Jump to content

Ο δαίμονας της μοναξιάς

Mindtwisted

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Κατσούλης-Δημητρίου Κωνσταντίνος

Είδος: Τρόμος, (Ελπίζω να βρείτε ψωμί αύριο)

Βία; Έχει!

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 2523

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: προτιμούνται με γράμματα μεγέθους 2 και γραμματοσειρά verdana.

Αρχείο: Πόσες φορές θα διορθώσω αυτό το πράγμα; ούφ!

Ο δαίμονας της μοναξιάς.pdf

Ο δαίμονας της μοναξιάς.doc

Πολύ κολασμένο κείμενο :devil2: αυτό ειναι το μόνο σίγουρο.

Έχει δυνατές εικόνες και λίγο-λίγο με τύλιξε με την ατμόσφαιρά του. Στην αρχή κάπως ήταν κάπως αμήχανα αλλά στη συνέχεια μπήκες γερά και το κράτησες ως το τέλος.

Προκλητικό και δυνατό, το κείμενό σου αν και όχι του στυλ που συνηθίζω, με κέρδισε με την ευθύτητα και την ειλικρίνειά του. Δεν είναι τέλειο, δεν θέλω να σου πω ψέματα, αλλά είναι αυθεντικό. Και ό,τι αυθεντικό το σέβομαι, το λιγότερο.

:hi:

Πολύ καλό. Διεστραμμένο, με μερικές σκηνές φοβερές κάπου στη μέση, μαύρο, με ανατριχιαστικές περιγραφές. Μόνη μου και μεγάλη ένσταση: η αρχή και ιδιαίτερα το τέλος, ο τρόπος και το ύφος που είναι αυτά δοσμένα. Κατά τα άλλα, μια πολύ καλή ιστορία που σε στοιχειώνειgood.gif

Καλογραμμένο, μα κάπως ποιητικό λόγο. Δυνατές και ανατριχιαστικές εικόνες. Ίσως να μην κατάλαβα καλά τις επιλογές της κοπέλας, αλλά σαν ατμόσφαιρα και εξέλιξη, το κείμενο σε γραπώνει για τα καλά.

Cassandra thanks!!!

Χρήστο αυτό που λες κι εγω το σκεφτόμουνα, άμα - όταν έχω όρεξη να το επεκτείνω - διορθώσω θα δω τι θα κάνω.

Mesmer χαίρομαι που σ' άρεσε, νομίζω ότι για να καταλάβεις εντελώς τις επιλογές της θα έπρεπε να κάτσω να περιγράψω και τη ζωή της όπως την είχα στο μυαλό μου και δεν θα έβγαινε διήγημα, χεχε.

Ξεκινάει αργά και δειλά αλλά μετά καλπάζει με φρενήρεις ρυθμούς ωμής τρέλας! Τα απωθημένα που έχει η πρωταγωνίστρια, το διάστημα που τα κρατάει μέσα της και ο τρόπος που ο προσωπικός της δαίμονας της σκαλίζει το μυαλό για να βγάλει από τα σκοτάδια του το πιο αποτρόπαιο μέρος της συνείδησης της είναι ύπουλος και συγχρόνως καταπληκτικός όπως θα πρέπει να δελεάζει ένας δαίμονας την ψυχή σου και να ξεκινήσει την σπίθα που θα σε κάνει παρανάλωμα της εκδικητικής σου μανίας. Προχωρώντας γίνεται ατμοσφαιρικό και σκοτεινό πράγμα που μου άρεσε πολύ.

Το μικρό κοριτσάκι είναι η ίδια όταν ήταν νέα; Κατάλαβα σωστά; Ο δαίμονας ήθελε να την κάνει να σκοτώσει το τελευταίο αγνό πράγμα μέσα της; Οι πέτρες στο βραχιόλι τι ρόλο παίζουν; Τέλος γιατί τον ονόμασε Άλμπι;

Ευχαριστώ που το διάβασες, Βασίλη, και χαίρομαι που σου άρεσε.

