niceguy0973 Posted October 24, 2011 Share Posted October 24, 2011 Η Αναγέννηση των Ηρώων - ΥΔΩΡ, Κεφάλαιο 13, Θεοί και Δαίμονες Κεφάλαιο 13.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 (edited) Eιχα καιρο ν ' ασχοληθω μαζι σου... Τι κανεις αληθεια? Πως τα περνας? Παλι θα διαφωνησω για τις αρκετα εκτεταμενες τουριστικες λεπτομερειες, που κατα την γνωμη μου κανουν το κειμενο να χανει την δραση του. Μετα στο σημειο με τον υποτιθεμενο μπατλερ...ειναι η δεν ειναι μπατλερ? Μαλλον ειναι. Και θελεις να δωσεις την εικονα του αγγλου μπατλερ με την αυστηροτητα και την τυπικοτητα που εχουμε συνηθισει να τους σκεφτομαστε. Νομιζω πως δεν εχει νοημα να λες με υφος μπατλερ και πως μοιαζει με αγγλο ευγενη. Πες απλα χωρις πολλα πολλα μας ανοιξε την πορτα ενας μπατλερ με αυστηρο υφος, θυμιζε αγγλο μπατλερ. Επισης εκει που λες πως τους ζητα συγνωμη αλλα πρεπει να οδηγησει αμεσα την κυρια του μπροστα τους... ξερω εγω? Ισως να το διατυπωνες διαφορετικα-δεν ειναι καθολου εκφραστικο-παραφαινεται ψευτικο. Στην φραση " τα σμαραγδια ματια της ακομα ελαμπαν μεσα στο ρυτιδιασμενο δερμα της" νομιζω πως θα ηταν καλυτερα " τα σμαραγδενια ματια της ακομα ελαμπαν μεσα στις κογχες τους η ακομα ελαμπαν στο ρυτιδιασμενο προσωπο της" . Αμεσως μετα λες πως ηταν αρκετα καλοντυμενη και φροντισμενη για να μην προσεχει κανεις την ηλικια της. Αλλα πριν αναφερεις τις ρυτιδες της. Οποτε ισως πρεπει να αναφερεις απλα πως για την ηλικια της ηταν πολυ καλοντυμενη και περιποιημενη, μια κοκετα εποχης ισως. " Μια αγωνια ξερναγε σμαραγδια απο το βαθος τους" επισης αυτη η φραση δεν μου αρεσε. " Η μανα της δουλευε ως δουλικο στην υπηρεσια πολλων πλουσιων οικογενειων"...Οι Ελληνες της Πολης ηταν εξαιρετικα πλουσιοι , συνηθως ασχολουνταν με το εμποριο, ακριβως το αντιθετο δηλαδη... ασε που το δουλικο μου χτυπησε ασχημα. Ισως να εγραφες πως δουλευε στην υπηρεσια πλουσιων οικογενειων χωρις την λεξη αυτη. Δηλαδη οσοι δουλευουν η δουλευαν σε σπιτια ηταν η ειναι δουλικα? Μετα που αναφερεις τον Τουρκο φιλελληνα θα επρεπε να αναφερεις κατα την γνωμη μου και μια επιφυλαξη με την εννοια πως ακομα και σημερα η ζωη των Ελληνων στην τουρκια δεν ειναι ευκολη... ποσο μαλλον να παραδεχεται ενας Τουρκος πως ειναι φιλελληνας! Ακομα που ακριβως βρηκε ο Τουρκος ελληνικο σχολειο στην Τουρκια εκεινης της εποχης για να σπουδασει την Αριανδη? Επισης να μην ειμαι κακοπροαιρετη αλλα γυναικα προξενος εκεινη την εποχη και ειδικα στην Κωνσταντινουπολη??? Πολλη φαντασια μου κανουν...Και αφου η βαση της λογω δουλειας ηταν η Πολη, πως εκανε τοσα ταξιδια στην Ελλαδα? Ασε που για εκεινη την εποχη το να εχουν μακρια μαλλια οι ανδρες ηταν ταμπου φοβερο...αλητες το λιγοτερο. Φανταζομαι πως ο Δαβιδ θα ηθελε να μην φαινεται τοσο διαφορετικος απο τους υπολοιπους, θα προτιμουσε να καμουφλαρεται καπως. Edited November 6, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 (edited) Και συνεχιζω... Βρε παιδι... πως ειναι δυνατον μια κρεατοελια σε μια ζωγραφια να ειναι αρκετο σαν σημαδι για να πειστει η Aριανδη? Νομιζω πως πρεπει να βαλεις ενα αλλο εκ γενετης σημαδι πιο ιδιαιτερο απο μια ελια, που σε μια ζωγραφια μπορεις να θεωρησεις πως ειναι και απο την παλαιοτητα του χαρτιου, δεν ειναι δα και φωτογραφια. Μετα οσο τυφλωμενος και αν ηταν ο Δαβιδ απο τον ερωτα του για εκεινη, θα επρεπε να ειχε ψιλιαστει πως η εγκυμοσυνη της θα μπορουσε να ειναι απο εκεινον. Οι μηνες μετριουνται με ευκολια... η γνωμη μου ειναι η να βαλεις πως αμεσως πηγε να την βρει εν βρασμω ψυχης η πολυ πολυ αργοτερα οταν το μωρο ηταν ηδη παιδι, οποτε και θα ηταν πιο δυσκολο να κανει τον υπολογισμο. Μια αλλη λεπτομερεια που νομιζω πως πρεπει να διορθωσεις ειναι πως οι ανδρες σπανια εως ποτε δεν κοιμουνται μαζι σε ενα κρεβατι ... ακομα και αν ειναι κολητοι φιλοι... ειναι κατι σαν ταμπου... πως θα τους πουν αδερφες, αν τους βρουν να κοιμουνται σε ενα κρεβατι μαζι... παει εκει που λες πως ο Αλεξανδρος κοιμηθηκε με τον Χρηστο. Επισης δεν ξερω αν πολυαγκαλιαζονται... ακομα και σε τετοιες στιγμες... Μπορει να κανω βεβαια και λαθος. Στο σημειο με την Αγια Σοφια νομιζω πως πρεπει να αλλαξεις την λεξη μουσουλμανων με την λεξη τουρκων, εκει που λες για τις βαρβαροτητες και τις καταστροφες. Η αληθεια ειναι παντα η αληθεια. Στο παζαρι, νομιζω πως μονο μια κραυγη δεν ειναι αρκετη για να αρχισει να τρεχει ο κοσμος. Ειναι αρκετη για να γυρισουν, αλλα για να τους πανικοβαλεις ειναι να ακουστει κατι του τυπου φωτια η αυτος κραταει οπλο κατι τετοιο. Ισως να εγραφες πως καποιος απο την ομαδα σκεφτηκε και το φωναξε. Μετα πως η Φανη ηξερε πως να σκοτωνει τους δαιμονοανθρωπους...? Και τι εκαναν οι ατσαλινοι πασαλοι σκορπιοι μεσα σε ενα μαγαζι? Μηπως να γραψεις πως τους βρηκε μεσα σε ενα μαγαζι που ανακαινιζοταν? Σε μια οικοδομη ισως? Και ειχε πετυχει τον σωστο συνδυασμο μαγματος που σκοτωνει τους δαιμονανθρωπους?? Μα δεν τους εφτιαξε εκεινη! Μου φαινεται εντελως κουλη φραση. Και δεν ειπες νωριτερα πως ειναι ατσαλινοι? Στην αμεσως επομενη φραση σου ξεφυγε το κοινο ηταν αφωνο οχι αφωνα. Στο σημειο με τον Σωκρατη που η Φανη του δινει εναν δαιμοναθρωπο να τον παλουκωσει... ο Σωκρατης δεν ειχε πασαλο στα χερια του, πως τον βρηκε? Επισης ποσο ακριβως ζυγιζουν οι πασαλοι απο ατσαλι??? Μπορει γυναικα να σηκωσει αρκετους απο δαυτους? Δεν νομιζω... εναν και με δυσκολια μην σου πω. Στο σημειο που πεθανε ο Σωκρατης νομιζω πως το βαμπιρ πρεπει να τον δαγκωσει και μετα να του σπασει τον λαιμο με το δαγκωμα του... ειναι πιο πειστικο. Το σπασιμο με την καρατεριστικη κινηση μου θυμιζει ταινια με τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ. Αυτα. Edited November 6, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts