Jump to content

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Νίκος

Είδος: Επιστημονική Φαντασία / Τρόμου [εν μέρει]

Βία; Ναι

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 1,539

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια: Η ιστορία 'Ρτόφθερνο' αφηγείται μία πολύ σημαντική στιγμή για την πορεία του σάριου σύμπαντος στον κόσμο της Πανείας.Τα σύμπαντα της Πανείας είναι πολλά. Τα σημαντικότερα είναι πέντε. Σε αυτή την ιστορία αναφέρονται στοιχεία από το σάριο και το πέριο σύμπαν. [παρμένη από το συγγραφικό μου blog, Κοσμοσύρια]

Ρτόφθερνο.pdf

Ενδιαφέρουσα ιστορία και η όλη κοσμοπλασία πίσω απ' αυτήν φαίνεται ότι την έχεις μελετήσει πολύ. Στο συγκεκριμένο κομμάτι αυτό λειτουργεί κάπως αρνητικά επειδή μπλέκεις πολλά ονόματα (και τα κατορθώματά τους), που μπορεί για σένα να είναι οικεία, αλλά εμείς τώρα τα γνωρίζουμε. Ίσως θα έπρεπε να προσαρμόσεις την ιστορία σου βάσει αυτού και να μας την πεις μόνο με όσα χρειάζεται να ξέρουμε, παραλείποντας τις επιπλέον πληροφορίες. Γενικά, αυτό είναι ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται όταν έχουμε κομμάτια μεγαλύτερων ιστοριών: Γίνεται φανερή η έλλειψη πληροφοριών.

Επίσης, παρατήρησα μια εμμονή στο να θέλεις να γεμίσεις την ιστορία με ψευδοεπιστημονικές ορολογίες. Μην το κάνεις πολύ, παρά μόνο εκεί που σου είναι εντελώς απαραίτητο, επειδή αλλιώς ενδέχεται να μπερδέψεις τον αναγνώστη. Όσον αφορά το Ε κομμάτι της ΕΦ, προσπάθησε να κάνεις όσο πιο απλή μπορείς την ιστορία σου προς τον αναγνώστη, ειδικά αν πρόκειται για ευρήματα της δικής σου φαντασίας και δεν βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα. Με το να κρατάς μια απόσταση από τα επιστημονικά επιτεύγματα, αυξάνεις και την αληθοφάνεια της ιστορίας (...είπε αυτός που παραγεμίζει τις ιστορίες του με επιστημονικές πληροφορίες :p ).

Γενικά, έχεις να μας πεις μια ωραία ιστορία, αλλά την πνίγεις με πληροφορίες που εδώ δεν μας είναι χρήσιμες.

Να σημειώσω και μερικά λαθάκια.

1. Θεωρητικό γεωμετρικό κέντρο

2. Μέσα στο παχύρευστο μείγμα της γυάλινης συσκευής περιπλανιόταν δύο μικρές, σφαιρικές συσκευές.

3. Αυτογενής ανάφλεξη

4. Μελετητικό πεδίο

5. [...] βασισμένος σε πρόχειρες και ελλειπείς σημειώσεις;

6. [...] το διαμελισμένο σάρκινο λείψανο [...] που κείτονταν

1. Ένα γεωμετρικό κέντρο δεν μπορεί να είναι θεωρητικό. Θα μπορούσες να πεις απλά: «Κοντά στο κέντρο»

2. Περιπλανιόνταν.

3. Συνήθως αναφέρεται ως αυτανάφλεξη.

4. Λάθος λέξη. Βάλε: «πεδίο μελέτης». Μελετητικός είναι ο μελετηρός.

5. Ελλιπείς.

6. Κειτόταν.

Καλή συνέχεια.

Edited by Mesmer

thanx again :)

στο συγκεκριμένο ήθελα να δώσω πολλές πληροφορίες επίτηδες. όπως θέλω να προσαρμόζω μερικές ιστορίες ώστε να καταλαβαίνει ο αναγνώστης, έτσι θέλω σε μερικές άλλες να περιγράψω το συμβάν όπως ακριβώς συνέβη στο μυαλό μου, ανέγγιχτο. το ξέρω ότι ξενίζει, αλλά για το Ρτόφθερνο δε με πειράζει.