Βάρδος Posted March 11, 2005 Share Posted March 11, 2005 (edited) Το άνοιξα, γιατί διαβάζοντας το ποίημα του Nihilio ήθελα να πω ότι έτυχε να είναι από εκείνα τα ποίηματα που πραγματικά μου αρέσουν. Και είναι σπάνια αυτά. Πάρα, πάρα πολύ καλό! Και της laas καλό ήταν, αλλά νομίζω ότι ήταν λιγάκι "άδειο". Edited July 24, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 11, 2005 Share Posted March 11, 2005 Laas7, αυτό που έγραψες θα μπορούσε να είναι το προσχέδιο για ένα πάρα πολύ καλό ποιήμα. Σαν ποιήμα όμως είναι πολύ "άδειο". Είναι απλά μια σειρά από σκόρπιους στίχους που δείχνουν κάποιες ιδέες/ συναισθήματα, αλλά στερούνται λυρισμού. Δε σου λέω να αλλάξεις ύφος, απλά τη γνώμη μου ως αναγνώστης. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted March 11, 2005 Share Posted March 11, 2005 Χμμμ...θα προσπαθήσω να το ξαναγράψω... Πάντως του νιχιλιο είναι όντως πολυυυυυυ καλό!!! Και μου έκανε περισσότερο σαν στίχοι απο τραγούδι! κλαπ κλαπ κλαπ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Πάντως με μια πιο διεισδυτική ματιά στο ποίημα του dear nihilio πρέπει να πω πως νομίζω πως είναι λιιιιιίγο εκτός θέματος, γιατί το ποίημα είναι κορυφαίο πραγματικά, αλλά δεν αναλύει νομίζω μια κάρτα, έχει βέβαια εμπνευστεί απο παραπάνω απο μια νομίζω και δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα, αλλά δεν εμβαθύνει στην αποκρυπτογράφηση κάποιας, απλά χρησιμοποίησε κάποιες λέξεις που του έκαναν εντυπώση ή του έδωσαν την έμπνευση. Απλά για την τάξη το είπα, όχι ότι δεν είναι καλό ή κάτι τέτοιο... Ααααααααααααααααχ... σας είπα πόσο χαρούμενη είμαι που έχουμε εργαστήρι ποίησης;;;;;; γιουπι γιαγιαγια γιουπι γιουπι γιουπι γιααααααααα!!!! Και έλεγα να κρατήσουμε για ακόμα μια εβδομάδα το θέμα ανοιχτό, γιατί μέχρι τωρα μόνο εγω και ο dear nihlio έχουμε γράψει... τι λέτε; μμμ;;; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Το δεύτερο ποιήμα σου laas είναι αρκετά καλύτερο από το πρώτο. Βγάζει νόημα, ζωντανές εικόνες, λυρισμό, συναίσθημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Ρικοσέ: Αρκετά καλό ποιήμα, θα μπορούσε άνετα να βγει τραγούδι, έτσι κοφτοί που ήταν οι στίχοι. Γενικά δίνεις ένα τόνο αυστηρότητας και επιβλητικότητας, κάτι που είναι μέσα στο πνεύμα της κάρτας. Μια παρατήρηση όμως. Γραφεις "Drowning me like a noose". Το drown αναφέρεται σε πνίξιμο στο νερό. Η λέξη που εσύ θες να γράψεις είναι suffocate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 Ει ρίκο! Μου άρεσε το ποίημα σου, ειδικά ο στίχος αφέντης στον παράδεισο σκλάβος στην κόλαση και πιστεύω πως έχεις όντως δώσει σωστά την έννοια της κάρτας που διάλεξες... για το σχόλιο του nihilio συμφώνω μαζί του αν και μου φαίνεται πολύ λεπτομέρεια αν δεν το έλεγε εγω δεν θα το καταλαβαίνα! Και όντως...και των δύο τα ποιήματα σας μου κάνουν για τραγούδια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 To ποίημα της Nienna ήταν πολύ καλό. Είχε έντονη λυρικότητα και πολύ καλές επιλογές λέξεων στους στίχους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 Me kolise o Rickochet ... Love me you must Hate me not For I shall help you Loose the knot Gamw !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 15, 2005 Share Posted March 15, 2005 Balidor: Δε ξέρω αν ήθελες ή όχι να υπάρχει ομοικαταληξία, κυρίως επειδή το ποιήμα βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις 2 αυτές καταστάσεις. Πάντως αυτό δε στερεί από το ποιήμα τη δύναμή του και τις ιδέες που εκφράζει. Blackcloak: Μου άρεσαν πολύ οι ομοικαταληξίες σου, που είναι αρκετά πετυχημένες. Μόνο αν πετύχεις αυτό, κατά τη γνώμη μου πάντα, έχεις πάρει πολλούς πόντους για τον αναγνώστη. Τώρα αν στα όσα γράφεις υπάρχει και περιεχόμενο το ποιήμα ανεβαίνει πολύ. Και το ποίημά σου έχει κάτι να πει. Με δύο λόγια: συγχαρητήρια, πολύ καλό ποιήμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 Balidor!!! Αυτό το ποίημα μου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη! Τα αγγλικά κατά την ταπεινή μου γνώμη στραγγαλίζουν το ταλέντο σου. Μ'άρεσε πολύ το ποίημά σου, keep it up! Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 (edited) Eldikinquel: Πάρα πολύ καλό ποιήμα. Όπως λέω και στον Blackcloak πιο πάνω το να πετύχεις το μέτρο και τις ομοιοκαταλληξίες είναι ένα μεγάλο υπέρ για ένα ποιήμα. Μετά είναι καθαρά θέμα περιεχομένου, και σε αυτόν το τομέα δε μπορώ να πω ότι είχα παράπονο: τα κατάφερες πάρα πολύ κάλα. Throgos: Το ποιήμα με άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα: Από τη μία δημιουργεί μια αίσθηση μεγαλείου, ανάλογη τις Κρίσεως, αλλά από την άλλη ακροβατεί με τη γραφικότητα και συχνά χάνει στιγμιαία την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να παραπατά όσο βρίσκεται πάνω στο σκοινί. Χρειάζεται νομίζω λίγο περισσότερη οικονομία με τα εκφραστικά μέσα. Edited March 20, 2005 by Nihilio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Φίλε Ορφέα .... Το ποίημα σου ειλικρινα είναι σαν να μίλαγε για μένα... Πραγματικά με άγγιξε... οπότε ας ζήσουμε την στιγμή !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 22, 2005 Share Posted March 22, 2005 Ορφέα: I say, let us cry the teares of joy and grief, διόρθωσε το ορθογραφικό λάθος εδώ Κατά τα άλλα αρκετά καλό ποιήμα, μου δίνει την εικόνα ενός κουρελιασμένου ρήτορα να κυρήτει τη χαρά της "ανοησίας". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted March 23, 2005 Share Posted March 23, 2005 If I may, the Lousy Mouse Πολύ ωραίο ποίημα! Χμμμ... τεχνικά: Μεστή σε νόημα η πρώτη σου ρίμα! Πολύ όμορφη η αρχή σου! Είμαι παιδί, νιώθω ασφάλεια και κοιμάμαι forced rhyme? (για να περάσω και στον ελληνικό: βεβιασμένη ομοιοκαταληξία?) Μου φαίνεται σαν το μαύρο σημείο του ποιήματος. [On second thought, δεν είναι κακό, αλλά κάτι δεν μου πάει καλά...] Ξέρω, στα χρόνια αυτά που θε να'ρθουν Γιατί κόβεις το ρυθμό σου; [ίσως Ξέρω, στα χρόνια αυτά που θα'ρθουν ή Ξέρω, στα χρόνια που θε να'ρθουν?] Δεν ξέρω αν θα προτιμούσα πιο σχολαστική προσοχή στον ρυθμό στο ξέχνα τη λύπη ξέχνα το σκοτάδι, αλλά γιατί δεν βάζεις κόμμα εκεί; (ρωτάω από περιέργεια, ας πούμε - δηλ. δεν είναι ακριβώς 'παρατήρηση'/'διόρθωση') Αφηρημένη ομοιοκαταληξία (εσύ / ζωή) Lov'it! Τι ωραίες οι τελευταίες εικόνες! τι ωραία που μπλέκουν μαζί! Το ποίημα ακτινοβολεί!! Μπγαβό! Οι Μούσες μαζί σου! -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 niennaki: μου άρεσε το ποίημα σου είναι γεμάτο όμορφες λέξεις και ήπια, ήρεμη δύναμη εκφράσεως. Μου άρεσαν και οι αντιθέσεις για τα παλιά και νέα όνειρα, για το μήνυμα της άνοιξης που φαίνεται χειμώνας, το κλείσε τα μάτια και κοίταξε με... ειδικά... πάρα πολύ καλό, το υγρό ασήμι σαν σύλληψη! Φαντάστηκα έναν άνθρωπο να προσπαθεί να πιάσει με τα χέρια του το ασήμι, που γίνεται σαν νερό και κυλά ανάμεσα απο τα δάχτυλα του...πολύ ενδιαφέρουσα και ατμοσφαιρική σκηνή μου φάνηκε! Το μόνο που μου κακοφάνηκε κάπως και νομίζω χαλάει την τελική γεύση του ποιήματος, επειδή είναι ο προτελευταίος στίχος είναι η κάμπια και η πεταλούδα, που αν κατάλαβα καλά συμβολίζουν την αλλαγή φάσης και πως απο κάμπια μπορεί να γίνει πεταλούδα και να εξελιχθεί, απλά σαν επιλογή λέξης ειδικά το κάμπια μου κάνει πράσινο,σιχαμερό και προκαλεί και αλλεργίες...έχω και την κακιά συνήθεια να λέω κάμπια, όποια γυναίκα αντιπαθώ... ίσως θα μπορούσες να χρησιμοποίησεις την ιδέα της χρυσαλίδας σαν πιο όμορφη εικόνα... το κουκούλι που μετουσιώνεται η αλλαγή...άσχετο...τώρα γιατί σκέφτηκα τον μεταξοσκώληκα; Πάει παράκρουση έχω πάθει πια... Βαlidor: Η ιδεά του να τράβας κάθε μέρα ένα χαρτί και να είναι πάντα το ίδιο είναι τόσο ξεχωριστή! Πολύ ποιητική και μου θύμισε ένα βιβλίο του πούσκιν αν έχεις διαβάσει την ντάμα πίκα με τρία χαρτία που έκαναν όποιον τα έπαιζε πάμπλουτο! Μόνο που το ποίημα μου φάνηκε πως ήθελε λίγη δουλίτσα ακόμα...δηλαδή εγώ που είμαι και τρελή...μου φάνηκε πως είναι κάπως παράξενο να συνειδητοποιεί πως πάει για γκρεμό...εκφράζεις το χαρτί του ανόητου που απ' ότι καταλάβα το εκφράζεις με την έννοια των λαθών απο απροσεξία και υπερβολικό αυθορμητισμό, όχι απο βλακεία του,αρα δεν έχει κατάλαβει πως πάει για τον γκρεμό απλά δεν τον βλέπει... Αυτό μου φάνηκε αντιφατικό. Μετά στο επόμενο τετράστιχο: Να χορεύεις ξένοιαστος σε έναν μαγευτικό ρυθμό, Τα κελαηδίσματα των πουλιών; Να τραγουδάς μαζί τους, Και να πλησιάζεις προς το κενό; Νομίζω πως μετά τον ρυθμό αφού έχεις βάλει κόμμα υπάρχει συνέχεια άρα κεφάλαιο δεν πάει και ούτε μια ανέξαρτητη πρόταση, όπως την έχεις βάλει. Ισως θά έπρεπε να του ενώσεις με κάποιο τρόπο. Αυτό με τα κεφάλαια το ξανακάνεις και μετά,αλλά δεν ξέρω αν το κάνεις τυχαία ή εσκεμμένα,γιατί που το σκεφτόμουν μου έκανε σαν μια ιδιαίτερη αντίληψη ένος ανόητου...αν θεωρήσουμε πως εκφράζεις ακόμα και γραπτώς την ιδιορρυθμία του ανόητου... Να μιλάς και να μιλάς και κάθε σου λέξη ένα μαχαίρι, Κάθε σου φθόγγος μια λαβή που γυρνά πίσω, Να ζωγραφίζεις με μολύβι το σήμερα αλλά αυθόρμητα, Εκείνο να γλιστρά σαν μπογιά από νερό, και να ταξιδεύει Το να μιλάς και να μιλάς δεν μου έκανε την καλύτερη εντύπωση , αλλά δεν μπορώ να πω, πως δεν πάει και κίολας και δεν κατάλαβα τον στίχο με την λαβή εννοείς σαν λαβή πάλης;;;Οι επόμενοι στίχοι πάντως με το μολύβι και την μπογιά που κυλά σαν νερό είναι γαμάτοι! Αυτά απο εμένα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 (edited) dear χρεωκοπημένε ένοικε κατωβουνίου...;;;( καλά που το σκέφτηκες οοοοοοόλο αυτό;) blackcloak: Στο ποίημα σου χρησιμοποιείς περισσότερα απο ένα χαρτιά , όπως έκανε και ο niχιλιο. Δεν μπορώ να πω πως χρησιμοποίησες όσα είχα δώσει σαν εξήγηση στο συγκεκριμένο χαρτί, αλλά μου άρεσε ο τρόπος σου! Έχω μόνο μια απορία το destina είναι το destiny? Και υπάρχει αυτή η λέξη; Eldikinquel: Χαρούμενο παιχνιδιάρικο ποίημα γεμάτο ζωή! Μου άρεσαν ειδικά οι στίχοι"δάκρυ καυτό στην δύση" που μοιάζει στενάχωρος, αλλά στην γενικότερη καλή διάθεση που αφήνει το ποίημα, δεν το προσέχεις σχεδόν πως μιλά για ένα δάκρυ και "ένα ποτάμι, ένα κρυστάλλινο ποτάμι..." και οι δύο τελευταίοι με τον φύλακα ήλιο! H γενική ιδεά του μένει πάντα ένα παιδί μου φάνηκε τόσο γλυκειά! Μπράβο! Throgos:Οι στίχοι και οι λέξεις σου δεν μου θύμισαν ένα κλασικό ποίημα, δεν είχε ομοιοκαταληξία ή ιδιαιτερό ρυθμό. Παρόλα αυτά είχε κάτι! Κάτι που το έκανε πολύ πολύ ενδιαφέρον και με τραβούσε να το διαβάσω και να δω τι έχεις γράψει παρακάτω. Και δεν κατάλαβα απο την αρχή ποιά κάρτα ταρώ είχες διαλέξει! Είχα χαθεί στους στίχους...Ιδιαίτερο...πολύ ιδιαίτερο και ωραίο! Ορφέα:εκφράζεις και εσύ τον ανοήτο όπως ο σωτήρης...και εγώ είχα την ίδια αίσθηση με τον νιχιλιο για έναν κουρελιασμένο ρητορα...γιατί μου θύμισε τον διογένη που έψαχνε με το φανάρι να βρει άνθρωπο και τον κοροίδευαν, γιατί δεν καταλάβαιναν και νόμιζαν πως είχε τρελαθεί;;; Edited March 25, 2005 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Blackcloak Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 Laas η Destina ήταν η θεά της μοίρας (αγγλιστί destiny) των Ρωμαίων . Της τύχης η Fors Fortuna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted March 26, 2005 Share Posted March 26, 2005 (edited) Nihilio: Ωραίο το ποιήμα σου, σκοτεινό και βαθύ, αν και το νόημα φαίνεται άμεσα. Σε κάποια σημεία μόνο οι ομοιοκαταληξίες ήταν λίγο "αφελείς" και μου φάνηκαν λίγο βεβιασμένες. Γενικά όμως οι περισσότερες ήταν φυσικές και αρμονικές. Το επαναλαμβανόμενο "ρεφραίν" όμως μου φάνηκε λίγο άδειο. Εφ' όσον επαναλαμβάνεται προσωπικά θα προτιμούσα να έχει κάτει χαρακτηριστικό, κάτι που σου κολλάει στο μυαλό, που σε τραβάει να το ξαναδιαβάσεις. Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ καλό ποιήμα. laas7:πολύ ωραία ατμόσφαιρα, και έχει μια εξέλιξη, μια πορεία (πράγμα που μου άρεσε). Μερικά σημεία είναι λίγο χλωμά συντακτικά μόνο, πχ την σκόνη, της ρημαγμένης έμπνευσης, σημάδι. είναι η σκόνη της ρημαγμένης έμπνευσης ή της ρημσγμένης έμπνευσης σημάδι; Τα δυο κόμματα είναι λάθος, ένα θέλει μόνο νομίζω.που να ξυπνήσουν περιμένουνστο νωπό σου δέρμα και στα σγουρά μαλλιά, άσε να κυλήσουν περιμένουν να ξυπνήσουν στο νωπό σου δέρμα και στα σγουρά μαλλιά ή άσε να κυλήσουν στο νωπό σου δέρμα και στα σγουρά μαλλιά; Πολύ καλό πάντως, συνέχισε έτσι. Rikochet:Μμμμμ.... μου άρεσε το ποιήμα, και το "ρεφραίν" σου ήταν πολύ χαρακτηριστικό. Γενικά δε μου άρεσε το γεγονός ότι (όπως είδα τουλάχιστον) εστιάζεις μόνο στην κακή πλευρά του αυτοκράτορα και δεν αναπτύσσεις και τα καλά του στοιχεία. Δε ξέρω γιατί, αλλά τα ποιήματά σου πάντα μου θυμίζουν metal τραγούδι. Τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό δεν ξέρω. Γενικά είναι πολύ θολή η γραμμή μεταξύ στίχων και ποίησης, και είναι δύσκολο να ξεχωρίζεις. Nienna:Το ποιήμα σου...πώς να το πώ... ήταν ουσιώδες, είχε όλη την ουσία της ποίησης μέσα. Ανατρίχιασα. Πολύ όμορφο και τρομερά ισορροπημένο. Ένα πρότυπο ποιήματος (αν μου επιτρέπετε). Γενικά η Σελήνη ήταν ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό θέμα, και το χειρίστηκες πάρα πολύ καλά. Μπράβο σου! Balidor: Άμεσο και εύπεπτο ποιήμα, με την καλή έννοια. Μου άρεσε πολύ γιατί παρουσιάζεις όλη την ουσία της κάρτας χωρίς περιττά στοιχεία, αλλά ιδιαίτερα περίτεχνα και με ουσία. Το μέγεθος του ποιήματος δεν το κάνει να χάνει, αλλά αντιθέτως το ότι είναι μικρό είναι ένα θετικό στοιχείο. Blackloak:Το ποιήμα σου είχε πολλά κοινά με του Nihilio, όχι για τα αγγλικά αλλά γιατί συσχετίζετε και οι δύο διάφορες κάρτες και βλέπετε την κάρτα σαν παρατηρητής και δεν σχετίζεστε μαζί της. Αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Πάντως το ποιήμα σου είχε και αυτό πολύ ουσία και κάθε λέξη είναι αναγκαία, τίποτα περιττό. Έντονα περιγραφικό. Δεν ξέρω αν μ' άρεσε ή όχι. Πάντως σαν ποιήμα είναι πολύ καλό. Eldikinquel:Μμμμ...παράξενο ποιήμα. Μου άρεσε. Ήταν κάπως ψυχεδελικό και λίγο "σκοτεινό". Λες και όταν βλέπεις θρίλερ που παρουσιάζεται μια παιδική χαροούμενη μουσική από ένα μουσικό κουτί, και ξαφνικά εκεί που ο πρωταγωνιστής το περιεργάζεται, ορμάει το τέρας/ο δολοφόνος. Σκοτεινό όχι το ίδιο το ποιήμα, αλλά η εντύπωσή (αίσθηση) του. Πολύ ποιητικό και δουλεμένο. Ωραίο. Orpheus: Το ποιήμα σου ήταν υπέροχο. Γεμάτο αντιθέσεις και σκαμπανεβάσματα though. Κι εσύ εκφράζεις την ουσία της κάρτας, και συνδέεις αρμονικά τα ξεχωριστά στοιχεία της. Σε μερικά σημεία με εξέπληξες με μερικά στοιχεία που προϋποθέτουν πολύ δουλειά, τα οποία δεν ξέρω αν ήταν τυχαία ή ηθελημένα. Κάποιες παρηχήσεις και διάφορα άλλα. Edited March 26, 2005 by Throgos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eldikinquel Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Κατ'αρχήν θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την μεγάλη καθυστέρηση στην κριτική μου. Απλώς έτυχε αυτές τις μέρες να είμαι σε μια παράξενη "φάση" και γενικά δεν ασχολήθηκα με το φόρουμ... Αρχίζω: Nihilio Όμορφο ποίημα με ωραίες εικόνες και εύηχες λέξεις. Η επανάληψη της στροφής μου φάνηκε περιττή, ίσως γιατί έγινε πολλές φορές. Θα μπορούσες να αλλάζεις κάτι μικρό σε κάθε επανάληψη ώστε να δίνεις ενδιαφέρον. Σε γενικές γραμμές όμως πολύ καλή δουλειά με ωραία ακουστική. laas επίσης πολύ καλή δουλειά! Καλύπτει πολύ καλά το νόημα της κάρτας και βγάζει αρκετή μελαγχολία (γι'αυτό και με άγγιξε πολύ) δεν έχω κάποια παρατήρηση\διόρθωση. Συγχαρητήρια! rikochet Δεν έχω και πολλά να πω. Με έχουν καλύψει οι κριτικές των άλλων. Πολύ καλό ποίημα, σου μένει. Ένα μεγάλο μπράβο! Nienna Το ποίημα σου είναι σαν να ζωγραφίζει τη σελήνη στην πιο όμορφη φάση της ύπαρξής της με τα ωραιότερα χρώματα. Την δείχνει τόσο απόμακρη και συνάμα τόσο κοντινή. Εμπνέει δέος, σαν κάτι που όταν όλα θα χαθούν, αυτό θα βρίσκεται σίγουρα εκεί. Πραγματικά πολύ ωραίο! Balidor Βλέπω μια πρωτοτυπία στο ποίημα σου σχετικά με όλους εμάς τους υπόλοιπους. Δεν περιέγραψες την κάρτα απλά, αλλά και τα συναισθήματα που σου προκαλεί όταν καθημερινά τραβάς αυτήν την κάρτα. Περιγράφεις πολύ "σωστά" (αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη) το νόημα της κάρτας. Well Done! Βlackcloak Ωραίο ποίημα. Τα δίστιχα το κάνουν κοφτό αλλά του δίνουν και έναν όμορφο ρυθμό. Καλύπτεις όλες τις πλευρές της κάρτας και χρησιμοποιείς πολύ λυρικές λέξεις. Επειδή είναι αργά θα βάλω τις κριτικές μου για τα άλλα ποιήματα κάποια άλλη φορά, πολύ σύντομα. Συγγνώμη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Volsung Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Ορφέας: Πολύ όμορφο το ποίημά σου Δεν κατάλαβα όμως ποιοι είναι οι Masters... Eldikinquel: Θεϊκό! Μου άρεσε ΠΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολύ! Πολύ όμορφες εικόνες και συναισθήματα. Αυτή η αισιοδοξία, η χαρά, το κέφι για τη ζωή ρέουν απλόχερα μέσα στο ποίημά σου. Ο ήλιος...Χάδι γλυκό τα πρωινά, πνοή ζωής στη φύση Το μεσημέρι φλόγωση, δάκρυ καυτό στη δύση Ο ήλιος... ΥΠΕΡΟΧΟΙ στίχοι! Μόνο θα συμφωνίσω με τον Ορφέα όσον αφορά το ρυθμό σου σε ένα σημείο. Blackcloak: Ωραίο και το δικό σου. Μου άρεσε η όλη δομή του και η ομοιοκαταληξία του.. ένα μικρό προβληματάκι: το daring δεν κάνει πολή καλή ομοιοκαταληξία με το turning. Balidor: Μου άρεσε αρκετά. Δεν έχει καθόλου ρυθμό και όσο να 'ναι μου φαίνεται λίγο κουραστικό όταν το διαβάζω. Δεν πειράζει όμως και τόσο, γιατί έχεις ωραίες εικόνες. Θα συνεχίσω κάποια άλλη στιγμή με κριτικές και για άλλους. Μέχρι τότε, Let us all be fools! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 Τα δικά μου γιατί ποτέ δεν τα σχολιάζει κανείς άραγε; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 (edited) king volsung Τα ποιήματα σου όντως είναι περισσότερο για τον ήλιο γενικά και όχι για την κάρτα, αλλά δεν πειράζει δεν θα σε κρεμάσουμε κίολας! Απλά λίγο μαστίγωμα θα χρειαστεί! Τώρα σοβάρα μου άρεσε περισσότερο το αγγλικό, όχι λόγω γλώσσας αλλά λόγω των εικόνων που εμφανίζεις σε αυτό. Αρχικά είχε πολύ ρυθμό και χαριτωμένη ομοιοκαταληξία, αλλά μετά σε διάφορες φασείς το έχασες νομίζω. Δεν έχει νόημα να κάτσω να πω ακριβώς σε ποιά σημεία, γιατί ήδη τα ξέρεις. Νομίζω πως είναι θέμα απλά να ασχοληθείς λίγο περισσότερο και θα μπορούσε να ξαναγραφτεί, ακόμα καλύτερο! Νιεννάκι .... γιατί γρινιάζεις καλό μου;;; Edited April 5, 2005 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Volsung Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 Nienna: Καταφέρνεις να εκφράσεις σωστά την κάρτα της Σελήνης, νομίζω. Αν και έχεις όμως όμορφες εικόνες, το όλο ποίημα δεν μου άρεσε πολύ. laas7: Πολύ ωραίο! Πολύ όμορφες εικόνες [τι γίνεται;;; όλοι όμορφες εικόνες έχουν;;; j/k πλάκα πλάκα θα βάλω κανένα κασετόφωνο! ] Μου δίνεις μια αίσθηση κάπως.... κάπως... δεν ξέρω... πάντως είναι ωραίο Μου φαίνεται διαφορετικό από όλα τα άλλα ποιήματα. Έχει μια χροιά πιο 'ποιητική', πιο 'λυρική' (ελπίζω να χρησιμοποιώ σωστά τη λέξη) και το ύφος του είναι πιο ονειρικό. Επίσης μου περνάει μια αισιοδοξία (μεταμόρφωση; ;) ) οπότε θα μπορούσε να σχετίζεται και με τον Ήλιο το ποίημά σου. Αλλά τώρα αν κάτσουμε και το αναλύουμε σε ποιες άλλες κάρτες θα μπορούσε να αντιστοιχεί θα χάσουμε το νόημα... και το μπούσουλα. Ξανά πολύ ωραίο. Αυτά για σήμερα. I'll be back. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted April 7, 2005 Share Posted April 7, 2005 Laas γκρινιάζω γιατί με ευχαριστεί. King Volsung δεν πειράζει, αρέσει σε μένα και σε πολλούς άλλους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts