Jump to content

Νυχτερίδες και αράχνες


Nihilio
 Share

Recommended Posts

Ένα τόπικ για αυτά τα βιβλία που έχετε χρόνια να πιάνουν σκόνη στο ράφι με τα αδιάβαστα.

 

Μερικά δικά μου:

  • Promice of the Witch King - R.A.Salvatore: το είχα πάρει όταν είχε βγει σε paperback, αλλά στην πορεία διαπίστωσα ότι τον είχα ξεπεράσει τον κύριο και ότι βαριέμαι να το διαβάσω
  • The Stand - Stephen King: 1200+ σελίδες Stephen King αμφιβάλλω αν θα αντέξω.
  • Kushiel's Scion - Jacqueline Carrey: Αν και η πρώτη τριλογία της μου άρεσε, διστάζω να μπω στην επόμενη.
  • The Riddle-master's Game - P.McKillip: Όλη η τριλογία από Fantasy Masterworks. Είχα ξεχάσει ότι είχα το βιβλίο και το είδα όταν έψαχνα το από πάνω. Πρέπει μάλλον να τη βάλω στη λίστα με τους Fantasy συγγραφείς που δεν έχω διαβάσει...
  • The summer flame - J.G. Key: Παρομοίως με το από πάνω, αν και είχα διαβάσει το Tiganna που με είχε αφήσει με πολύ καλές εντυπώσεις. Αλλά είναι άλλη μία τριλογία και δεν ξέρω, έχω αρχίσει να τις μισώ...

 

Τα δικά σας;

Link to comment
Share on other sites

 

 

  • The Stand - Stephen King: 1200+ σελίδες Stephen King αμφιβάλλω αν θα αντέξω.

 

Τα δικά σας;

 

Κι όμως, θα αντέξεις...

Link to comment
Share on other sites

Nόμισα κι εγώ... επιτέλους ένα τόπικ με θέμα τις κενές βιβλιοθήκες, τα έπιπλα απαλλαγμένα από την δυναστεία των βιβλίων. Αλλά που, εδώ κυριαρχούν οι αναγνωστάκηδες... :(

Link to comment
Share on other sites

Nόμισα κι εγώ... επιτέλους ένα τόπικ με θέμα τις κενές βιβλιοθήκες, τα έπιπλα απαλλαγμένα από την δυναστεία των βιβλίων. Αλλά που, εδώ κυριαρχούν οι αναγνωστάκηδες... :(

 

"Δε μου αρέσουν τα βιβλία. Μου πιάνουν χώρο στα ράφια της βιβλιοθήκης." Αυτο το'χει πει ο κολλητός μου.

Link to comment
Share on other sites

Αναρρωτιέμαι αν θα διαβάσω ποτέ εκείνο το προϊστορικό της Jean M. Auel, που έχει βγάλει ρίζες κλαδιά και φύλλα στο ράφι τόσα χρόνια.

 

Επίσης έχω ένα "Serpent's Silver" των P. Antony και R. E. Margroff, που βρίσκεται στην κατοχή μου εδώ και άπειρα χρόνια. Δεν το έχω διαβάσει ποτέ. Πολλές φορές έχω σκεφτεί να το ξεφορτοθώ, αλλά δεν πιάνει πολύ χώρο μωρέ, άσε που έχει κι ένα συμπαθέστατο μωβ-ροζουλί χρωματάκι... ούτε και την περίπτωση να το διαβάσω κάποτε μπορεί να αποκλείσει κανείς...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το Paradise Lost του Milton αραχνιάζει απ' το 2005 κι όλο λέω να το πιάσω, αλλά...

 

Earthsea quintet. Ναι, είμαι για σφαλιάρες, αλλά δεν αντέχω άλλες ...λογίες!

 

Children of Hurin. Στα προσεχώς από τότε που βγήκε. Αλλά όλο βγαίνει κάτι άλλο στην πορεία. :Ρ Γενικά, πολλά Τολκινοβιβλία έχουν μείνει αδιάβαστα κι ο καθηγητής θα μου το κρατάει μανιάτικο.

 

Καμιά δεκαριά ακόμα, κάποια του Άλεξ. Κάποια στιγμή θα τα διαβάσω όλα.

 

Αυτά που πιάνουν αράχνες στο kindle μετράνε; :Ρ

Link to comment
Share on other sites

Earthsea quintet. Ναι, είμαι για σφαλιάρες, αλλά δεν αντέχω άλλες ...λογίες!

 

Αργκκκκ.... δεν είναι ανάγκη να τα διαβάσεις όλα μαζί, δεν είναι ανάγκη καν να τα διαβάσεις με τη σειρά! Δε μπορώ να σου περιγράψω πόσο θα ήθελα να μην τα έχω διαβάσει ακόμα, να τα έπιανα τώρα στα χέρια μου να το ξαναζήσω από την αρχή...

Link to comment
Share on other sites

-Το σμήνος, Φράνκ Σέτσινγκ: Το είχα πάρει τότε που βγήκε, μου είχε φανεί ενδιαφέρον το θέμα του, αλλά μια φορά που πήγα να το αρχίσω το βαρέθηκα. Αλλά δε χάνω τις ελπίδες μου...

-Το νησί, Άλντους Χάξλεϋ: Το πήρα μέσα στον ενθουσιασμό μου αμέσως αφού είχα διαβάσει το Brave New World και είχα ξετρελαθεί, αλλά επίσης όταν το άρχισα το βαρέθηκα. Ditto θα το καταφέρω κάποια στιγμή.

-Τρία κείμενα για την ουτοπία. Το είχα πάρει επειδή μου αρέσουν οι ουτοπίες, αλλά δεν το έχω ανοίξει ακόμα. Ίσως επειδή είναι και πολύ παλιά αυτά τα κείμενα.

-Όταν οι άγγελοι περπατούν. Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, που με κάνει να μη σκέφτομαι να το ξεφορτωθώ, αν και δεν το έχω ανοίξει ακόμα.

-Κωμικοί έρωτες, του Μ. Κούντερα. Αυτό δε θυμάμαι γιατί το πήρα. Έχω διαβάσει 1-2 διηγήματα, αλλά δε με έκαναν να θέλω να διαβάσω και τα υπόλοιπα.

-Catch 22 και The Hitch Hiker's guide to the galaxy. Αυτά ήταν του αδελφού μου και του τα πήρα γιατί τα έχει διαβάσει. Θα τα διαβάσω κι εγώ κάποια στιγμή.

-Rendez vous with Rama: Το πήρα επειδή το βρήκα 3 ευρώ. Θα το διαβάσω.

-Inglorious. Έχει βγει και στα ελληνικά και η περιγραφή του μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Θα το είχα διαβάσει αν δεν έβλεπα συνέχεια εδώ να προτείνετε για διάβασμα κάποιο άλλο εφ (γιατί αυτό είναι mainstream).

Eίναι κι άλλα, αλλά δεν έχω όρεξη τώρα να ξαναψάχνω στα ράφια...

Link to comment
Share on other sites

Ναι ρε, το Σμήνος. Μια από τα ίδια και 'δω. Το είχα πάρει γιατί ήταν της μόδας, πολλοί το διάβαζαν και έλεγαν ότι διαβάζεται γρήγορα και εύκολα παρά το μέγεθος και το θέμα του, και ότι είναι συναρπαστικό και γεμάτο προβληματισμούς για τον πλανήτη μας, αλλά ποτέ δεν έκατσα να το διαβάσω, γιατί είναι μια... γκουμούτσα. 1021 εντελώς πυκνογραμμένες σελίδες!

 

Άλλα χαρακτηριστικά βιβλία που "σκονίζονται"{δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ένας κόκκος σκόνης στις βιβλιοθήκες μου(ναι, είναι 2-3), αλλά τρόπος του λέγειν σκονίζονται} :

 

- Η τριλογία Icewind Dale του Σαλβατόρε. Την είχα πάρει πριν χρόνια, Γυμνάσιο πήγαινα ακόμη, μέσα σε μια ωραία θήκη, από το Fnac στο Mall, μόνο με 13 ευρώ, λόγω κάποιου λάθους(κανονικά έκανε καμιά 35 ευρώ!). Αλλά ποτέ δεν έκατσα να τα διαβάσω. Φυσικά κάαααποια στιγμή θα τα διαβάσω, πότε δεν ξέρω...

- Το Αυτό, του Στήβεν Κινγκ. Λόγω μεγέθους πάλι, λόγω των εκατοντάδων πυκνογραμμένων σελίδων και λοιπά και λοιπά. Έχω διαβάσει το Κοράκι, αλλά απλώς είχα πωρωθεί τότε(μέσα σε τρεις μέρες το είχα διαβάσει!!!), και ήταν και μικρότερο(έστω, λίγο μικρότερο).

- Η Σχεδία, του Στέφεν Μπάξτερ. Το έχω γύρω στα 4-5 χρόνια στη βιβλιοθήκη μου, αλλά ποτέ δεν έκατσα να το διαβάσω. Σκέφτομαι να το κάνω φέτος... Ενδιαφέρον είναι, 269 σελίδες διαβάζονται σε 2-3 μέρες, γιατί όχι...

 

Αυτά θυμάμαι.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλά, νυχτερίδες και αράχνες θέλετε; Έχω ένα ράφι γεμάτο νυχτερίδες, αράχνες, σκόνη, δασείες, ψιλές και περισπωμένες γεμάτο.

 

Η Ανάσταση - Τολστόι

Το Δεύτερο Φύλο - Σιμόν Ντε Μποβουάρ

Καραμανλής, ο Ανορθωτής της Ελληνικής Δημοκρατίας - Κ.Μ. Γούντχαουζ

Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

Αλβέρτος Σβάιτσερ, ο Λευκός Μάγος - Άλκη Τροπαιάτη

Το Αμάρτημα της Μητρός μου - Γ. Βιζυηνός

Οι Φτωχοί - Ντοστογιέφσκι

Πόλη Αγάπη μου - Ελένη Χαλκούση

Καντάφι - Mino Vignolo

Ιντζέ Μεμέτ - Γιασάρ Κεμάλ

Να Ζεις, Ν'αγαπάς και να μαθαίνεις - Λέο Μπουσκάλια

Γυναίκες και Ομορφιά - Σοφία Λόρεν

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Δεδομένου ότι δεν περιμένω να τελειώσω ένα βιβλίο για να πάρω ένα άλλο, είναι πολλά τα αδιάβαστα που έχω. Για την ακρίβεια είναι παραπάνω από τα διαβασμένα μου και ανέρχονται σε μερικές... εκατοντάδες. Μερικά που έχω πολλά χρόνια είναι: Bell των Mary Higgins Clark, Jonathan Kellerman, Dean Koontz, Wilbur Smith, James Patterson, John Grisham και αρκετών αλλών. Τα περισσότερα βιβλία ε.φ. που έβγαλε ο Αίολος, την Earthsea της Le Guin όπως και η Sonya (μόνο τα 5 πρώτα βιβλία όμως, πρέπει κάποια στιγμή να πάρω και το τελευταίο). Επίσης καμιά 15άδα ανθολογίες της Chaosium που επειδή είναι στα Αγγλικά βαριέμαι να κατσω και να τις διαβάσω. Θα το κάνω κάποια στιγμή όμως γιατί δεν παίρνω βιβλία μόνο και μόνο για να παίρνω, ότι αγοράζω το διαβάζω. Τέλος μερικά από Οξύ και Terra Nova. Η Tiessa φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να γεμίσει σελίδες ολόκληρες εδώ πέρα :book:

Edited by Δημήτρης
Link to comment
Share on other sites

Το Σμήνος το διάβασα και το λάτρεψα, κυρίως για τον οικολογικό του χαρακτήρα και τις μυριάδες πληροφορίες για τα διάφορα οικοσυστήματα και για πολλά άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και τη Γη. Κι επίσης επειδή μου αρέσουν ιστορίες που αφορούν κάτι που έχει αντίκτυπο σε όλο τον πλανήτη. Αυτό για την wordsmith και τον BladeRunner που το έχουν και αραχνιάζει... διαβάστε λέμε!

 

Εγώ, το μόνο βιβλίο που έχω πάρει και δεν αξιώθηκα να διαβάσω είναι ο Νευρομάντης. Το ξεκίνησα, αλλά με κούρασε και το παράτησα. Κάποια στιγμή πρέπει να το ξαναπιάσω.

 

Από εκεί και πέρα έχω μια σειρά με κλασικά που είχα πάρει από την Ελευθεροτυπία (αν θυμάμαι καλά) πριν από μερικά χρόνια, τα οποία δεν ξέρω αν, ποια και πότε σκοπεύω να τα διαβάσω.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η Tiessa φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να γεμίσει σελίδες ολόκληρες εδώ πέρα :book:

 

Χα, χα, ναι!:lol:

Αλλά επειδή είναι αδύνατον να βρω λογαριασμό με τη συζυγική γιάφκα, με απασχολούν βιβλία που έχω αποφασίσει να διαβάσω, τα έχω βγάλει στην άκρη και είναι στο κομοδίνο γι αυτό το σκοπό και όλο παίρνει κάτι άλλο προτεραιότητα και μένουν στην άκρη.

Βασικά, η Τιγκάνα είναι το ένα βιβλίο που πραγματικιά σκονίζεται και αναβάλλεται από μήνα σε μήνα. Έχω ακούσει καλά λόγια, και όλο σκέφτομαι ότι πρέπει να το διαβάσω κάποια στιγμή χαλαρά και ευχάριστα. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που με κάνει και το αναβάλλω συνέχεια. Ο Φρανκενστάιν είναι επίσης ένα βιβλίο στην ίδια κατηγορία (εδώ μάλλον φοβάμαι ότι θα είναι βαρετό επειδή είναι παλιό).

Άλλα που θέλω πάρα πολύ να διαβάσω αλλά με φοβίζει ο όγκος είναι η τριλογία της Heliconia και τo Reality Dysfanction.

Edited by Tiessa
Link to comment
Share on other sites

η Τιγκάνα είναι το ένα βιβλίο που πραγματικιά σκονίζεται και αναβάλλεται από μήνα σε μήνα. Έχω ακούσει καλά λόγια, και όλο σκέφτομαι ότι πρέπει να το διαβάσω κάποια στιγμή χαλαρά και ευχάριστα. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που με κάνει και το αναβάλλω συνέχεια.

 

 

Κι εγώ το παθαίνω αυτό με τη Τιγκάνα, ένα μυστήριο πράγμα βρε παιδί μου. Τη βλέπω στο ράφι (της δημοτικής δανειστικής βιβλιοθήκης όμως) και κοντοστέκομαι, αλλά πάντα λέω "έλα μωρέ, την άλλη φορά".

Link to comment
Share on other sites

Εαν το κάνω αυτό, θα πρέπει να γράψω τουλάχιστον 3-4 μηνύματα γιατί θα υπάρξει πρόβλημα χαρακτήρων.

Link to comment
Share on other sites

O "Aρκτικος Kυκλος" του D. Brown..

Εχω ακουσει καλα λογια γι αυτο το βιβλιο, αλλα το βλεπω ετσι, 5κιλο, και φοβαμαι καπως..hmm.gif

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, τα δικά μου σκονισμένα βιβλιαράκια:

 

Gods in Darkness του Wagner. Το ήθελα σαν τρελός, το πήρα. Είναι όμως τόσο ωραίο δίπλα στο αδελφάκι του (Midnight Sun) που δε μου πάει η καρδιά να το κατεβάσω από εκεί! (δεν είναι στο ράφι με τα αδιάβαστα, αλλά με τα σπάνια!)

Redemption of Althalus των Eddings. Ούτε που θυμάμαι πότε το πήρα. Και αυτό μεγάλο όμως. Καλό φαίνεται, αλλά...

Lord of Silence του Chadbourn. Όλο λέω πως θα είναι το επόμενο, αλλά πριν από τα Χριστούγεννα, πολύ δύσκολα.

The Medici Seal της Breslin. Το πήρα πέρσι τον Σεπτέμβρη από την Φλωρεντία αλλά...

Ο Παντοτινός Βασιλιάς του Γουάιτ. Το έψαχνα χρόνια, το βρήκα τον Ιούνιο στο Φεστιβάλ Βιβλίου στην παραλία Θεσ/νίκης. Είναι όμως αρκετά τούβλο και το καθυστερώ.

Ο Πρίγκηπας των Δράκων του Μελίτη. Αυτό είναι δώρο για τη γιορτή μου. Ούτε 3μηνο δεν κάθεται!

Indigo: Το Χρώμα του Θανάτου του Joyce. Technically, είναι της κοπέλας μου. Αλλά μάλλον θα το διαβάσω πρώτος.

 

Αυτά τα λίγα! Με ποιο λέτε να ξεκινήσω;;;

Edited by Alucard
Link to comment
Share on other sites

Με το τελευταιο...το εψαξα λιγο και μου φαινεται καλο..

Edited by BlackCatGirl
Link to comment
Share on other sites

Μόνο το Indigo έχω διαβάσει και δεν ξετρελάθηκα. Αλλά είχα διαβάσει και τα άλλα, καλύτερα βιβλία του Joyce που έχουν μεταφραστεί.

Link to comment
Share on other sites

Winterbirth του Brian Ruckley. Επικ φάνταζυ που όσο σκέφτομαι σενάριο μου θυμίζει λιγάκι Song of Ice and Fire. Έχω διαβάσει τις πρώτες 50 σελίδες πριν από 2 χρόνια και το παράτησα. Όχι ότι δεν ήταν καλό, αλλά έτυχε σε άσχημη αναγνωστική περίοδο. Από τότε το πάω από αναβολή σε αναβολή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ένα τόπικ για αυτά τα βιβλία που έχετε χρόνια να πιάνουν σκόνη στο ράφι με τα αδιάβαστα.

 

Μερικά δικά μου:

  • Promice of the Witch King - R.A.Salvatore: το είχα πάρει όταν είχε βγει σε paperback, αλλά στην πορεία διαπίστωσα ότι τον είχα ξεπεράσει τον κύριο και ότι βαριέμαι να το διαβάσω
  • The Stand - Stephen King: 1200+ σελίδες Stephen King αμφιβάλλω αν θα αντέξω.
  • Kushiel's Scion - Jacqueline Carrey: Αν και η πρώτη τριλογία της μου άρεσε, διστάζω να μπω στην επόμενη.
  • The Riddle-master's Game - P.McKillip: Όλη η τριλογία από Fantasy Masterworks. Είχα ξεχάσει ότι είχα το βιβλίο και το είδα όταν έψαχνα το από πάνω. Πρέπει μάλλον να τη βάλω στη λίστα με τους Fantasy συγγραφείς που δεν έχω διαβάσει...
  • The summer flame - J.G. Key: Παρομοίως με το από πάνω, αν και είχα διαβάσει το Tiganna που με είχε αφήσει με πολύ καλές εντυπώσεις. Αλλά είναι άλλη μία τριλογία και δεν ξέρω, έχω αρχίσει να τις μισώ...

Τα δικά σας;

 

Μαντέψτε, 2 χρόνια μετά και όλα τους πιάνουν ακόμα σκόνη...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον δώσε άλλη μια ευκαιρία στον Καπετάν Ταξιδιάρη του Κίνγκ..νομίζω δεν θα σε απογοητεύσει. Εκτός φυσικά και αν έχεις δεί την ταινία ή γνωρίζεις την υπόθεση. Πάντως είναι από τα παλιότερα βιβλία που έχω διαβάσει και πραγματικά άξιζε...(ταπεινή μου γνώμη).. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

-Το σμήνος, Φράνκ Σέτσινγκ: Το είχα πάρει τότε που βγήκε, μου είχε φανεί ενδιαφέρον το θέμα του, αλλά μια φορά που πήγα να το αρχίσω το βαρέθηκα. Αλλά δε χάνω τις ελπίδες μου...

-Το νησί, Άλντους Χάξλεϋ: Το πήρα μέσα στον ενθουσιασμό μου αμέσως αφού είχα διαβάσει το Brave New World και είχα ξετρελαθεί, αλλά επίσης όταν το άρχισα το βαρέθηκα. Ditto θα το καταφέρω κάποια στιγμή.

-Τρία κείμενα για την ουτοπία. Το είχα πάρει επειδή μου αρέσουν οι ουτοπίες, αλλά δεν το έχω ανοίξει ακόμα. Ίσως επειδή είναι και πολύ παλιά αυτά τα κείμενα.

-Όταν οι άγγελοι περπατούν. Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, που με κάνει να μη σκέφτομαι να το ξεφορτωθώ, αν και δεν το έχω ανοίξει ακόμα.

-Κωμικοί έρωτες, του Μ. Κούντερα. Αυτό δε θυμάμαι γιατί το πήρα. Έχω διαβάσει 1-2 διηγήματα, αλλά δε με έκαναν να θέλω να διαβάσω και τα υπόλοιπα.

-Catch 22 και The Hitch Hiker's guide to the galaxy. Αυτά ήταν του αδελφού μου και του τα πήρα γιατί τα έχει διαβάσει. Θα τα διαβάσω κι εγώ κάποια στιγμή.

-Rendez vous with Rama: Το πήρα επειδή το βρήκα 3 ευρώ. Θα το διαβάσω.

-Inglorious. Έχει βγει και στα ελληνικά και η περιγραφή του μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Θα το είχα διαβάσει αν δεν έβλεπα συνέχεια εδώ να προτείνετε για διάβασμα κάποιο άλλο εφ (γιατί αυτό είναι mainstream).

Eίναι κι άλλα, αλλά δεν έχω όρεξη τώρα να ξαναψάχνω στα ράφια...

 

Όλα αυτά εξακολουθούν να ισχύουν, εκτός από το Rendez vous with Rama που το διάβασα και το σκυλοβαρέθηκα. Άντε τώρα να πιάσω τα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..