Όπως το έχω σκεφτεί εγώ:

Ναι το κοριτσάκι είναι συμβολίζει το τελευταίο αγνό πράγμα που υπάρχει μέσα της. Μετά βλέπουμε που καταλήγει.

Το βραχιόλι είναι ο δεσμός που έχει φτιάξει με το δαίμονα και, κάθε φορά που η Λιζ χάνει κάποιους από τους ενδοιασμούς και την ανθρωπιά της, οι χάντρες σπάνε και αποκτά λίγη από την ουσία του δαίμονα, όπως την υπεράνθρωπη δύναμη.

Τώρα γιατί τον ονόμασε έτσι; Νομίζω επειδή στην αρχή την είχε τρομάξει η εμφάνισή του και ήθελε να τον φέρει λίγο στα μέτρα της.

Οκ εμενα με κάλυψες, δεν ξέρω γιατί στάθηκα τόσο στο όνομα αλλά ήταν απολαυστικό και δεν με κουρασε!

• 3 weeks later...

Στην αρχή το βρήκα απλά χαριτωμένο και διασκεδαστικό σαν ιδέα... Μετά απλά... Κόντεψε το κουλουράκι να μου βγει από τη μύτη! Ειδικά στη φάση με την μπανιέρα. Πολύ ατμοσφαιρικό, ύπουλο και σκοτεινό κείμενο. Πολύ μεγάλο συν το άνοιγμα και το κλείσιμο του κειμένου σου. Η κυκλική δομή των στίχων του έδωσαν μια τελετουργική ατμόσφαιρα. Δε θα σου κρύψω ότι είχα τις ίδιες απορίες με τον Βασίλη αλλά με κάλυψαν τα παραπάνω posts. Μπράβο Mindtwisted! Το κατατάσσω χαλαρά στις αγαπημένες μου ιστορίες στο sff... devil2.gif

Όχι που θα χε μέσα δαίμονα και δε θα μ άρεσε.

Κόντεψε το κουλουράκι να μου βγει από τη μύτη

:rofl:

Χαίρομαι που σου άρεσε η

Γλυπτική σώματος

Επίσης βλέπω οτι σε μερικούς αρέσει και η εισαγωγή - τέλος:lolipop:

Άντε να ετοιμαζόμαστε και για το διαγωνισμό τρόμου.

Θ' ανεβάσω κι άλλο τρομο(ελπίζω)διήγημα αυτή τη βδομάδα.

Thanks! για το σχόλιο.:cool2:

Πάρα πολύ καλό το δίηγημα. Έχει τη σωστή δόση ατμόσφαιρας. Πολύ έξυπνη η αρχή και πιστικοί διάλογοι (δηλαδή ταιριάζουν πολύ με τους χαρακτήρες). Με συνεπήρε τελείως στη μέση, αλλά λίγο στο τέλος χάθηκα. Δεν ήμουν σίγουρος ότι το κοριτσάκι ήταν αυτή. Και μετά ή ίδια;

Έγινε και αυτή δαίμονας;

Πάρα πολύ καλό το δίηγημα. Έχει τη σωστή δόση ατμόσφαιρας. Πολύ έξυπνη η αρχή και πιστικοί διάλογοι (δηλαδή ταιριάζουν πολύ με τους χαρακτήρες). Με συνεπήρε τελείως στη μέση, αλλά λίγο στο τέλος χάθηκα. Δεν ήμουν σίγουρος ότι το κοριτσάκι ήταν αυτή. Και μετά ή ίδια;

Έγινε και αυτή δαίμονας;

Χαίρομαι που σου άρεσε, Twocows :good:

Όπως το είχα εγώ στο μυαλό μου, το κοριτσάκι δεν είναι αυτή, αλλά συμβολίζει την τελευταία αθωότητα που της έχει απομείνει. Είναι απλά ένα μικρό κοριτσάκι, (οι γονείς του θα πάθουν μεγάλη πλάκα το πρωί). Όταν κάνει κι αυτό το βήμα μετατρέπεται σε δαίμονα. (Ουσιαστικά όλο το κείμενο είναι αυτή να ονειρεύεται την νύχτα της μεταμόρφωσης). Μετά κάποιος την καλεί και ξυπνάει να πάει για δουλειά.

Πάρα πολυ καλό το κείμενό σου. Σκοτεινό, ανατριχιαστικό, διεστραμμένο. Με αιχμαλώτισε μέχρι το τέλος του. Το λάτρεψα.

Μπράβο!

Edited by Αιθεροβάμων

• 2 weeks later...

Όπως το είχα εγώ στο μυαλό μου, το κοριτσάκι δεν είναι αυτή, αλλά συμβολίζει την τελευταία αθωότητα που της έχει απομείνει. Είναι απλά ένα μικρό κοριτσάκι, (οι γονείς του θα πάθουν μεγάλη πλάκα το πρωί). Όταν κάνει κι αυτό το βήμα μετατρέπεται σε δαίμονα. (Ουσιαστικά όλο το κείμενο είναι αυτή να ονειρεύεται την νύχτα της μεταμόρφωσης). Μετά κάποιος την καλεί και ξυπνάει να πάει για δουλειά.

Ε, μη μου τα χαλάς τώρα!

Διάβασα την ιστορία και είχε τόση ατμόσφαιρα και σκοτάδι και ένταση και μαύρες επιλογές και

μου λες ότι το πρωί κάποιος την ξυπνάει για να πάει στη δουλειά;!

Σοβάρα τώρα:

Πολύ ωραία ιστορία. Και οι σκηνές στη μπανιέρα πολύ φρικιαστικές. Μπρρρ! Από το είδος του τρόμου που δεν θα ήθελα να δω σε ταινία.

Στην αρχή και στο τέλος είχε κι αυτή την έμμετρη δομή και θύμισε κάτι σαν θρύλο που απαγγέλλει κάποιος.

Εγώ φαντάστηκα ότι τον φωνάζει Άλμπι κι έχει κάποια σχέση με το φωτεινός/λαμπερός και ότι είναι κάτι σαν χαϊδευτικό του Λούσιφερ ας πούμε.

Ωωω, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!! :lol:

Η αλήθεια είναι πως όταν το έγραφα τον ονόμασα έτσι από τη λέξη Albedo αλλά δεν είχα κάνει το συνειρμό.

Διάβαζα το τόπικ της Αίθρας (του mman) εκείνη την περίοδο και αυτή η λέξη είναι από εκείνες που μου καρφώνονται στο κεφάλι, και γυροφέρνουν, μέχρι να τις αποβάλλω κάπου. Οπότε έπεσε και ταίριαξε, :rofl:.

μου λες ότι το πρωί κάποιος την ξυπνάει για να πάει στη δουλειά;!

Όπως όλος ο κόσμος, που έχει δουλειά, αγαπητή. (ακόμα γελάω:rofl:)

• 3 months later...

Μπράβο. Πολύ καλή σύλληψη και εκτέλεση!

Υ.Γ. Ψάξε και δες οπωσδήποτε το Kuroshitsuji.

Σ'ευχαριστώ!:lol:

Υ.Γ: Τι είναι αυτό; Θα το ψάξω.

Ένα anime που προβλεπω πως θα σου αρεσει! :chinese: :chinese:

• 3 weeks later...

Εκπληκτική ιστορία. Τρομακτική και ταυτόχρονα συγκινητική. Σε προβληματίζει και σε κάνει να αναλογίζεσαι πόσο πόνο μπορεί να προκάλεσες, αλλά και πόσο πόνο μπορεί να σου έχουν προκαλέσει.