Guest old#2065 Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 SOLECISM A sole soul Solemnizing his solitude Entered the solarium As the solid solicitor Of the solvent solution. Soliloquizing: “Solidarity To the Soluble Sole Souls” Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Α? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Περισσότερο άσκηση παρήχησης του S, παρά κάτι άλλο, μου φαίνεται το παραπάνω ποίημα. Δεν μπορώ να πω οτι το κατανόησα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Α? Τι είναι (Α?); Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα γράμματα με ερωτηματικό ή να απαντήσω τώρα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Μου άρεσε. Μου φάνηκε σαν ένα ειρωνικό/πικρό/σαρκαστικό παιχνίδι γύρω από το sole(μόνος) και το soul( ψυχή). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Μου άρεσε. Μου φάνηκε σαν ένα ειρωνικό/πικρό/σαρκαστικό παιχνίδι γύρω από το sole(μόνος) και το soul( ψυχή). +1 σ' ό,τι είπε ο Χρήστος. Καλή προσπάθεια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Περισσότερο άσκηση παρήχησης του S, παρά κάτι άλλο, μου φαίνεται το παραπάνω ποίημα. Δεν μπορώ να πω οτι το κατανόησα. Ομολογώ ότι απαιτείται κάποια υψηλού επιπέδου γνώση της γλώσσας για να γίνει κατανοητό το κείμενο. Σωστό το περί παρήχησης, διαφωνώ με την υποτίμηση του εγχειρήματος στο επίπεδο της άσκησης, διότι: Παρήχηση Από την Live-Pedia.gr Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτησηΦαινόμενο που δημιουργείται από την ύπαρξη, σ` ένα στίχο ή μια φράση, δύο ή περισσότερων λέξεων με διαφορετικό νόημα, αλλά οι οποίες ομοηχούν στην ανάγνωση ("Μέσα μου κάποια βάθια, πάθια, αγκάθια" Κ. Παλαμάς). Υπάρχει επίσης παρήχηση που δημιουργείται από τη συνεχή επανάληψη σ` ένα στίχο του ίδιου γράμματος ("Ο σιγανός αιγιαλός εγέλα γάλα όλος", Π. Σούτσος). Το φαινόμενο της π. το συναντάμε και στους αρχαίους ποιητές, π.χ. στο στίχο του Σοφοκλή: Τυφλός τ` ώτα τόν τε νουν τα τ` όμματ` ει. Στη νεοελληνική ποίηση η π. δίνει στο στίχο μελωδικότητα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Σωστό το περί παρήχησης, διαφωνώ με την υποτίμηση του εγχειρήματος στο επίπεδο της άσκησης... Δεν το ειπα υποτιμητικα. Ειναι πολύ δυσκολο να γραψεις ποίηση με παρήχηση και να βγαζει νόημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Σωστό το περί παρήχησης, διαφωνώ με την υποτίμηση του εγχειρήματος στο επίπεδο της άσκησης... Δεν το ειπα υποτιμητικα. Ειναι πολύ δυσκολο να γραψεις ποίηση με παρήχηση και να βγαζει νόημα. Ναι καλά, δεν κατάλαβα τι ewok είσαι Πάντως ρε Αποστόλη, σιγά το βαθύ νόημα, μια μοναχική ύπαρξη, απομονώνεται κάνοντας έκκληση για συμπαράσταση στίς έτοιμες να διαλυθούν, ευαίσθητς ψυχές.(Συν την παρήχηση παρακαλώ) Αμάν πια, θα την έσκασες εκείνη την έρημη τη φιλόλογο στο γυμνάσιο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 (edited) Το Α? ηταν απορια... δεν το καταλαβα καθολου... οποτε εκανα την χαζη απορια που μενεις να κοιτας και κανεις Α? Αυτο. Δεν ηταν ειρωνικο η κατι τετοιο... απλα εμεινα με την απορια. Οσο για το φαινομενο της παρηχησης... ενδιαφερον το βρισκω! Και λεω να το δουλεψω και εγω λιγο. Απλα νομιζω πως μου αρεσει σε καποιες φρασεις και οχι σε ολοκληρο ποιημα, θα το ξανασκεφτω ομως. Edited September 8, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Το Α? ηταν απορια... δεν το καταλαβα καθολου... οποτε εκανα την χαζη απορια που μενεις να κοιτας και κανεις Α? Αυτο. Δεν ηταν ειρωνικο η κατι τετοιο... απλα εμεινα με την απορια. Δεν τρέχει τίποτα. Και γω πλάκα έκανα. Ούτε ήταν κάτι που σκοπεύω να επαναλάβω. Άσε που είμαι και εκτός τόπικ αφού το ποίημα δεν είναι ούτε ε.φ. ούτε φάνταζυ ούτε τρόμου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drake Ramore Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Άσε που είμαι και εκτός τόπικ αφού το ποίημα δεν είναι ούτε ε.φ. ούτε φάνταζυ ούτε τρόμου. Εμ...αφου δεν υπάρχει κάποιος μοντ να ρυθμίζει την βιβλιοθήκη! Να υπάρχουν μονο ποιήματα του φανταστικου. ΝΑ διοργανωθεί και κανας διαγωνισμός σε ποίηση.... Υ.Γ Αν και αυτό το ποίημα, θα μπορούσες να το κατατάξεις σε ένα σκοτεινό είδος ποίησης που μπορεί να έχει συγγένεια με τον τρόμο (έστω και ελάχιστα). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 (edited) Ξερετε τριβω τα χερια μου για διαγωνισμο ποιησης... λεω να γινω mod μιας και μου προτεινατε και απο τωρα σκεφτομαι να κανουμε διαγωνισμο... αχ πολυ χαιρομαι που εδω εχει και αλλα τρελα παιδακια να γραφουμε παρεα ποιηματα... αχ τι καλα! Φτιαχτηκα τωρα Οσο για το ποιημα δεν με ξενισε για εκτος τοπικ, εχω δει πολυ πιο ασχετα εντελως ποιηματα στην βιβλιοθηκη.. Edited September 8, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts