northerain Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Νομίζω το quote στην αρχή χάλασε την ιστορία για μένα γιατί ήξερα ακριβώς που πήγαινε η πλοκή. Καλύτερα να το βγάλεις στο μέλλον. Όχι οτι είναι κάποιο τρελό twist, απλά δεν είναι ανάγκη να το δίνεις έτσι από την πρώτη γραμμή. Η γραφή μου φάνηκε μια χαρά, αλλά γενικά η ιδέα δεν είναι πολύ πρωτότυπη και γι΄αυτό δεν μου κράτησε το ενδιαφέρον. Τα κομμάτια με τον αγρότη ήταν τα καλύτερα, ενώ ότι είχε να κάνει με τους πολιτικούς μου φάνηκε λίγο απλοϊκό, ήθελε περισσότερη δουλειά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Για την ιδέα: Κάποτε είχα διαβάσει την υπόθεση με τη θεωρία της Γαίας ως ζωντανού οργανισμού και μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση μια άποψη ότι ο άνθρωπος είναι το νέο είδος που έχει δημιουργήσει η Γαία για να εξαφανίσει διάφορα άλλα που δεν θέλει. Πολύ ανθρωποκεντρικό, αλλά και πολύ ενδιαφέρον. Βλέποντας λοιπόν την ιστορία σου με αυτά τα δεδομένα, κάπου σκέφτηκα ότι τώρα που της την έκανε τη δουλειά της Γαίας ο άνθρωπος, ήρθε η ώρα να πάρει κι αυτός τα μπογαλάκια του. Οπότε και θεωρώ ότι απ’ αυτή την άποψη μια χαρά είναι μέσα στο θέμα εξέλιξη. Γενικά: Παρατηρώ σημαντική βελτίωση στα γραπτά σου, παρόλο που υπάρχουν ακόμα αρκετά εκφραστικά και ορθογραφικά λάθη. Μπράβο για την προσπάθεια. Μου άρεσε ο τρόπος αφήγησης με τα πολλά πρόσωπα, γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να προωθήσεις γρήγορα την ιστορία σου και να πεις πολλά πράγματα σε λίγο χώρο, αν και έχει το μειονέκτημα πως δεν σου επιτρέπει να ταυτιστείς με κανένα. Δεν είμαι σίγουρη αν χρειαζόταν αυτή η αρχική αναφορά στις μέλισσες. Η γυναίκα στην πρότυπη πόλη μού είναι πιο συμπαθής από τον αγρότη, παρόλο που έκανες αρκετή προσπάθεια να δείξεις τον συμβολισμό του θανάτου μέσα στο χιόνι και είδα πολύ έντονη την ειρωνεία όταν εμφανίστηκε το πρώτο άνθος την ώρα του θανάτου του. Η λέξη Ξηρασία δεν μου πήγε πολύ καλά στον τίτλο. Στην αρχή το ταύτισα με την ανομβρία. Θα πρότεινα το Στειρότητα για τίτλο. (Ή το Ανθοφορία, σε αντίθεση) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tattoman Posted October 16, 2011 Author Share Posted October 16, 2011 (edited) Ευχαριστώ όλους σας που σχολιάσατε. Με βοηθήσατε πολύ!! Για το θέμα....βρε σεις...εξελiξη λέγεται το θέμα όχι ανθρωπηνη εξέλιξη. Πιστεύω πως είναι εντός του θέματος επειδή το γενικό θέμα της ιστοριας μου ειναι οτι τα παντα που αφορούν τη γη σταματούν να εξελήσονται. Τα φυτά δεν αναπτυσονται και δεν παράγουν καρπούς. Δεν υπάρχει εξέληξη δηλαδή. Anyway....εκεί θα κολήσουμε? Thank you all again! Edited October 16, 2011 by Tattoman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitrisX Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Πολύ ωραίος ο τρόπος που χωρίζεις τις ενότητες / κεφάλαια. Η αρίθμηση των ενοτήτων δίνει πολύ έξυπνα το ρυθμό του διηγήματος. Πολύ καλές και «ζωντανές» περιγραφές, έκφραση και λόγος χωρίς φανφάρες και ένα διήγημα χωρίς κλισέ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts