Jump to content

Το όριο

Guest old#2065

Recommended Posts

Guest old#2065

Όνομα συγγραφέα npaps

Είδος Τρόμου

Βία Ναι

Σεξ Οχι

Λέξεις 692

Το όριο

Ήταν εξαντλημένος. Κρύωνε.

Ακούμπησε την πλάτη του σε έναν τοίχο. Ο γρήγορος ρυθμός της ανάσας του ήταν εντελώς ασυντόνιστος με τους πολύ πιο γρήγορους χτύπους της καρδιάς του, που βροντούσαν στα αυτιά του και ξαναγύριζαν πίσω, λες και κάτι τους εμπόδιζε να εκτονωθούν προς τα έξω.

Έσφιξε στα παγωμένα χέρια του, τη βρώμικη σακούλα με τον σημερινό θησαυρό του. Κοίταξε τα παράσημα της επικής κατάκτησής του. Ένα ξηλωμένο μανίκι και γδαρσίματα στα δυό του χέρια. Οι αντίπαλοι μπορεί σήμερα να ήταν κατώτεροί του αλλά ήταν αρκετοί. Τρία παιδιά και δυό γάτες.

Κοίταξε απέναντι, ανάμεσα από δύο φορτηγά που ήταν παρκαρισμένα μπροστά του. Αυτοί ήταν ακόμη εκεί, ατσαλάκωτοι, ψύχραιμοι, ακίνητοι. Δεν είχε πιά καμιά αμφιβολία, τον είχαν εντοπίσει. Δεν έπρεπε να βγει. Δεν έπρεπε να διακινδυνέψει. Όμως είχε τέσσερεις μέρες να φάει, οπότε….

Είχε αρχίσει πιά να σκοτεινιάζει, η μυρωδιά από τους τόνους σκουπιδιών ήταν ανυπόφορη. Ήξερε ότι αν καθυστερούσε λίγο ακόμη, θα έπεφτε επάνω στα τσακάλια της νύχτας, και τότε ήταν χαμένος. Με εκείνους δεν μπορούσε να τα βάλει. Έπρεπε να βιαστεί.

Μάζεψε τις δυνάμεις του, έλεγξε την αναπνοή του, και με το νταπ ντουπ από τους χτύπους της καρδιάς του ακόμη εκεί, έτρεξε παράλληλα με ένα φορτηγό που περνούσε και του έδινε ιδανική κάλυψη, προς την είσοδο του σπιτιού του. Ξεκλείδωσε σχεδόν γονατισμένος, και καθώς η πόρτα έκλεινε πίσω του, διαπίστωνε με τεράστια ανακούφιση ότι τους είχε ξεφύγει. Δεν τον είχαν αντιληφθεί, για μια ακόμη φορά τους είχε ξεφύγει.

Είχαν περάσει σχεδόν δύο ώρες, που βρισκόταν στο εσωτερικό του σπιτιού. Είχε καταβροχθίσει λαίμαργα την απογευματινή του λεία. Καθόταν μέσα στο κρύο, σε μια καρέκλα, μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Και κρύωνε, κρύωνε πολύ. Είχαν περάσει μήνες που το σπίτι του δεν είχε πια ρεύμα, νερό η θέρμανση. Είχαν περάσει μήνες που το σπίτι του δεν είχε πια έπιπλα. Είχαν περάσει μήνες που το σπίτι δεν ήταν πιά σπίτι του. Η τελευταία σκέψη, πρόσθεσε έναν παράτονο λυγμό στο ρυθμικό τρεμούλιασμα που του προκαλούσε το αβάσταχτο κρύο. «Ευτυχώς τους ξέφυγα και σήμερα» ήρθε σαν σωσίβιο η παρήγορη σκέψη, να τον συγκρατήσει από τον πνιγμό της απελπισίας που καραδοκούσε.

Ξαφνικά ένα φοβερό μπαμ-μπαμ αντήχησε μέσα στο άδειο και κατασκότεινο σπίτι. Ένα μπαμ-μπαμ που κόντεψε να γκρεμίσει την βαριά πόρτα ασφαλείας.

Παρόλη την παγωνιά ένοιωσε σαν κρύσταλο τις σταγόνες ιδρώτα στο μέτωπό του, και λες και πήραν γραμμή από τους χτύπους της πόρτας, οι χτύποι της καρδιάς του ξαναξεκίνησαν τον ξέφρενο χτύπο τους που βροντούσαν στα αυτιά του και ξαναγύριζαν πίσω, λες και κάτι τους εμπόδιζε να εκτονωθούν προς τα έξω

«Γεώργιε Χατζηκωνσταντίνου, ξέρουμε πως είσαι μέσα. Αν δεν ανοίξεις θα παραβιάσουμε την πόρτα» ακούστηκε μια επιτακτική φωνή από τον διάδρομο.

Αυτό ήταν. Είχε έρθει το τέλος. Ένα τέλος που δεν μπορούσε να φανταστεί πριν μερικά χρόνια. Ένα τέλος που το απέφυγε με νύχια και με δόντια τόσους μήνες. Όμως τώρα αυτοί ήταν εκεί, έξω από την πόρτα του. Ήταν αποφασισμένοι, ήταν επαγγελματίες, ήταν αδίστακτοι.

Τρέμοντας ίσως από το κρύο, ίσως από το φόβο, ίσως και από τα δύο, η μήπως από οργή; άπλωσε το χέρι του και έσφιξε το μεγάλο κουζινομάχαιρο που ήταν ακουμπισμένο στο πάτωμα.

«Έρχομαι, ανοίγω» ακούστηκε παράξενα καθαρά η φωνή του μέσα στο άδειο, σκοτεινό και παγωμένο σπίτι, καθώς προχώρησε προς την πόρτα.

Η πλατεία Κολιάτσου είχε την συνηθισμένη κίνηση ενός πρωινού όπως όλα τα χειμωνιάτικα πρωινά. Ο περιπτεράς μόλις είχε παραλάβει τις μεσημεριανές εφημερίδες και τις κρεμούσε στη θέση των αθλητικών, στην πρόσοψη του περίπτερού του. Με τεντωμένα τα χέρια για να βάλει το τελευταίο μανταλάκι, έμεινε ακίνητος με τη φωτογραφία στην πρώτη σελίδα της «Ελαυθεροτυπίας». Η φωτογραφία της πλατείας και ένθετη η φωτογραφία του γείτονα και πελάτη του παλιά, του κυρίου Γιώργου.

Ξεκρέμασε την εφημερίδα και διάβασε με μεγάλη περιέργεια.

«Μακελειό στη Πλατεία Κολιάτσου»

Και παρακάτω

«Θύματα άγριας σφαγής έπεσαν χθες βράδυ, άλλοι τρείς ιδιωτικοί υπάλληλοι εισπρακτικής εταιρείας, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν οφειλέτη του δημοσίου και επεχείρησαν να εισπράξουν ληξιπρόθεσμες φορολογικές υποχρεώσεις του φερόμενου ως δράστη. Η αστυνομία μετά από τηλεφώνημα βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα, τριών άγρια διαμελισμένων πτωμάτων. Το πτώμα του φερόμενου ως δράστη χωρίς εμφανή τραύματα βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού»

«Βρε τον κύριο Γιώργο» μονολόγησε ο περιπτεράς, καθώς τεντώθηκε για να ξανακρεμάσει την εφημερίδα.

Το όριο.doc

Edited by npaps

Επίκαιρο θα έλεγα με όλα αυτα που βιώνουμε τον τελευταίο καιρο στη χώρα μας. Εγώ θα είχα αυτοκτονήσει τον ήρωά μου στο τέλος... είμαι αρκετα δειλός στο να πράξω έγκλημα σε τρίτους. Αλλά αυτός είμαι εγώ.

Ωραίο npaps

Μετά την ανάγνωση του κειμένου, 1) Με έκανες να αναζητήσω το Αυστριακό Λούγκερ μου και να κοιμηθώ μαζί του. 2) Δεν με λένε Γιώργο, αλλά επειδή υπάρχουν ομοιότητες του Γιώργου με εμένα, έψαξα και βρήκα ότι στο μοναδικό που διαφέρω είναι ότι ακόμη δεν ψάχνω τους κάδους απορριμάτων.

Μου αρέσει, αλλά θα το ήθελα λόγω τρόμου να έχει περισσότερο αίμα. Αίμα στον κάδο, αίμα μετά την σκηνή του φορτηγού που περνάει μπρόστ' του. Ας πούμε. Και έτσι όμως προκαλεί.

Guest old#2065

Επίκαιρο θα έλεγα με όλα αυτα που βιώνουμε τον τελευταίο καιρο στη χώρα μας. Εγώ θα είχα αυτοκτονήσει τον ήρωά μου στο τέλος... είμαι αρκετα δειλός στο να πράξω έγκλημα σε τρίτους. Αλλά αυτός είμαι εγώ.

Ωραίο npaps

Εγώ είμαι ακόμη πιό δειλός. Για αυτό γράφω, για να μπορούν οι ήρωές μου να κάνουν αυτό που δεν θα μπορούσα εγω στην αληθινή ζωή.

Όσο για την αυτοκτονία, δεν λέω πουθενά για το πως σκοτώθηκε ο δράστης.;-) Ευχαριστώ για το σχόλιο.

Ωραία ιστοριούλα.

Αν και μικρή σε μέγεθος, έχει πολύ καλή ατμόσφαιρα και προκαλεί ένα συναισθηματικό σφίξιμο. (Ειδικά εκεί που έλεγε για τους αντίπαλούς του).

Το τέλος επίκαιρο, σαρκαστικό και λιγάκι κωμικό.

Ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί να μεταφερθεί σύντομα η ιστορία σου στις Διάφορες Ιστορίες, επειδή τέτοιου είδους περιστατικά θα είναι συνηθισμένα. :p

Δε νομίζω πως οι υπάλληλοι εισπράξεων έχουν δικαίωμα να παραβιάσουν την πόρτα κάποιου σπιτιού. Θα έπρεπε να είχαν και κάποιον αστυνομικό μαζί, με το απαραίτητο ένταλμα. Κάτι που θα εμπόδιζε το μακελειό.

Guest old#2065

Δε νομίζω πως οι υπάλληλοι εισπράξεων έχουν δικαίωμα να παραβιάσουν την πόρτα κάποιου σπιτιού. Θα έπρεπε να είχαν και κάποιον αστυνομικό μαζί, με το απαραίτητο ένταλμα. Κάτι που θα εμπόδιζε το μακελειό.

Ας μη βιαζόμαστε, άσε να περάσει λίγος καιρός και θα δεις πόσες απο τις βεβαιότητες μας θα είναι απλή ανάμνηση.

+1 για την μεταφορά στις διάφορες ιστορίες:good:

Edited by npaps

Βρε τον κύριο Γιώργοοοοο... καλά τους έκανε. Θα μου πεις τι φταίνε οι ανθρώποι οι εταιρείες φταίνε. Είναι κάτι που δεν το βλέπω καθόλου μακρυνό από την σημερινή πραγματικότητα. :book:

Στην αρχή της ιστορίας, όσο γελοίο κι αν φανεί, νόμιζα ότι ο ήρωας σου δεν θα ήταν άνθρωπος. Ίσως κάποιο άλλο πλάσμα. Υποθέτω λέξεις όπως "λεία" με οδήγησαν σε τέτοιο λάθος συμπέρασμα. Η εξέλιξη ωστόσο, ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη. Η ιστορία σου είναι απίστευτα επίκαιρη και η τελική αντίδραση του περιπτερά ρεαλιστικότατη. Ως προς την έκτασή της, νομίζω ήταν σωστή κίνηση να την κρατήσεις σύντομη. Διαφορετικά πιθανόν να φάνταζε τραβηγμένη... Αυτά. Μ άρεσε όπως θα κατάλαβες. Καλή συνέχεια.

Guest old#2065

Ευγενεία και Βιργινία, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.

Πρώτη φορά επιχειρώ να γράψω τρόμο. Επειδή όμως το θέμα συγγενεύει με το μυθιστόρημά μου η "Αλογόμυγα", ίσως αυτό το φλασάκι να είναι η αφορμή για να επιχειρήσω την 2η "Αλογόμυγα" (Αν κάποιος το εκλάβει σαν απειλή, δίκιο θα έχει :lol: )

Ευγενεία και Βιργινία, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.

Πρώτη φορά επιχειρώ να γράψω τρόμο. Επειδή όμως το θέμα συγγενεύει με το μυθιστόρημά μου η "Αλογόμυγα", ίσως αυτό το φλασάκι να είναι η αφορμή για να επιχειρήσω την 2η "Αλογόμυγα" (Αν κάποιος το εκλάβει σαν απειλή, δίκιο θα έχει :lol: )

Απειλή; Υπερβολές... θα πρότεινα να το ξαναεπιχειρήσεις... Κακό δεν κάνει... devil2.gif

Guest old#2065

Δεν ήμουν πολύ σίγουρος για τον τίτλο.

Απο χθες όμως, με αφορμή τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις, άκουσα αρκετές φορές για το "όριο αντοχής της κοινωνίας" και το "όριιο φτώχειας" άρα τουλάχιστον είναι επίκαιρος ο τίτλος.

• 1 month later...
Guest old#2065

Αγαπητοί μου συμφορουμίτες.

Μήπως μπορεί-θέλει-έχει το χρόνο κάποιος, να διορθώσει τη στίξη στο ανωτέρω διήγημα, γιατί εγκρίθηκε για δημοσίευση στο "Λογοτεχνικό μπιστρώ της Στέλλας" και εγώ δεν τα καταφέρνω.(Το διάβασα και η στίξη μου φάνηκε μιά χαρά :dazzled: )

Μήπως μπορεί-θέλει-έχει το χρόνο κάποιος, να διορθώσει τη στίξη στο ανωτέρω διήγημα, γιατί εγκρίθηκε για δημοσίευση στο "Λογοτεχνικό μπιστρώ της Στέλλας" και εγώ δεν τα καταφέρνω.(Το διάβασα και η στίξη μου φάνηκε μιά χαρά :dazzled: )

Έλα, ρε Νικόλα! Συγχαρητήρια! Θα το κοιτάξω εγώ και θα στο στείλω.

Guest old#2065

:yahoo: :yahoo: :yahoo:

Ευχαριστώ πολύ.

Συγχαρητήρια για τη δημοσίευση, κε κοάλα το αθηναϊκόν, αλλά... ελάτε τώρα! Δε θα το έκανε ποτέ αυτό ο ...Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου(ελπίζω να μην είμαι η μόνη που έπιασα το υπονοούμενο του ονόματος)! Αυτός είναι ψυχούλα! Θα του κόβουν το ρεύμα κι αυτός θα τους κοιτάει παραπονεμένα-παραπονεμένα σαν αδέσποτος γάτος.

Guest old#2065

Συγχαρητήρια για τη δημοσίευση, κε κοάλα το αθηναϊκόν, αλλά... ελάτε τώρα! Δε θα το έκανε ποτέ αυτό ο ...Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου(ελπίζω να μην είμαι η μόνη που έπιασα το υπονοούμενο του ονόματος)! Αυτός είναι ψυχούλα! Θα του κόβουν το ρεύμα κι αυτός θα τους κοιτάει παραπονεμένα-παραπονεμένα σαν αδέσποτος γάτος.

:chinese:

Edited by npaps

• 4 weeks later...
Guest old#2065

Μετά την ευγενική βοήθεια του Χρήστου, το κείμενο αναρτήθηκε στο "Λογοτεχνικό μπιστρό της Στέλλας"

http://stellasliterarybistro.com/papadopoulos.htm