Jump to content

Το μπιμπελό

Recommended Posts

Το μπιμπελό

Ο μικρούλης Ξιρ κοίταζε με θαυμασμό το πολύχρωμο στολίδι που είχε αγοράσει η μητέρα του την προηγούμενη μέρα. Από την πρώτη στιγμή τον είχαν μαγέψει οι αρμονικές του κινήσεις και η ποικιλία των αποχρώσεων, όλα τέλεια αραδιασμένα μέσα σε ένα μικρό μπιμπελό.

«Απαγορεύεται να το αγγίζεις, εντάξει;», τον είχε προειδοποιήσει η μητέρα του όταν το τοποθέτησε πάνω στο μεγάλο τραπέζι του σαλονιού, κι εκείνος είχε νεύσει πως θα την άκουγε. Μια υπόσχεση που δεν θα κρατούσε για πολύ.

Σκαρφάλωσε σε μια καρέκλα όσο πιο ήσυχα μπορούσε, και στάθηκε όρθιος πάνω της. Το στολίδι βρισκόταν ακριβώς μπροστά του. Άπλωσε τα χεράκια του, τα έχωσε μέσα στις φωτεινές λάμψεις κι άρχισε να τις ανακατώνει. Κάτι όμορφο και ξεχωριστό αναδύθηκε μέσα από το συνονθύλευμα των χρωμάτων. Το άρπαξε στη χούφτα του και κατέβηκε από την καρέκλα.

Με γρήγορα βήματα έφτασε στην κουζίνα, όπου η μητέρα του ετοίμαζε το μεσημεριανό φαγητό. Ήξερε ότι θα είχε μπλεξίματα αργότερα, αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει τον ενθουσιασμό του.

«Μαμά, κοίτα τι βρήκα», είπε, δείχνοντάς της τον μικρό βώλο με τις απαλές γαλαζοπράσινες αποχρώσεις.

Τα μάτια της μητέρας του ορθάνοιξαν όταν είδε τι κρατούσε και το τηγάνι κόντεψε να φύγει από τα χέρια της.

«Ξιρ!», φώναξε, «πάνε αμέσως και βάλε την Γη εκεί που την βρήκες!»

Χρυσούπολη, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

• Like 6

Καλό! Μου θύμισε το ανάποδο ζουμ στο τέλος του Men in Black, όπου δείχνει στην αρχή τους πρωταγωνιστές, μετά το οικοδομικό τους τετράγωνο, μετά την πόλη, την Αμερική, τη γη, το γαλαξία και στο τέλος φαίνεται ότι όλα αυτά βρίσκονται μέσα σε ένα βώλο με τον οποίο παίζει ένα τερατάκι σαν δεινόσαυρος ή φίδι και όταν τελειώνει το παιχνίδι του βάζει όλους τους βώλους του μέσα σε ένα σακουλάκι ή διχτάκι.

Είναι μια αρχή διηγήματος ή μυθιστορήματος που θα με έκανε να θέλω να διαβάσω και παρακάτω. :graduated:

Καλό.

Αν συνεχιζόταν, πιστεύω θα ήταν δύσκολο να σταθεί ως ιδέα.

Μου θύμισε λίγο το Mr. G που έτυχε να διαβάσω (http://www.amazon.com/Mr-Novel-About-Creation-ebook/dp/B004YWKKDC). Ξεκινάει με τον νεαρό Θεό που αποφασίζει να δημιουργήσει τον κόσμο, αλλά έχει και τη θεία του από πάνω να του λέει κάνε αυτό και κάνε εκείνο.

Το συγκεκριμένο σίγουρα δεν είχε βλέψεις για να γίνει διήγημα ή μυθιστόρημα... :p

Όντως θυμίζει τους Άντρες με τα Μαύρα, αλλά μου ήρθε από κάτι άλλο που είχα στο μυαλό μου. Και η ομοιότητά τους, ως προς τον διασκεστικό τους χαρακτήρα, είναι κάτι επιθυμητό. :)

Ευχαριστώ για τα σχόλια!

Edited by Mesmer
τύπο

• 2 years later...
  • 4 months later...

Εδώ ταιριάζει αυτό που λένε «μην κρίνεις τα πράγματα από το μέγεθός τους» κυριολεκτικά και μεταφορικά! Η ιστορία πραγματικά σε κρατά δέσμιό της μέχρι την τελευταία λέξη της όπου και αποκαλύπτεται. Πριν χρόνια είχα κάνει την εξής σκέψη: Εμείς χρησιμοποιούμε τα μικροσκόπια για να παρατηρήσουμε τον θαυμαστό κόσμο των ατόμων και των μορίων. Μπορεί άραγε να υπάρχουν κάπου κάποια άλλα όντα που θα χρησιμοποιούν παρόμοια εργαλεία για να παρατηρούν τον δικό μας κόσμό που γι’ αυτούς θα είναι μικρόκοσμος; Ε ναι λοιπόν, υπάρχουν!

• Like 1

....αλλά γιατί Ξυρ????

Παράξενα ονόματα αυτοί οι αλλόκοσμοι... :)

• Like 1

Όταν στο σύμπαν μας υπάρχουν τέτοιες διαφορές μεγεθών τότε όλα είναι δυνατά.  

https://www.youtube.com/watch?v=g4iD-9GSW-0

-Μαμά μου έπεσε  κατά λάθος η Γη στην τουαλέτα και τράβηξα και το καζανάκι.

-Κατάλαβα άλλος ένας πλανήτης στην Μαύρη Τρύπα.

• Like 3

• 5 months later...
Guest /george/

Flash fiction σε όλο την το μεγαλείο ε;! Εξυπνη ιδέα και με αρκετή δόση χιούμορ. Κατά τη γνώμη μου, μπορεί να γίνει ακόμα και διήγημα γιατί για κάτι μεγαλύτερο χλωμό το κόβω. Θα μπορούσες για παράδειγμα να συνδυάσεις διάφορα φυσικά φαινόμενα και να τα παρουσιάσεις ως αποτελέσματα των ενεργειών των εξωγήινων. Δεν ξέρω αν έχεις δει την ταινία Flash Gordon αλλά εκεί στην αρχή δείχνει διάφορα ακραία καιρικά φαινόμενα να είναι αποτελέσματα των ορέξεων του κακού Μινγκ. Θα μπορούσες λοιπόν να κάνεις κάτι ανάλογο.

• Like 1

• 3 months later...

Λοιπόν μπορεί να είναι μόλις 208 λέξεις αλλά είναι ένα απο τα πιο πετυχημένα κείμενα που έχω διαβάσει. Σίγουρα δεν είναι ένα απλό μπιμπελό, μιας και είμαστε στην εφ βιβλιοθήκη περιμένουμε ένα υψηλής τεχνολογίας επιστημονικό όργανο ή κάποιο επιστημονικό πείραμα, εξωγήινο ίσως μιας και έχουμε τον μικρό με το περίεργο όνομα αλλά ποιος θα περίμενε ότι είναι ο γαλαξίας ( ή όλο το σύμπαν ) και το παιχνιδάκι που έβγαλε είναι η γη! Πολύ καλή δουλειά λοιπόν και είς ανώτερα.

• Like 1

Ανάσα από το παρελθόν η ιστοριούλα, χωρίς να είναι καθόλου "ξεπερασμένη". Μου θύμισε ιστορίες από τις παλιές space opera ανθολογίες κόμικς της DC, όπως το Mystery in Space, το Stange Adventures και το Unexpected, που είχαν εκδοθεί και στα Ελληνικά. Χαλαρότατα η ιστορία αυτή θα μπορούσε να γίνει ένα ωραίο κομιξάκι! Εγώ ευχαρίστως θα το αγόραζα.

Ωστόσο, αν και έμπειρος αναγνώστης ειδικά τέτοιων ιστοριών, δεν περίμενα το τέλος. Ήταν πράγματι "Unexpected"! ;-)

• Like 1

• 1 month later...

Πολύ ωραία ιστοριούλα. Τόσο μικρή αλλά και τόσο απολαυστική, πολύ γέλασα με το φινάλε. :)

• Like 1