Larry Cool Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 Ἀνθρώπινα σώματα, Κραυγάζουν τὶς νύκτες καινούργιους κόσμους Λάβα ἀνέρχεται ἀπὸ τὰ βάθη τῆς γῆς Περνᾶ ἀπ’ τὰ τρυπημένα τους πέλματα Κι ἐξακοντίζεται ἀπ’ τὰ στόματα. Αἰωροῦνται πελώριες γυναῖκες Ἀπὸ τὴ μέση καὶ κάτω εἶναι μέδουσες Οἱ πλόκαμοί τους σύρονται, Ἐπάνω στὶς στέγες καὶ τοὺς θόλους τῆς μητρόπολης. Τὸ σῶμα μου ταξιδεύει στὸ διάστημα Εἶμαι ὁ σπόρος ποὺ φυτρώνει μέσα του Ἀπὸ τὶς κνῆμες βγαίνουν ῾ρίζες Ἀπὸ τὰ μάτια, κλαδιὰ μὲ φυλλώματα Ἀπ’ τὰ δάκτυλα μῆλα Γύρω του σχηματίζεται, Ἕνας μικρὸς τόπος μὲ ἀραιὸ χῶμα Κι ἕνας κῆπος Ὅποιος ἒχει γευθεῖ τὸν καρπό μου, γνωρίζει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 Eισαι καινουργιος απο οτι βλεπω ε? Καλωσηρθες λοιπον στην παρεα μας! Οσο για το ποιημα σου εχω να σου πω πως το βρισκω καλο-ιδιαιτερο. Εχει εντονες εικονες και κανει εντυπωση. Βρισκω τον τιτλο ασχετο η εγω δεν εχω καταλαβει κατι που εννοεις κι αν κατι δεν ειναι σωστο, κατα την αποψη μου, ειναι πως ξεκινας με κεφαλαιο στιχους που ειναι συνεχεια προηγουμενων π.χ. ανθρωπινα σωματα κραυγαζουν τις νυχτες καινουργιους κοσμους Κατα τ αλλα θεματικα δεν το λες ενα καθαρα φανταστικο ποιημα, αλλα αφηνει αυτη την αισθηση με τις εικονες των γυναικων-μεδουσων και το σωμα που ταξιδευει στο διαστημα. Μου αρεσε πολυ ο τελευταιος στιχος! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larry Cool Posted October 4, 2011 Author Share Posted October 4, 2011 (edited) Γεια σας, καλώς σας βρήκα Ο τίτλος σχετίζεται με την τελευταία στροφή και υπονοεί ότι στο ίδιο μας το σώμα μπορεί να βλαστήσει ο σπόρος της γνώσης και να σχηματιστεί γύρω του ο παράδεισος. Η νοηματική σειρά των λέξεων είναι: παράδεισος - κήπος - δένδρο - καρπός - μήλο - γεύομαι - γνωρίζω. Edited October 4, 2011 by Larry Cool Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 (edited) Xμμ το μηλο παραδοσιακα θεωρειται ως το φρουτο απο το δενδρο της γνωσης που εφαγαν ο Αδαμ και η Ευα κατα το πρωπατορικο αμαρτημα ...βρισκω ενδιαφερον παιχνιδι να το συσχετιζεις με την εννοια του παραδεισου ... και την γνωση με θετικη χροια... Αλλα κατα τα αλλα δεν ειναι απαραιτητο γνωριζοντας να ανακαλυπτεις τον παραδεισο μπορει να ανακαλυψεις μια κολαση αν δεν μπορεις να το χειριστεις... Edited October 6, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts