GeoVa Posted November 7, 2011 Share Posted November 7, 2011 Είδος: Φαντασία (σαν σύνολο, όχι το κεφάλαιο!) Βία: Όχι Σεξ: Όχι Αριθμός Λέξεων: 3.574 (καθαρό) Αυτοτελής: Όχι (ΜΕΡΟΣ ΟΓΔΟΟ) ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ - 8 - Στο Σπίτι του Νίκου.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheTregorian Posted November 11, 2011 Share Posted November 11, 2011 Γιώργο μου τα χάλασες λίγο σ' αυτό το κεφάλαιο. Έλεγα όλο καλά λόγια για την πρόοδο σου και μάλλον πρέπει να ξαναγίνω κακός γιατί μου χαλάρωσες! Πρώτον, είχα συνεχώς την αίσθηση ότι το κείμενο είναι πολύ πρόχειρο. Πολλές προτάσεις λάθος γραμμένες, αρκετές επαναλήψεις, πολλή περιττολογία χωρίς ουσία σε πολλά σημεία. Γενικώς ένιωθα ότι έγραψες το κεφάλαιο και σ' ένα δευτερόλεπτο το ανέβασες. Δεν ξέρω αν το έλεγξες καθόλου, αλλά αν το έκανες δεν είχες και πολύ όρεξη για διόρθωση, μάλλον. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να 'ναι πιεσμένο το ωράριο σου, αλλά το πότε θα ανεβάσεις ένα κείμενο δεν είναι πιεστικό! Ας το ανέβαζες σ' ένα μήνα, αλλά ας είχες φροντίσει για τη σωστή του γραφή. Δεύτερον, δε βρίσκω νόημα ύπαρξης σ' αυτό το κεφάλαιο. Πίστευα ότι θα μαθαίναμε κάτι καινούργιο μέσω του Νίκου, κάτι που θα βοηθούσε τα παιδιά ίσως στην αποστολή ή κάτι που θα δημιουργούσε κάποια αγωνία για το τέλος. Αλλά εν τέλει δε γίνεται τίποτα! Κάνεις μια παρουσίαση ενός χαρακτήρα ενός ανθρώπου που δεν πρόκειται να συνδράμει σε κάτι άλλο, παρουσιάζεις το σπίτι του, επαναλαμβάνεις την ιστορία των παιδιών, κάποιες σκέψεις της Αφροδίτης και μέχρι εκεί. Η ιστορία δεν έχει πάει σ' ένα ολόκληρο κεφάλαιο καθόλου μπροστά. Κάποια άλλα πιο συγκεκριμένα σχόλια: 1) Αυτό που συνεχώς προχωράνε ευθεία δεν είναι πιστευτό. Τι χώρα είναι αυτή που όλα είναι μια ευθεία; Δεν υπάρχει λόγος δηλαδή να επιλέξεις κάτι τέτοιο, μαζί τους βαριόμαστε κι εμείς στο δρόμο και μάλλον φαίνεται ότι δεν ήθελες να σκεφτείς πιο αναλυτικά τη γεωγραφία του τόπου 2) Η τόσο αναλυτική περιγραφή στα πάντα μες το σπίτι μ' έκανε να αισθανθώ ότι θες να μου το πουλήσεις! Δε βρίσκω το λόγο να αναλύεις σε τέτοιο βαθμό τα πάντα. 3) Δημιουργείς διάφορα ερωτηματικά για την περίεργη συμπεριφορά του Νίκου (που είναι λίγο μονόχνοτος, λίγο ευέξαπτος) αλλά δε δίνεις κάποιο στοιχείο για να κατανοήσουμε αυτή τη συμπεριφορά. Βρίσκει τρεις ανθρώπους μετά από χρόνια. Έπρεπε ν' αντιδράσει πιο θερμά, πιο εκδηλωτικά, όχι να 'ναι έτσι λες και του χαλάνε την ώρα. Αν θες να τον έχεις έτσι, πρέπει να με πείσεις για το λόγο. 4) Αυτή η τρύπα θα μάθουμε κάποια στιγμή τι περίπου κάνει; Να έχουμε δηλαδή μια αίσθηση. Γιατί την αναφέρεις συνέχεια κι υπερβολικά. Επίσης, στο τέλος που το πόδι του Πέτρου έπεσε στην τρύπα, το πέρασες πολύ στο ντούκου ενώ αυτή η σκηνή θα ήταν μια ευκαιρία να μας δείξεις τι περίπου είναι αυτή η τρύπα! Τι ένιωσε ο Πέτρος με αυτό που έγινε, πχ; Ήμουν αυστηρός ομολογώ, αλλά νομίζω ότι σ' όλους μας χρειάζεται ένα ταρακούνημα κι εσύ έδειξες μ' αυτό το κεφάλαιο ότι το χρειάζεσαι. Μην απογοητεύεσαι και μη στεναχωριέσαι! Πείσμωσε και δούλεψε ένα κλικ παραπάνω. Καλή συνέχεια! ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ - 8 - Στο Σπίτι του Νίκου.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts