odesseo Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 (edited) Όνομα Συγγραφέα: odesseo Είδος ποιήματος: προσωπικό Αριθμός Στίχων: 37 Σχόλια: Όχι Αρχείο: Όχι Αραχνιασμένος πίσω από την ψάθινη καρέκλα μες στη σοφίτα μου - είκοσι χρόνια τώρα - γέρνει στον τοίχο ένας καθρέφτης. Όλη τη μέρα - όταν ο ήλιος μου γελάει μέσα από μια παιδική ζωγραφιά πλάι στο παράθυρο – ο καθρέφτης με κοιτάει μετρά τα βήματα, τις σκέψεις μου τα δαχτυλίδια του καπνού απ' το τσιγάρο μου. Κι όλη τη νύχτα βλέπω ό,τι δικό μου κρύβει η μέρα στην αφάνεια: μέσα στο ζωντανό γυαλί έρχεται η μάνα πάνω στη φλόγα του κεριού ο πατέρας αφήνει το συρτάρι του κι ανοίγει εμπρός μου το βιβλίο των Ψαλμών. Τα πράγματα μες στον καθρέφτη ζούνε τη μέρα κι εγώ που μόνο στο σκοτάδι βλέπω καθαρά πουθενά δε βλέπω να χωράω μήτε μπροστά μήτε πίσω απ' το γυαλί. Πριν γεννηθώ δεν ήμουν τίποτε μα τώρα που λέω πως υπάρχω οι μέρες μου είναι μετρημένες. Edited November 21, 2011 by odesseo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Ειναι πολυ καλο. Μου αρεσε στο ειδος η απαντηση σου "προσωπικο". Οι τελευταιοι τρεις στιχοι ειναι εξαιρετικοι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrano Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Θ' ακουστεί υπέρμετρα αυστηρό, αλλά αφού, ούτως ή άλλως, ελάχιστα από ποίηση καταλαβαίνω, θα τ' αποτολμήσω. Απ' όλο το ποίημα θα κρατούσα τους παρακάτω στίχους: μέσα στο ζωντανό γυαλί έρχεται η μάνα πάνω στη φλόγα του κεριού ο πατέρας αφήνει το συρτάρι του κι ανοίγει εμπρός μου το βιβλίο των Ψαλμών. Τα πράγματα μες στον καθρέφτη ζούνε τη μέρα κι εγώ και θα δούλευα το πριν και το μετά. Υπάρχει κατά τη γνώμη μου τέτοια δυναμική σ' αυτούς τους στίχους, που ελάχιστες διαφορετικές λέξεις μπορούν να κατευθύνουν το ποίημα στην ολοκλήρωση (ή μή ...) εντελώς αυτόνομων νοημάτων. Αν μη τι άλλο, όσα κείμενά σου έχω διαβάσει ως τώρα, προς μια τέτοια κατεύθυνση με έχουν ωθήσει, ή, για να το θέσω κι αλλιώς, κάτι τέτοιο υπόσχονται στον αναγνώστη τους. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindtwisted Posted November 21, 2011 Share Posted November 21, 2011 Ειναι πολυ καλο. Μου αρεσε στο ειδος η απαντηση σου "προσωπικο". Οι τελευταιοι τρεις στιχοι ειναι εξαιρετικοι. Συμφωνώ. Κι εμένα οι τρεις τελευταίοι στίχοι μου άρεσαν πιο πολύ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts