Oceanborn Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Οceanborn Είδος: τρόμος Βία; Ναι Σεξ; Ναι Αριθμός Λέξεων:1560 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Μια ιστοριούλα που έγραψα μετά τη δουλειά. Θέλει πάρα πολλές διορθώσεις και την ανέβασα με την ελπίδα ότι θα με βοηθήσετε Esc.pdf Edited November 5, 2011 by Oceanborn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Ανέβασες ιστορία;!;! Τρέχω να την κατεβάσω και να την διαβάσω, όσες διορθώσεις και αν θέλει! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted November 5, 2011 Author Share Posted November 5, 2011 Ανέβασες ιστορία;!;! Τρέχω να την κατεβάσω και να την διαβάσω, όσες διορθώσεις και αν θέλει! Ναι μετά από τόσο καιρό... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaratoth Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Τη διάβασα και μου άρεσε πολύ, αλλά δεν έχω τώρα μυαλό για σοβαρό σχολιασμό (με μια πρώτη ανάγνωση πάντως δεν βρήκα κάτι που να μου χτύπησε άσχημα στο μάτι). Αύριο θα την ξαναδιαβάσω και θα σου πω. Promise. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackCatGirl Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Κοίτα τι μπορεί να πάθει κανείς από το ίντερνετ...χεχεχεχε... Μου άρεσε πολύ η ιστορία σου, όπως μου άρεσε και ο διεστραμμένος ....εγκέφαλος του Στέφανου. Keep going!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 (edited) Καλογραμμένη και διεστραμμένη ιστορία. Εσύ ζήτησες βοήθεια, οπότε μη γκρινιάξεις για τις παρατηρήσεις που ακολουθούν, καλά; Η φράση "Για το μυαλό της." αποκτά, τελικά, ένα άλλο νόημα. Πολύ καλοί οι διάλογοι. Λιγάκι στο τέλος μού τα χάλασες, αλλά για άλλο λόγο. Θα φτάσω και εκεί. Η φράση στην αρχή δεν μου έκατσε πολύ καλά. Ίσως φταίει η διατύπωσή της, που δεν μου δίνει το νόημα που εσύ θέλεις να μου δώσει. Κάτι όπως το: Αν η ζωή σου εξαρτιόταν από ένα πληκτρολόγιο, ποιο κουμπί θα πατούσες;, μου ακούγεται πιο καλά. Υπάρχουν μερικά λαθάκια γραμματικά και στίξης. Αναφέρω και κάποια λάθη σε φράσεις: - Σηκώθηκε βαριεστημένα και κλώτσησε τα φθαρμένα αθλητικά του για να μην διπλωθεί. Τι εννοείς με το «διπλωθεί»; Να μην σκύψει και τα μαζέψει; Δεν είναι ξεκάθαρο αυτό που θέλεις να πεις. -Το μόνο που ακουγόταν στο σπίτι ήταν η βροχή που χάιδευε το τζάμι. Το «χάδι» της βροχής στο τζάμι δεν ακούγεται. Ίσως η βροχή που έπεφτε στο τζάμι ή που χτύπαγε. -Η Τώνια κατευθύνθηκε στην τζαμαρία που έφερνε το λιγοστό φως [...]. Καλύτερα: απ' όπου έμπαινε το λιγοστό φως. -Άρπαξε ένα κασκόλ πεταμένο στο γραφείο του [...]. Καλύτερα: ένα κασκόλ που ήταν πεταμένο στο γραφείο του ή ένα πεταμένο κασκόλ, πάνω απ' το γραφείο του. -Ούτε που πρόλαβε να συνειδητοποιήσει ότι αυτό που τον έκανε να χάσει τις αισθήσεις του ήταν ένα χτύπημα με σφυρί. Με Το ίδιο εργαλείο που ο Στέφανος θα χρησιμοποιούσε για να ανοίξει το κεφάλι της Τώνιας. -Όταν ο Δημήτρης άνοιξε τα μάτια του, όλα ήταν θολά. Γύριζαν και γύριζαν, και είχε μια γεύση αίματος στα χείλη. Σόρι για το ανελέητο ψείρισμα. Αλλάζεις πολύ συχνά οπτική γωνία. Στην αρχή ξεκινάς με τον Δημήτρη, μετά αφηγείσαι σαν παντογνώστρια συγγραφέας, μετά γυρνάς στον Στέφανο για το μεγαλύτερο κομμάτι και στο τέλος πάλι μπερδεύεις τις ΟΓ Δημήτρη και Στέφανου. Πχ, στο κομμάτι: Δεν τον συμπαθούσε τον Δημήτρη. Ήταν ο κλασσικός δήθεν απελευθερωμένος γκομενάκιας φοιτητής. [Στέφανος] Τα αισθήματα ήταν αμοιβαία όμως. Και στα μάτια του Δημήτρη, ο Στέφανος φάνταζε ένα καμένο φοιτητάκι που τις μόνες ελεύθερες ώρες του τις περνούσε μπροστά στον υπολογιστή. [συγγραφέας] Από τους δυο μήνες που συγκατοικούσαν το μόνο που είχε καταλάβει ήταν ότι ήταν τυπικός στις οικονομικές υποχρεώσεις. Αυτό αρκούσε. [Δημήτρης] γίνεται πολύ απότομα η αλλαγή, με αποτέλεσμα να μπερδεύεται ο αναγνώστης. Κράτα μία οπτική γωνία, του Στέφανου, που είναι αυτή που μας ενδιαφέρει εδώ. Προσοχή με τις περιγραφές των ατόμων και των χώρων. Να μας τις δίνεις μόνο εκεί που χρειάζεται. Δηλαδή, εκεί που μας βάζεις τις περιγραφές του Δημήτρη και του Στέφανου, δεν υπάρχει λόγος και φαίνονται και λίγο άκυρες. Δεν μας νοιάζει αν ο ένας είναι ξανθός και ο άλλος μελαχρινός. Δώσε μας μόνο κάποιες λεπτομέρειες εκεί που χρειάζεται ή για να τονίσεις το πώς βλέπει ο ένας τον άλλο. Πχ, Του την έσπαγε [του Στέφανου] που [ο Δημήτρης] φρόντιζε τα μακριά μαλλιά του λες και ήταν καμιά γκόμενα. Το ίδιο ισχύει και για την περιγραφή της Τώνιας. Μπορείς να μας την δώσεις μέσα από τα μάτια του Στέφανου, τι άρεσε και τι όχι σ' εκείνον. Το ίδιο ισχύει και για το σπίτι. Μην μας περιγράφεις, απλά, την ταπετσαρία της κ. Λίτσας, αλλά κάν' την μέρος της ιστορίας. Για παράδειγμα, κάποια στιγμή που ο Στέφανος είναι λίγο τσατισμένος, μπορείς να πεις ότι ήθελε να σκίσει την κίτρινη ταπετσαρία που η κ Λίτσα τόσο πολύ αγαπούσε. Εδώ Σήκωσε την μούρη της κοπέλας από τα μαλλιά. αφού της είχε βγάλει τον εγκέφαλο, δεν της είχε αφαιρέσει πρώτα το σκαλπ; Δεν κατάλαβα γιατί επέλεξες να δώσεις αυτό το τέλος. Ναι, εντάξει, τον πιάνω όλον το συμβολισμό για το Esc και το Enter, αλλά γιατί αυτή η ερώτηση αυτήν την στιγμή. Παρά τις μπόλικες παρατηρήσεις που μαζεύτηκαν ( ), η ιστορία σου μου άρεσε και την διάβασα εύκολα και «ευχάριστα». Ελπίζω να βοήθησα. Καλό βράδυ. Edited November 5, 2011 by Mesmer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tattoman Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Ωραίο! διαφορετικό, γρήγορο και πολύ ενδιαφέρον. Ωραίοι οι χαρακτήρες σου και η γραφή σου απλή. Πολύ ωραία τα νοήματα για τον κόσμο του σήμερα. Πολύ καλό! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 (edited) Πολύ καλό! Μπράβο! Το είχα ψυλλιαστεί βέβαια ότι ο Στέφανος κάτι τέτοιο θα έκανε στο τέλος -ε, το φοιτητής ιατρικής ψυλλιάζει πολύ! Επίσης, ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν βρίσκουμε συγκάτοικο από αγγελία... Γιατί ποτέ δεν ξέρεις! Πρέπει να σου πω επίσης ότι μου άρεσε πολύ το λογοπαίγνιο με το μυαλό. Άλλο νομίζεις στην αρχή, μετά βλέπεις την περιγραφή της και λες "μα έχει μυαλό αυτή;" και στο τέλος αποκαλύπτεται η πραγματική ερμηνεία της φράσης! Well done! Edited November 6, 2011 by Lady Nina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted November 7, 2011 Author Share Posted November 7, 2011 Zaratoth, Black Cat Girl, Tattoman και Lady Nina ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στον κόπο να το διαβάσετε... Νικολή την κριτική την περιμένω... Κανονίσου. Mesmer... Δεν έχω λόγια πραγματικά σ ευχαριστώ που ασχολήθηκες τόσο πολύ με την ιστορία μου. Την αρχική φράση την έβαλα σε μια προσπάθεια να μην ξενίζει πολύ ο τίτλος. Ίσως ο τρόπος διατύπωσης θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερος και όντως μ αρέσει όπως το έγραψες. Σίγουρα θέλει σκέψη. Να φανταστείς ότι ακόμα αναρωτιέμαι αν πρέπει να σβήσω την φράση ή να την κρατήσω... Αυτό το "διπλωθεί" είσαι ο δεύτερος που μου λέει ότι δεν κατάλαβε τι εννοούσα. Προφανώς η δική μου αντίληψη για τη λέξη είναι κάπως διαφορετική, μπορεί και λανθασμένη. Την έγραψα εννοώντας μπουρδουκλωθεί-σκοντάψει. Ίσως το δεύτερο να ήταν μια πιο ξεκάθαρη επιλογή. Δεν το σκέφτηκα τόσο αυτό με το χάδι της βροχής. Εάν το θέτεις έτσι έχεις κάποιο δίκιο απλά ήθελα κάτι διαφορετικό. Ήθελα να περάσω τη βουβαμάρα και τον ελαφρύ ήχο που είχε το νερό που έπεφτε στο τζάμι. Το γύριζαν και γύριζαν γιατί δε σου αρέσει; Τα άλλα τα δέχομαι απόλυτα. Η οπτική γωνία και οι περιγραφές μου είναι όντως το μεγαλύτερο πρόβλημα του κειμένου και θα πρέπει να τις αξιοποιήσω περισσότερο ειδικά όσον αφορά την ταπετσαρία που για μένα είναι ένα σύμβολο. Όπως και τα κουμπιά. Η ερώτηση στον Δημήτρη έγινε επειδή ο τελευταίος από την αρχή έδειχνε μια απέχθεια για τα κουμπιά και κατ επέκταση για την τεχνολογία. Ίσως δεν ήταν αρκετά φανερό. Βοήθησες πάρα πάρα πάρα πολύ και το εκτιμώ αφάνταστα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindtwisted Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Σπλάτερ! Συμφωνώ με τη lady Nina Ο φοιτητής Ιατρικής έκανε μπαμ, όταν υπάρχουν μόνο τέσσερις σελίδες. Νομίζω όμως οτι πέτυχες ωραία την παρανοιά του με τη σκηνή στο τέλος. Αρκετά καλό! Νομίζω θα είχε πιο πολύ ενδιαφέρον άμα ήταν λίγο μεγαλύτερο, ώστε να μας μπερδεύει ως προς την κατάληξή του. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted November 7, 2011 Author Share Posted November 7, 2011 Δεν είχα να πω κάτι παραπάνω οπότε γι αυτό είχε και αυτή την έκταση. Θα χρειαστώ κάτι πολύ παραπάνω για να το επεκτείνω Ευχαριστώ πολύ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Αυτό το "διπλωθεί" είσαι ο δεύτερος που μου λέει ότι δεν κατάλαβε τι εννοούσα. Προφανώς η δική μου αντίληψη για τη λέξη είναι κάπως διαφορετική, μπορεί και λανθασμένη. Την έγραψα εννοώντας μπουρδουκλωθεί-σκοντάψει. Ίσως το δεύτερο να ήταν μια πιο ξεκάθαρη επιλογή. Δεν το σκέφτηκα τόσο αυτό με το χάδι της βροχής. Εάν το θέτεις έτσι έχεις κάποιο δίκιο απλά ήθελα κάτι διαφορετικό. Ήθελα να περάσω τη βουβαμάρα και τον ελαφρύ ήχο που είχε το νερό που έπεφτε στο τζάμι. Το γύριζαν και γύριζαν γιατί δε σου αρέσει; Τα άλλα τα δέχομαι απόλυτα. Η οπτική γωνία και οι περιγραφές μου είναι όντως το μεγαλύτερο πρόβλημα του κειμένου και θα πρέπει να τις αξιοποιήσω περισσότερο ειδικά όσον αφορά την ταπετσαρία που για μένα είναι ένα σύμβολο. -Για το «διπλώνομαι» δεν την έχω ξανακούσει αυτήν τη σημασία. Μόνο όταν πχ κάποιος έφαγε μπουνιά στην κοιλιά και διπλώθηκε στα δύο. -Το «χάδι της βροχής» εγώ το κατάλαβα σαν τις σταγόνες που γλιστράνε στο τζάμι, γι' αυτό σου είπα ότι δεν ακούγεται. -Για το «γύριζαν»: Έτσι όπως το έχεις γραμμένο όλα ήταν θολά. Γύριζαν και είχε μια γεύση Επειδή αλλάζεις πρόταση το «Γύριζαν» δεν είναι ξεκάθαρο πού πηγαίνει, σε σχέση και με αυτό που ακολουθεί. Ενώ αν το κάνεις: όλα ήταν θολά και γύριζαν, και είχε μια γεύση... υπάρχει συνέχεια του νοήματος. Η ερώτηση στον Δημήτρη έγινε επειδή ο τελευταίος από την αρχή έδειχνε μια απέχθεια για τα κουμπιά και κατ επέκταση για την τεχνολογία. Ίσως δεν ήταν αρκετά φανερό. Το κατάλαβα ότι ο Στέφανος έκανε την ερώτηση για να ειρωνευτεί, κατά κάποιον τρόπο, τον Δημήτρη για τους υπολογιστές. Απλά, ίσως μου φάνηκε ότι δεν ταίριαζε πολύ με το υπόλοιπο κείμενο. Χαίρομαι που βοήθησα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Ένα πολυαναμένομενο διήγημα από την Oceanborn. Εδώ βλέπουμε τη συνέχεια της εξέλιξής των συγγραφικών της ικανοτήτων. Τα αρχικά "δειλά" βήματα στον τρόμο βρίσκονται τώρα πολύ πίσω της διαβάζοντας κι αυτό το διήγημα που φαίνεται ότι δεν φοβάται να βουτήξει την πένα της στην ζεστή σάρκα. Η εκδίκηση στάζει αίμα σε αυτό το διήγημα. Η συγγραφέας τα λέει έξω από τα δόντια χωρίς να χρειάζεται να μας πει καθαρά ποιο είναι το αίτημα του αντι-ήρωα. Θα ήθελα να σημειώσω ότι οι διάλογοι είναι πολύ πειστικοί και ταιριαστοί με το περιβάλλον της νεανικής φοιτητικής κοινότητας. Επίσης θέλω να επικροτήσω την πρόταση αυτή: Η κόκκινη ομπρέλα που κρατούσε κλειστή στα χέρια της έσταζε και για μια στιγμή, του φάνηκε ότι το νερό είχε κοκκινωπή απόχρωση. Αυτή μαζί με το χρώμα του πληκτρολογίου στην εικόνα στην αρχή του κειμένου μας προϊδεάζει ασυνείδητα για αυτό που θα επακολουθήσει. Μας δείχνει το θυμό του ηρώα, ενώ η ατμόσφαιρα μπαίνει για τα καλά μέσα στην ιστορία. Ανυπομονώ για την επόμενη δημιουργία σου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted November 8, 2011 Author Share Posted November 8, 2011 Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τα θετικά σου σχόλια και για το χρόνο σου Διγέλαδε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted December 1, 2011 Share Posted December 1, 2011 (edited) Μπράβο! Όντως πολύ μεγάλη εξέλιξη έχεις κάνει! Και βγάζει τρόμο και έχει πολύ ζωντανές περιγραφές. Αυτή η ζωντάνια στην γραφή σου και η φυσικότητα των διαλόγων μου αρέσει πάρα πολύ. Να την κρατήσεις! Επίσης πολύ καλός τίτλος. Υ.Γ. Αν ποτέ κυκλοφορίσω βιβλίο, θέλω ο Διγέλαδος να γράψει την περίληψη στο οπισθόφυλλο! Ή τουλάχιστον μια κριτική σε περιοδικό Edited December 2, 2011 by Eugenia Rose Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 Μπράβο! Όντως πολύ μεγάλη εξέλιξη έχεις κάνει! Και βγάζει τρόμο και έχει πολύ ζωντανές περιγραφές. Αυτή η ζωντάνια στην γραφή σου και η φυσικότητα των διαλόγων μου αρέσει πάρα πολύ. Να την κρατήσεις! Επίσης πολύ καλός τίτλος. Υ.Γ. Αν ποτέ κυκλοφορίσω βιβλίο, θέλω ο Διγέλαδος να γράψει την περίληψη στο οπισθόφυλλο! Ή τουλάχιστον μια κριτική σε περιοδικό Χαχα! It's a deal! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted December 3, 2011 Author Share Posted December 3, 2011 Μπράβο! Όντως πολύ μεγάλη εξέλιξη έχεις κάνει! Και βγάζει τρόμο και έχει πολύ ζωντανές περιγραφές. Αυτή η ζωντάνια στην γραφή σου και η φυσικότητα των διαλόγων μου αρέσει πάρα πολύ. Να την κρατήσεις! Επίσης πολύ καλός τίτλος. Υ.Γ. Αν ποτέ κυκλοφορίσω βιβλίο, θέλω ο Διγέλαδος να γράψει την περίληψη στο οπισθόφυλλο! Ή τουλάχιστον μια κριτική σε περιοδικό Αλήθεια το πιστεύεις αυτό;... Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ! Λυπάμαι, τον Διγέλαδο τον έχω προλάβει. Να βρεις άλλον να σου γράψει Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted December 3, 2011 Share Posted December 3, 2011 (edited) Can't we share? Pleeeeeeeeaaaase... Και ναι το πιστευω! Edited December 3, 2011 by Eugenia Rose Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asgaroth Posted December 25, 2011 Share Posted December 25, 2011 Και μετά σε πείραξαν τα 100 ml του ποντικιού.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted December 25, 2011 Author Share Posted December 25, 2011 Και μετά σε πείραξαν τα 100 ml του ποντικιού.... Αν είμαι στην ανάλογη διάθεση τίποτα δε με πειράζει... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoVa Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 Ίου! Πραγματικά ενοχλητικό στο τέλος! Πολύ καλό. Απρόσμενο. Όμορφα γραμμένο. Ως "λάθος" να πω ότι το κείμενο αυτό είχε αρκετά τυπογραφικά "λάθη". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted January 2, 2012 Author Share Posted January 2, 2012 Ίου! Πραγματικά ενοχλητικό στο τέλος! Πολύ καλό. Απρόσμενο. Όμορφα γραμμένο. Ως "λάθος" να πω ότι το κείμενο αυτό είχε αρκετά τυπογραφικά "λάθη". Το ίου θα το πάρω σαν κομπλιμέντο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoVa Posted January 2, 2012 Share Posted January 2, 2012 (edited) Ίου! Πραγματικά ενοχλητικό στο τέλος! Πολύ καλό. Απρόσμενο. Όμορφα γραμμένο. Ως "λάθος" να πω ότι το κείμενο αυτό είχε αρκετά τυπογραφικά "λάθη". Το ίου θα το πάρω σαν κομπλιμέντο... Κομπλιμέντο ήταν! Edited January 2, 2012 by GeoVa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rom Posted July 14, 2014 Share Posted July 14, 2014 Για μένα δεν είναι καλή ιστορία. Δεν υπάρχει κεντρική ιδέα, ούτε πλοκή, κάποιες χειρουργικές σκηνές είναι μόνο. Έρχεται κι ένας τίτλος παραπλανητικός που προσδένεται εν ριπή στο τέλος της ιστορίας κι αυτό ήταν. Με μια σινεματζίδικη λέξη θα το'λεγα σπλάτερ, δεν υπάρχει πουθενά ο τρόμος, όσο αίμα (ή μυαλό) κι αν χυθεί. Καλή συνέχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts