Jump to content

Recommended Posts

A, ωραία, κάποιος που φχαριστιέμαι να κράζω (και να με κράζει):

-πολλά τεχνομπλαμπλά. Ναι, οκ, σηκώνει κάποια το κείμενο και έχεις τις απαραίτητες γνώσεις για να παραχώσεις άλλα τόσα, αλλά είναι πολύ μικρή η έκταση για να κατανοήσει ο μέσος αναγνώστης τόσο τεχνομπλαμπλά

-έχεις ορθογραφικά, συντακτικά και θέματα στίξης. Επίσης έχεις τύπο και απροσεξίες. Πάρε ξεσκονόπανο και ξεκίνα

-η αφήγηση ήταν αρκετά ξερή κι ο πρωταγωνιστής σου περισσότερο ρομπότ απ' τα ανδροειδή που κυκλοφορούν σ' αυτόν το διαγωνισμό :Ρ

-το τέλος άνευρο. Θα μπορούσες να το απογειώσεις, αλλά ούτε που χοροπηδάει. Το βαρέθηκες; Το βιάστηκες; Δεν ξέρω. Πάντως θέλει δουλειά

-κάποια κομμάτια των διαλόγων είναι μασίφ μαόνι

+είναι δουλεμένος ο μελλοντικός, τεχνολογικός κόσμος και φαίνεται πως μέσα στο κεφάλι σου τον έχεις ολόκληρο και δεν καταφεύγεις σε τρικ της στιγμής

+η ιδέα της χρησιμοποίησης εγκεφάλων είναι πάρα πολύ καλή.

+η ειρωνεία χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως, αλλά πιο διακριτικά απ' όσο θα ήθελα. Καλά, δε λέμε να την τρίψεις στα μούτρα του αναγνώστη, αλλά είναι γερό χαρτί, είναι απ' αυτά που ξέρεις να παίζεις και πόνταρες πολύ λιγότερα απ' όσα έπρεπε πάνω της

Γενικά, η ιδέα και ο κόσμος έχουν ψωμί. Βγάζουν και μεγαλύτερη ιστορία, στην οποία θα έχεις και το χώρο για να γίνουν κατανοητά τα τεχνομπλαμπλά σου και ν' αναπτύξεις περισσότερο τον επαναστάτη χωρίς αιτία σου.

Πάλι σου ξέφυγαν λεξούλες από δω και από κει σαν την κατάρα του κόκκινου ματιού, αλλά δεν με πείραξε ιδιαίτερα. Τα σημεία στα οποία αναφέρεις τον τρόπο που χάκεψε το σύστημα θέλουν αραίωμα ή καλύτερη εξήγηση για να τα καταλάβει και κάποιος λίγο πιο άσχετος. Δεν λέω υπεραπλούστευση φυσικά. Κατάλαβα πως έγινε αλλά χρειάστηκε να προσέξω πολύ. Θα έπρεπε να είναι λίγο πιο εύκολο.

Σαν σύνολο το διήγημα μου θύμισε ταινίες με θέματα όπως οι ληστείες τραπεζών και καζίνο. Ιδιοφυίες που έχουν παρανομήσει κάποια στιγμή στην ζωή τους ετοιμάζουν ένα καλοδουλεμένο σχέδιο να πλουτίσουν εκμεταλλευόμενες το σύστημα. Μιας και εγώ δεν έχω κυβερνοπανκ αναγνώσματα. Μπορώ να πω πολύ καλό το στόρι όπως και η όχι- τόσο - ανατροπή στο τέλος.

Η ιστορία δυνάμωσε πολύ όταν πέρναγες στους διαλόγους, πρώτον γιατί εκεί είσαι πολύ καλός και δεύτερον γιατί εκεί ήταν όλο το συναίσθημα με μία μικρή εξαίρεση εκεί που ο ήρωας εντοπίζει τον πατέρα του. Εγώ θα σου πρότεινα να δουλέψεις την αρχή κυρίως και τα τεχνολογικά σημεία.

Καλή επιτυχία.

Για την ιδέα:

Καλή. Είδα την εξέλιξη περισσότερο στο μέτωπο της κοινωνικής αλλαγής, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν την εντόπισα και στο ίδιο το cyberpunk, μια που προσωπικά αισθάνομαι ότι κάπου έχουμε αρχίσει ήδη να κάνουμε αυτό το εξελικτικό βήμα.

Γενικά:

Μου άρεσαν τα νούμερα στα διαγνωστικά μηνύματα. Το 200, το 404, κλπ. πολύ καλά σημεία για να «δούμε» τι γίνεται.

Η ανάγνωση cyberpunk ιστοριών είναι μια πρόκληση για μένα. Συνήθως μου αρέσουν όταν καταλάβω τελικά τι πάει να γίνει. Αυτή δεν αποτελούσε εξαίρεση. Εκεί που άρχισα να έχω τις αντιρρήσεις μου ήταν στην ιδέα των ημίνεκρων εγκεφάλων. Από τη μια φαινόταν πολύ ενδιαφέρον κομμάτι και έδενε εξαιρετικά με την εξέλιξη, προσφέροντας μας μια αξιόλογη ιστορία, από την άλλη δεν βλέπω γιατί να χρησιμοποιούν τους ανθρώπινους εγκεφάλους. Αισθάνομαι ότι οι υπολογιστές είναι σε θέση να προσφέρουν και την υπολογιστική δύναμη και ίσως όλους τους ψευδοκόσμους των αναμνήσεων χωρίς μισοπεθαμένα κύτταρα.

Μια λεπτομέρεια: Ένα παιδί έξι χρονών, με την εξυπνάδα που φαίνεται ότι πάει να αναπτύξει ο ήρωας, δε νομίζω ότι θα λέει ‘εξεχλιθλεί’. Καταλαβαίνω ότι κάπου παίζεις με τη λέξη ειρωνικά, αλλά νομίζω πως ο πατέρας του θα τον διόρθωνε, αφού όλα τα άλλα τα λέει σωστά. Μπορεί απλώς να φταίει που εγώ δεν μπορώ να την προφέρω! :dazzled:

• 2 months later...

Να και μια cyberpunk ιστορία.

Κάθε κεφάλαιο αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία που «τρέχει» παράλληλα με την άλλη (πολύ καλό "κόλπο").

Πολύ καλή και απλή γλώσσα και ρυθμός, λόγω εμπειρίας, προφανώς, όπως και οι σκηνές του ηλεκτρο-ονείρου.

Αργότερα φαίνεται η σειρά της μη γραμμικής αφήγησης, πράγμα λογικό για μια ιστορία cyberpunk.

Κορυφαίο!