Nihilio Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Αυτή η ιστορία ήταν για εμένα η ευχάριστη έκπληξη στο διαγωνισμό. Στυλάτη γραφή που ισορροπεί μεταξύ splatterpunk και νέου κύματος (άρα έχουμε κάτι θεματάκια με το αν είναι ΕΦ - δίνω όμως ως δικαιολογία την επιστημονικοφανή εξήγηση και το νεοκυματισμό της), ένταση και δυνατή αφήγηση. Σε έπαιρνε να ανέπτυσσες λίγο παραπάνω το τέλος, αλλά η ιστορία αυτή βρέθηκε αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ροη Posted October 17, 2011 Author Share Posted October 17, 2011 Καταρχήν να πώ πολλά ευχαριστώ για όλα τα σχόλια! Μερικές διευκρινήσεις σε απορίες και ερωτηματικά: dino, npaps, khar, mindtwisted, dagoncult και όλοι όσοι εξέφρασαν παρόμοιες σκέψεις, Η ιστορία ειναι ε.φ., με λίγο τρόμο, ή τουλάχιστον, έτσι την έγραψα. Θεώρησα πως κομμάτι της εξελιξης είναι και η φυσική επιλογή που εδώ έγινε μάλλον γρήγορα, είναι αλήθεια. Αν δεν θεωρούνται ε.φ. οι υπερφυσικές ικανότητες που αποκτώνται εντός φανταστικών αλλά, επιστημονικών ορίων και οχι μέσω καθαρά φανταστικής διαδικασίας(όπως η μαγεια), τότε είμαι εκτός θέματος. ascannerdarkly, ο ιατροδικαστής μάλλον θεώρησε ασφαλές να μιλήσει για θάνατο που είναι εμφανώς τυχαίος και όχι δολοφονία. Πάντως, στην πραγματικότητα τα αποτελέσματα της τοξικολογικής θα αργούσαν καμιά εβδομάδα(ή κάνα μήνα αν είμασταν Ελλάδα), γι'αυτό έχεις δίκιο, δεν θα μπορούσε να είναι σίγουρος στα χρονικά περιθώρια που τον περιόρισα, ας πούμε πως η φιλική συμπεριφορά του ήταν απαραίτητη για να προχωρήσει παραπέρα το διήγημα. john, mman, tregorian η αδυναμία μου να περιγράψω πλήρως τις καταστάσεις και να τις εκμεταλλευτώ αφηγηματικά, είναι γνωστή σε όσους έχουν διαβάσει άλλες ιστορίες μου. Προσπαθώ να απλώνω τις σκέψεις μου όλο και περισσότερο. cassandra, η φράση του, "τους ακούς, με βλέπεις" είναι μεταφορική. 'Οπως ο ήρωας "ακούει" τους γύρω του, χωρίς να μιλάνε, "βλέπει" και τον "εξωγήινο", γι'άυτό που πραγματικά είναι- δηλαδή, διαφορετικός απο τους υπόλοιπους. Δεν σημαίνει πως δεν τον βλέπουν οι άλλοι, άρα και ο σερβιτόρος, απλά νομίζουν πως είναι άνθρωπος. Συμφωνω με τα σχολια για τα mp3 player, παντως, απλα ηθελα να δειξω την αγανακτηση του. Επεσα μεσα ηλικιακα με τους beastie boys παντως! cassandra, lizbeth_covenant, stanley και για οσους εξεφρασαν παρομοιες ανησυχιες, ηθελημένα άφησα μια διφορούμενη αίσθηση, για το αν ο ήρωας όντως έχει αυτή την ικανότητα ή απλά τρελαίνεται. Περισσότερο με σκοπό να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε τις σκέψεις που θα είχε υπο αυτές τις συνθήκες. Δεδομένου του θέματος του διαγωνισμού, η απάντηση είναι πως ναί, είχε όντως την δύναμη να "βλέπει" τις κρυφές σκέψεις των άλλων και να λειτουργει σε αλλη συχνότητα της ανθρώπινης. big fat pig και οι πολλοί άλλοι που είχαν πρόβλημα με τον ΕΤ, για μένα, ήταν το απαραίτητο τέχνασμα για να μάθει κάτι ο ήρωας, κάτι που διαφορετικά θα έπαιρνε πολύ χρόνο και θα ξεπερνούσε τα όρια του διαγωνισμού. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρουμε αν είναι εξωγήινος, ή υπερεξελιγμένος άνθρωπος, ή κάτι άλλο τελείως. Καταλαβαίνω τις επιφυλάξεις των αναγνωστων πάντως! Τα τυπογραφικά θα τα ξανακοιτάξω, μάλλον φταίει που δεν χρησιμοποιώ word. Ευχαριστώ όσους έκαναν την επισήμανση. Ευχαριστώ και πάλι για όλα τα σχόλια σας! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Ο ρυθμός και οι περιγραφές θυμίζουν την παρακμιακή ατμόσφαιρα του Sin City. Βοηθά σε αυτό και η δομή των παραγράφων (θυμίζει κάπως χειρόγραφο από γραφομηχανή). Πειστική φαίνεται η επιστημονική εξήγηση περί κωναρίου (φτιάχνει και ατμόσφαιρα). Το τέλος με μπέρδεψε, αλλά δεν έχει σημασία. Ένα από τα κορυφαία διηγήματα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts