου υπόψιν μου το κομμάτι που εβαλες και έψαξα να βρω τα lyrics.

Μοιάζει απο την άποψη οτι και τα δυο έχουν έναν jester μεσα, αλλά σαν ουσία είναι μακριά. Μιλάνε για εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Κομματάρα πάντως!

Ε ... χρειαστηκα ενα ελληνο-αγγλικο λεξικο για να κατατοπιστω ειναι η αληθεια...

Αλλα τελικα νομιζω τα καταφερα.

Καποιες μεμονωμενες φρασεις μου αρεσουν πολυ π.χ.

"Stop pointing with your finger

You just might lose a limp"

"Who was the jester and who was the King?

What was the King if not a jester?"

"The bell tongues sang"

Αλλα το υπολοιπο με προβληματισε. Δεν ενιωσα τρομο, περισσοτερο μια αισθηση παρακμης η και γενικης αποριας εχω.

Ξεκινας καλα και η ιδεα του εναρετου τραγουδιστη μου αρεσε, αλλα μετα μενω με την απορια ποιος ειναι ο εναρετος τραγουδιστης και που ειναι μεσα στο ποιημα, γενικα περα απο την απλη αναφορα του? Σαν ιδεα ειναι πολλη καλη γιατι δεν την ανεπτυξες καπως? Η απλη αναφορα με αφηνει μετεωρη. Μετα εχουμε μια μικρη περιγραφη του βασιλια και του γελωτοποιου και στο ξεκινημα της τριτης ομαδας στιχων και εκει πια αναρωτιεμαι ποιον πλενουν και ντυνουν? Τον βασιλια η τον γελωτοποιο? Η μηπως αυτο ακριβως ηθελες να μην ειναι ξεκαθαρο? Οπως λες ποιος ειναι ο γελωτοποιος και ποιος ο βασιλιας? Η μηπως ο βασιλιας ειναι ενας γελοιος?

Τα σημεια που κοβεις με κανουν να το νιωθω σαν προσπαθεια για τραγουδι και οχι για ποιημα. Θα τα προτιμουσα γραμμενα κανονικα.

Στο σημειο με την βρωμικη αυλη εκει δεν καταλαβα τιποτα.

Γενικα μου αρεσει σαν ιδεα αλλα νομιζω πως θα ηθελε ρετουσαρισμα και γραψιμο απο την αρχη σε πολλα σημεια. Ισως να κανεις καλυτερες συνδεσεις αναμεσα στις ιδεες σου.

Edited by laas7

Το πρόβλημα βασικά Μαριάντζελα είναι στην δομή και στην μεταφορά στο φόρουμ.

Για κάποιον λόγο που δεν γνωρίζω δεν μπορείς να κάνεις attach κάποιο ποίημα. Πρέπει να το γράψεις απευθείας στον editor του ποστ, και εκεί χάνει λόγω μορφοποίησης. Η αρχική του μορφή σε pdf είναι πολύ καλύτερα δοσμένη, ωστε με πλάγια γράμματα και διαφορετικές γραμματοσειρές να καταλαβαίνεις ποιος λέει τι σε κάθε περίπτωση.

Ας βοηθήσω όμως ως προς την δομή.

Το πρώτο τετράστιχο μέχρι τον πρώτο αστερίσκο είναι τα λόγια ενός ανθρώπου προς έναν άλλο την στιγμη που του κάνει την παρατήρηση επειδή δείχνει με το δάκτυλο του κάτι.

Το δεύτερο πεντάστιχο, πριν τον δευτερο αστερίσκο είναι σαν την φωνή ενός αφηγητη. Δεν μιλάει κανείς απο τους πρωταγωνιστες.

Οι επόμενοι στίχοι που είναι κάπως πιο κοφτοί είναι και πάλι ο πρώτος άντρας που λέει στον δεύτερο που έδειχνε με το δάκτυλο κάποια πράγματα. Το οτι δεν το είδες ως κάτι ξεκάθαρο είναι ενδιαφέρον βέβαια. Ο συλλογισμός σου είναι σωστός σχετικά με το αν ο βασιλιάς είναι γελωτοποιός ή ο γελωτοποιός βασιλιάς, αλλά αυτό έρχεται απο άλλους στίχους. Σε αυτούς τους στίχους ειναι πιο ξεκάθαρα τα πραγματα. Ετοιμάζουν τον γελωτοποιό/βασιλια ή βασιλια/γελωτοποιο (όποιο προτιμας απο τα δυο).

Επειτα εκει που τελειώνουν οι κοφτοί στίχοι μετά τον αστερίσκο, είναι πάλι ο αφηγητής, ο οποίος σε κάποια φάση στους επόμενους δίνει πάσα στον πρώτο άντρα (έναν σακάτη όπως αποδεικνύεται) να ξαναδώσει συμβουλές στον δεύτερο άντρα. Το γιατί είναι σακάτης μάλλον είναι προφανές έτσι;

Η χώρα του ενάρετου τραγουδιστή είναι συμβολισμός. Ή το πιάνεις, ή δεν το πιάνεις (και καμιά φορά μπορεί να πιάσεις και κάτι διαφορετικό απο αυτό που θα ήθελα να πω εγώ γράφοντας το, και να σου αφήσει μια ακόμη καλύτερη εντύπωση. Ετσι είναι τα ποιήματα). Δεν εξηγείται νομίζω περισσότερο και δεν χρειάζεται κιόλας κατα την γνωμη μου.

Το σημείο με την βρώμικη αυλή δεν άρεσε και σε εμένα ιδιαίτερα. Θα πάρει πόδι μάλλον.

Ευχαριστώ για τα σχόλια.good.gif

Αχα! Γινεται πολυ πιο ενδιαφερον ετσι οπως το εξηγεις.

Με τις διαφορετικες γραμματοσειρες θα μου αρεσε παρα πολυ!

Και με τον εναρετο τραγουδιστη δεν το εχω πιασει ακομα, καταλαβα πως ειναι συμβολικο αλλα δεν ξερω τι συμβολιζει, αλλα οκ μερικα πραγματα δεν ειναι για να εξηγουνται. Ειναι για να τα σκεφτεσαι...

Α και το ονομα μου ειναι με δυο λου παρακαλω εχω και τα κοληματα μου...:tease: