niceguy0973 Posted October 20, 2011 Share Posted October 20, 2011 Όνομα Συγγραφέα: Νεκτάριος Μπουτεράκος Είδος: Τρόμος Βία; Ναι Σεξ; Ναι Αριθμός Λέξεων: 2.528 Αυτοτελής; Ναι Οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted October 20, 2011 Share Posted October 20, 2011 ΦΑ ΝΤΑ ΣΤΙ ΚΗ ιστορία! Οι περιγραφές σου είναι γλαφυρότατες, ειδικά στη δεύτερη σπηλιά. Το θέμα είναι εξαιρετικό, όποιος πατάει επί πτωμάτων κάποια στιγμή, θα τα βρει μπροστά του. Το βασικότερο πλεονέκτημα του κειμένου σου είναι η συναισθηματική φόρτιση που καταφέρνεις να μεταδίδεις στον αναγνώστη σου. Η ενοχή, ο θυμός, η οργή, το πάθος. Λατρεύω ιστορίες με εσωτερική δράση! Ξέρεις μου θύμισε κάτι από το A Christmas Carol του Charles Dickens. (Όχι που δε θα κόλλαγα μέσα και κλασσική λογοτεχνία....) Μπράβο και ευχαριστώ για το όμορφο ξύπνημα... ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niceguy0973 Posted October 20, 2011 Author Share Posted October 20, 2011 Ξέρεις μου θύμισε κάτι από το A Christmas Carol του Charles Dickens. (Όχι που δε θα κόλλαγα μέσα και κλασσική λογοτεχνία....) Μπράβο και ευχαριστώ για το όμορφο ξύπνημα... ! Σε ευχαριστώ πολύ! Όντως επηρεάστηκα αρκετά απο το A Christmas Carol. Χαίρομαι που το αναφέρεις... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted October 20, 2011 Share Posted October 20, 2011 Ξέρεις μου θύμισε κάτι από το A Christmas Carol του Charles Dickens. (Όχι που δε θα κόλλαγα μέσα και κλασσική λογοτεχνία....) Μπράβο και ευχαριστώ για το όμορφο ξύπνημα... ! Σε ευχαριστώ πολύ! Όντως επηρεάστηκα αρκετά απο το A Christmas Carol. Χαίρομαι που το αναφέρεις... Και πάλι όμως έχει κάτι καθαρά προσωπικό και ιδιαίτερο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted October 20, 2011 Share Posted October 20, 2011 Mου αρεσε πολυ εχω να σου πω! Και ο τιτλος ειναι καλος και τραβηχτικος...σε κανει να θελεις να το διαβασεις να δεις που κολαει. Δεν ξερω αν εναι μεταγενεστερο του βιβλιου σου που διαβαζω στις ιστοριες φοβου, αλλα ειναι γραμμενο με πολυ καλυτερο υφος και σε παραπεμπει σε ατμοσφαιρα ενος εφιαλτη... μικρες φρασεις θα ηθελα καλυτερες π.χ. "ενιωσα τις τριχουλες απο τον σβερκο μου να διαμαρτυρονται". Θα την προτιμουσα "ενιωσα τις τριχες στον σβερκο μου να διαμαρτυρονται η να σηκωνονται". Η επομενη "εκαναν επανασταση ορθωνοντας το αναστημα τους" νομιζω ειναι πλεονασμος. Στην φραση "τα ποδια μου μαζευτηκαν στο σωμα μου και ολος σε μια γωνια" νομιζω πως θελει" τα ποδια μου μαζευτηκαν στο σωμα μου και εγω ολος σε μια γωνια". "Μικρα χαχανητα γεμισαν τον χωρο, σαν ηχοι απο πιανο ξεκουρδιστο" εδω νομιζω θελει" μικρα περιπαιχτηκα(το περιπαιχτηκα το προσθεσα γιατι μου αρεσε σαν εκφραση, πως τον κοροιδευουν) χαχανητα γεμισαν τον χωρο, σαν ηχοι απο ξεκουρδιστο πιανο (η προηγουμενη συνταξη θα μου ταιριαζε σε ενα ποιημα για λογους ισως ομοιοκαταληξιας οχι σε πεζο κειμενο)". " Το αιμα μου αρνιοταν να φτασει στα δαχτυλα μου" Τα μου νομιζω πως ειναι πλεονασμος-ολα δικα σου ειναι. Ειναι σαν το¨" με ποναει το κεφαλι μου" που λεμε ολοι λαθος, δικο μου ειναι σιγουρα πως ειναι δυνατον να με ποναει το κεφαλι καποιου αλλου? Φαντασου την προταση χωρις τα μου "το αιμα αρνιοταν να φτασει στα δαχτυλα" του παει και δεν γεμιζει το στομα σου απο τα πολλα μου μεσα στην ιδια φραση. Οι τρεις γυναικες θυμιζουν την γνωστη ιστορια του Σκρουτζ, οπως προειπε και η oceanborn, αλλα ειναι "δικες" σου και οι περιγραφες που τους κανεις και οι εικονες που δινεις ειναι υπεροχα φρικιαστικες!! Η φραση "κοντοζυγωσαν με αργα βηματα και με παρατηρησαν" νομιζω πως πρεπει να γινει "Με κοντοζυγωναν με αργα βηματα και με παρατηρουσαν" η " Κοντοζυγωναν με αργα βηματα και με παρατηρουσαν". Μου αρεσε πολυ η στιγμη του αιματηρου φιλιου εχω να σου πω. Πολλη καλη περιγραφη! Μετα "το τοπιο δεν αλλαξε" αλλα εισαι πλεον σε μια σπηλια. Οποτε αλλαξε. Εκτος και αν ησουν απο την αρχη μεσα σε μια σπηλια και δεν το λες η εγω δεν το εχω καταλαβει...Ισως να αφαιρουσες την προταση αυτη και να περνουσες κατευθειαν στο οτι παραμεινατε στα εγκατα της γης. Στο πρωτο συμβαν δεν καταλαβα πανω σε τι ηταν αρνητικη η απαντηση...απο την σχολη πως τετοια εργασια εχει ηδη παρουσιαστει? Θα μου αρεσε και η δευτερη γυναικα να τον φιλαει και η τριτη...καθε φιλι και χειροτερο... Εκπληκτικη λεπτομερεια εκει οπου η δευτερη γυναικα γλυφει τις ακαθαρσιες! Μπλιαχ!! ΙΙΙΙχχχ!! Στο φιλο θα ηθελα οχι μονο να του εχει στερησει μια προαγωγη, αλλα να τον μπλεξει σε μια σκευωρια και να χασει την δουλεια του εξαιτιας των δολοπλοκιων του... Την φραση "την απαλλασω απο τα ρουχα της και αυτη απο το μπουρνουζι μου" την βρισκω λιγο λιγη...Θα προτιμουσα περιγραφες πιο αισχρες, πιο χυδαιες... Πολλοι παντρεμενοι συνηθως κανουν με τις κοινες ο,τι δεν μπορουν με την γυναικα τους. Και συνηθως πολυ πετυχημενοι επαγγελματικα ανδρες καριεριστες εχουν σχεδον παντα πολλες γυναικες,γουσταρουν λιγο πιο τραβηγμενα πραγματα. Ας πουμε θα μπορουσε να ειναι μια πολυ μικρη σε ηλικια πορνη...η εκεινος να ειναι ισως μεσηλικας πια αλλα ακομα να θελει να γευεται το νεανικο σωμα. Ισως ακομα και να την χτυπαει σκεπτομενος πως οκ θα την πληρωσω παραπανω... ειναι λιγο σκληρα οσα λεω, αλλα σκεφτομαι πως καθε φαντασμα πρεπει να ειναι χειροτερο απο το προηγουμενο...Επισης μου αρεσε η περιγραφη που χυνει αιμα. Το τελος, το σημειο με τις γατες που γλυφουν το αιμα, οπως και ολη την ιδεα σου τα βρηκα πραγματικα πολυ πολυ καλα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted October 20, 2011 Share Posted October 20, 2011 (edited) Εδώ και καιρό ήθελα να διαβάσω αυτήν την ιστορία σου, αλλά όλο την ξεχνούσα, εκεί που ήταν χωμένη. Έκανες, λοιπόν, πολύ καλά που την έβαλες κι εδώ. Στην αρχή ξεκίνησες κάπως απότομα, σαν ένα κόλπο για γλιτώσεις από τις λεπτομέρειες και να μπεις γρήγορα στο ψητό. Θα μπορούσα να αρχίσω τις ερωτήσεις για το ποια ήταν αυτή η μάντισσα, πού και πώς την είχε συναντήσει, γιατί την χρειαζόσουν στην ιστορία. Γνώμη μου είναι πως θα μπορούσε να λείπει και την απουσία της θα την κάλυπτες αρκετά εύκολα. Τελικά, όμως, αυτά δεν έχουν σημασία. Από τη στιγμή που εμφανίζονται οι τρεις γυναίκες μέσα στη σπηλιά, η ιστορία αποκτά μια άγρια γοητεία. Φρικιαστικές εικόνες, ζωντανές περιγραφές, έντονα συναισθήματα και ανατριχίλες. Ό,τι χρειάζεται μια ιστορία τρόμου για να σε βυθίσει στον κόσμο της. Αν και το θέμα της είναι κάπως κοινό: ο ευτελής αριβίστας, που δρα σε βάρος των άλλων, μέχρι που θα 'ρθει το πλήρωμα του χρόνου για να τον τιμωρήσει για τις πράξεις του, παρόλ' αυτά, έχει τη δική της ξεχωριστή γεύση. Κάποιες φράσεις που δεν μου έκατσαν καλά τις ανέφερε η laas, οπότε δεν τις ξανααναφέρω. Οι τρεις σκηνές στις οποίες εμπλέκεται ο τύπος μού φάνηκαν κάπως τραβηγμένες, ίσως κι επίτηδες δοσμένες για να εντείνουν την τραγικότητα. Πχ, η κοπέλα που αυτοκτονεί επειδή κάποιος της έκλεψε την πτυχιακή. Ή το στέλεχος μια επιχείρησης που επειδή έχασε μια θέση, κατέληξε να γίνει ένας ρακένδυτος εντομοφάγος. Ίσως να είναι συμβολικά αυτά και έχεις και αρκετές πολύ ισχυρές εικόνες μέσα σ' αυτές τις σκηνές, αλλά θα μπορούσαν να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα (μόνο η πραγματικότητα δεν μας ενδιαφέρει σ' αυτήν την ιστορία ). Πχ, αν η κοπέλα, γεμάτη μίσος, είχε πάρει μια φωτογραφία του τύπου και για να σβήσει το θυμό της την χάραζε με ένα μαχαίρι, κι εκείνος να ένιωθε ταυτόχρονα μαχαιριές να σκίζουν το πρόσωπό του. Ή κάτι τέτοιο... Δεν θα διαφέρω από τους άλλους, μου θύμισε και μένα τον Σκρουτζ. Μου άρεσε πάρα πολύ το τέλος. Μάλλον είναι ό,τι καλύτερο δικό σου έχω διαβάσει. Συνέχισε έτσι. Edited October 20, 2011 by Mesmer μικροπροσθήκη Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niceguy0973 Posted October 21, 2011 Author Share Posted October 21, 2011 Wowwww! Μιαριάντζελα και Άγγελε σας ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σας και τα καλά σας λόγια... Η αλήθεια είναι πως η ιστορία αυτή ανήκει στις αγαπημένες μου!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
newbook Posted October 26, 2011 Share Posted October 26, 2011 Εξαιρετική! περιμένω την επόμενη. Το τρίγωνο, η βάση του, η είσοδος και το φεγγαρόφωτο, με ξεθεμελείωσαν... Το φιλί, το .... τι να συμπληρώσω! τρέλα, όλο είναι μία τρέλα. Μπράβο!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niceguy0973 Posted October 26, 2011 Author Share Posted October 26, 2011 Εξαιρετική! περιμένω την επόμενη. Το τρίγωνο, η βάση του, η είσοδος και το φεγγαρόφωτο, με ξεθεμελείωσαν... Το φιλί, το .... τι να συμπληρώσω! τρέλα, όλο είναι μία τρέλα. Μπράβο!!! Thanx φίλε μου!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts