Larry Cool Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 (edited) Ὁ χῶρος εἶμαι, τὸ ἐκμαγεῖο τῶν σωμάτων Ἐντός μου ἀποτυπώνεται, Ἕνα γυναικεῖο σῶμα ποὺ χορεύει ἐκστατικὰ Μ’ ἀναζητεῖ παντοῦ μ’ ὅλο τὸ δέρμα. Τὸ σῶμα τοῦ ποιητῆ σὲ στάση ὀκλαδὸν Στὴν κόγχη τῆς κοιλιᾶς του καίει μιὰ φλόγα Στὶς ἄκρες τῶν δακτύλων, Στριφογυρίζουν δέκα μανιασμένα μάτια Σκληρὸ τρίχωμα τράγου καλύπτει τὴ γλῶσσα Κραυγάζει στίχους Μὲ τὶς φωνὲς ἀπωθεῖ τὸ σκοτάδι Δημιουργεῖ χῶρο γιὰ νὰ ἐπιβιώσουν Ἀστραπιαῖα μιὰ κραυγή κρυσταλλώνεται στὴ νύκτα. Τὸ γυναικεῖο σῶμα ἀραιώνει Ἑνώνεται μαζί μου Ὁ χῶρος εἶμαι Ἀχανεῖς ἐκτάσεις μου συμπυκνώνονται Γίνονται σάρκα. Edited November 4, 2011 by Larry Cool Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 (edited) Προσπαθώ να ζωγραφίσω αυτό το πλάσμα (χώρος) στο μυαλό μου και βγαίνει κάτι πολύ αλόκοτο. Σαν μια ινδο-ελληνική θεότητα, αλλά ακόμα πιο τρομακτική! Edited November 4, 2011 by Διγέλαδος Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larry Cool Posted November 4, 2011 Author Share Posted November 4, 2011 Ο χώρος είναι ασύλληπτος, και είμαστε χώρος. Το ασύλληπτο μάς τρομάζει. Οι επιρροές μου είναι πράγματι από τον προσωκρατικό στοχασμό και τον ζεν βουδισμό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 (edited) Ειναι πολυ καλο. Δεν με τρομαξε- νομιζω πως δεν προσπαθει κατι τετοιο να κανει. Εμενα μου βγαζει μια ζεν δημιουργικοτητα και ενοτητα θηλυκου αρσενικου γιν-γιαν. Edited November 4, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Ο χώρος είναι ασύλληπτος, και είμαστε χώρος. Το ασύλληπτο μάς τρομάζει. Οι επιρροές μου είναι πράγματι από τον προσωκρατικό στοχασμό και τον ζεν βουδισμό. Larry, θέλω να είμαι ειλικρινής. Άμα κάτι ζεν το καταλαβαίνω, ζεν το σχολιάζω Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odesseo Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 (edited) Κάτι σχετικό... Edited November 5, 2011 by odesseo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larry Cool Posted November 5, 2011 Author Share Posted November 5, 2011 Σ' αυτή τη σειρά ποιημάτων προσπαθώ να σκεφτώ μη ανθρωποκεντρικά. Φυσικά είναι ανέφικτο και γι' αυτό ενδιαφέρον. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Παρακαλειστε ολα τα παιδια που ποσταρετε στην βιβλιοθηκη ποιησης να συμπληρωνετε την ειδικη φορμα πριν απο καθε ποιημα σας. Καντε edit στα τρεχοντα τοπικ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts