NZK Posted October 7, 2011 Share Posted October 7, 2011 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Νίκος Είδος: Επιστημονική Φαντασία Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 3,596 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: μια σύντομη ιστορία από το σύμπαν της Σάμνας Σάνυα. παρμένη από το συγγραφικό blog μου Κοσμοσύρια Η Σάρωση.pdf Edited October 7, 2011 by Loader Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted October 7, 2011 Share Posted October 7, 2011 (edited) Ενδιαφέρων ο κόσμος της Σάμνα. Μια μίξη ενός ΕΦ σύμπαντος και φανταστικών πλασμάτων. Δεν είμαι σίγουρος αν οι νάνοι, οι γνώμοι, οι μάγισσες και οι δράκοι δουλεύουν καλά εδώ. Ίσως, αν χρησιμοποιούσες δικά σου πλάσματα να ενίσχυες περισσότερο τον ΕΦ χαρακτήρα του κόσμου. Βέβαια, απ' ό,τι λες κι εσύ, διάβασα μόνο ένα μικρό μέρος της ιστορίας της Σάμνα, οπότε δεν έχω πλήρη άποψη για το πώς μπορεί να μπλέκει το ΕΦ με το φάντασυ στοιχείο. Ήταν καλά γραμμένο, διαβάστηκε αρκετά εύκολα. Ωραία η εξήγηση της Σάρωσης. Υπήρχαν μερικά λαθάκια, ορθογραφικά και γραμματικά, που μπορούν να διορθωθούν εύκολα. Επίσης, μερικές φράσεις δεν μου έκατσαν πολύ καλά, όπως πχ το Το πλάσμα που μιλούσε δεν ήταν ένα συνηθισμένο αιμοδιψές τέρας, βγαλμένο από κάποια τυχαία ιστορία τρόμου. Στο σημείο που δίνεται μοιάζει σαν ένα αυθαίρετο συμπέρασμα της ηρωίδας, κάτι που ξέρει ο συγγραφέας, αλλά όχι εκείνη. Κι εκείνης η οπτική γωνία είναι αυτή που μας ενδιαφέρει. Θα ήθελα μια καλύτερη εξήγηση για το πώς ανακάλυψη η Τεύκτρα την πηγή της Σάρωσης, μιας και πολλοί επιστήμονες έψαχναν γι' αυτήν. Τι περισσότερο έκανε η Τεύκτρα; Ήταν κάτι τυχαίο; Ανέστρεψε την πόλωση των ηλεκτρομαγνητικών ισοεντοπιστών (που εκείνη έφτιαξε); Όχι πολλές-πολλές λεπτομέρειες, αλλά κάτι που να δείχνει τι το ξεχωριστό είχε ή έκανε η Τεύκτρα. Στο σημείο που ο Νόβωνος εξιστορεί το παρελθόν του μου έπεσαν πολύ μαζεμένες οι πληροφορίες. Μπορεί να με μπέρδεψαν και λίγο. Η αντίδραση της Τεύκτρας, η ηρεμία με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση, η απόφασή της να αποδεχτεί την «πρόταση» του Νόβωνου να τον αντικαταστήσει, μου φάνηκαν κάπως «εύκολα», ώστε να προχωρήσει η πλοκή. Μπορεί να έψαχνε για τη Σάρωση όλη της τη ζωή, αλλά έμαθε τι ήταν πριν από πέντε λεπτά. Θέλεις ένα πιο δυνατό κίνητρο εκεί. Γενικά, η ιστορία μού άφησε μια καλή εντύπωση και θα ήθελα να μάθω κι άλλα γι' αυτόν τον κόσμο. Καλώς ήρθες στο φόρουμ, Νίκο. Edited October 8, 2011 by Mesmer ορθογραφικό Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NZK Posted October 10, 2011 Author Share Posted October 10, 2011 ευχαριστώ πολύ για την τόσο δημιουργική κριτική τα γραμματικά και ορθογραφικά λάθη μπορείς σε ένα pm να μού τα επισημάνεις; δε μ' αρέσει καθόλου να αφήνω τέτοια λάθη στις ιστορίες. οι πληροφορίες όντως πέσανε μαζεμένες για την προϊστορία της Σάμνας. το είχα καταλάβει και το έφτιαξα όσο μπορούσα, αλλά μετά από πολλές αναγνώσεις και ώρες υποθέτω πως το μυαλό μου άρχισε να δέχεται το τελικό αποτέλεσμα ως καλό, οπότε έμεινε στη μορφή που το διάβασες. ο κόσμος της Σάμνας, όπως τον πρωτοδημιούργησα πριν από χρόνια, είναι μεσαιωνικός. στην πραγματικότητα, ήταν παιδική ιστορία σε μεσαιωνικό κόσμο. αργότερα εξελίχθηκε σε ιστορία τρόμου. όσα αναφέρει ο Νόβωνος τα είχα γράψει πριν από πολλά χρόνια και γι' αυτό ήρθαν μαζεμένα σε λίγες παραγράφους. η περίπτωση της Σάρωσης είναι ειδική, καθώς μόλις φέτος αποφάσισα ότι στο μέλλον της η Σάμνα γίνεται κόσμος επιστημονικής φαντασίας. μου άρεσε η ιδέα, άσχετα αν πέτυχε ή όχι :Ρ σ' ευχαριστώ και πάλι, με βοηθάει να μαθαίνω τί δεν αρέσει στους άλλους από τις ιστορίες μου. το τί τους αρέσει δε με βοηθάει ιδιαίτερα. η δημιουργική και η αρνητική κριτική είναι που με ωθούν να προχωρήσω! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts