DinMacXanthi Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 Σχόλια: Δεν σκαμπάζω από ποίηση, αλλά η εικόνα που έχω σχηματίσει στο νου μου για την κατάσταση της χώρας μας, μου βγαίνει σε ένα ερασιτεχνικό 4στιχο. Ίσως χρησιμοποιηθεί κάποτε για ξεκίνημα ιστορίας. *** Κόσμος πολύς πατάει τα λερωμένα μάρμαρα. Ξεπροβάλουν σέρνοντας γουρούνια πίσω τους. Έντερα για αλυσίδες, μέσα από χοντρές κοιλιές. *** Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadend Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 Σχόλια: Δεν σκαμπάζω από ποίηση, αλλά η εικόνα που έχω σχηματίσει στο νου μου για την κατάσταση της χώρας μας, μου βγαίνει σε ένα ερασιτεχνικό 4στιχο. Ίσως χρησιμοποιηθεί κάποτε για ξεκίνημα ιστορίας. *** Κόσμος πολύς πατάει τα λερωμένα μάρμαρα. Ξεπροβάλουν σέρνοντας γουρούνια πίσω τους. Έντερα για αλυσίδες, μέσα από χοντρές κοιλιές. *** Δεν το κάνεις καλύτερα σε δεκαπεντασύλλαβο: «Γουρούνια πατούν τα μάρμαρα τ’ ασημοστολισμένα μέσα τα φέρνουν σέρνοντας με έντερα δεμένα που ξεπροβάλουνε από χοντρές κοιλιές βρωμιάρες γιατί αίμα ρουφούν μ’ αυτά και φτύνουνε γαργάρες.» Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 Εμένα μου αρέσει η ακατέργαστη κραυγή διαμαρτυρίας του Ντίνου. Η εκδοχή της Αρετής στρογγυλεύει τις γωνίες και αλλάζει το νόημα (τα μάρμαρα μπορει κάποτε να ήταν ασημοστολισμένα αλλά τωρα τα έχουμε λερώσει) και αυτοί που τα πατούν δεν είναι γουρούνια, είναι χοντροί, βάρβαροι,.τραπεζίτες που σέρνουν εμας τα γουρούνια, με άντερα απο τις χοντρές κοιλιές τους. Με την ευκαιρία να πω ότι αυτές τις στιγμές είναι καθήκον όλων μας να επικοινωνούμε τις αγωνίες μας και τη διαμαρτυρία μας με κάθε μέσο. Με ποίημα; Με σάτιρα; Με σχόλιο; Με γκράφιτι; Όλα τα μέσα για να νοιώσουμε τη συλλογικότητα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Τα ενωμένα γουρούνια είναι πίο δυνατά από τους βάρβαρους .Και αν η δεύτερη παράγραφος είναι off topic .......πολύ το χαίρομαι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Η πρωτη φραση με τα λερωμενα μαρμαρα μου αρεσει, υποδηλωνει ελληνικο στοιχειο τα λευκα ασπιλα αρχαια μαρμαρα που πλεον εχουν λερωθει απο την ξετσιπωσια το λιγοτερο... Αλλα μετα εχω αποριες...ξεπροβαλουν σερνοντας γουρουνια πισω τους ποιοι? Φανταζομαι πως εννοεις τους πολιτικους, αλλα δεν το αναφερεις και ο αναγνωστης αντιλαμβανεται απο την προηγουμενη φραση πως τα λερωμενα μαρμαρα σερνουν τα γουρουνια...(ασε που ειμαι και φιλοζωη... τι φταινε τα κακομοιρα τα γουρουνακια? Οι πολιτικοι στην ελλαδα δεν πρεπει να αποκαλουνται γουρουνια ,γαιδουρια, μουλαρια κτλ ειναι προσβολη για τα συμπαθεστατα τετραποδα!) Εντερα γι αλυσιδες μεσα απο χοντρες κοιλιες...φριχτη φραση, πετυχημενη ομως... αμεσως τον Παγκαλο και τον Βενιζελο σκεφτηκα... Το τετραστιχο σου δεν μου θυμισε καθολου ποιημα και νομισω πως θελει δουλεια , αλλα το αισθημα της φρικης και της αηδιας ειναι αυθεντικο και αρα πετυχημενο. Ασε που θιγεις ενα πολυ πολυ πολυ δυσκολο θεμα των καιρων και εισαι αν μη τι αλλο επικαιρος. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts