TheReaper Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 (edited) Κάτι έγινε στη ζωή σου μέσα και δεν άντεξες Εξοργίστηκες Έχασες την όραση απ'τα μάτια σου και δεν ήξερες που βρίσκεσαι Τυφλώθηκες Άρχισε η οργή σου να συγκεντρώνεται και σε ένα σημείο να συσσωρεύεται Αποδυναμώθηκες Νομίζεις πως είσαι παντοδύναμος και στο γυαλί ξεσπάς Κόπηκες Ανασαίνεις βαριά, βαριά σα να τελειώνει το οξυγόνο Πόνεσες Κοιτάζεις το αίμα σου να τρέχει σαν ποτάμι Τρομοκρατήθηκες Κατάλαβες το λάθος σου και ζητάς εξιλέωση Εκτονώθηκες Εγώ εδώ θα είμαι δίπλα σου να σε στηρίζω Θυμήσου το την επόμενη φορά που θα εκφράσεις τον θυμό σου Στον φίλο μου Bholdr Y.Γ.: Σόρυ που δεν είναι ποίημα μίας εκ των κατηγοριών που αναφέρονται. Απλά όταν μου έρχεται να γράψω, συνήθως έχει γίνει κάτι που με επηρεάζει και γράφω. Edited September 8, 2011 by TheReaper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 (edited) Εχεμ... καταλαβαινω πως ηθελες να το μοιραστεις μαζι μας, αλλα ειπαμε να δωσουμε ενα πους στην ποιηση μεσα στα θεματα που εκφραζονται στο φορουμ... αλλωστε γι αυτο μπαινουμε ολοι εδω και αυτον τον λογο υπαρξης εχει το φορουμ... αυτο μας ενωνει( καλα και αλλα πολλα μας συνδεουν αλλα καταλαβες τι εννοω) οτι μας αρεσουν τα φαντασυ, ο τρομος,η επιστημονικη φαντασια κτλ Θα ηθελα να παρακαλεσω ολα τα παιδια να το παλεψουμε λιγο ολοι μας (υπαρχουν ποιηματα που μπορει να ειναι κοντα σαν στιλ ακομα και αν δεν ειναι ακριβως φαντασυ ας πουμε, αυτα θα μπορουμε να τα κρατησουμε σαν εξαιρεσεις ομως και οχι σαν τον γενικο κανονα)... δειτε ας πουμε τι γινεται στις αλλες βιβλιοθηκες, ειναι γεματες ιδεες και ιστοριες στο αναλογο υφος! Δεν αξιζει κατι τετοιο και για την ποιηση? Ισως η ποιηση θεωρειται πιο δυσκολη σαν ειδος, αλλα αυτη ειναι και η ομορφια της κατα την γνωμη μου! Τωρα για το γραπτο σου. Δεν μου θυμισε ποιημα, δεν εχει ρυθμο, ροη, ομοιοκαταληξια κτλ κατι που να θυμιζει εστω ποιηματικη αφηγηση, ποιητικο στιλ. Ειναι σαν συμβουλευτικες φρασεις που προφανως ηθελες να πεις σε καποιον φιλο σου. Ισως ωραιες σαν συμβουλές , συμπαθητικες σαν φρασεις, αλλα στα ματια μου ειναι σχεδον πεζο κειμενο. Αν θα ηθελες να το παρουσιασεις σαν φαντασυ θα μπορουσες ισως να το γεμισεις με εικονες π.χ. εχασες την οραση απο τα ματια σου και δεν ηξερες που βρισκεσαι τυφλωθηκες μπηκες σε μια μαυρη αβυσσο γεματη αιωνιους εχθρους τιμωρημενους τιτανες τερατα στην σκια να σε κρατουν με ατσαλινα δεσμα κτλ Τελειωνει το οξυγονο πονεσες εισαι μετεωρος αναμεσα σε αγνωστους πλανητες, αστροναυτης χαμενος, ενα σκουπιδι στο διαστημα που κανεις δεν κανει τον κοπο ουτε να μαζεψει κτλ Σαν ιδεες στις λεω. Ο τιτλος παντως ηταν ωραιος. Edited September 9, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Ο τιτλος παντως ηταν ωραιος. Αμάν βρε συ Iaas7 τον τσάκισες τον άνθρωπο. Δεν θα συμφωνήσω ότι μόνο ο τίτλος είναι καλός. Ο φίλος είναι προφανώς νεαρό άτομο και κάνει τις πρώτες του προσπάθειες. Εγώ διακρίνω ότι κάτι έχει να πεί. Σχετικά με το αν είναι εκτός τόπικ, το ποτάμι αίματος αρκεί να τον κατατάξει στον τρόμο. Όσο για ομοιοκαταληξία, μέτρο, ρυθμό κλπ όποιος θέλει ρίχνει μιά ματιά εδώ . Αν και στην ποίηση μπορούν να απουσιάζουν μερικά η και όλα αυτά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Κοιτα, γραφω την γνωμη μου δεν ειναι απαραιτητο ολοι να συμφωνουν η να την ασπαζονται. Απο εκει και περα δεν νομιζω πως τον τσακισα ουτε ειχα τετοια προθεση. Δεν εχει εκφραστει οποτε θα ηθελα να ξερει αν πιστευει πως τον τσακισα πως δεν ηθελα να τον στενοχωρησω. Εχω πολλες φορες πει για τις διαφορες πατατες που κατα καιρους εχω και εγω γραψει ...κανεις δεν ειναι τελειος ουτε εγω, ουτε εσυ κτλ κτλ Δεν τον ξερω ακομα τον reaper για να ξερω αν ειναι νεος και κανει τα πρωτα του βηματα (πιθανον εχεις δικιο) αλλα πιστευω πως πρεπει να λεω την αληθεια οπως την αντιλαμβανομαι. Οσο για το αν ηταν εκτος θεματος και ο ιδιος το ειπε μονος του. Τα ορια αναμεσα στα ειδη δεν ειναι παντα ευδιακριτα και ευκολα αναγνωρισιμα, αλλα ο καθενας μας μεσα του ακομα και οταν δεν μπορει να το εκφρασει ξερει περιπου τι ειδος ειναι κατι που διαβαζει (με την προυποθεση να εχει ασχοληθει). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domenico Posted September 9, 2011 Share Posted September 9, 2011 Δεν είναι άσχημη ιδέα και πολλές από τις λέξεις έχουν δύναμη και προσδίδουν παραστατικότητα. Επίσης δεν με ενόχλησε ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένο. Λίγο ρετουσάρισμα ακόμη όμως νομίζω το ήθελε. Εκτός αν το κατατάξουμε στην αυτόματη γραφή. Εκεί νομίζω δεν υπάρχει θέμα επεξεργασίας. lass7 συμφωνείς; α ναι και να πω και κάτι άσχετο. Ο τελευταίος στίχος, δεν ξέρω γιατί μου θύμισε τον στίχο του Καβάφη " Αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που χάνεις" - άκυρο το ξέρω γιατί λες ότι θα είσαι δίπλα του, απλά δεν ξέρω γιατί, αυτό μου θύμισε... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheReaper Posted September 9, 2011 Author Share Posted September 9, 2011 OK, παιδιά, ευχαριστώ για τα σχόλια σας και όλα είναι ευπρόσδεκτα. Αλλιώς ποτέ δεν πρόκειται να γίνει κανείς καλύτερος σε κάτι. Να ξεκαθαρίσω μόνο ότι δεν είχα σκοπό να ακολουθήσω τα κλασσικά βήματα της ποίησης. Επίτηδες δεν έβαλα ομοικαταληξίες, ρυθμούς κλπ κλπ. Συνήθως όταν γράφω ποιήματα τα γράφω όπως έρχονται οι λέξεις αυτόματα στο νου. Να αναφέρω μόνο ότι και διάφοροι μεγάλοι ποιητές έχουν έργα τα οποία κατ' εμέ δεν είναι άξια μνείας. Όπως καταλάβατε, είναι από τα λίγα ποιήματα που γράφω. Μια διευκρίνηση μόνο να μου πεις τι ακριβώς εννοείς με το ρετουσάρισμα Caesar. Και επαναλαμβάνω: όλα τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα. Το να πτοηθεί κάποιος σαν εμένα είναι σχεδόν αδύνατο. Στη χειρότερη, να αρχίσω να γράφω χωρίς να δίνω σημασία σε ό,τι μου λέτε. Και όσον αφορά αυτό που σου θύμισε τον Καβάφη, δεν ξέρω για ποιο λόγο το λες. Άκουγα το εξής τραγούδι όταν έγραφα: http://www.youtube.com/watch?v=9TTTgofWk-I Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domenico Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Δεν ξέρω, τι να σου πω....ο τόνος με τον οποίο το εξέλαβα το "θυμήσου το την επόμενη φορά" μου ακούστηκε σαν "χαιρέτα την την Αλεξάνδρεια", παρόλο που όπως είπα το νόημα σου είναι εντελώς διαφορετικό, αφού εσύ στον φίλο σου δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία, κάτι που δεν συμβαίνει με τον Αντώνιο στο ποίημα του Καβάφη. Με το ρετουσάρισμα εννοώ επεξεργασία και γι'αυτό το διαχώρισα από την αυτόματη γραφή. Διαβάζοντας το δηλαδή μου φάνηκε πως κάτι δεν ήταν σωστό(αν και αυτό δεν μπορώ να το ορίσω. Είναι περισσότερο ένα ένστικτο παρά μια αντικειμενική παρατήρηση). Χμ... βλέποντας το βιντεάκι, μπορώ να πω ότι ο επηρεασμός σου από αυτό είναι εμφανής... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgaroth Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Ωραίο ήταν και ρυθμό μου φάνηκε πως είχε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Καισαρα δεν καταλαβα τι με ρωτησες...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domenico Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Αν συμφωνείς πως θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε κάτι αυθόρμητο και άρα σαν ένα είδος αυτόματης γραφής... Βέβαια δεν έχω γράψει ποτέ ποίηση με αυτόν τον τρόπο και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό που λέω στέκει... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Μμ οχι δεν νομιζω πως ειναι αυθορμητο τοσο πολυ. Νομιζω πως σκεφτηκε πως να το γραψει και παρουσιασει. Δεν ξερω αν εχω δικιο,ο ιδιος θα μας πει... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheReaper Posted September 11, 2011 Author Share Posted September 11, 2011 Μμ οχι δεν νομιζω πως ειναι αυθορμητο τοσο πολυ. Νομιζω πως σκεφτηκε πως να το γραψει και παρουσιασει. Δεν ξερω αν εχω δικιο,ο ιδιος θα μας πει... Η αλήθεια είναι ότι το ποίημα το είχα σκεφτεί το πρωί της ημέρας που το έγραψα(όταν το έγραψα ήταν βράδυ). Επειδή όμως δεν θυμόμουν ακριβώς τι είχα σκεφτεί το πρωί, αυτοσχεδίαζα. Έτσι βγήκε το αποτέλεσμα αυτό. Πιο συγκεκριμένα, όταν το σκεφτόμουν έβγαιναν τα λόγια, δεν τα σκεφτόμουν ούτε λεπτό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted September 19, 2011 Share Posted September 19, 2011 Το ποίημα μου άρεσε, και σαν νόημα αλλά και σαν ποίημα. Έχει ένα δυναμισμό μέσα από τις απλές φράσεις, χωρίς να χρειάζεται απαραιτήτως να έχει ομοιοκαταληξίες κλπ. Εχεμ... καταλαβαινω πως ηθελες να το μοιραστεις μαζι μας, αλλα ειπαμε να δωσουμε ενα πους στην ποιηση μεσα στα θεματα που εκφραζονται στο φορουμ... αλλωστε γι αυτο μπαινουμε ολοι εδω και αυτον τον λογο υπαρξης εχει το φορουμ... αυτο μας ενωνει( καλα και αλλα πολλα μας συνδεουν αλλα καταλαβες τι εννοω) οτι μας αρεσουν τα φαντασυ, ο τρομος,η επιστημονικη φαντασια κτλ Θα ηθελα να παρακαλεσω ολα τα παιδια να το παλεψουμε λιγο ολοι μας (υπαρχουν ποιηματα που μπορει να ειναι κοντα σαν στιλ ακομα και αν δεν ειναι ακριβως φαντασυ ας πουμε, αυτα θα μπορουμε να τα κρατησουμε σαν εξαιρεσεις ομως και οχι σαν τον γενικο κανονα)... δειτε ας πουμε τι γινεται στις αλλες βιβλιοθηκες, ειναι γεματες ιδεες και ιστοριες στο αναλογο υφος! Δεν αξιζει κατι τετοιο και για την ποιηση? Ισως η ποιηση θεωρειται πιο δυσκολη σαν ειδος, αλλα αυτη ειναι και η ομορφια της κατα την γνωμη μου! Συγνώμη κιόλας, τη βιβλιοθήκη "Διάφορες Ιστορίες" την έχεις προσέξει; Από τη στιγμή που η ποίηση δεν είναι τόσο διαδεδομένη στο φόρουμ ώστε να έχει υποκατηγορίες ανά είδος, λογικό είναι να μπουν όλα μαζί, και τα φάνταζυ, και τα σι-φι, και τα χόρρορ, και τα άκυρα. Και βρίσκω τελείως άτοπη αυτή την παράγραφο σαν σχόλιο στο συγκεκριμένο τόπικ. Να γκρινιάζεις σε ένα σχετικά νέο μέλος, στην πρώτη του προσπάθεια, που δεν έκανε κάτι λάθος (δεν είναι και το πρώτο ποίημα στη βιβλιοθήκη εκτός "θεματολογίας" και απ'ότι έχω δει στο φόρουμ, δεν σνομπάρουμε ότι είναι έξω από τα τρία είδη). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts