Mindtwisted Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 Όνομα Συγγραφέα: Κατσούλης - Δημητρίου Κωνσταντίνος Είδος ποιήματος: Περιγραφικό, νομίζω. Αριθμός Στίχων: 27 Είναι κάποιες φορές που ο κόσμος γίνεται ένα μπαλόνι στα χέρια σου. Ένα μεγάλο, πολύχρωμο μπαλόνι με ασημί κορδέλα, που το πετάς ψηλά, όλο και πιο ψηλά, να φτάσει τα σύννεφα. Και περιμένεις να επιστρέψει κάθε φορά στην αγκαλιά σου. Γιατί δεν έχεις λόγο να πιστέψεις το αντίθετο. Γιατί σε μέθυσαν τα χρώματα του μπαλονιού, όταν ρουφούσε τον ήλιο. Δεν ήξερες πως θα φυσήξει. Δεν ήξερες, πως τα περαστικά πουλιά είναι οι πιο επιδέξιοι κλέφτες. Και κυνηγάς το μπαλόνι σου… Για να μη χάσεις τη θαλπωρή της επιστροφής του. Και συνεχίζεις να τρέχεις. Μα είναι άγριος ο άνεμος κι οι κραυγές των πουλιών χλευαστικές. Και το μπαλόνι τόσο μακριά… Θα χαθεί στον ορίζοντα, όταν σκοντάψεις στη σκιά σου, και πέσεις με το πρόσωπο στ’ αγκάθια. Τότε κάνε μια παύση, να δοκιμάσεις το αίμα. Γιατί αυτή είναι η γεύση του πόνου και πρέπει να τη γνωρίζεις καλά. Ύστερα ακούμπα στα βράχια και δες τον ήλιο να βασιλεύει στον ορίζοντα. Μην ξεχνάς… Κάπου στα σημεία του γυαλίζει μια ασημένια κορδέλα. Ώσπου να έρθει η νύχτα. Τότε πρόσεχε… Πρόσεχε μόνο. Αν γλιστρήσεις στη σιωπή, και τσακίσεις το πόδι σου, φρόντισε να θυμάσαι τα χρώματα του ήλιου, και πόσο ζεστά ήταν τα δάχτυλά σου, όταν τον άγγιζες, μέσα στο μπαλόνι. Κλεμμένο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 Δεν ειναι του τυπου μου το ποιημα σου, αλλα μου αρεσε... εχει συναισθημα και καποιες φρασεις ειναι πολυ ομορφες, οπως "δεν ηξερες πως τα περαστικα πουλια ειναι οι πιο επιδεξιοι κλεφτες" "ειναι καποιες φορες που ο κοσμος γινεται ενα μπαλονι στα χερια σου" Well done. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindtwisted Posted November 17, 2011 Author Share Posted November 17, 2011 Αααα, ευχαριστώ πολύ!!! Ελπίζω στο μέλλον να καταφέρω να γράψω και κανένα περισσότερο του τύπου σου, αν και δύσκολο το βλέπω Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 (edited) Ωραίο! Όμορφη εικονοπλασία και σκληρές εικόνες στο ενδιάμεσο. Ωραίο και το κλείσιμο. Θα χαθεί στον ορίζοντα, όταν σκοντάψεις στη σκιά σου, και πέσεις με το πρόσωπο στ’ αγκάθια. Αυτό μου θύμισε λίγο εμένα Πολλά μπαλόνια βλέπω τελευταία, πάντως... Edited November 17, 2011 by Stanley Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindtwisted Posted November 17, 2011 Author Share Posted November 17, 2011 (edited) Ω, χαίρομαι που σου άρεσε!! Ναι, η σπλατεριά σε ποίημα είναι σήμα κατατεθέν του διεστραμένου παπιού. Τα μπαλόνια έγιναν της μόδας μετά τα γλυκά του Halloween. Τώρα είναι πολύχρωμα, αλλά την επόμενη βδομάδα θα τα βάψουμε μαύρα και κόκκινα να καλωσορίσουμε το διαγωνισμό μεταφυσικού - επιστημονικού τρόμου!!! Edited November 17, 2011 by Mindtwisted Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 (edited) Eννοουσα πως παρολο που το ποιημα σου ειναι εξω απο αυτα που συνηθως προτιμω, μου αρεσε.... τωρα ζατι γελας δεν ξερω Και εκεινο το σημειο με τα αγκαθια που σχολιασε ο Χρηστος οντως θυμιζει ενα σημειο στο ποιημα στην χωρα των τραυματων! Πως μου ξεφυγε? Σου ηρθε η ιδεα απο εκει η ειναι εντελως τυχαιο? Γιατι προσφατα εκανα μια συζητηση για στιχους η ποιηματα που μπορουν να μας δωσουν ιδεες για να γραψουμε κατι δικο μας... Edited November 19, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindtwisted Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 (edited) Παρεξήγησις, γελάω με τον εαυτό μου γιατί είμαι ανίκανος να γράψω ποίημα που να μην πεζογραφίζει, και άρα να σου αρέσει και να είναι και του τύπου σου... Τουλάχιστον στο πρώτο μέρος, να σου αρέσει, πέτυχε... Θα προσπαθήσω όμως αν μου έρθει καμιά ιδέα Edit: Ωχ, σίγουρα το έχω διαβάσει, αλλά δεν το θυμάμαι, μήπως έκανα ασυναίσθητη αντιγραφή Edited November 19, 2011 by Mindtwisted Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odesseo Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Edit: Ωχ, σίγουρα το έχω διαβάσει, αλλά δεν το θυμάμαι, μήπως έκανα ασυναίσθητη αντιγραφή Κρυπτομνησία το λένε και δεν είναι καμιά σοβαρή αμαρτία :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Μου αρεσε ολο γενικως - ετσι απλα. Μην μου πεις πως το εννοεις σοβαρα πως θα προσπαθησεις να σου ερθει εμπνευση για να αρεσει σε εμενα ειδικα! Το παιρνω ως κοπλιμεντο! Αλλα σημασια εχει να αρεσει σ' εσενα πανω απο ολους! Και ρωτησα περισσοτερο απο περιεργεια για το ποιημα του Χρηστου, ακριβως γιατι ετυχε να εχω μια τετοια συζητηση με τον odesseo και ξερεις σκεφτηκα... κοιτα να δεις! Πως συγχρονιζονται ολα μαζι! Συγκλονιστικους αν το καλοσκεφτεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindtwisted Posted November 19, 2011 Author Share Posted November 19, 2011 Μου αρεσε ολο γενικως - ετσι απλα. Μην μου πεις πως το εννοεις σοβαρα πως θα προσπαθησεις να σου ερθει εμπνευση για να αρεσει σε εμενα ειδικα! Το παιρνω ως κοπλιμεντο! Αλλα σημασια εχει να αρεσει σ' εσενα πανω απο ολους! Και ρωτησα περισσοτερο απο περιεργεια για το ποιημα του Χρηστου, ακριβως γιατι ετυχε να εχω μια τετοια συζητηση με τον odesseo και ξερεις σκεφτηκα... κοιτα να δεις! Πως συγχρονιζονται ολα μαζι! Συγκλονιστικους αν το καλοσκεφτεις. Ναι ναι, άμα δε μ' αρέσει εμένα δεν ανεβαίνει είναι σίγουρο, γι' αυτό λέω δύσκολο. Αλλά εντάξει, ας δοκιμάσω και κάτι άλλο, έτσι κι αλλιώς πρόσφατα άρχισα να προσπαθώ να γράψω ποιήματα, πιο πολύ γιατί είδα κίνηση στη βιβλιοθήκη κι άρχισαν και διαγωνισμοί κτλ και ήθελα να πάρω κι εγώ μέρος στο χορό!. Ποιο ποίημα ήταν, το "ο Χρήστος στη χώρα των τραυμάτων"; (Γιατί το ψάχνω τόση ώρα, αλλά δεν το βρίσκω). Πάντως σίγουρα μου ήρθε η ιδέα όταν διάβαζα τις Χρωμοπληγές, (από κεί βγήκε το μπαλόνι). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 (edited) Xαιρομαι πολυ που θελεις και εσυ να παρεις μερος στην ποιηση! Ο επομενος διαγωνισμος ειναι να γινει μετα τις γιορτες αρχες ιανουαριου περιπου. Το ποιημα του Χρηστου δεν ειναι πια στην βιβλιοθηκη γιατι ηθελε να το εκδοσει και δεν ηθελε να προκυψει καποιο προβλημα με τους συνεργατες του. Ειναι κριμα που δεν το εχουμε εδω (ηταν πολυ καλο) αλλα ελπιζω να μας πει οταν εκδοθει για να παρουμε το περιοδικο! Edited November 21, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts