niceguy0973 Posted September 19, 2011 Share Posted September 19, 2011 Η ιστορία του Αλέξανδρου... Κεφάλαιο 8.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 Η εκπληξη της επιστροφης της Αγνης απο το προηγουμενο κεφαλαιο με αφησε να θελω να ξεκινησω αμεσως το επομενο, αλλα κολησα λιγο. Νομιζω πως η αμεση αντιδραση ενος γονιου που ειχαν απαγαγει το παιδι του θα ηταν να το ξυπνησει και να το παει αμεσως στο νοσοκομειο για εξετασεις οχι να το αφησει να κοιμαται χωρις να ξερει αν αυτο ειναι φυσιολογικος υπνος. Δεν νομιζω πως αυτο που περιγραφεις ειναι αληθοφανες. Ειδοποιησαν την αστυνομια και ουτε οι αστυνομικοι δεν το προτειναν που εχουν δει τοσα τα ματια τους, ακομα και καποιος απο την παρεα δεν το σκεφτηκε?? Δεν νομιζω. Τελοσπαντων προχωρω...Στην προταση με τον γκαμπι μπεαρ εχεις κανει ενα εκφραστικο λαθακι " Ο Αλεξανδρος κουβαλουσε εναν τεραστιο γκαμπι μπεαρ αγαπημενο ηρωα της Αγνης" Δεν εξηγεις επισης πως η Αγνη φοραει ροζ πιτζαμουλες ...οταν την απηγαγαν φορουσε αλλα ρουχα αυτο και μονο να την εχουν ντυσει με ροζ πιτζαμουλες οι απαγωγεις θα εκανε εμενα, αν ημουν μητερα, να τρεμω...καποιος ανωμαλος παιδεραστης κτλ κτλ κτλ Η Αγνη δεν επεστρεψε απο κατασκηνωση για να ειναι γλυκεια η εικονα ενος μικρου παιδιου με ροζ πιτζαμουλες αλλα απο απαγωγη και μαλιστα χωρις σοβαρη εξηγηση ενω το κεφαλαιο εχει ηδη προχωρησει αρκετα. Νομιζω πως πρεπει να τα βαλεις με αλλη σειρα. Πρωτα οι αμεσες επεξηγησεις για την επιστροφη της Αγνης και μετα οι εικονες ευτυχιας για την σωτηρια του παιδιου. Επισης να ψαχνουν το παιδι για σημαδια κτλ μετα απο 8 τουλαχιστον ωρες επιστροφης δεν ειναι λογικο. Ασε που η αστυνομια θα τα ειχε ολα αυτα ηδη προτεινει. Στο σημειο που ο Αλεξανδρος ψαχνει για το βιβλιο των προμηθευτων του Χρηστου πολυς κοπος για το τιποτα μου φαινεται. Κανεις κλασικος επαγγελματιας (δεν μιλαω για μαφια, σωματεμπορους κτλ) δεν κλειδωνει το βιβλιο προμηθευτων και διαφορα χαρτια, αλλα το ταμειο κτλ Οποτε η θα πεις πως κρατουσε το βιβλιο μαζι με το ταμειο η θα το κανεις πιο απλο γιατι δεν μου μοιαζει λογικο. Φανταζομαι πως το κανεις για λογους σασπενς αλλα θελει λιγη λογικη. Η φραση με τον δευτερο παγκοσμιο μου μοιαζει επισης αγαρμπη...θα προτιμουσα κατι αλλο. Στην αρχη της ιστοριας του Αλεξανδρου δεν ξερω αν στην Κυπρο αφηνουν να φυγουν απο την χωρα οσοι χρωστανε και εκρεμουν δικαστηρια και τετοια. Φανταζομαι πως οχι. Ισως απλα να εγραφες πως καταστραφηκε οικονομικα και προσπαθησε να ξαναξεκινησει την ζωη του στην Ελλαδα. Επισης ειδικα στην Ελλαδα με γνωστο τον ρολο της Ελληνιδας μανας σε ολους μας, κανεις δεν μπορει να παρει το παιδι απο την μητερα του, εκτος και αν μπορει να αποδειξει πως ειναι ας πουμε ψυχικα διαταραγμενη. Σχεδον παντα τα παιδια ακολουθουν την μητερα τους. Οποτε δεν στεκει αυτο που λες. Τουλαχιστον ετσι νομιζω. Η σκηνη του βιασμου μου φαινεται πολυ ζωντανη και σωστη. Και πολυ σωστα τα θυματα ενδοοικογενειακου βιασμου σπανια ,σχεδον ποτε, δεν το εκμηστηρευονται σε κανεναν, ουτε καν στους δικους τους. Οι δικοι τους, γι αυτο το θεμα, γινονται οι πιο απομακρυσμενοι. Μην σου πω πως ειναι πιο πιθανο να το πουν στον ψυχολογο παρα σε καποιον της οικογενειας τους. Αν και επισης συνηθως οι βιασμοι αυτοι ειναι επαναλαμβανομενοι ισως οχι επιτυχημενα αλλα η προσπαθεια γινεται. Οποτε ισως πρεπει να παρουσιασεις ενα σκηνικο που ο Αλεξανδρος απειλει να τον σκοτωσει αν τον ξανακουμπησει...Στο τελος της ιστοριας του Αλεξανδρου βρισκω τις δυο τελευταιες φρασεις καπως λαθος. Δεν κρατησε επαφες με τον πατερα του και με την οικογενεια του θειου του... μα ο πατερας του ειναι οικογενεια του θειου του. Ισως να δικαιολογησεις και γιατι ο Αλεξανδρος δεν εχει καλες σχεσεις με τον πατερα του μετα απο τον βιασμο του...δεν αντεχε να σκεφτεται πως ο αδερφος του πατερα του τον βιασε και δεν μπορουσε να του το ξεστομισει, οποτε διαλεξε να απομακρυνθει. Πρεπει να σου πω επισης πως δε με συγκλονιζει η περιγραφη για την Ροδο με τις χρονολογιες και τις ονομασιες των οδων (κατι που το κανεις αρκετα συχνα αλλα ειδικα εδω με ξενισε πολυ). Μου θυμιζει ταξιδιωτικο οδηγο, ενω ο Αλεξανδρος πηγε στην Ροδο για δουλεια και μαλιστα σοβαρη. Δεν ξερω αν θα ειχε κεφι η χρονο η αν θα το σκεφτοταν καν να κανει βολτα στο Καστελο. Εγω θα πηγαινα τρεχαλα να βρω την γρια και να λυσω τις αποριες μου. Οχι να κανω μινι ξεναγηση στο καστρο της Ροδου. Αν μετα ειχα χρονο και κεφι αλλαζει. Νομιζω ομως πως ο αναγνωστης διαβαζει το βιβλιο για το στορυ και οχι για τα τοπονυμια και τις ταξιδιωτικες λεπτομερειες. Πιο κατω η φραση αυτος ο ανδρας εσταζε φωτια απο τα ματια του, μοιυ αρεσε παρα πολυ. Μερικες φορες φτιαχνεις πολυ πολυ ομορφες προτασεις που μου κανουν κλικ και τοτε χαζοχαιρομαι. Η συναντηση με τον κουτσο ανδρα μου αρεσε και φυσικα μου θυμισε τον θεο Ηφαιστο, που συνδυαζεται και με το στοιχειο της φωτιας. Μιας και αναφερεις τα στοιχεια της φυσης θα ηθελα να σου πω πως υπαρχει και πεμπτο, ο αιθερας, εκτος και αν ως αιθερα σκοπευεις να παρουσιασεις αργοτερα την Αγνη. Αλλα ισως πρεπει να κανεις μιαν αναφορα- τα στοιχεια σε μια ιστορια μυστηριου παραδοσιακα παρουσιαζονται εξ αρχης. Η ιστορια που του λεει η γρια Κιρκη ειναι πολλη ενδιαφερουσα, αλλα δεν θα επρεπε να την ξερει ως αρχαιολογος? Εστω την αρχη? Α και θα ηθελα να σου πω, πως εγω τουλαχιστον θα ηθελα να ξερω τα συμβολα των μενταγιον. Θα μου αρεσε να τα περιγραψεις αναλυτικα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts