Jump to content

Μέρλιν Δεσμώτης

ΔημήτρηςΤ

Recommended Posts

Kαλωσορισες στα μερη μας! :)

Διαβασα το ποιημα σου και μου αρεσε πολυ. Επισης ειναι ακριβως μεσα στο πνευμα της βιβλιοθηκης μας.

Η μονη μου απορια ειναι το ονομα του σπαθιου...

Guest old#2065

Το ποίημα δεν είναι κακό. Το σχόλιό μου έχει να κάνει με τον τίτλο και παρακαλώ να μην παρεξηγηθεί η υπερβολή του παραδείγματος. Πιστεύω ότι είναι εις βάρος της όλης προσπάθειας η παραποίηση τίτλων κλασσικών και γιγάντιων λογοτεχνικών έργων.

Όπως δεν φαίνεται σωστός ένας τίτλος πχ "Ο κουρέας της Λειβαδειάς" η "Ο έμπορος της Μυτιλήνης" έτσι καλό είναι να μην ανακατεύει κανείς τον Προμηθέα με τον Μέρλιν, πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχουν ουτε καν σχετικές αναλογίες στα δυο έργα. Ίσως αυτό να λειτουργήσει μόνο αν αυτή η χρήση εξυπηρετεί σάτιρα, ειρωνεία η κριτική.

Ευχαρίστω για τα σχόλια παιδιά!

laas7 Όλιφαντ είναι το όνομα που δίνει στο σπαθί του Μέρλιν ο Μάικλ Μουρκοκ στο βιβλίο Καταιγίδα, της σειράς " Έλρικ του Μελνιμπονε"! Μου άρεσε και το υιοθέτησα!

npaps καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά δεν νομίζω ότι θα συμφωνήσω μαζί σου! Τα επίθετα δεσμώτης και λυώμενος έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές, εκτώς των έργων του Αισχύλου! Αυτό βέβια δεν σημαίνει ότι καλως χρησιμοποιήθηκαν από μόνο του, αλλά εγω δεν το θεωρώ προσβλητικό! Προσωπικά ο συγκεκριμένος τίτλος μου ταίριαξε με το περιέχομενο του ποιήματος και αν θεώρουσα ότι προσβάλλει το εργό του Αισχύλου σιγουρα δεν θα το ονόμαζα έτσι! Λυπάμαι αν ο τίτλος είναι ενοχλητικός δεν ήταν πρόθεση μου!

Guest old#2065

!

npaps καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά δεν νομίζω ότι θα συμφωνήσω μαζί σου! Τα επίθετα δεσμώτης και λυώμενος έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές, εκτώς των έργων του Αισχύλου! Αυτό βέβια δεν σημαίνει ότι καλως χρησιμοποιήθηκαν από μόνο του, αλλά εγω δεν το θεωρώ προσβλητικό! Προσωπικά ο συγκεκριμένος τίτλος μου ταίριαξε με το περιέχομενο του ποιήματος και αν θεώρουσα ότι προσβάλλει το εργό του Αισχύλου σιγουρα δεν θα το ονόμαζα έτσι! Λυπάμαι αν ο τίτλος είναι ενοχλητικός δεν ήταν πρόθεση μου!

Δημήτρη δεν έθεσα θέμα προσβολής. Απλώς είπα ότι είναι άδικο να βάζεις το έργο σου να αναμετρηθεί με τον τίτλο του. Πάρτο σαν μια συμβουλή τεχνικής φύσης.

Το ποίημά σου φίλε μου είναι σκέτη μαγεία. Ταξιδιάρικη μαγεία. Ονειρική, μυθική! Λατρεύω τους Αρθουριανούς μύθους και ο τίτλος του όχι απλά μου άρεσε αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα μπορούσε να ήταν καλύτερος. Φυσικά όταν κάποιος γράφει fantasy, μυθοπλασία, μύθο, παραμύθι, δεν χρειάζεται ποτέ να φορά περιοριστικές αλυσίδες και ακριβώς αυτή είναι η μαγεία της μυθοπλασίας. Ότι μπορεί να υπάρξει, στη fantasy, Μέρλιν Δεσμώτης!