Jump to content

Η Αναγέννηση των Ηρώων - ΥΔΩΡ, Κεφάλαιο 10, Αρχαιοελληνιστές

niceguy0973

Recommended Posts

Εχω κλασικα τις αντιρησεις μου...Δεν ειναι πως το πας ασχημα...ισα ισα εγω ψηνομαι να δω και Ελ στο σεναριο...αλλα βρε πουλακι μου μαζεψε τις λεπτομερειες...με χαλανε ειναι κριμα. Εκτος του οτι ο Μαρκος για τον Ηρακλη μου κανει, πως ειναι δυνατον κανεις να μην δει ενα πουκαμισο γεματο τρυπες απο σφαιρες??? Ειναι αδυνατον. Γι αυτο ειναι καλυτερα να πεις πως κανεις δεν προσεξε μια σφαιρα που σχεδον τον χτυπησε στην καρδια...θα μπορουσε να κρυψει μια τρυπα, αλλα οχι ενα γαζωμενο πουκαμισο! Επισης οι αρχαιοελληνιστες πως ηξεραν για ολα αυτα? Πρεπει να δωσεις καποια πολλη καλη εξηγηση ακομα και αργοτερα. Οπως επισης με ξενιζει που οι αρχαιοελληνιστες φανερωθηκαν τοσο ευκολα...αυτα δεν γινονται... ποτε ομως. Ακομα και αν γνωρισεις καποιον απο μια οργανωση δεν γνωριζεις ποτε ολη την οργανωση. Ειναι θεμα δομης αυτων των οργανωσεων, σαν προστασια. Ισως να τους φανερωναν το μυστικο μονο ο Οδυσσεας και ο Μαρκος, αλλα να εμφανιστει ολοκληρο μπουγιο το βρισκω υπερβολικο.

Κανω edit γιατι ξαναδιαβασα το κεφαλαιο με περισσοτερη ψυχραιμια (χθες ειχα τα νευρα μου γενικως μην το παρεις προσωπικα)... Επισης δεν ειναι λογικο ενας ανθρωπος που δεν το ειχε πει ουτε στον γαμο του και προτιμησε να χωρισει, να χασει γυναικα και παιδια να εμφανιστει τοσο ευκολα τοσο απλα και να τα παραδεχτει ολα μπροστα σε ασχετους ανθρωπους εκτος της αδερφης του.

Edited by laas7

Πιστευω πως πρεπει να ξαναγραψεις ολο το κεφαλαιο. Ειναι ενα σημαντικο κεφαλαιο δεν μπορει να μενει ετσι.

Επιασα και κατι αλλο... :mf_sherlock:

αναφερεις πως δεν ειναι παραθρησκευτικη οργανωση, αλλα λες πως ο Οδυσσεας μυηθηκε σε αυτην. Αυτο επισης δεν νομιζω να γινεται. Εκτος του οτι η φραση "δεν ηταν καμμια παραθρησκευτικη οργανωση" μου ακουγεται ως δικαιολογια, εχω να σου πω πως οι μυησεις σχεδον παντα γινονται σε μυστικιστικου-θρησκευτικου τυπου καταστασεις ειτε το παραδεχονται ειτε οχι. Η τουλαχιστον εγω ετσι ξερω...Και επισης συνηθως αρχηγοι αυτων των ομαδων ειναι πολυ μορφωμενοι, πολυ ματσωμενοι, πολυ δικτυωμενοι κτλ. Δεν ξερω αν θα μπορουσε ο Οδυσσεας να ειναι αρχηγος που τουλαχιστον αυτη την εντυπωση μου αφησες (εκτος και αν ειναι ολα αυτα τα παραπανω και σκοπευεις να το εμφανισεις αργοτερα). Και γιατι δεν ειχαν προσεξει οταν τελειωσαν την συνεδριαση τους οι αρχαιοελληνιστες τον σηκωμενο συρτη αφου η καταπακτη ειναι εισοδος και εξοδος και επρεπε μετα να τους παρουν τηλ να τους το πουν????? Εχεις νομιζω πολλες διορθωσεις να κανεις...:hmm:

Πιστευω πως πρεπει να ξαναγραψεις ολο το κεφαλαιο. Ειναι ενα σημαντικο κεφαλαιο δεν μπορει να μενει ετσι.

Επιασα και κατι αλλο... :mf_sherlock:

αναφερεις πως δεν ειναι παραθρησκευτικη οργανωση, αλλα λες πως ο Οδυσσεας μυηθηκε σε αυτην. Αυτο επισης δεν νομιζω να γινεται. Εκτος του οτι η φραση "δεν ηταν καμμια παραθρησκευτικη οργανωση" μου ακουγεται ως δικαιολογια, εχω να σου πω πως οι μυησεις σχεδον παντα γινονται σε μυστικιστικου-θρησκευτικου τυπου καταστασεις ειτε το παραδεχονται ειτε οχι. Η τουλαχιστον εγω ετσι ξερω...Και επισης συνηθως αρχηγοι αυτων των ομαδων ειναι πολυ μορφωμενοι, πολυ ματσωμενοι, πολυ δικτυωμενοι κτλ. Δεν ξερω αν θα μπορουσε ο Οδυσσεας να ειναι αρχηγος που τουλαχιστον αυτη την εντυπωση μου αφησες (εκτος και αν ειναι ολα αυτα τα παραπανω και σκοπευεις να το εμφανισεις αργοτερα). Και γιατι δεν ειχαν προσεξει οταν τελειωσαν την συνεδριαση τους οι αρχαιοελληνιστες τον σηκωμενο συρτη αφου η καταπακτη ειναι εισοδος και εξοδος και επρεπε μετα να τους παρουν τηλ να τους το πουν????? Εχεις νομιζω πολλες διορθωσεις να κανεις...:hmm:

Χμμμ για το θέμα της μύησης και των παραθρησκευτικών οργανώσεων επέτρεψέ μου να διαφωνήσω μαζί σου. Υπάρχουν τάγματα και οργανώσεις που κάνουν μυήσεις, χωρίς το περιεχόμενό τους να είναι θρησκευτικό.... :8):

Kαι τοτε γιατι κανουν μυησεις? Για το εφε?

Είναι ο τρόπος κατάταξής τους στο τάγμα ή την οργάνωση... Δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος σε όσα λέω έτσι... Απλά μιλάω επειδή έχω γνωστούς σε τέτοιες οργανώσεις, πολύ κοντινούς γνωστούς και ξέρω ότι δεν είναι παραθρησκευτικές.

Κοιτα να δεις... και εγω εχω γνωστους σε οργανωσεις (σοβαρα) και ξερω ακριβως το αντιθετο!

Παντως περα απο το τι μας εχουν πει γνωστοι και αγνωστοι (ισως δεν θα επρεπε να τους λαμβανουμε υποψη μας γιατι σχεδον παντα λενε οτι τους συμφερει ισως), εγω με το δικο μου μυαλο επιμενω πως οι μυησεις δεν μπορει να μην ειναι καποιου θρησκευτικου χαρακτηρα...ακομα και η λεξη μυηση υποδηλωνει κατι πιο δυνατο απο απλα μια εισχωρηση σε μια ομαδα. Αυτη βεβαια ειναι η δικη μου γνωμη.

Κοιτα να δεις... και εγω εχω γνωστους σε οργανωσεις (σοβαρα) και ξερω ακριβως το αντιθετο!

Παντως περα απο το τι μας εχουν πει γνωστοι και αγνωστοι (ισως δεν θα επρεπε να τους λαμβανουμε υποψη μας γιατι σχεδον παντα λενε οτι τους συμφερει ισως), εγω με το δικο μου μυαλο επιμενω πως οι μυησεις δεν μπορει να μην ειναι καποιου θρησκευτικου χαρακτηρα...ακομα και η λεξη μυηση υποδηλωνει κατι πιο δυνατο απο απλα μια εισχωρηση σε μια ομαδα. Αυτη βεβαια ειναι η δικη μου γνωμη.

Κι εγώ δεν πρόκειται να διαφωνίσω μαζί σου... :drinks:

• 1 year later...

Κι εγώ δεν πρόκειται να διαφωνίσω μαζί σου... :drinks:

Με όλο τον σεβασμό, θα διαφωνήσω εγώ όμως Μαριάντζελλα.

Μύηση μπορεί να γίνει και σε μια μη θρησκευτική οργάνωση (π.χ. και στη Φιλική Εταιρεία ξέρουμε ότι γινόταν μύηση των μελών)… Γενικά, μυείς κάποιον σημαίνει ότι τον βοηθάς να μπει στα ενδότερα μιας κλειστής ομάδας (όχι απαραίτητα θρησκευτικής).

Χμ ειναι θεμα καθαρα προσωπικης αποψης... αν και η φιλικη εταιρεια "ακολουθουσε" μασωνικα προτυπα και επισης ορκιζοντουσαν στην Αγια Τριαδα αν δεν κανω λαθος