Guest old#2065 Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Όνομα συγγραφέα Νίκος Είδος Πιο φλασάκι δεν γίνεται τρόμου Αρ λέξεων 324 Βία Όσο πατεί ο γάτης Σεξ καθόλου Τα φίδια Δεν άντεχε τα φίδια. Πες του αράχνες, κατσαρίδες, σκορπιούς, σκουλήκια αλλά όχι φίδια. Δεν τα άντεχε ρε παιδάκι μου, πως το λένε. Και τώρα αυτή η καντεμιά. Εκεί που έκανε αμέριμνος τη βόλτα του στο δάσος, έπεσε σε αυτή την καταραμένη τρύπα και βρέθηκε, μέσα στο σκοτάδι, ανάμεσα σε δεκάδες φίδια. Ένοιωθε το κρύο και αηδιαστικό τους άγγιγμα πάνω στο κορμί του. Όχι δεν τα φοβόταν, τα σιχαινόταν. Τα σιχαινόταν όσο τίποτα στον κόσμο. Ένοιωθε αηδία, του ερχόταν να λιποθυμήσει. Και αυτά λες και ήξεραν την αδυναμία του σέρνανε την αηδιαστική τους ύπαρξη πάνω στο κορμί του και κάποια τον έγλυφαν με τη σιχαμερή διχαλωτή τους γλώσσα. Ήξερε ότι δεν θα άντεχε για πολύ. Σύρθηκε από ένστικτο προς τη μεριά που ένοιωθε ότι ήταν το όριο αυτής της καταραμένης σπηλιάς. Ψαχούλεψε τον τοίχο και ω του θαύματος, ανακάλυψε ένα άνοιγμα. Σύρθηκε βιαστικά και χώθηκε εκεί, για να διαπιστώσει ότι για καλή του τύχη, το άνοιγμα συνεχιζόταν. Ήταν μια υπόγεια σήραγγα, αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το σώμα του, έτσι όπως προχωρούσε με έρπουσες κινήσεις. Προχώρησε μέσα στη σκοτεινή σήραγγα και σιγουρεύτηκε ότι δεν τον ακολουθούσαν. Παρόλη την δύσκολη κατάσταση ένοιωσε ανακούφιση. Τουλάχιστον απαλλάχτηκε από τον εφιάλτη τους. Λίγη ώρα μετά, και αφού συνέχιζε να προχωρά, ένοιωσε τον αέρα να καθαρίζει κάπως από την πηχτή υγρασία της σήραγγας. Σε πολύ λίγο είδε ένα αμυδρό στίγμα από φως στο βάθος. Κινήθηκε βιαστικά προς τα εκεί. Στο τέλος της σήραγγας υπήρχε ένα άνοιγμα. Έβγαλε το κεφάλι του και κοίταξε. Μπροστά του απλωνόταν το εσωτερικό ενός χαμόσπιτου. Από αυτά που φτιάχνουν οι χωρικοί σε αυτά τα μέρη με λάσπη και χόρτα. Στο βάθος μια γυναίκα με κουρέλια ανακάτευε μια κατσαρόλα, στο πάτωμα ένα κοριτσάκι έπαιζε με κάτι σπιρτόκουτα. Υπήρχαν δυο κρεβάτια, ένα τραπέζι και τρεις σαραβαλιασμένες καρέκλες. Ξεθάρρεψε, και βγήκε από το άνοιγμα, που υποχώρησε στο πέρασμά του. Το κοριτσάκι τον αντιλήφθηκε πρώτο. «Μαμααααα, ένα φίδι» Πριν προλάβει να αντιδράσει μια κατσαρόλα του συνέθλιψε το κεφάλι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Αχα, I din't see that coming. Πολύ έξυπνο και γρήγορο και συμπυκνωμένο. Μου άρεσε όπως μπήκε αμέσως στο ψητό και αυτή η σιχασιά, που τελικά του την προκαλούσαν οι όμοιοί του. Έχει ενδιαφέρουσες προεκτάσεις όλο αυτό το κόνσεπτ, κοινωνικές και ατομοψυχολογικές. Φοβάμαι μόνο, λόγω της τελευταίας γραμμής σου, μην σου/μας πούνε ότι χαλάμε την πιάτσα με το "σπλάτερ". Βάλ'τον εκεί να μεταμορφώνεται σε άνθρωπο, ρε παιδάκι μου Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Αχα, I din't see that coming. Πολύ έξυπνο και γρήγορο και συμπυκνωμένο. Μου άρεσε όπως μπήκε αμέσως στο ψητό και αυτή η σιχασιά, που τελικά του την προκαλούσαν οι όμοιοί του. Έχει ενδιαφέρουσες προεκτάσεις όλο αυτό το κόνσεπτ, κοινωνικές και ατομοψυχολογικές. Φοβάμαι μόνο, λόγω της τελευταίας γραμμής σου, μην σου/μας πούνε ότι χαλάμε την πιάτσα με το "σπλάτερ". Βάλ'τον εκεί να μεταμορφώνεται σε άνθρωπο, ρε παιδάκι μου Μέσα είσαι, το φίδι είναι φαλικό σύμβολο. Οπότε... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Κάπου είχα διαβάσει ότι στα διάφορα πράγματα που φοβούνται οι άνθρωποι, πρώτα έρχονται τα φίδια. Δεύτερος είναι ο θάνατος (!). Υπάρχει, επίσης, μια φράση που λέει: Γίνεσαι αυτό που μισείς περισσότερο. Ωραίο το φλασάκι. Γρήγορο, έξυπνο και εύστοχο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindtwisted Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Α, μ' άρεσε αυτό!!! Είναι έξυπνο και το τέλος σου έρχεται ξαφνικά. Εγώ δεν το είχα φανταστεί πάντως, (Πού να προλάβω) Καλό φλασάκι!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 (edited) Εγώ το περίμενα. Ή έστω να αρχίζει άνθρωπος και μετά να μεταμορφώνεται σε φίδι. Καλό πάντως. Αλλά αν ήταν μεγαλύτερο θα κέρδιζε. Σε τόσο μικρή έκταση δεν προλαβαίνεις να τρομάξεις. Και μου θυμίζει κιόλας (ίσως λίγο άσχετο) το επίγραμμα του Καζαντζάκη "Ενθάδε κείται ένας Ρωμιός που σιχαίνεται τους Ρωμιούς". edit: ορθογραφικό Edited November 18, 2011 by wordsmith Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Και μου θυμίζει κιόλας (ίσως λίγο άσχετο) το επίγραμμα του Καζατζάκη "Ενθάδε κείται ένας Ρωμιός που σιχαίνεται τους Ρωμιούς". Ε λοιπόν ο τίτλος αλλάζει και γίνεται "Ενθάδε κείται ένας φίδης που σιχαινόταν τους φίδους" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Ωραίο. Πολύ ωραίο. Τα φίδια είναι ιερά ζώα της Θεάς, βτς. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oceanborn Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Πραγματικά πιο φλασάκι δε γινόταν! Το βρήκα πρωτότυπο και έξυπνο. Το απλό και άμεσο ύφος που υιοθέτησες, ιδιαίτερα στην αρχή, προσδίδει στο κείμενο σου έναν ακόμα μεγαλύτερο κωμικοτραγικό τόνο. Μου άρεσε παρότι θα συμφωνήσω, μέσα σε τόσο μικρή έκταση δεν σου δόθηκε η ευκαιρία να χτίσεις ατμόσφαιρα και να μας τρομάξεις. Καλή συνέχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niceguy0973 Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Τα σιχένομαι τα φίδια... άουουουτς!!! Τι κατσαρολιά ήταν αυτή!!!.. Τέλειο Νίκο!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Η κατσαρολιά δεν ξέρω κατά πόσο κάνει δουλειά, εγώ η τσάπα ξέρω ότι κάνει θαύματα με τα φίδια. Αλλά, φαντάζομαι, ότι βρει πρόχειρο ο κάθε ένας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Η κατσαρολιά δεν ξέρω κατά πόσο κάνει δουλειά, εγώ η τσάπα ξέρω ότι κάνει θαύματα με τα φίδια. Αλλά, φαντάζομαι, ότι βρει πρόχειρο ο κάθε ένας. Τέτοιος καλλιεργητής που είσαι, τσάπα θα είχες εσύ πρόχειρο, τι άλλο; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Εγω μισώ τις κατσαρίδες, αλλά το φλασάκι μου άρεσε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 κι από μένα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinegrete Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Μου αρεσε παρα μα παρα πολυ Και η ανατροπη (οτι μας βγηκε φιδι τελικα). Το ειχα συμπαθησει το καημενο, φαινοταν τοσο αθωο.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheHunter-Writer Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Πολύ τρομακτικό φλασάκι, με πολύ καλή ανατροπή στο τέλος. Μπράβο ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSea IsBurned Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Τέλειο Κι έχει ακριβώς το σωστό μέγεθος για τη φύση της ιδέας κατ' εμέ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπόρχες Posted November 23, 2011 Share Posted November 23, 2011 Ωραίο, έξυπνο και...ανατρεπτικό! Συγχαρητήρια! Υ.Γ.: Πες μου, σιχαίνεσαι τα φίδια, έτσι; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiessa Posted November 29, 2011 Share Posted November 29, 2011 Κι εμένα με έπιασε απροετοίμαστη, αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, αναρωτιόμουνα αν καταλάβαινα καλά πως έβγαινε από το άνοιγμα μέσα στο σπίτι. Όσο για τη σιχασιά, την πέτυχες τέλεια. Παρόλο που δε σιχαίνομαι τα φίδια, ταυτίστηκα απόλυτα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts