Jump to content

Συλλέκτης Δακρύων

Oceanborn

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Oceanborn

Είδος: Δεν είμαι σίγουρη...

Βία; Όχι

Σεξ; Όχι

Αριθμός Λέξεων:605

Αυτοτελής; Ναι

Σχόλια:

Συλλέκτης Δακρύων.pdf

Edited by Oceanborn
  • Like 1

Πολύ γλυκιά ιδέα. Κάποια σημεία ζωντανεύουν την ιστορία, με το αγαπημένο μου η δυσκολία να ανοίξει την πόρτα.

Μερικές προτάσεις προς σκέψη αν θες να το τυραννήσεις λίγο ακόμα:

-Δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να του συμβεί αυτό που του συνέβη στο τέλος. Τα μάτια μου το προσπέρασαν και πήγαν με τη μια στο σημείωμα. (Ίσως, αντί να το κάνει μόνο μια φορά και τέρμα, να είναι συνήθεια και η συνέχιση αυτής της "συνήθειας" να προσθέτει στο συναίσθημα που προσπαθείς να βγάλεις από τον αναγνώστη.)

-Ίσως ο γεράκος δεν χρειάζεται όνομα.

-μερικά "που" μπορείς να τα αλλάξεις σε "όπου" (αυτό πρόταση καθαρά για το συντακτικό του πράγματος).

-Κάτι σχετικά άσχετο (wow) : Αν μπορείς να ανεβάζεις τις ιστορίες σου και σε word (doc/docx) είναι πολύ εύκολο για διορθώσεις πάνω στο κείμενο (και το έχω σκεφτεί ξανά για άλλα κείμενα σου).

Μπράβο, V.

• Like 1

Αυτό πάει να πει άμεση ανταπόκριση! Ευχαριστώ πολύ :)

Εννοείς να πηγαίνει καθημερινά στο νεκροταφείο παράδειγμα; Το σκέφτηκα και γω αλλά ίσως να έχανε μετά το μικρό μυστήριο που ήθελα να προσθέσω στην ιστορία μου... Θα το σκεφτώ.

Στην αρχή δεν είχε όνομα. Μετά μου βγήκε για να τον κάνω πιο... αληθινό. Υποθέτω ακόμα δεν μπορώ να καταλήξω σε συμπέρασμα σχετικά με τα ονόματα και τη σκέψη. Μπορείς να σκέφτεσαι κάτι αν δεν έχει όνομα. Κι αν είναι άνθρωπος, δε θα του άξιζε κάποιο όνομα...; Ουφ... Δε ξέρω μάλλον ήταν κακή ιδέα.

Αυτά ευτυχώς διορθώνονται σχετικά εύκολα. Κρατάω στο pc μου τα doc, οπότε τα επεξεργάζομαι μετά εύκολα...

Σ ευχαριστώ πολύ και πάλι

Νομίζω πως ο εν λόγω κύριος (είτε του αφήσεις όνομα τελικά, είτε όχι) θα έχει κι άλλα δάκρυα να μαζέψει στη συλλογή του. All I need, is his handkerchief! Αλήθεις, με συγκίνησε η ιστορία σου.

Δεν ξέρω τι μπορώ να πω για να σε βοηθήσει, γιατί μου άρεσε ήδη πολύ ο συλλέκτης σου.

Αν θα έκανα δυο αλλαγές, όμως, θα ήταν:

πρώτον, η μετάβαση από τη δεύτερη στην τρίτη παράγραφο, που είναι αρκετά απότομη, και

δεύτερον, η έκταση που δίνεις

στο τέλος του κυρίου Πέτρου. Αν το ανέπτυσσες ελάχιστα περισσότερο, δίνοντας και μερικές λεπτομέρειες, νομίζω θα ήταν πιο φορτισμένο.

Edited by Lady Nina
  • Like 1

Πολύ συγκινητική η ιστορία σου Oceanborn. Μερικές φορές η θλίψη μας για

την απώλεια ενός ανθρώπου

είναι πολύ μεγάλη και έχουμε ανάγκη τα δάκρυα. Πολλά δάκρυα. Νομίζω πως αν έβαζες και πιο πριν το νεκροταφείο ίσως να χαλούσες αυτή την έκπληξη. Εκτός κι αν το έκανες κάπως πολύ στα "μουλωχτά" ώστε να μη φανεί. Αλλά αυτό θα ήθελε περισσότερο έκταση από το διήγημά σου. Να κάτι όμως που θα ήθελα από το διήγημά σου. Μεγαλύτερη έκταση για να μπω λίγο περισσότερο στο πετσί του χαρακτήρα.. και να στεναχωρηθώ ακόμα περισσότερο στο τέλος σνιφ σνιφ.. (Τα θέλω κι εγώ..) Μην ξεχάσω να πω ότι οι περιγραφές σου μ' αρέσουν πολύ, είναι συγχρόνως ρεαλιστικές, αλλά και γλαφυρές..

We need more!

Lady Nina

Χαίρομαι πάρα πολύ που σε συγκίνησε η ιστορία μου... Ίσως θα έπρεπε να κάνω τη μετάβαση πιο ομαλά όπως είπες αλλά για να είμαι ειλικρινής όταν έκανα την τελική διόρθωση δε το ένιωσα απότομο... Θα το σκεφτώ σ ευχαριστώ πολύ και για το χρόνο και για το σχόλιο. :)

Διγέλαδε

Οι περιγραφές μου είναι σχετικά λίγες λόγω έκτασης και χαίρομαι ιδιαίτερα που της βρήκες καλές. Νομίζω δε θα είχα την ικανότητα να περάσω το νεκροταφείο "μουλωχτά" όπως είπες και θα έβγαινε χάλια στο τέλος...

Όσο για την έκταση που μου το αναφέρατε και οι δυο, δεν ήξερα τι άλλο να γράψω... Δε θέλω να πω ψέματα. :p

Πολύ ωραίο!!!:good:

Αρκετά θλιβερό. Μου άρεσε και για εμένα τουλάχιστον φάνηκε να κυλάει καλά.

Συντακτικά λάθη δεν πρόσεξα στην πρώτη ανάγνωση γιατί ήταν δυνατή η ατμόσφαιρα και με απορρόφησε, οπότε αν δεν είναι κάτι τρομερά χτυπητό δε δίνω σημασία.

Δεν ξέρω αν θα ήθελα να μεγαλώσει, νομίζω οτι το προτιμάω έτσι μικρό.

Αυτά, γράψε κι άλλα τέτοια!

• Like 1

Επίσης ξέχασα να πω μιας και αναφέρθηκε και πιο πάνω, ότι είναι πολύ σημαντική η βάφτιση των χαρακτήρων μιας ιστορίας αν αποφασίσει ο συγγραφέας να δώσει κάποιο όνομα. Ειδικά αν τα ονόματα είναι γνωστά. Εδώ έχουμε τα ονόματα Πέτρος και Μυρτώ. Το όνομα Πέτρος άθελα ίσως της συγγραφέας θα μπορούσαμε να πούμε ότι ταιριάζει. Ο μαθητής Πέτρος πρέπει να έριξε πολύ κλάμα όταν τελικά δεν είπε τίποτα όταν έπιασαν τον Χριστό, και ίσως η θέση του ως φύλακα της πύλης του παραδείσου θα μπορούσε να μας προϊδεάσει για το τέλος της ιστορίας.

Τώρα για το όνομα Μυρτώ, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι, ίσως είναι καλό αυτό γιατί δεν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία.

Edited by Διγέλαδος
  • Like 1

Επίσης ξέχασα να πω μιας και αναφέρθηκε και πιο πάνω, ότι είναι πολύ σημαντική η βάφτιση των χαρακτήρων μιας ιστορίας αν αποφασίσει ο συγγραφέας να δώσει κάποιο όνομα. Ειδικά αν τα ονόματα είναι γνωστά. Εδώ έχουμε τα ονόματα Πέτρος και Μυρτώ. Το όνομα Πέτρος άθελα ίσως της συγγραφέας θα μπορούσαμε να πούμε ότι ταιριάζει. Ο μαθητής Πέτρος πρέπει να έριξε πολύ κλάμα όταν τελικά δεν είπε τίποτα όταν έπιασαν τον Χριστό, και ίσως η θέση του ως φύλακα της πύλης του παραδείσου θα μπορούσε να μας προϊδεάσει για το τέλος της ιστορίας.

Τώρα για το όνομα Μυρτώ, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι, ίσως είναι καλό αυτό γιατί δεν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία.

Ομολογώ ότι αυτό δε το χα σκεφτεί όταν το έγραφα... Τον θρησκευτικό συμβολισμό που θα μπορούσε να αποκτήσει ο ήρωας εννοώ. Ενδιαφέρουσα άποψη. Όσο για τη Μυρτώ, είναι αληθινό πρόσωπο και υπήρξε όντως φίλη μου στην εφηβεία. Χωρίς φυσικά αυτό να κάνει το διήγημα αληθινή ιστορία ή έστω βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.

Δε θέλω να σχολιάσω, ήθελα απλά να σε πληροφορήσω πως πέρασα απο δω και γοητεύτηκα. :wub:

• Like 1

Δε θέλω να σχολιάσω, ήθελα απλά να σε πληροφορήσω πως πέρασα απο δω και γοητεύτηκα. :wub:

Να σαι καλά...blush.gif

Ρε κοριτσάκι ανατρίχιασα!! Σνιφ σνιφ, πανάθεμά σε!!!!! :huh: :huh: :huh:

Αλήθεια; friends.gif Ευχαριστώ...

• 11 months later...

Πανέμορφη ιστορία, που όσο "αναπτύσσεται" ο πολιτιμός δεν συναντάμε στον πραγματικό κόσμο. Χαίρομαι που το έδειξες αυτό στην ιστορία σου κάνοντας τον πρωταγωνιστή, παππού και όχι κάποιο νέο που έχασε την γυναίκα της ζωής του σε δυστύχημα, για παραάδειγμα.

Δεν έχω κάτι άλλο να σχολιάσω. Με συγκίνησε η ιστορία σου. Μακάρι όλοι να είχαμε κάτι τόσο δυνατό και ρομαντικό να διηγηθούμε, ακομη κι αν δεν είναι αληθινή ιστορία! :)

• Like 1

• 4 weeks later...

Μελαγχολική ιστοριούλα με λυρικές περιγραφές.

Σα να είδα μια ασπρόμαυρη, συγκινητική, βουβή ταινία μικρού μήκους.

Κατά τη γνώμη μου, δεν θα έπρεπε ο τίτλος να φανερώνει το τέλος. Έτσι ίσως να είχαμε και το στοιχείο της έκπληξης, που τώρα απλά περιμένεις τον τρόπο που ο τίτλος θα ''επιβεβαιωθεί''.

Μ' άρεσε.

Edited by abuno
  • Like 1