niceguy0973 Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 Φτάσαμε αισίως στο 7ο κεφάλαιο... Κεφάλαιο 7.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 (edited) Μου αρεσουν οι περιγραφες των ονειρων που κανεις. Μοιαζουν με αληθινα και εχουν ατμοσφαιρα. Δεν μου αρεσε ομως η περιγραφη με το σαπουνι απο υγρο πιατων. Θα ηθελα να περιγραψεις με καποιο αλλο τροπο πιο ονειρικο. Μετα εχεις κανει ενα μικρο ορθογραφικο λαθος στο η μικρη δεν εκλαιγε. Μια αλλη αντιρηση που εχω ειναι στο τραγομορφα τερατα. Στην Αρχαια Ελλαδα τραγομορφος αμεσως παρεμπεπε στον Πανα και δεν ηταν κακη οντοτητα. Μαλλον εισαι επηρεασμενος απο την χριστιανικη παραδοση που οτιδηποτε τραγομορφο υπονοει τον διαβολο. Νομιζω ομως πως πρεπει να αλλαξεις το σημειο αυτο ωστε να συμφωνει και με τις δυο παραδοσεις, αφου τις χρησιμοποιεις και τις παντρευεις. Στην φραση "απεναντι του ηταν ενας καφεπρασινος βραχος αποκαλυμμενος με βρυα" τι εννοεις πως ο βωμος αυτος ειναι καλυμενος με βρυα? Η λεξη αποκαλυμμενος δεν νομιζω πως υπαρχει. Στην περιγραφη της αυτοκτονιας της Φανης νομιζω πως πρεπει να την διορθωσεις λιγο. Η χαλαρωση που περιγραφεις σαν γλυκος υπνος θα ερχοταν απο υπνωτικα χαπια που δεν μπορει να εχει ο καθενας στο φαρμακειο του σπιτιου του. Χρειαζεται συνταγη. Οποτε η το αιτιολογεις πως καποιος ειχε αυπνιες και πηγε στον γιατρο η υπονοεις την χρηση αλλων χαπιων κοινων π.χ. ασπιρινη η παρακεταμολη οπου δημιουργουν βοη ωτων και πονους στην κοιλιακη χωρα (επισης να σου πω πως η αμεση αναρρωση της Φανης δεν θα μπορουσε να γινει εαν ειχε δηλητηριαστει με καταποση ασπιρινων η παρακεταμολης γιατι η μεν ασπιρινες θα ειχαν κανει γαστρικη αιμοραγια κτλ και η παρακεταμολη θα ειχε προκαλεσει ισως μονιμη βλαβη στο ηπαρ ειναι ηπατοτοξικη). Στην επομενη φραση πως ο Χρηστος ειχε χαμηλωσει την ενταση ειναι σαν να μιλας για ραδιοφωνο. Πιστευω πως πρεπει να την ξαναγραψεις. Επισης τι εννοεις εναν φυσιολογικο αλλα πανεμορφο ανδρα? Αυτη ειναι η πρωτη σκεψη της Φανης που βλεπει τον παιδαρο στα ματια της Μαρκο? Οσο για τον πονοκεφαλο της Φανης σχεδον σιγουρα υπονοεις υπνωτικα χαπια. Αργοτερα στην φραση που ο Αλεξανδρος τρωει λαιμαργα εχεις κανει παλι ενα μικρο ορθογραφικο, το τζιν. Θα συνεχισω σε επομενο ποστ γιατι παλι κατι μου ετυχε! Edited October 2, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 Σκεφτηκα πως θα μου αρεσε στο ονειρο να πεις απλα σαπουνοφουσκα που ειναι μεσα της η Αγνη και να μην την περιγραφεις γυαλινη, αλλα να την παρουσιαζεις σαν ελαστικη η Φανη να παλευει με τα χερια της σπρωχνοντας να την σπασει, αλλα να μην σπαει και να εχει κινηση. Συνεχιζω με τα υπολοιπα σχολια Μην μου δινεις σημασια ξαφνικα μου ερχονται. Συγνωμη αν ειναι καπως μπερδεμενα. Μου αρεσε πολυ η περιγραφη του μαυρου καπνου με τις μαυρες τουφες που ξερνανε τα ξυλα.Θα ηθελα μονο να μην γραφεις αναμμενα αλλα μισοσβησμενα ξυλα, αυτα τα ξυλα βγαζουν μαυρες τουφες πιο πολυ νομιζω. Τα αναμμενα βγαζουν φλογες ε? Μου αρεσε και η παρακατω φραση μια λαμψη δυνατη σπερμα θεων... Στην επομενη φραση μετα το οτι του καιει τον θωρακα θα ηθελα να βαλεις ενα και. Αυτο ηταν που τον προστατευε και απο τον δαιμονα. Πιο περα η λεξη ξεψυχος δεν νομιζω να υπαρχει ισως ξεπνοος? Μετα μιλας για αγκαθωτους τοιχους. Αυτο δεν το καταλαβα πως οι τοιχοι ηταν αγκαθωτοι δεν το αναφερεις πουθενα πριν...κατι θελεις να περιγραψεις αλλα δεν το επιασα.Επισης μια ομορφη προταση το προσωπο ειχε την αποχρωση του δειλινου! Αλλα μετα η Φανη λεει κοπελια μονοφθαλμη...ε? Δεν το ξαναεπιασα...και δεν το εχω ξανακουσει. Αρκετα πιο κατω εκει που λες για τα γκουρμε που εφαγαν θα προτιμουσα να τις πεις γκουρμε γευσεις , τα γκουρμε δεν στεκονται παρα μονο στον προφορικο λογο και οχι και πολυ σωστα ουτε εκει. Γενικα ειναι ενδιαφερον κεφαλαιο και επισης εχει ροη και μια εκπληξη την απροσμενη επιστροφη της Αγνης. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts