Αιθεροβάμων Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 (edited) Λυσσομανάς σαν καταιγίδα… κυκλώνας το μυαλό μου Ρουθουνίζεις γοργά… χείμαρρος τα δάκρυα μου Ακονίζεις τη σκέψη μου… δίκοπο μαχαίρι Ζερβά από της πλάνης τη μεριά με σέρνεις σε παρωδία με τα στοιχειά μου σκηνοθέτες Κι όμως εγώ… Νυχτέρια ολάκερα πίνω στο όνομα σου, στην άσωτη ζωή σου και στον παροξυσμό σου Υφαίνω δαντελένια όνειρα τη ματιά σου να ομορφύνω Κασμήρια να ζεστάνω την κάρδια σου Με γιασεμί σε έλουσα στα άσπρα να ντυθείς… να οσφριστείς ζωής καθάρια είδωλα… τη ζωή σου δίχως σύμβολα και εσύ με κοιτάς… αντανακλάς μου κλίνεις το μάτι αγέρωχα και μου γελάς με προικίζεις μ' εμμονές σα να’τανε ευχές με πλησιάζεις… και όπως πάντα τα χνώτα σου υγραίνουν τη μορφή σου σε χάνω… και έπειτα σε βλέπω… ξανά μπουκωμένο από τη λεία σου την πλάτη να γυρίζεις Edited October 14, 2011 by Αιθεροβάμων Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted October 14, 2011 Share Posted October 14, 2011 (edited) Φίλε Αιθεροβάμων, μόλις δυό μήνες μετά το διστακτικό ποδαρικό σου στη γραφή, έχεις αποκτήσει το στέρεο και δημιουργικό βηματισμό, που πολλοί δεν τον κατακτούν ποτέ. Τα θέματά σου, που τα παρακολουθώ, έχουν προβληματισμό και εκφράζουν υπαρξιακές αγωνίες, και εστιάζουν στην εσωτερική αναζήτηση. Ο λόγος σου είναι έντεχνος αλλά και περιεκτικός, απέριττος αλλά και πλήρης. Διάλεξες να βαδίσεις τη ζωή από τον δύσκολο δρόμο. Ξέρω ότι προβληματίζεσαι ακόμη ίσως και να βασανίζεσαι. Μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω ότι τα 'άνθη' που θα μαζέψεις στο τέλος αυτού του δρόμου, θα γεμίσουν την αγκαλιά σου και την ψυχή σου. Ο άλλος δρόμος ο εύκολος, έχει πιό όμορφα άνθη, είναι όμως εφήμερα, και στο τέλοςτου δρόμου ή αγκαλιά και η ψυχή μένουν άδειες, ίσως μόνο με τα απομεινάρια κάποιων μαραμένων αναμνήσεων. Συνέχισε. Υ.Γ. Αν είχα να δώσω μια τεχνική συμβουλή θα ήταν ίσως να μην πιέζεσαι γαι να βρείς 'ποιητικές' λέξεις όπως κάναμε στο σχολείο. πιθανόν να κέρδιζες και άλλο σε αυθεντικότητα. Edited October 15, 2011 by npaps Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αιθεροβάμων Posted October 15, 2011 Author Share Posted October 15, 2011 Npaps να είσαι καλά για το σχόλιο σου. Η αλήθεια ειναι οτι διαβάζοντας αλλα ποιήματα από όλου σας εδώ, το μονό σίγουρο ειναι ότι δεν μπορώ να αποκαλέσω τα δικά μου γραπτά - "ποιήματα". Είναι απλά σκέψεις του δεκάλεπτου δίχως την μελέτη που η ποίηση απαιτεί. Έχω διαβάσει στη βιβλιοθήκη πραγματικά διαμάντια που είναι κλάσεις ανώτερα σε πολλούς τομείς, όπως το λεξιλόγιο και η άνεση στον γραπτό λογο. Μου λείπει πολύ η άνεση στο να εκφράσω αυτά που έχω στο μυαλό μου αλλά πιστεύω οτι σιγά σιγά ολα θα γίνουν. Χαίρομαι απλά που είμαι εδώ και διαβάζω πολλά από τα παιδιά του φόρουμ και που και που ποστάρω και εγώ καμιά... κουτσουλιά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Νομιζω πως πρεπει να πιστευεις στον εαυτο σου και σε ο,τι γραφεις-δεν μου αρεσει να λες πως γραφεις κουτσουλιες. Αυτο ειναι η δικη μου γνωμη που δεν θελω να παρεις σαν συμβουλη (δεν μου αρεσουν οι συμβουλες, αλλα καταλαβες τι εννοω) -μα πιστευω πως πρεπει να την παρεις σοβαρα υποψην σου. Ο,τι κι αν λενε οι αλλοι δεν εχει εν τελει σημασια -σημασια εχει εσυ τι νιωθεις και τι νομιζεις. Η ποιηση εγω πιστευω πως δεν χρειαζεται απαραιτητα εξαιρετικες γνωσεις για να την καταλαβεις η να σου αρεσει...νομιζω πως χτυπαει στην καρδια απευθειας-πρεπει απλα να ακουμε την καρδια μας. Νομιζω πως η χρυση τομη ειναι το ζητουμενο και το σωστο...ουτε να νομιζουμε πως ειμαστε οι νεοι θεοι της ποιησης, ουτε να νομιζουμε πως ειμαστε κουτσουλιες... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 (edited) με προικίζεις μ' εμμονές σα να’τανε ευχές Στάθηκα πολύ σ αυτόν τον στίχο... Μου άρεσε αρκετά το πάθος που έβγαζε το ποίημα σου. Θεωρώ ότι είναι εντελώς λάθος να συγκρίνεσαι ιδιαίτερα στην ποίηση που είναι κάτι ιδιαίτερα προσωπικό. Άλλα πράγματα που κάποιος τα βλέπει σαν διαμάντια, κάποιος άλλος μπορεί να τα δει σαν κάρβουνο. Άφησε τα συναισθήματά σου να σε καθοδηγήσουν και ξέχνα όλα τ άλλα... Καλή συνέχεια. ;) Τελικά έψαξα κάτι δικό σου γιατί μου κίνησες την περιέργεια. Edited October 16, 2011 by Oceanborn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts