Jump to content

Ανάμνηση

Αιθεροβάμων

Recommended Posts

Η συνέχιση του παλαιού αρμόζει και όχι οι αναμνήσεις

Κυνηγούν τον παλαιότερο από τους σοφούς

όχι για να τον λαβώσουν αυτή τη φορά μα για να του πάρουν την κλεψύδρα

…την κλεψύδρα που τον περιορίζει ανεπηρέαστα μέσα στα δικά του χωράφια

Να της ρουφήξουνε την άμμο ….να αισθανθούν την αιωνιότητα κόντρα στο πετσί τους

αθάνατοι να γίνουν σαν το όνειρο δε τελειώνει ποτέ

Και εγώ να κάθομαι καταγής και να κοιμάμαι

σα τους μελαγχολικούς ονειρευτές ,κομμάτι μιας ζωγραφιάς άλλοτε ανήμπορης

θωρακισμένη επαρκώς από χνώτα αλκοόλ και ιστούς κόκκινους

βιολιά να αρπίζουν δίχως δοξάρι πένθιμα…συντροφικά

και ο τοίχος στον ορίζοντα να αρχίζει να σκουριάζει, να ξεθωριάζει

δημιουργώντας ένα στρώμα από ανθρώπινα βάσανα

Ο τοίχος… ναι αυτός ο τοίχος

Κάνε με κομμάτι σου και εγώ θα σου χαρίσω την καλύτερη μου ανάμνηση.

Edited by Αιθεροβάμων

Μου ειπες πως ξεκινησες να γραφεις και να ασχολεισαι πολυ προσφατα... και ομως... δεν εχει σημασια ποτε ξεκιναει καποιος, απλα να το εχει και να το δουλευει.

Ειναι εντυπωσιακο ποσο ομορφα περνας το μηνυμα-με ηρεμη δυναμη- χωρις φαμφαρες, ψευτοτσαμπουκαδες και εγωισμους στα υψη.

Δεν μπορω να πω πως ειναι ενα ποιημα με την κλασικη εννοια του ορου, αλλα αυτο δεν εχει σημασια οταν ειναι σαν και το συγκεκριμενο. Με ωραιες λεξεις και φρασεις-καθαρα ποιητικες!

Ωραιες εικονες να γεμιζουν το μυαλο εκεινου που το διαβαζει-οχι βιαια με το ζορι-αλλα ηπια, γλυκα, τοσο ηπια που σχεδον ξεχναει ο αλλος πως ειναι δικες σου σκεψεις.

Ο τροπος που τελιωνεις, με τον τοιχο και τα ανθρωπινα βασανα μου αρεσε παρα πολυ... μου αφησε μια γλυκεια αισθηση παρακμης...

Edited by laas7

Άρα είμαι σε καλό δρόμο!

Guest old#2065

Πολύ καλό.

Σου ξαναγράφω το σχόλιό μου για το ποίημα σου "Αντανάκλαση"

Φίλε Αιθεροβάμων, μόλις δυό μήνες μετά το διστακτικό ποδαρικό σου στη γραφή, έχεις αποκτήσει το στέρεο και δημιουργικό βηματισμό, που πολλοί δεν τον κατακτούν ποτέ. Τα θέματά σου, που τα παρακολουθώ, έχουν προβληματισμό και εκφράζουν υπαρξιακές αγωνίες, και εστιάζουν στην εσωτερική αναζήτηση. Ο λόγος σου είναι έντεχνος αλλά και περιεκτικός, απέριττος αλλά και πλήρης. Διάλεξες να βαδίσεις τη ζωή από τον δύσκολο δρόμο. Ξέρω ότι προβληματίζεσαι ακόμη ίσως και να βασανίζεσαι. Μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω ότι τα 'άνθη' που θα μαζέψεις στο τέλος αυτού του δρόμου, θα γεμίσουν την αγκαλιά σου και την ψυχή σου. Ο άλλος δρόμος ο εύκολος, έχει πιό όμορφα άνθη, είναι όμως εφήμερα, και στο τέλοςτου δρόμου ή αγκαλιά και η ψυχή μένουν άδειες, ίσως μόνο με τα απομεινάρια κάποιων μαραμένων αναμνήσεων. Συνέχισε.