Jump to content

Το χάρισμα

Juna

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Juna (Γιούλη Αναστασοπούλου)

Είδος: Μυστήριο-τρόμος

Βία; Όχι

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων: 2,274

Αυτοτελής; Ναι

Για το καλωσόρισμα. Περιμένω σχόλιά σας.:)

το χάρισμα.doc

Προσοχή, διαβάστε αυτό το διήγημα εξοπλισμένοι με μπατονέτες. Δεν την γλιτώνετε τη “φαγούρα”. Και ο τρόμος του ενός τόσου δα ζωυφίου δεν συγκρίνεται με τα μιλιούνια του φινάλε.

Η δε τελευταία πρόταση της ιστορίας… νιάγκ!

Palatino Linotype :wub:

Edited by DinoHajiyorgi

Προσοχή, διαβάστε αυτό το διήγημα εξοπλισμένοι με μπατονέτες. Δεν την γλιτώνετε τη “φαγούρα”. Και ο τρόμος του ενός τόσου δα ζωυφίου δεν συγκρίνεται με τα μιλιούνια του φινάλε.

Η δε τελευταία πρόταση της ιστορίας… νιάγκ!

Palatino Linotype :wub:

νιαγκ! meaning Dinos??? :p

Ωραίο διήγημα, για τα πολυαγαπημένα και πολυμίσητα εντομάκια.:lol:

Πολύ καλή γραφή και πολύ καλές οι περιγραφές, σε σημείο που νιώθεις μικρά ποδαράκια να σε γαργαλάνε παντού.

Συμφωνώ με τον Ντίνο. Το σημείο όπου

ο ήρωας πεισμωμένος μάχεται με το έντομο που βρίσκεται μέσα στο αφτί του, είναι πιο δυνατό από τα μιλιούνια εντόμων στο τέλος. Μάλλον έχει να κάνει με τη διαφορά πραγματικού-φανταστικού. Άλλο να ξέρουμε ότι ο ήρωας ζει κάτι πραγματικά κι άλλο ότι το φαντάζεται.

Καλωσόρισες στο φόρουμ, Γιούλη.

Περιμένουμε κι άλλες τέτοιες καλές ιστορίες.

Όμορφα πλασμένο και με πολύ καλή γραφή! Ευκολοδιάβαστο και με πολύ ωραια σύνθεση στοιχείων που καταλήγουν σε ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Μπράβο

νιαγκ! meaning Dinos??? :p

Δαγκώνω την γροθιά μου.

χαχαχαχα nice

Ωραίο διήγημα, για τα πολυαγαπημένα και πολυμίσητα εντομάκια.:lol:

Πολύ καλή γραφή και πολύ καλές οι περιγραφές, σε σημείο που νιώθεις μικρά ποδαράκια να σε γαργαλάνε παντού.

Συμφωνώ με τον Ντίνο. Το σημείο όπου

ο ήρωας πεισμωμένος μάχεται με το έντομο που βρίσκεται μέσα στο αφτί του, είναι πιο δυνατό από τα μιλιούνια εντόμων στο τέλος. Μάλλον έχει να κάνει με τη διαφορά πραγματικού-φανταστικού. Άλλο να ξέρουμε ότι ο ήρωας ζει κάτι πραγματικά κι άλλο ότι το φαντάζεται.

Καλωσόρισες στο φόρουμ, Γιούλη.

Περιμένουμε κι άλλες τέτοιες καλές ιστορίες.

χαίρομαι που σου άρεσε, είναι δουλεμένο η αλήθεια είναι το έχω δει καμιά δεκαριά φορές. Έχεις δίκιο για το σημείο εκείνο και μάλλον έχει να κάνει με αυτό που λες.Ευχαριστώ πολυ :)

Όμορφα πλασμένο και με πολύ καλή γραφή! Ευκολοδιάβαστο και με πολύ ωραια σύνθεση στοιχείων που καταλήγουν σε ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Μπράβο

πολύ σε ευχαριστώ! μακάρι να τα πάω καλά και στα υπόλοιπα!

Πολύ καλό, καλογραμμένο και βγάζει αρκετή φρίκη.

Συμφωνώ κι εγώ ότι το πιο ανατριχιαστικό σημείο του κειμένου είναι το ένα έντομο. Εκεί μέχρι κι εγώ ανατρίχιασα, που γενικά μ' αρέσουν τα έντομα, (εκτός απ' τις ακρίδες, απαίσιες)

Δεν βρήκα τίποτα που να μη μου αρέσει, μπράβο. :good:

Guest old#2065

Καλως ήρθες Γιούλη.

Πολύ καλό κείμενο, και στο λέει κάποιος που δεν του αρέσει ο τρόμος, γιατί τρομάζει, και το αποφεύγει.

Η γλώσσα ρέει και βοηθάει την σταδιακή κορύφωση. Ίσως σε μια μελοντική εκδοχή να δοκίμαζες μια ισοροπία στο μέγεθος και την ένταση του πρώτου και δεύτερου μέρους (ένα έντομο-έντομα παντού). Δυνατότερο, όπως είπαν και οι προηγούμενοι το πρώτο μέρος.

Μου έδωσες δε και μια ιδέα, η περιγραφή της καταδίωξης και εισόδου στο αυτί, από την πλευρά του εντόμου (φοβισμένο, αδικημένο, αθώο και απο την άλλη το κτήνος που το καταδιώκει).

Και πάλι καλως ήρθες

Αργκ! Απαπαπα. Κι εκτός αυτού και γιάιτσς! :p

Το ξέρεις ότι αυτό είναι κάτι που γίνεται και στ'αλήθεια έτσι? Σε φάση, έχουν πετύχει φίλοι άνθρωπο στο νοσοκομείο στα επείγοντα με κατσαρίδα στο αυτί του. Αργκ κτλ ξανά.

Κι εκτός από όλα αυτά είναι και εξαιρετικά καλογραμμένο, ναι ακριβώς σε σημείο που νιώθεις να σε περπατάνε, παρόλο που κι εγώ τη ζωή γενικά την πάω, σε όποια μορφή της, απλά κάποια είδη (όχι όλα κι όλας) δεν τα θέλω μες το σπίτι μου ή ούτε καν επάνω μου :p Δεν μπορώ να σου βρω κάτι που να με χάλασε (πέρα από ολόκληρο :p) γιατί είναι ένα εξαρετικά καλοουλεμένο σφηνάκι. Αν κάτι ήταν μεγαλύτερο (πχ η σκηνή με τη μεταστροφή, την τρέλα, εκεί τουλάχιστον που εμείς αρχίζουμε να την παίρνουμε γραμμή) δεν ξέρω αν θα δούλευε το ίδιο καλά. Όπως και αν κάτι ήταν έστω τρεις λέξεις μικρότερο μάλλον δε θα πιάναμε τα πάντα. Το ύφος και η γλώσσα του είναι στρωτά και επαρκώς παλαβά μαζί κι αυτή η αντιστροφή σε κάποιες προτάσεις που χρησιμοποιείς είναι αγαπημένη και μέσα και στις δικές μου προτιμήσεις.

Πολύ καλό Γιούλη, έχω πάααρα πολύ να σε διαβάσω και μου είχες λείψει.

Ἐντάξει, ἀνατρίχιασα γιὰ ἄλλη μιὰ φορά, ὅπως καὶ ὅταν τὸ πρωτοδιάβασα. Καὶ ἀνατρίχιασα, φυσικά, διότι ὅλη ἡ ἀφήγηση βασιζόταν στὴν πραγματικότητα. Ὁ ἥρωας ἔπραττε ὅ,τι θὰ ἔπραττε ὁ καθένας μας ἂν βρισκόταν στὴν θέση του. Καί, ἐπίσης, τὸ ἴδιο τὸ θέμα ἀγγίζει μὲ ἐξαιρετικὴ ἀληθοφάνεια ἕναν ἀπὸ τοὺς ἀρχετυπικοὺς φόβους μας. Ἡ ἀνατροπὴ στὸ τέλος μᾶς ἀφήνει μ... [λογοκρισία] ἄφωνους. :shok:

Συμφωνῶ μὲ τοὺς προγράψαντες. Δὲν ἔχω νὰ παρατηρήσω κάποιο σφάλμα πέραν τῆς ἀπροσεξίας στὰ σημεῖα στίξης, ποὺ χαλᾶνε κάπως τὴν εἰκόνα τοῦ κειμένου, ὄχι τὸ ἴδιο τὸ κείμενο.

Εὖγε, Τζούνα! Καλὰ ἔκανες καὶ μοιράστηκες τὸ διαμαντάκι σου μαζί μας. Περιμένουμε κι ἄλλα στὸ μέλλον.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους!

Αdinol σε βλεπω κάθε μερα αλλά ειδικά η Nienor μου εχει λείψει παρα πολυ!!! ευχομαι να σε δω συντομα και απο κοντα!

npaps και mindtwisted ευχαριστω πολυ πολυ! :)

Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω ότι ήταν πιο ισχυρή η αρχική πάλη του ήρωα με το ένα έντομα παρά η παράνοια με τα αμέτρητα στο τέλος.

Θα πω ωστόσο ότι το δυνατότερο σημείο για μένα στο διήγημα ήταν η αρχή του: Παρόλο που δε φοβαμαι τα έντομα, η αγωνία του ήρωα και τα μέτρα που παίρνει για να μην τον βρει το κακό ήταν τόσο καλά γραμμένα όσο χρειαζόταν για να αισθανθώ ζωντανά τη φοβία του και να την προβάλω πάνω σε ανάλογη δική μου, έτσι ώστε να ταυτιστώ μαζί του.

Μια παρατήρηση: η λέξη χάρισμα εμφανίζεται κάπως ξαφνικά και πολύ αργά μέσα στο κείμενο και δεν μου δένει τόσο καλά με τον τίτλο -που είχα ήδη ξεχάσει όση ώρα διάβαζα την ιστορία.

Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω ότι ήταν πιο ισχυρή η αρχική πάλη του ήρωα με το ένα έντομα παρά η παράνοια με τα αμέτρητα στο τέλος.

Θα πω ωστόσο ότι το δυνατότερο σημείο για μένα στο διήγημα ήταν η αρχή του: Παρόλο που δε φοβαμαι τα έντομα, η αγωνία του ήρωα και τα μέτρα που παίρνει για να μην τον βρει το κακό ήταν τόσο καλά γραμμένα όσο χρειαζόταν για να αισθανθώ ζωντανά τη φοβία του και να την προβάλω πάνω σε ανάλογη δική μου, έτσι ώστε να ταυτιστώ μαζί του.

Μια παρατήρηση: η λέξη χάρισμα εμφανίζεται κάπως ξαφνικά και πολύ αργά μέσα στο κείμενο και δεν μου δένει τόσο καλά με τον τίτλο -που είχα ήδη ξεχάσει όση ώρα διάβαζα την ιστορία.

Tiessa σε ευχαριστω πολύ για τις παρατηρήσεις και για τα καλά σου λόγια :)

• 5 months later...

Εξαιρετικό διήγημα, πολύ καλή γραφή, αγαπημένη θεματολογία από τον κόσμο των εντόμων και του τρόμου. Θα μπορούσε να είναι ένα (ξ)αδελφάκι της Κατσαριδομάνας!

Μου άρεσε πολύ η σκηνή μάχης στο αυτί και η ανατροπή στο τέλος!

Τώρα που καλοκαιριάζει μετά από τόσο βαρύ χειμώνα και ήδη στα Πατήσια δέχθηκα τις πρώτες εντομοεπισκέψεις είμαι έτοιμος για πολλές μάχες!

Και επειδή δεν αντέχω τα σεντόνια και τη ζέστη, βαμβάκι στα αυτιά και μη χειρότερα!

• Like 1

• 1 year later...

Αν έχετε εντομοφοβία μην διαβάσετε αυτό το διήγημα.

Αν εύκολα μπορεί να χάσετε τον ύπνο σας, μην το διαβάσετε πριν κοιμηθείτε.

Αν είστε υποχόνδριος και αλλάζετε συχνά τα σεντόνια σας μην το διαβάσετε γιατί μάλλον θα τα αλλάζετε καθημερινώς.

Ανατριχιαστικό, τρομακτικό. Και το τέλος σε αφήνει με ένα WTF.

Πάω να καθαρίσω τα αυτιά μου.

• Like 1

Ανατριχιαστικό! Φοβάσαι δεν φοβάσαι τα έντομα! Ο ρεαλισμός στην αρχή και η παράνοια από τον φόβο του στο τέλος με έκαναν να ταυτιστώ τόσο με τον κεντρικό ήρωα που λίγο έλειψε να έχω την ίδια αντίδραση ;). Μου άρεσε πάρα πολύ. Περιμένω να διαβάσω την επόμενη ιστορία σου, οπλισμένος πάντα με μπατονέτες. :p

• Like 1

Aγαπητέ iliospore, σου απαντώ ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά δεν πειράζει ε;;; σε ευχαριστώ!

Διγέλαδε, thanks, BTW , μ΄αρέσουν τα WTF!

wonderergr , ευχαριστώ πολύ, για την επόμενη ιστορία θα χρειαστείς άλλο εξοπλισμό...μάλλον

• Like 1

Η αναπαράσταση της καθόδου στην τρέλα πάντα είναι ενδιαφέρουσα στα μάτια μου και, παρότι δεν αντέχω ούτε καν τις αναφορές σε συγκεκριμένα έντομα, ως άνθρωπος, η ιστορία μου φάνηκε καλοστημένη και καλογραμμένη. Κάποια μικρολαθάκια σε στίξη εντόπισα, αλλά αυτά διορθώνονται. Το μόνο που θα είχα ως παρατήρηση είναι πως κάποιες από τις προτάσεις είναι υπερβολικά μεγάλες - υπάρχει μία στην πέμπτη σελίδα που είναι 15 γραμμές! Από τη μία, αυτό το ύφος εξυπηρετεί την κάπως ονειρική ατμόσφαιρα του διηγήματος, αλλά από την άλλη η γραμμή είναι λεπτή προκειμένου να μη χαθεί το νόημα. Ευτυχώς είναι μικρή η ιστορία, όμως, κι αυτό δεν κουράζει. 

έχεις δίκιο, μου έχουν ξεφύγει δύο άνω τελείες! Νομίζω δεν θα αλλαζαν κάτι δραματικά στο ύφος και θα ξεκούραζαν τον αναγνώστη.Θα το διορθώσω.

• Like 1