Jump to content

ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ

Larry Cool

Recommended Posts

Διαπιστώνω χωρὶς ἔκπληξη ὅτι ἐπικρατεῖ κι ἐδῶ, ὅπως καὶ σ' ὁλόκληρη τὴν ἑλληνικὴ κοινωνία ἐξάλλου, ἡ δικτατορία τῆς μετριότητας ἡ ὁποία καταπνίγει ἐν τῆ γενέσει της τὴν πρωτοπορία καἰ κάθε προπομπό τοῦ καινούργιου.

Αὐτὸ εἶναι φυσικὸ διότι τὸ καινούργιο ἀποτελεῖ θανάσιμη ἀπειλὴ γιὰ τὰ στερεότυπα πάνω στὰ ὁποῖα ἔχουν θεμελιώσει τὴ ζωή τους οἱ μέτριοι.

Ἐκεῖνο ποὺ διακρίνει τοὺς μέτριους ἀπὸ τοὺς ῥηξικέλευθους, εἶναι ὅτι οἱ δεύτεροι τολμοῦν νὰ ἐγκαταλείψουν τοὺς παλιοὺς δρόμους καὶ ἔχουν τὴ δύναμη νἀ ἀνοίξουν νέους.

Ἡ μᾶζα τῶν μετρίων θὰ εἶχε πολλὰ νὰ ὠφεληθῆ ἀκολουθῶντας τοὺς δρόμους ποὺ χαράζουν οἱ καινοτόμοι, ἀντὶ νὰ τοὺς μέμφεται ἤ νὰ τοὺς καταδικάζει στὴν ἀφάνεια.

Αγαπητέ Larry Cool, από όσα δικά σας κείμενα έχω διαβάσει εδώ μέσα, είτε λογοτεχνικά είτε ποστ, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι εκφράζεστε πομπωδώς και μεγαλόστομα, κάτι το οποίο εμείς τα μέλη του παρόντος φόρουμ δε θα το συγχωρούσαμε σε κανέναν, όσο μεγάλος λογοτέχνης και αν μας αποδείκνυε ότι ήταν - ούτε στον Εμπειρίκο. Αφού, από την άλλη, μας θεωρείτε και εσείς μέτριους που φθονούν όποιον τους ξεπερνά, γιατί μας έχετε επιλέξει ως αναγνωστικό σας κοινό; Το θέμα του φόρουμ είναι η λογοτεχνία του φανταστικού και εδώ μέσα θα βρείτε άτομα με τέτοια ενδιαφέροντα. Είναι σίγουρο ότι βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος;

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Larry Cool

39

• Craft

12

• Nihilio

7

• odesseo

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εγώ γουστάρω τρελά με τα μεζεδάκια που ανεβάζει κατά καιρούς ο Λάρρυ και τα περιμένω πώς και πώς, αλλά για να πω τη μαύρη αλήθεια, νόμιζα ότι τα έγραφε για το χαβαλέ. Όχι για να ρηξικελευθήσει τα αποτελματωμένα τενάγη της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας που στενάζει κάτω από την μπότα της μετριότητας ξερωγώ.

Αγαπητέ Larry Cool, από όσα δικά σας κείμενα έχω διαβάσει εδώ μέσα, είτε λογοτεχνικά είτε ποστ, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι εκφράζεστε πομπωδώς και μεγαλόστομα, κάτι το οποίο εμείς τα μέλη του παρόντος φόρουμ δε θα το συγχωρούσαμε σε κανέναν, όσο μεγάλος λογοτέχνης και αν μας αποδείκνυε ότι ήταν - ούτε στον Εμπειρίκο. Αφού, από την άλλη, μας θεωρείτε και εσείς μέτριους που φθονούν όποιον τους ξεπερνά, γιατί μας έχετε επιλέξει ως αναγνωστικό σας κοινό; Το θέμα του φόρουμ είναι η λογοτεχνία του φανταστικού και εδώ μέσα θα βρείτε άτομα με τέτοια ενδιαφέροντα. Είναι σίγουρο ότι βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος;

Γιατί μιλάς για λογαριασμό μου και για λογαριασμό των υπολοίπων; Εσύ το μέλος, όχι εμείς τα μέλη.

Καμιά αγέλη είμαστε ή τίποτε αγροίκοι σε αμερικάνικο χωριό του far west να απομονώνουμε και να απειλούμε εμμέσως με αυτό τον τρόπο; We don't take kindly to around here κλπ;

Άσχετο, αλλά αν κάποιος αποδείξει ότι είναι μεγάλος λογοτέχνης, εγώ προσωπικά τού συγχωρώ πολλά.

Γιατί το παίρνεις προσωπικά αυτό για τη μετριότητα και γιατί (και πάλι) βάζεις και εμένα και τους άλλους μέσα;

Γιατί συνδέεις τη λογοτεχνία του φανταστικού με το μέτριο; Εκφράζεσαι εκ μέρους μου και εκ μέρους άλλων χωρίς την άδειά μας, τώρα επεκτείνεσαι και στο φανταστικό εξ ολοκλήρου;

Με τη στήριξη που νομίζεις ότι σου παρέχει η αγέλη που νομίζεις ότι έχεις από πίσω σου θα τον εκτοπίσεις και θα τον αποβάλεις απο το forum; Εγώ προσωπικά δε σε στηρίζω.

Απαράδεκτο. Λυπάμαι ειλικρινά.

Διαπιστώνω χωρὶς ἔκπληξη ὅτι ἐπικρατεῖ κι ἐδῶ, ὅπως καὶ σ' ὁλόκληρη τὴν ἑλληνικὴ κοινωνία ἐξάλλου, ἡ δικτατορία τῆς μετριότητας ἡ ὁποία καταπνίγει ἐν τῆ γενέσει της τὴν πρωτοπορία καἰ κάθε προπομπό τοῦ καινούργιου.

Αὐτὸ εἶναι φυσικὸ διότι τὸ καινούργιο ἀποτελεῖ θανάσιμη ἀπειλὴ γιὰ τὰ στερεότυπα πάνω στὰ ὁποῖα ἔχουν θεμελιώσει τὴ ζωή τους οἱ μέτριοι.

Ἐκεῖνο ποὺ διακρίνει τοὺς μέτριους ἀπὸ τοὺς ῥηξικέλευθους, εἶναι ὅτι οἱ δεύτεροι τολμοῦν καὶ ἔχουν τὴ δύναμη νἀ ἀνοίξουν νέους δρόμους.

Ἡ μᾶζα τῶν μετρίων θὰ εἶχε πολλὰ νὰ ὠφεληθῆ ἀκολουθῶντας τοὺς δρόμους ποὺ χαράζουν οἱ καινοτόμοι, ἀντὶ νὰ τοὺς μέμφεται ἤ νὰ τοὺς καταδικάζει στὴν ἀφάνεια.

Αποφεύγω να σπαμάρω και να βγαίνω off-topic, αλλά αισθάνομαι ότι το συγκεκριμένο ποστ είναι ιδιαίτερα επιθετικό.

Δεν μου άρεσε το απόσπασμα, προφανώς δεν είμαι ικανή να εκτιμήσω τις αρετές του -άρα χαρακτηρίζομαι ως μέτρια και ως στερούμενη όλων των πνευματικών αγαθών που αναφέρθηκαν σε προηγούμενα ποστ.

Πάντως, τη δικτατορία της μετριότητάς μου δεν επιχείρησα να την επιβάλω και γι αυτό δεν μίλησα μέχρι στιγμής. Αλλά όταν πλέον βλέπω την επίθεση να στρέφεται κατά παντός μη οπαδού, αισθάνομαι ότι ως μετριότητα έχω να πω μόνο μια κουβέντα:

Ευτυχώς για σας τους ρηξικέλευθους και πρωτοπόρους που υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία της μετριότητας πάνω στην οποία μπορείτε να βασίζεστε για να επιζείτε. Γιατί αν εμείς οι μέτριοι είχαμε την ίδια διάθεση που έχετε εσείς οι ρηξικέλευθοι, θα σφαζόμαστε ομαδικά στον βωμό της ποιότητας.

Ἐκεῖνο ποὺ διακρίνει τοὺς μέτριους ἀπὸ τοὺς ῥηξικέλευθους, εἶναι ὅτι οἱ δεύτεροι τολμοῦν νὰ ἐγκαταλείψουν τοὺς παλιοὺς δρόμους καὶ ἔχουν τὴ δύναμη νἀ ἀνοίξουν νέους.

Εμ, αν μιλάμε για την πρωτοπορία του κειμένου στο πρώτο ποστ, νομίζω είσαι 50 χρόνια και βάλε πίσω...

Γιατί μιλάς για λογαριασμό μου και για λογαριασμό των υπολοίπων; Εσύ το μέλος, όχι εμείς τα μέλη.

Καμιά αγέλη είμαστε ή τίποτε αγροίκοι σε αμερικάνικο χωριό του far west να απομονώνουμε και να απειλούμε εμμέσως με αυτό τον τρόπο; We don't take kindly to around here κλπ;

Άσχετο, αλλά αν κάποιος αποδείξει ότι είναι μεγάλος λογοτέχνης, εγώ προσωπικά τού συγχωρώ πολλά.

Γιατί το παίρνεις προσωπικά αυτό για τη μετριότητα και γιατί (και πάλι) βάζεις και εμένα και τους άλλους μέσα;

Γιατί συνδέεις τη λογοτεχνία του φανταστικού με το μέτριο; Εκφράζεσαι εκ μέρους μου και εκ μέρους άλλων χωρίς την άδειά μας, τώρα επεκτείνεσαι και στο φανταστικό εξ ολοκλήρου;

Με τη στήριξη που νομίζεις ότι σου παρέχει η αγέλη που νομίζεις ότι έχεις από πίσω σου θα τον εκτοπίσεις και θα τον αποβάλεις απο το forum; Εγώ προσωπικά δε σε στηρίζω.

Απαράδεκτο. Λυπάμαι ειλικρινά.

Να δούμε πόσοι ακόμα πρέπει να δείξουν ότι προσβλήθηκαν, ή τουλάχιστον ενοχλήθηκαν, για να αντιληφθούν κάποιοι ότι αποτελούν μειοψηφία.

Εμ, αν μιλάμε για την πρωτοπορία του κειμένου στο πρώτο ποστ, νομίζω είσαι 50 χρόνια και βάλε πίσω...

Να δούμε πόσοι ακόμα πρέπει να δείξουν ότι προσβλήθηκαν, ή τουλάχιστον ενοχλήθηκαν, για να αντιληφθούν κάποιοι ότι αποτελούν μειοψηφία.

επειδή παραθέτεις το ποστ μου, ούτε προσβλήθηκα ούτε ενοχλήθηκα. Απλά έκρινα ως ψύχραιμος αναγνώστης.

Ἀγαπητὲς Tiessa καὶ Wordsmith,

Ἐκπλήσσομαι ποὺ σπεύσατε νὰ ἐντάξετε τὸν ἑαυτό σας στὴν ὄχι τιμητικὴ κατηγορία τῶν μετριοτήτων.

Ἀντιθέτως θὰ περίμενε κανεὶς ὅτι τὰ λόγια μου θὰ σᾶς δημιουργοῦσαν τὴν ἐπιθυμία νὰ ἀνήκετε στοὺς ἀρίστους.

επειδή παραθέτεις το ποστ μου, ούτε προσβλήθηκα ούτε ενοχλήθηκα. Απλά έκρινα ως ψύχραιμος αναγνώστης.

:lol: Να και κάποιος που έγραψε on topic! Σόρι, σε πήρε η μπάλα με όλα τα υπόλοιπα και τα μπέρδεψα, μάλλον:lol:.

Εμένα μου άρεσε το κείμενο πάντως (αυτό κρίνουμε εδώ, σωστά;)

Εξόχως ειρωνικό και βλάσφημο! Στη δε γλώσσα, υποκλίνομαι.

Που βρίσκουμε το υπόλοιπο;

Δεν μου αρέσουν πολύ τα κείμενα σου Larry. Νομίζω οτι χρησιμοποιείς υπερβολικές καταστάσεις και αυτό το στυλ γραφής για να επιστήσεις την προσοχή σε ορισμένα θέματα, όμως βρίσκω την καθαρεύουσα κακόηχη και ίσως απαρχαιωμένη, κι επίσης πολλές φορές νομίζω οτι το παρακάνεις. Σίγουρα υπάρχει κι άλλος τρόπος να γίνει το κοινωνικό σχόλιο, χωρίς να πέσει τόσο απότομα στα μούτρα του αναγνώστη. Ωστόσο τα κείμενα σου έχουν αρκετά θετικά.

Βέβαια, διαβάζοντας τις απαντήσεις σου, έχω αρχίσει να υποπτεύομαι οτι το Alter ego σου μπορεί να είναι ο Jesus DeSaad.:tease:

Λοιπόν, πάνω στο κείμενο.

Το θεωρώ κακό, κατ' αρχάς εξαιτίας της γλώσσας που χρησιμοποιεί και δυσκολεύομαι να την παρακολουθήσω. Τη θεωρώ άκρως ελιτίστικη- για μένα μια μεγάλη λογοτεχνική αμαρτία.

Χωρίς να είμαι σίγουρος, δεν υπάρχουν καν λέξεις όπως το "­πη­ξήρ­τη­σεν" ή "Ἀρκτικόλεκτον", αν και μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν επίτηδες από τον συγγραφέα.

Το συνολικό αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό σύμφωνα με την κρίση μου, αλλά δεν πιστεύω ότι πρέπει να απογοητευτεί και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Σε περίπτωση που θέλει να απευθυνθεί σε μεγαλύτερο κοινό θα του πρότεινα να διαβάσει περισσότερους σύγχρονους Έλληνες και ξένους συγγραφείς ώστε να πάρει μια γεύση για το τι κυκλοφορεί εκεί έξω.

Αν όμως θέλει να διατηρήσει το ιδιαίτερο στιλ του, τότε ας συνεχίσει. Να είναι όμως προετοιμασμένος για μια πορεία αποκλειστικά στο περιθώριο.

Ιππεύειν την καλαμόν κακόν με εστί, αλλα χείρον τον ιππεύοντα ταύτην ακολουθείναι. :rolleyes:

Guest old#2065

Παρακολουθώ τον Lary Cool από την πρώτη του ανάρτηση γιατί διέκρινα κάποια στοιχεία. Τον πρώτο καιρό αντιμετωπίστηκε αρκετά επικριτικά και δήλωσα ότι είμαι θαυμαστής των κειμένων του καθώς και το γιατί. Θεωρώ δικαιολογημένο το ότι πολλά μέλη δεν αναγνωρίζουν αυτά τα θετικά, μιας και άπτονται καταστάσεων και στερεοτύπων που ενώ ήταν χαρακτηριστικά και ισχυρά κάποιες παλιότερες εποχές, σήμερα είναι άγνωστα στους νεώτερους. Θα προσπαθήσω να γεφυρώσω αυτό το χάσμα, πιστεύω προς όφελος όλων.

Η καθαρεύουσα για πολύ καιρό υπήρξε σύμβολο συντηρητισμού και αυταρχισμού. Υπήρχαν εποχές που η καθομιλουμένη ήταν σχεδόν υπό διωγμό. Την εποχή της δικτατορίας, στα σχολεία όταν γράφαμε έκθεση, αφήναμε και είκοσι λεπτά στο τέλος για διόρθωση-μετάφραση όλων των απαράδεκτων στον, που, στην κλπ με εις την , το οποίον, εις την κλπ. Παράλληλα τις ίδιες εποχές, φορείς του συντηρητισμού ήταν το κράτος, η δικαιοσύνη και η εκκλησία, αυτοί ήταν που χρησιμοποιούσαν υποχρεωτικά την καθαρεύουσα. Υπάρχουν άπειρα ανέκδοτα με αγράμματους εκπροσώπους αυτών των εξουσιών που μιλούσαν στον χωρικό η τη γιαγιά σε μια ξεκαρδιστική εκδοχή της καθαρεύουσας. Ηταν λοιπόν η καθαρεύουσα στην υπηρεσία της συντηρητικής εξουσίας.

Και ερχόμαστε στον Lary Cool. Γνωρίζει την καθαρεύουσα στην πιο θελκτική της εκδοχή και τη χρησιμοποιεί με την επιτυχία που το έκανε ο Ανδρέας Εμπειρίκος. Και το σημαντικότερο, την βάζει στο στόμα εκπροσώπων των εξουσιών που προανέφερα για να αποδομήσει το κίβδηλο κύρος τους και να τις εκθέσει με την υπερβολή, την βωμολοχία η το χιούμορ. Το κάνει με μια ελαφριά διάθεση που όμως τα χτυπήματα είναι καίρια και η στόχευση ακριβής. Η έγκαβλος δικαστής, η οι εκτελέσεις από τους νέους στις στέγες του Παρισιού, αναδεικνύουν σύγχρονους προβληματισμούς με ένα παλιό ίσως αλλά σίγουρα ισχυρό όπλο. Αντιστρέφει δηλλαδή το μέχρι χθές εργαλείο της συντήρησης και το χρησιμοποιεί, με μεγαλύτερη μαεστρία απο αυτήν για να την χτυπήσει.

Ο Lary Cool τώρα των σχολίων, που πυροδοτεί πολλές από τις υπερβολικές αντιδράσεις μας, είναι ένας νεοφερμένος που δέχεται επίθεση, εν πολλοίς άδικη και αμύνεται. Ίσως και αιχμηρά κάποιες φορές.

Αν μετά από αυτά, μπορεί κάποιος να δει με άλλο μάτι παρόμοια κείμενα, θα νοιώσω ευτυχής.

(Αραχνίδα δεν έχεις δίκιο, και οι λέξεις υπάρχουν και η γλώσσα είναι οικεία σε πολλούς)

Προσωπικά, βρήκα τη γλώσσα απολαυστική. Δεν τη θεωρώ καθόλου δύσκολη στην ανάγνωση, έχει έναν πολύ καλό και παιχνιδιάρικο ρυθμό. Σαν περιεχόμενο, τώρα, δεν μπορώ να πω ότι το βρίσκω κάτι το ιδιαίτερο.

ΥΓ: Γιατί βγάλατε το ποστ του Γιατρού, ρε παιδιά; devil2.gif

Το να αποτελείς μειοψηφία είναι γενικά τιμητικό.

Πείτε με σωβινιστικό γουρούνι (εμένα τον μέγα φεμινιστή) αλλά η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι προφανής σε αυτό το thread. Αφού υπάρχει ανοχή στις γενικεύσεις στο thread, να γενικεύσω και εγώ.

Οι άντρες διαφωνούν, αντιδρούν, ενοχλούνται, κάνουν πλάκα, διακωμωδούν, αλλά δε νιώθουν ότι απειλούνται ούτε προσπαθούν να απομονώσουν τον αντίπαλο. Άλλωστε ο Larry είναι στο thread της δουλειάς του, δεν ήρθε στο δικό τους thread ούτε τους πήρε από πίσω να τους επιβάλει το ύφος του. Γενικά μου δίνουν την εντύπωση ότι μπορεί να βρήκαν και ενδιαφέροντα τα όσα έγιναν και θα έπιναν μια μπίρα μαζί να γιορτάσουν τη διαφωνία.

Οι γυναίκες αντίθετα στην πλειοψηφία τους δείχνουν πολύ περισσότερο ενοχλημένες, λες και χάθηκε ο κόσμος που ο Larry είναι αυτός που είναι και φέρεται όπως φέρεται ή γράφει όπως γράφει. Δε δείχνουν ανοχή στο διαφορετικό, επιζητούν τη συμφωνία των άλλων στην αποψή τους για να αποκτήσει αυτή κύρος, εκτελεστική ισχύ ή ξέρω εγώ τι άλλο, και όλα ειναι προσωπικά. Έχει διαταραχθεί το σύμπαν και περιμένουν κάποιος να το επαναφέρει. Ελπίζω να μnν το περιμένετε απο τυχάρπαστα alpha males.

Και μετά λέμε ότι τα φύλα έγιναν ίσα και ότι ο φεμινισμός είναι πλέον άχρηστος. Προφανώς δε μεγαλώνουμε ακόμα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τα δύο φύλα, και οι όποιες δεκαετίες σχετικής ισότητας ήταν πολύ λίγες.

Εντάξει, να δεχτώ ότι η συγκεκριμένη γλώσσα είναι οικεία σε πολλούς (σε εμένα καθόλου, δεν την έχω συναντήσει πουθενά, δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλάει, δεν βρίσκω τις λέξεις στο google, δεν την έχω βρει πουθενά γραμμένη από συσκευασίες κονσέρβας μέχρι πανεπιστημιακά συγγράμματα). Πάντως το ότι το 99,999% των ελληνικών βιβλίων γράφεται σε διαφορετική γλώσσα από αυτή, τότε κάτι σημαίνει.

Δεν μπορώ να δεχτώ ως επιχείρημα ότι ο Εμπειρίκος έκανε επιτυχία με αυτή τη γλώσσα, ούτε ότι όσοι έγραφαν στη δημοτική καταπιέζονταν επί δικτατορίας.

Η γνώμη μου είναι ότι η γλώσσα είναι ένα μέσο που εξελίσσεται και για να καταφέρει ένας συγγραφέας να απευθυνθεί σε πολλούς πρέπει να ακολουθήσει κάποιες φόρμες.

Αλλά αν η πρόθεσή του είναι να απευθυνθεί σε ελάχιστους μυημένους, τότε πάω πάσο. Δέχομαι οποιαδήποτε λογοτεχνική παραξενιά του.

Εγώ γουστάρω τρελά με τα μεζεδάκια που ανεβάζει κατά καιρούς ο Λάρρυ και τα περιμένω πώς και πώς, αλλά για να πω τη μαύρη αλήθεια, νόμιζα ότι τα έγραφε για το χαβαλέ. Όχι για να ρηξικελευθήσει τα αποτελματωμένα τενάγη της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας που στενάζει κάτω από την μπότα της μετριότητας ξερωγώ.

Φίλε Kelaino,

τὰ λόγια σου μ' ἐπανέφεραν στὸ ὀρθὸ δρόμο. Ὁμολογῶ ὅτι παρασύρθηκα κι ἔγινα σοβαροφανὴς καὶ βαρετός.

Ἄς μιλήσουμε λοιπὸν περὶ μετριότητος σὲ ἄλλο ὕφος: Στὴν πατρίδα μας, συνήθως μετὰ τὸ θάνατο ἑνὸς πρωτοποριακοῦ καλλιτέχνη, ὲπισκέπτονται τὸν τάφο του ἐπὶ ἀρκετές μέρες κάποιοι μυστηριώδεις ἄνθρωποι. Δὲν εἶναι συγγενεῖς καὶ φίλοι καὶ δὲν τὸν κλαῖνε. Κτυποῦν τὴν μαρμάρινη πλάκα καὶ τὸν καλοῦν ψιθυριστὰ μὲ τ' ὄνομά του. Εἶναι κριτικοὶ καὶ συνάδελφοί του ποὺ τὸν φθονοῦσαν ὅσο ζοῦσε. Μόλις βεβαιωθοῦν ὅτι ὁ καλούμενος εἶναι τελεσιδίκως καὶ ἀμετακλήτως νεκρός καἰ ὅτι δὲν πρόκειται νὰ ἀναστηθῆ, τὀν ἀνακηρύσσουν διὰ βοῆς μέγα καλλιτέχνη, ἄδουν ἐν χορῶ ὕμνους καὶ αἴνους πρὸς τιμήν του, καὶ ἀποροῦν, πὼς στάθηκε δυνατὸν νὰ μὴν άναγνωρίστηκε ἡ ἀξία τοῦ μακαρίτη ὅσο ζοῦσε. Ταυτόχρονα κάποιος ἄλλος νεαρός καλλιτέχνης, ἐμπνεόμενος ἀπὸ τὸ παράδειγμα τοῦ μακαρίτη, ἀκολουθεῖ τὸ δικό του μοναχικὸ δρόμο, ἀλλὰ καὶ γι' αὐτόν ὑποκρίνονται πὼς δὲν ὑπάρχει, ὅσο κι ἄν βοᾶ μέσα στ' αὐτιά τους, κι ἔτσι ἐπαναλαμβάνεται ὁ ἀέναος κύκλος.

Edited by Larry Cool

Εμένα μου άρεσε το κείμενο πάντως (αυτό κρίνουμε εδώ, σωστά;)

Εξόχως ειρωνικό και βλάσφημο! Στη δε γλώσσα, υποκλίνομαι.

Που βρίσκουμε το υπόλοιπο;

Στὸ διαδίκτυο, δωρεάν. Ἀλλὰ δὲν μπορῶ νὰ γράψω τὴ διεύθυνση γιατί θὰ θεωρηθῆ άπό τοὺς διευθύνοντες τὸ site ὄτι κάνω διαφήμηση καὶ θὰ σβήσουν τὸ post μου, ὅπως ἔχουν κάνει καὶ στὸ παρελθόν.

Μήπως έγινε κατά λάθος;

Πάντως όποιος θέλει να διαβάσει ολόκληρο το βιβλίο μπορεί να το κάνει εδώ: My link

Φαντάζομαι δεν βλάπτει, είναι πολύ εύκολο κάποιος να το γκουγκλάρει.

Edited by Mesmer
Αλλαγή link

Ρε συ Λάρρυ, θα με επιτρέψεις α) την οικειότητα και β) να επισημάνω το εξής: ναι μεν πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες φάγαν χλεύη εν ζωή, αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει αυτομάτως τρώω χλεύη = είμαι μεγάλος καλλιτέχνης.

Δε λέω ότι δεν είσαι ή ότι είσαι, αυτό μόνο ο χρόνος μπορεί να το κρίνει θαρρώ.

Στο μεταξύ ο φίλος μας ο Κραφτ κεντάει στο τρολάρισμα. Κοίτα εδώ τί κάνει το άτομο:

Το να αποτελείς μειοψηφία είναι γενικά τιμητικό.

Πείτε με σωβινιστικό γουρούνι (εμένα τον μέγα φεμινιστή) αλλά η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα είναι προφανής σε αυτό το thread. Αφού υπάρχει ανοχή στις γενικεύσεις στο thread, να γενικεύσω και εγώ.

Οι άντρες διαφωνούν, αντιδρούν, ενοχλούνται, κάνουν πλάκα, διακωμωδούν, αλλά δε νιώθουν ότι απειλούνται ούτε προσπαθούν να απομονώσουν τον αντίπαλο. Άλλωστε ο Larry είναι στο thread της δουλειάς του, δεν ήρθε στο δικό τους thread ούτε τους πήρε από πίσω να τους επιβάλει το ύφος του. Γενικά μου δίνουν την εντύπωση ότι μπορεί να βρήκαν και ενδιαφέροντα τα όσα έγιναν και θα έπιναν μια μπίρα μαζί να γιορτάσουν τη διαφωνία.

Οι γυναίκες αντίθετα στην πλειοψηφία τους δείχνουν πολύ περισσότερο ενοχλημένες, λες και χάθηκε ο κόσμος που ο Larry είναι αυτός που είναι και φέρεται όπως φέρεται ή γράφει όπως γράφει. Δε δείχνουν ανοχή στο διαφορετικό, επιζητούν τη συμφωνία των άλλων στην αποψή τους για να αποκτήσει αυτή κύρος, εκτελεστική ισχύ ή ξέρω εγώ τι άλλο, και όλα ειναι προσωπικά. Έχει διαταραχθεί το σύμπαν και περιμένουν κάποιος να το επαναφέρει. Ελπίζω να μnν το περιμένετε απο τυχάρπαστα alpha males.

Και μετά λέμε ότι τα φύλα έγιναν ίσα και ότι ο φεμινισμός είναι πλέον άχρηστος. Προφανώς δε μεγαλώνουμε ακόμα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τα δύο φύλα, και οι όποιες δεκαετίες σχετικής ισότητας ήταν πολύ λίγες.

Νομίζω ότι αυτό το νήμα έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Ἀγαπητὴ Wordsmith,

Ἀποκαλύψατε παρὰ τὴ θέλησή σας, αὐτὸ ποὺ ἀδέξια προσπάθησα νὰ ἐκφράσω ὡς "δικτατορία ἐκείνων ποὺ δὲν διαθέτουν ἀτομικά χαρακτηριστικὰ καὶ ἀποτελοῦν ὁμοιόμορφη πλειοψηφία" ἐπὶ τῆς μειοψηφίας ποὺ ἐπιχειρεῖ κάτι διαφορετικό.

Edited by Larry Cool

Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να σε χαρακτηρίσει κανείς σωβινιστικό γουρούνι (λίγο παλιομοδίτικη έκφραση), από τη στιγμή που ό,τι δηλώσει κανείς είναι, νομίζω ότι θα είσαι σίγουρα ο μέγας φεμινιστής που λες και ο ίδιος.

Από την άλλη μεριά καθώς δεν θέλεις να σε βάζουν στο τσουβάλι και να μιλάνε για σένα οι υπόλοιποι χαρακτηρίζοντάς σε μετριότητα, μάλλον αυτό πρέπει να σε "έτσουξε" λίγο (με συγχωρείς για την έκφραση), κρίνοντας πάντα από τις απαντήσεις σου στη συνέχεια, είναι καλό να μη βάζεις κι εσύ στο ίδιο τσουβάλι τους άλλους.

Επίσης, καλό είναι να φτιάξεις το κομπιουτεράκι σου γιατί τις "πλειοψηφίες" έχει αρχίσει μάλλον να σου τις υπολογίζει λάθος (εκτός και αν δεν διαιρείς με το σωστό αριθμό γυναικών που απάντησαν σε αυτό το τόπικ).

Τέλος, νομίζω ότι η παγίδα σε όλη την ιστορία είναι η λέξη μετριότητα στην οποία κόντεψα να πέσω κι εγώ. Δεν μιλάμε για τις μετριότητες που καταλάβατε Βάσω και Κέλλυ αλλά για τις "κατα Λάρρυ Κούλ" μετριότητες που έχουν άλλο ορισμό, οπότε νομίζω ότι στην πραγματικότητα δεν σας πειράζει και τόσο να βρίσκεστε σε αυτή την κατηγορία. ;-)

Μία μόνο διευκρίνιση, για να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Στο τόπικ "Οι εκδόσεις μας", ο Λάρρυ έχει δημοσιεύσει τη διεύθυνση όπου έχει δημοσιεύσει το βιβλίο. Στο τόπικ, με λίγα λόγια, που προορίζεται γι' αυτό το σκοπό.

Φίλε Kelaino

Ο Λάρι ξέρει

Τον μπέρδεψε το "Μπάμπης":lol:.

Τέλος, νομίζω ότι η παγίδα σε όλη την ιστορία είναι η λέξη μετριότητα στην οποία κόντεψα να πέσω κι εγώ. Δεν μιλάμε για τις μετριότητες που καταλάβατε Βάσω και Κέλλυ αλλά για τις "κατα Λάρρυ Κούλ" μετριότητες που έχουν άλλο ορισμό, οπότε νομίζω ότι στην πραγματικότητα δεν σας πειράζει και τόσο να βρίσκεστε σε αυτή την κατηγορία. ;-)

Αυτό σκεφτόμουν να γράψω κι εγώ, ότι μάλλον διαφωνούμε με τον συγγραφέα ως προς τον ορισμό του μετρίου και του αρίστου και ακόμα περισσότερο ως προς το αν είναι κανείς ό,τι δηλώσει ή χρειάζεται να κάνει και τίποτα άλλο.

+1 στη Χρύσα.

Ως προς το κείμενο, απλώς να πω ότι δε μπορώ να θεωρήσω ανατρεπτικό κάτι που είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα (που έχει καταργηθεί εδώ και 35 χρόνια) και προσπαθεί να ταράξει τον αναγνώστη προσβάλλοντας σύμβολα της θρησκείας(που όλο και λιγότερους ενδιαφέρει πια). Ίσως αυτό να εννοούσε ο Nihilio με το "50 χρόνια πίσω".

Guest old#2065

1ον. Η Κελαινώ είναι κορίτσι.:D

2ον.Αναζήτηση για: μέτριος [Λεξικό Κριαρά]μέτριος, επίθ.

• μέτριος1) Που έχει σωστές αναλογίες:
    • (Διγ. Ζ 152).

μέτριος2) Μετριοπαθής, μετριόφρονας:

• οι αφεντάδες δεν πρέπει να είναι υπερήφανοι, μόνον μέτριοι (Ιστ. Βλαχ. μετά στ. 1596).

μέτριος3) Όχι υπερβολικός, κανονικός:

• το μέτριον κρασί δίδει πολλήν υγείαν (Ιστ. Βλαχ. 2132)

[*]μέτριος4) Λιγοστός:[*]αν τύχει να μάθω συμφοράς και εγώ τας ιδικάς σου …, τίποτε μετριότερον να γίνεται τό πάσχω (Λίβ. Ρ 1148).μέτριο Το ουδ. ως ουσ. =

• 1) Μετριότητα, μετριοπάθεια:
    • διάκριση να κάμεις, το ίσον και το μέτριον να μη το παραδράμεις (Ιστ. Βλαχ. 1608).

[*]2) Έκφρ. πέραν του μετρίου = υπερβολικά:

• (Διήγ. παιδ. 553).

[Λεξικό Τριανταφυλλίδη]μέτριος -α -ο [métrios] Ε6 : α. που έχει μέτρο, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη υπερβολής: Mέτριοι υπολογισμοί. Σύμφωνα με ένα μέτριο υπολογισμό η δαπάνη θα ανέλθει σε 300 εκατομμύρια. β. (για ποσότητα, μέγεθος κτλ.) β1. που δεν είναι ούτε πολύ μικρός ούτε πολύ μεγάλος: Mέτρια θερμοκρασία. Mέτριο ανάστημα / εισόδημα. Mέτριος άνεμος. β2. για τον καφέ, συνήθ. ως ουσ., που δεν είναι πολύ γλυκός ούτε πικρός: Γκαρσόν φέρε μου ένα φραπέ μέτριο με γάλα. Πώς τον πίνεις τον καφέ; -Mέτριο. γ. (για ποιότητα) που δεν είναι ούτε πολύ καλός ούτε πολύ κακός: ~ καλλιτέχνης / επιστήμονας. Mέτριο μυαλό / αποτέλεσμα. Mαθητής ~ στα μαθηματικά. (λόγ. έκφρ.) κάτω* του μετρίου. μέτρια & (λόγ.) μετρίως ΕΠIΡΡ.

Και τελικά είναι τόσο προσβλητικό να σε κατατάσσει κάποιος στον μέσο όρο; Τι έχουμε στο νου μας; οτι ανήκουμε όλοι στο ελάχιστο ποσοστό που αποτελεί την κορυφή της οποιασδήποτε κλίμακας; Εγώ τουλάχιστον θεωρώ κομπλιμάν να με κατατάσσουν στο μέσο όρο και όχι στον πάτο, όπως είναι συνηθισμένο.

Edited by npaps

Ο Lary Cool τώρα των σχολίων, που πυροδοτεί πολλές από τις υπερβολικές αντιδράσεις μας, είναι ένας νεοφερμένος που δέχεται επίθεση, εν πολλοίς άδικη και αμύνεται. Ίσως και αιχμηρά κάποιες φορές.

Ώρες-ώρες δεν σε καταλαβαίνω Νίκο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα κείμενα του Larry Cool. Μερικά μάλιστα μου άρεσαν. Εδώ μέσα, πέντε χρόνια μέλος, ποτέ κανείς δεν δέχτηκε επίθεση για την όποια ποιότητα των κειμένων του. Όταν όμως το άτομο που κρατάει την πένα κάνει δηλώσεις (κωμικές είναι; τραγικές είναι; ) για την συγγραφική του ανωτερότητα, και ποιανού δεν θα του ξεφύγει ένα "σιγά μη σου φύγει κανένας πόντος". Ξέρεις πως χαρακτηρίζουμε τέτοιους ανθρώπους, όπως έλεγε και η μητέρα μου: "kendini-beyenmis" (αυτός που γουστάρει πολύ τον εαυτό του, όχι με την καλή την έννοια.)