Larry Cool Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Larry Cool Είδος ποιήματος: περιγραφικό, φαντασυ. Αριθμός Στίχων: 18 Σχόλια: Από ένα πραγματικό περιστατικό... Σ’ ἕνα νυκτερινὸ τρένο στὸ τελευταίο κάθισμα, Γαμῶ μιὰ φοιτήτρια Εἴμαστε σκεπασμένοι μὲ τὴν κουβέρτα της Οἱ λιγοστοὶ ἐπιβάτες κοιμῶνται. Ἀπὸ τὸν κόλπο της βγαίνουν μυρμήγκια, ποὺ περιτρέχουν ὁλόγυρα τὸ σῶμα μου Καλύπτουν τελείως τὸ πρόσωπό μου -«Δὲν μ’ ἀγαπᾶς» ψιθυρίζει, «μᾶς χωρίζει τὸ δέρμα σου Διαχωρίζει τὸν κόσμο, σὲ ἐσωτερικὸ καὶ ἐξωτερικὸ» Τότε πταρνίζομαι τόσο δυνατά, ποὺ ἀναστρέφομαι ἀπ’ τὸ στόμα Τὰ σπλάγχνα καὶ τὰ πράγματα γυρίζουν μέσα-ἔξω. Οἱ ἐπιβάτες τινάσσονται στὸν ἀέρα Τὸ τρένο εἰσορμᾶ στὶςσήραγγες τοῦ νοῦ Στὸν οὐρανὸ αἱμόφυρτη ἡκαρδιά μου στάζει Στὴ θέση της στὸ στῆθος, ἕνα σπασμένο τραπέζι Παντοῦ μυρμήγκια. Edited December 2, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 Φοβερό. Μου θύμισε τον Ανδαλουσιανό Σκύλο του Μπουνιουέλ, με τα μυρμήγκια που βγαίνουν από το σώμα και τις λοιπές σουρεαλιστικές εικόνες. Τώρα, το πόσο πραγματικό είναι το περιστατικό...είναι σίγουρα κάτι που σηκώνει συζήτηση Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διγέλαδος Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 Και μένα μ'άρεσε. Όσο σουρεαλιστικό γίνεται τόσο και πραγματικό γίνεται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larry Cool Posted December 2, 2011 Author Share Posted December 2, 2011 Το περιστατικό που αναφέρεται στην πρώτη στροφή συνέβη πριν λίγα χρόνια στη διαδρομή Ρώμη - Μιλάνο. Το ποίημα γράφτηκε το ίδιο εκείνο βράδυ, όταν η "φοιτήτρια" είχε αποκοιμηθεί. Διατηρώ ακόμη την αίσθηση ότι "το τρένο έσχιζε σαν το ξυράφι τη βελούδινη νύχτα." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odesseo Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 Εξαιρετικό. Μόνη ένσταση στο "Τὸ τρένο εἰσορμᾶ στὶς σήραγγες τοῦ νοῦ": τι εννοείς; Και για να προλάβω τους ξύπνιους που θα ρωτήσουν "Καλά, εκεί κόλλησες;" δηλώνω ότι θεωρώ αντιποιητική οποιαδήποτε αναφορά στον νου, στην ψυχή, στη μνήμη με τ' αυλάκια της και στις λοιπές αφηρημένες και ξεχασιάρες οντότητες (όπως κενό, απουσία, μοναξιά, χρόνος, αιωνιότητα - ο κατάλογος τεράστιος). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
David1778 Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 Μ' άρεσε πολύ. Ο ορισμός του creepy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larry Cool Posted December 2, 2011 Author Share Posted December 2, 2011 . Εξαιρετικό.ά Μόνη ένσταση στο "Τὸ τρένο εἰσορμᾶ στὶς σήραγγες τοῦ νοῦ": τι εννοείς; Και για να προλάβω τους ξύπνιους που θα ρωτήσουν "Καλά, εκεί κόλλησες;" δηλώνω ότι θεωρώ αντιποιητική οποιαδήποτε αναφορά στον νου, στην ψυχή, στη μνήμη με τ' αυλάκια της και στις λοιπές αφηρημένες και ξεχασιάρες οντότητες (όπως κενό, απουσία, μοναξιά, χρόνος, αιωνιότητα - ο κατάλογος τεράστιος). "Εν-νοώ" ένα συμβάν τόσο συγκλονιστικό που αλλάζει την αντίληψή μας για τον κόσμο. Φανταστείτε μια τρομερή κλαγγή, κραδασμούς κάτω από τα πέλματά σας, ένα συνεχές διαπεραστικό σφύριγμα, την ορμητικότητα του επελαύνοντος μεταλλικού γίγαντα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest old#2065 Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 Αγαπητέ Λάρυ, έχω δηλώσει θαυμαστής των έργων σου, και φροντίζεις να με δικαιώνεις. Το ποίημα σου μου άρεσε πολύ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted December 2, 2011 Share Posted December 2, 2011 Κι εμένα μου άρεσε πολύ Κι όσο το διαβάζω μου αρέσει περισσότερο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts