Rikochet Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 προτραυματικό σοκ αν είναι ποτέ δυνατόν να κάθονται τρείς άνθρωποι σε ένα παγκάκι και ο μεσαίος να είναι νεκρός “από μαχαιριά πήγε” και οι άλλοι δυό να του χαϊδεύουν τις βάτες στους ώμους - είναι σκοτάδι η θάλασσα μπροστά μας είναι ήρεμη ο θόλος της γέφυρας από πάνω μας ταράζει με έναν ανακουφιστικό βόμβο κι όμως έχουμε έναν νεκρό ανάμεσα μας τι λες; * -αγάπη μου; (ευτυχώς δε με βλέπεις να δακρύζω) -ντααντααααα -αγάπη μου ο πατέρας σου είμαι (αγαπούλα μου ξέρεις τι έβαλαν τον πατέρα σου να κάνει;) -νταα; -μωρό μου θα είμαι σύντομα κοντά σας (σκότωσα μια γυναίκα με τρείς σφαίρες μια στο στήθος μια στο λαιμό μια στο κεφάλι και την άφησα γυμνή να τη βρούνε γυμνή) -αγκού; -μωράκι μου θα τρώμε μαζί πρωινό (σκοτώνουν τους φίλους μου έναν έναν και κάθε φορά που θα σε βλέπω να τρώς θα σκέφτομαι τα παιδιά τους) -πλααααα -αγαπούλα μου δώσμου τη μαμά τώρα * υπάρχει προτραυματικό σοκ; έτσι λέει αυτός που κάθεται μπροστά σε ένα πτώμα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο ξενοδοχείου δεν μπορεί τώρα να ειρωνευτεί τις έντονες κινηματογραφικές εικόνες όχι για λίγο καιρό ακόμα κοιτάει τα κτίρια και οχι τον φίλο του στο κρεβάτι ούτε το μαξιλάρι που μουλιάζει κόκκινο σιγά σιγά κοιτάζει έξω απ’το παράθυρο και σκέφτεται δακρύζοντας ‘σε λίγο καιρό θα λέω μα τι υπερβολή, τι ξόδεμα’ και φαντάζεται το πτώμα να του λέει αφού έχεις πολλά να ξοφλήσεις ακόμα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Στο τηλέφωνο μιλάει; Κι αν ναι, ποιος είναι ο τρίτος; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Ρικο τι κανεις? Με θυμασαι? Παει πολυς καιρος! Χαιρομαι που σε ξαναπετυχαινω. Οσο για το ποιημα... με εχει μπερδεψει. Δεν το καταλαβα. Μαλλον μιλανε παρουσιαζονται διαφορετικοι ανθρωποι αλλα δεν καταλαβα. Ειναι γραμμενο σαν πεζο και μοιαζεις να εννοεις πολλα, αλλα δεν καταλαβα. Αυτα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Εγώ δηλώνω φαν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rikochet Posted September 29, 2011 Author Share Posted September 29, 2011 (edited) η ασάφεια οφείλεται στο ότι στην ουσία αυτά τα τρία είναι μεταγραφή τριών σκηνών απ'την ομότιτλη ταινία. ήθελα κάπως να μεταδίδεται αυτή η ατμόσφαιρα και χωρίς να την έχεις δεί, προφανώς δε λειτουργεί σε όλους αυτό. στο πρώτο ο αφηγητής είναι ο Παντογνώστης Τρίτου Προσώπου, στο δεύτερο ο πρωταγωνιστής που μιλάει με την κόρη του στο τηλέφωνο, στο τρίτο ο παντογνώστης πάλι (και αναφέρεται στον πρωταγωνιστή). αυτά, ευχαριστώ για την ανάγνωση. Edited September 29, 2011 by Rikochet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Πάρα πολύ καλό. Την ταινία την έχω δει, αλλά δε μου χρειάστηκε κι ούτε έκανα τη σύνδεση μέχρι να το δω στα σχόλια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts