Jump to content

Στην σκοτεινή όχθη

Witch King of Angmar

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα:Παραλόπουλος Χρήστος

Είδος ποιήματος:Ουσιαστικά δεν ξέρω που να το κατηγοριοποιήσω αλλά σίγουρα έχει στοιχεία φαντασίας καθώς πολλοί θεωρούν τους αγγέλους πλάσματα του μύθου,όπως και ότι αναφέρεται σε μαγικά φίλτρα.

Αριθμός Στίχων:30

Σχόλια:Ένα ποιήμα για μια άλλη πλευρά της πραγματικότητας που τα φώτα της κοινωνίας δεν θα την ακουμπήσουν ποτέ.

Στην σκοτεινή όχθη

οι φωνές είναι

λουλούδια στον βυθό.

Στην σκοτεινή όχθη

οι ονειροπόλοι

στα άστρα ξαπλώνουν

και στα σύννεφα κολυμπάνε.

Στην σκοτεινή όχθη

τα χαμόγελα είναι

του Θεού η ομορφιά.

Στην σκοτεινή όχθη

τα ποιήματα

στον αέρα απαγγέλλονται

και τα τραγούδια

στην καρδιά ακούγονται.

Στην σκοτεινή όχθη

δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί

μόνο 'Άγγελοι με μαύρες σημαίες.

Στην σκοτεινή όχθη

η παγωνιά του γίγαντα

με γέλια φεύγει.

Στην σκοτεινή όχθη

όμως

τα μαγικά φίλτρα είναι φτηνά

και η νίκη ακριβή

μέχρι ο τροχός να γυρίσει.

Όλα αυτά τα ξέρω

γιατί εκεί είναι το σπίτι μου

Ελπίδας και Ουτοπίας αριστερά.

Edited by Witch King of Angmar

Γεια σου Χρηστο!

Δεν ετυχε να τα ξαναπουμε. Γραφεις συχνα ποιηση?

Το ποιημα σου εγω θα το ελεγα φαντασυ και πιστευω πως αν το δουλευες κι αλλο, θα γινοταν καλυτερο.

Η πολλη συχνη επαναληψη της φρασης " στην σκοτεινη οχθη" με κουρασε. Θα προτιμουσα να την ειχες χρησιμοποιησει λιγοτερο. Μου εδωσες την εντυπωση πως εβαλες διαφορες σκορπιες ιδεες και εικονες στο ποιημα, χωρις καποια βασικη ιδεα περα απο την περιγραφη της σκοτεινης οχθης, που ομως σε καποιους στιχους την περιγραφεις φωτεινη και οχι σκοτεινη...π.χ. εκει που λες πως τα χαμογελα ειναι η ομορφια του θεου και τα τραγουδια ακουγονται στην καρδια. Εμενα αυτα μου φαινονται φωτεινα και οχι σκοτεινα.

Ενα αλλο σημειο, εκεινο με την παγωνια του γιγαντα μου θυμισε το παραμυθι του Οσκαρ Ουαιλντ.

Δεν καταλαβα σε τι αναφερεται το ποιημα σου, εκει που λες για την αλλη πλευρα της πραγματικοτητας, αλλα μπορει εγω να μην το επιασα, οποτε ειναι υποκειμενικη αυτη η αποψη.

Καποιες ιδεες, μου αρεσαν και θα ηθελα να τις εχεις αναπτυξει περισσοτερο για να δωσεις μια πιο εντονη ατμοσφαιρα π.χ. το σημειο με τους Αγγελους με τις μαυρες σημαιες, οι φωνες που ειναι λουλουδια στον βυθο.

Θα μου αρεσε ας πουμε μια "βαρβατη" περιγραφη ενος στρατου μαυροντυμενων Αγγελων,που κρατανε μαυρες σημαιες και στεκονται σκυθρωποι στην κορυφη λοφων η λουλουδια που τραγουδουν η μιλανε μεσα στον βυθο μιας μαυρης λιμνης και νιωθουν να μενουν θαμμενα, ενω οι ισχνες φωνες τους προσπαθουν να φτασουν την επιφανεια του νερου για να ακουστουν.

Γεια σου και εσένα Μαριάντζελα.

Για να απαντήσω στο πρώτο ερώτημα σου,γράφω συχνά ποίηση όπως και ιστορίες ε.φ. και φαντασίας-συγκεκριμένα εδώ και καιρό γράφω μια τριλογία φαντασίας με τίτλο Ματωμένη Πανσέληνος με σκοπό στο μέλλον να εκδοθεί.

Ευχαριστώ πάντως που απάντησες στην απορία μου αν είναι φάντασυ ή όχι.smile.gifΚαι για αυτό που είπες όμως ότι αν το δούλευα περισσότερο θα ήταν καλύτερο,πιστεύω πως έχεις δίκιο γιατί ουσιαστικά όπως το εμπνεύστικα το έγραψα,άρα λογικό να έχει αδυναμίες(εδώ ολόκληρος Ρίτσος και έγραφε και ξανάγραφε τα ποιήματα του).Τώρα για αυτό που είπες για την λέξη σκοτεινή όχθη,όντως χρειαζόταν μόνο μια φορά ή δύο(μια στην αρχή για εισαγωγή και μια στο τέλος για επίλογο).Όσον αφορά για τις σκόρπιες εικόνες και που δεν έμεινα πολύ σε αυτές ήταν επειδή η κοινωνία μας με την ταχύτητα που τρέχει είναι όλο σκόρπιες εικόνες,έτσι αποφάσισα να αποδώσω την κοινωνία όπως είναι,γρήγορη με επιφανειακό κοίταγμα,αφήνωντας και στον αναγνώστη την ελευθερία να εισχωρήσει στα συναισθήματα που προκαλεί το ποίημα και άρα στο νόημα ή τα νοήματα.

Το ποίημα αναφέρεται στην αθέατη πλευρά της κοινωνίας όπου τα Μ.Μ.Ε. και οι άνθρωποι από μόνοι τους δεν ενδιαφέρονται να δουν την απέναντι όχθη,αφήνοντας την σκοτεινή.Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι κακιά πλευρά,το αντίθετο σε αυτήν ανήκουν όσοι έχουν συγχαθεί αυτόν τον κόσμο και προσπαθούν να τον αλλάξουν ονειρευόμενοι(για αυτό ξαπλώνουν στα άστρα).Επείσης σε αυτήν την πλευρά οι απόψεις είναι λουλούδια γιατί είναι ωραίες και είναι ωραίες γιατί είναι νεανικές,ενώ είναι στον βυθό γιατί έχουν βάθος σε αντίθεση με την απέναντι όχθη που είναι επιφανειακές.Επείσης τα χαμόγελα είναι του Θεού γιατί βγαίνουν από την ψυχή και όχι από τις συνθήκες.Οι τέχνες είναι για την ηθική ευχαρίστηση του καλλιτέχνη και σε όσους από το κοινό αρέσει χωρίς να μπαίνει το οικονομικό συμφέρον,ενώ όταν λέω ότι δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί αναφέρομαι σε μια ιδεατή αταξική κοινωνία,που όπως ανάφερα και πιο πάνω υπάρχει στα όνειρα των νέων ανθρώπων,ενώ οι άγγελοι με μαύρες σημαίες είναι οι Αναρχικοί.Τώρα αυτό που είπες για τον γίγαντα του Όσκαρ Γουάιλντ να πω την αλήθεια δεν έχω διαβάσει το παραμύθι,αλλά ουσιαστικά αναφέρομαι στους δυνατούς της κοινωνίας που με το γιγάντιο μέγεθος τους παγώνουν τους αδύναμους ώστε να τους εξουσιάζουν καλύτερα,αλλά στην σκοτεινή πλευρά το πάγωμα που προκαλεί ξεπερνιέται με γέλια καθώς αδιαφορούν για την δύναμη του,γιατί είναι οι πιο ελεύθεροι άνθρωποι στην κοινωνία μας.Αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής η κοινωνική ανατροπή δεν επιτυγχάνεται γιατί αρκετοί κάνουν ναρκωτικά αλλά όλα στην ζωή είναι ρόδα και έτσι αυτή η κοινωνική ομάδα στο τέλος θα πετύχει τους στόχους της και όλοι μας θα ζούμε ελεύθεροι σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες του άλλου σε μια αληθινά δημοκρατική κοινωνία.

Τέλος θα ήθελα πάλι να σε ευχαριστήσω για την καλή κριτική που μου έκανες βοηθώντας με να γίνω καλύτερο.Εύχομαι να έχουμε και άλλες συζητήσεις στο μέλλον.

Μου αρεσει πολυ που εχεις τις αποψεις σου και προσδιδεις βαθος σε οσα γραφεις! Θα ηθελα να ποσταρεις κι αλλα.

Δεν μπορω να πω πως συμφωνω με ολες τι αποψεις σου, ειδικα εκει που παρομοιαζεις τους αναρχικους με αγγελους με μαυρες σημαιες, αλλα οκ σεβαστο ως αποψη.

Η ιστορια του Ουαιλντ ειναι ενας κακος η για την ακριβεια στριμμενος γιγαντας που εχει εναν κηπο, στον οποιο επικρατει παντα χειμωνας - παγωνια. Καποια παιδια τελικα μπαινουν μεσα στον κηπο του γιγαντα, ζεσταινοντας την καρδια του και τον κηπο και μετα επικρατει ανοιξη, τα παιδια και ο γιγαντας γινονται καλοι φιλοι και ζουν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα. Ειναι πολυ τρυφερο παραμυθακι. Η μονη μου διαφωνια στα σχολια σου ειναι ενα χτυπητο ορθογραφικο στο επισης...τα σχολια δεν ειναι για να σχολιαζονται οπως τα ποιηματα, αλλα μια που το ειδα το αναφερω, σου εχει ξεφυγει απλα το ξερω. Αυτα. :)

Σε κάποια σημεία του ποιήματος, θα έκανα κάποιες αλλαγές στη μορφή. Όπως πολύ καλά παρατήρησες και μόνος σου, καλό θα ήταν να μην εμφανίζεται ο στίχος "Στη σκοτεινή όχθη" συνέχεια.

Ωστόσο, νοηματικά το ποίημά σου μου άρεσε, κυρίως οι απόψεις που συμβολίζονται με τα λουλούδια και το βάθος τους.

Τώρα, σε περίπτωση που θέλεις να το κάνεις πιο ποιητικό, μπορώ να σου προτείνω κάποιες αλλαγές. Αλλά ίσως να το άφησες επίτηδες να μοιάζει έτσι με πεζό, όπως πεζή είναι και η καθημερινότητα του σημερινού ανθρώπου.

Ωραίο ποίημα, Χρήστο, να το δουλέψεις κι άλλο!

Μου αρεσει πολυ που εχεις τις αποψεις σου και προσδιδεις βαθος σε οσα γραφεις! Θα ηθελα να ποσταρεις κι αλλα.

Δεν μπορω να πω πως συμφωνω με ολες τι αποψεις σου, ειδικα εκει που παρομοιαζεις τους αναρχικους με αγγελους με μαυρες σημαιες, αλλα οκ σεβαστο ως αποψη.

Η ιστορια του Ουαιλντ ειναι ενας κακος η για την ακριβεια στριμμενος γιγαντας που εχει εναν κηπο, στον οποιο επικρατει παντα χειμωνας - παγωνια. Καποια παιδια τελικα μπαινουν μεσα στον κηπο του γιγαντα, ζεσταινοντας την καρδια του και τον κηπο και μετα επικρατει ανοιξη, τα παιδια και ο γιγαντας γινονται καλοι φιλοι και ζουν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα. Ειναι πολυ τρυφερο παραμυθακι. Η μονη μου διαφωνια στα σχολια σου ειναι ενα χτυπητο ορθογραφικο στο επισης...τα σχολια δεν ειναι για να σχολιαζονται οπως τα ποιηματα, αλλα μια που το ειδα το αναφερω, σου εχει ξεφυγει απλα το ξερω. Αυτα. :)

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Μου αρέσει όμως επίσης που δεν συμφωνείς με όλες τις απόψεις μου και ειδικά στο σημείο με τους αγγέλους.Με κάνεις να αναρωτιέμαι ακόμα περισσότερο πως σκέφτεσαι και άρα βλέπεις την πραγματικότητα.

Ωραία η ιστορία του Ουάιλντ αν και αρκετά λάιτ για κάποιον που έχει γράψει το ''Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι'' αλλά καλλιτέχνης ήταν,δεν μπορούσε να μένει πιστός σε ένα στυλ.

Όσον αφορά το ορθογραφικό λάθος έχω να πω ότι άνθρωποι είμαστε,ξεχνάμε να κάνουμε αναζήτηση στο google.

Σε κάποια σημεία του ποιήματος, θα έκανα κάποιες αλλαγές στη μορφή. Όπως πολύ καλά παρατήρησες και μόνος σου, καλό θα ήταν να μην εμφανίζεται ο στίχος "Στη σκοτεινή όχθη" συνέχεια.

Ωστόσο, νοηματικά το ποίημά σου μου άρεσε, κυρίως οι απόψεις που συμβολίζονται με τα λουλούδια και το βάθος τους.

Τώρα, σε περίπτωση που θέλεις να το κάνεις πιο ποιητικό, μπορώ να σου προτείνω κάποιες αλλαγές. Αλλά ίσως να το άφησες επίτηδες να μοιάζει έτσι με πεζό, όπως πεζή είναι και η καθημερινότητα του σημερινού ανθρώπου.

Ωραίο ποίημα, Χρήστο, να το δουλέψεις κι άλλο!

Προτιμότερο είναι με την τωρινή του μορφή γιατί αν και δεν του φαίνεται είναι πιο ποιητικό από ότι θα ήταν με ομοιοκαταληξίες κλπ.

Εννοείται πως θα το δουλέψω και άλλο.Μιλάς με τελειομανή και όχι με τεμπέλη.

Τώρα για τα καλά σου λόγια τι να πω,you make me your slave or με σκλαβώνεις.

Προτιμότερο είναι με την τωρινή του μορφή γιατί αν και δεν του φαίνεται είναι πιο ποιητικό από ότι θα ήταν με ομοιοκαταληξίες κλπ.

Μπα, δεν εννοούσα να αλλάξεις λέξεις. Ούτε καν σύνταξη, απλά να τοποθετήσεις τους στίχους κάπως αλλιώς. Τουλάχιστον, σε μένα ταιριάζει καλύτερα να το διαβάζω αλλιώς απ'ότι βγαίνει από το ίδιο το ποίημα. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω καλύτερα... hmm.gif

I do, do I? devil2.gif :p

Μπα, δεν εννοούσα να αλλάξεις λέξεις. Ούτε καν σύνταξη, απλά να τοποθετήσεις τους στίχους κάπως αλλιώς. Τουλάχιστον, σε μένα ταιριάζει καλύτερα να το διαβάζω αλλιώς απ'ότι βγαίνει από το ίδιο το ποίημα. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω καλύτερα... hmm.gif

I do, do I? devil2.gif :p

You do.You do!tongue.gif

Διαβάζω την ιδέα σου και αποφασίζω.

Edited by Witch King of Angmar

Στην σκοτεινή όχθη

οι φωνές είναι λουλούδια

στον βυθό.

Στην σκοτεινή όχθη

οι ονειροπόλοι

στα άστρα ξαπλώνουν

Στην σκοτεινή όχθη

τα χαμόγελα είναι

του Θεού η ομορφιά.

Στην σκοτεινή όχθη

τα ποιήματα

στον αέρα απαγγέλλονται

και τα τραγούδια

στην καρδιά ακούγονται.

Στην σκοτεινή όχθη δεν υπάρχουν

πλούσιοι και φτωχοί

μον' Άγγελοι με μαύρες σημαίες.

Στην σκοτεινή όχθη

η παγωνιά του γίγαντα

με γέλια φεύγει.

Στην σκοτεινή όχθη

όμως

και η νίκη ακριβή

Όλα αυτά τα ξέρω

στην σκοτεινή όχθη

Αυτή είναι η πρότασή μου. Μεγάλωσα κάποιους στίχους και αντίστοιχα μίκρυνα κάποιους άλλους, έκοψα το τελευταίο "ο" του "μόνο" στον στίχο "μόνο Άγγελοι με μαύρες σημαίες" και πήρα το θάρρος να προσθέσω ακόμα ένα "στην σκοτεινή όχθη" (τόσα έχει το ποίημα, ένα ακόμα δε μας χαλάει! :p) εκεί προς το τέλος, για να τονιστεί η τελευταία ενότητα στίχων -που θα μπορούσε να ήταν και στροφή, αν δεν ήταν ενιαίο το ποίημα. Αυτά τα ολίγα. Λοιπόν, τι λες; chinese.gif

Στην σκοτεινή όχθη

οι φωνές είναι λουλούδια

στον βυθό.

Στην σκοτεινή όχθη

οι ονειροπόλοι

στα άστρα ξαπλώνουν

Στην σκοτεινή όχθη

τα χαμόγελα είναι

του Θεού η ομορφιά.

Στην σκοτεινή όχθη

τα ποιήματα

στον αέρα απαγγέλλονται

και τα τραγούδια

στην καρδιά ακούγονται.

Στην σκοτεινή όχθη δεν υπάρχουν

πλούσιοι και φτωχοί

μον' Άγγελοι με μαύρες σημαίες.

Στην σκοτεινή όχθη

η παγωνιά του γίγαντα

με γέλια φεύγει.

Στην σκοτεινή όχθη

όμως

και η νίκη ακριβή

Όλα αυτά τα ξέρω

στην σκοτεινή όχθη

Αυτή είναι η πρότασή μου. Μεγάλωσα κάποιους στίχους και αντίστοιχα μίκρυνα κάποιους άλλους, έκοψα το τελευταίο "ο" του "μόνο" στον στίχο "μόνο Άγγελοι με μαύρες σημαίες" και πήρα το θάρρος να προσθέσω ακόμα ένα "στην σκοτεινή όχθη" (τόσα έχει το ποίημα, ένα ακόμα δε μας χαλάει! :p) εκεί προς το τέλος, για να τονιστεί η τελευταία ενότητα στίχων -που θα μπορούσε να ήταν και στροφή, αν δεν ήταν ενιαίο το ποίημα. Αυτά τα ολίγα. Λοιπόν, τι λες; chinese.gif

Πιστεύω ότι οι αλλαγές που πραγματοποίησες έκαναν το ποίημα ακόμα καλύτεροgood.gif,δίνοντας μου ιδέες για να το βελτιώσω και άλλο(αφαιρώντας τα ενδιάμεσα ''στην σκοτεινή όχθη'' και κρατώντας το αρχικό ως εισαγωγή και το τελευταίο ως επίλογο,αλλά προσθέτοντας και μερικούς ακόμα στοίχους για να ζωντανέψω περισσότερο τις εικόνες.

Πιστεύω ότι οι αλλαγές που πραγματοποίησες έκαναν το ποίημα ακόμα καλύτεροgood.gif,δίνοντας μου ιδέες για να το βελτιώσω και άλλο(αφαιρώντας τα ενδιάμεσα ''στην σκοτεινή όχθη'' και κρατώντας το αρχικό ως εισαγωγή και το τελευταίο ως επίλογο,αλλά προσθέτοντας και μερικούς ακόμα στοίχους για να ζωντανέψω περισσότερο τις εικόνες.

Ω, χαίρομαι πολύ!! yahoo.gif Καλή συνέχεια με την επεξεργασία του ποιήματος!!

Γεια και χαρά!

Το ποίημα σου εμπεριέχει μια πολύ καλή ιδέα. Θεωρώ ότι πρέπει να το δουλέψεις λίγο περισσότερο για να το εκτοξεύσεις. Αν δουλέψεις λίγο παραπάνω τους στίχους σου και αν προσέξεις τον ρυθμό σου, θα το κάνεις πολύ καλύτερο.

Συγκεκριμένες παρατηρήσεις δεν θα σου κάνω, διότι ένα ποίημα πρωτίστως εκφράζει τον ποιητή του και αυτός που οφείλει να το διορθώσει είναι ο δημιουργός του.

Επομένως, μια γενικότερη συμβουλή. Άσ' το για καιρό στο συρτάρι σου. Ξέχασε το για κάποιο διάστημα. Όταν θα το ξαναδείς, θα εντοπίσεις τα σημεία που πρέπει να διορθωθούν.

Σ' ευχαριστώ πολύ.chinese.gif

Γεια και χαρά!

Το ποίημα σου εμπεριέχει μια πολύ καλή ιδέα. Θεωρώ ότι πρέπει να το δουλέψεις λίγο περισσότερο για να το εκτοξεύσεις. Αν δουλέψεις λίγο παραπάνω τους στίχους σου και αν προσέξεις τον ρυθμό σου, θα το κάνεις πολύ καλύτερο.

Συγκεκριμένες παρατηρήσεις δεν θα σου κάνω, διότι ένα ποίημα πρωτίστως εκφράζει τον ποιητή του και αυτός που οφείλει να το διορθώσει είναι ο δημιουργός του.

Επομένως, μια γενικότερη συμβουλή. Άσ' το για καιρό στο συρτάρι σου. Ξέχασε το για κάποιο διάστημα. Όταν θα το ξαναδείς, θα εντοπίσεις τα σημεία που πρέπει να διορθωθούν.

Σ' ευχαριστώ πολύ.chinese.gif

Γεια σου και εσένα.

Ουσιαστικά δεν σκοπεύω να το αφήσω έτσι,ούτε όμως θα ξεκινήσω αμέσως.Γιατί το καλό ποίημα για να ωριμάσει πρέπει πρώτα να μείνει στο βαρέλι της φαντασίας και αφού περάσει καιρός και ο ποιητής έχει δεχτεί και άλλες επιρροές και άρα έχει ωριμάσει συναισθηματικά και λογικά τότε έχει χρέος να ασχοληθεί με τα πνευματικά παιδιά του.

Συμφωνώ πως ένα ποίημα εκφράζει κυρίως τον δημιουργό του αλλά παρατηρήσεις με την μορφή των συμβουλών,μπορεί να κάνει και ο αναγνώστης που πρέπει να απαιτεί τον καλύτερο εαυτό μας.

Ω, χαίρομαι πολύ!! yahoo.gif Καλή συνέχεια με την επεξεργασία του ποιήματος!!

Ευχαριστώ!

Guest old#2065

Αγαπητέ Χρήστο, εγώ το ποίημα σου το βρήκα μια χαρά. Και εννοώ στην αρχική του μορφή.

Και τα νοηματά του έχει και έναν αυθορμητισμό έχει. Χτένιζε-χτένιζε θα είναι πιό καλοντυμένο αλλά ίσως να έχει χάσει κάτι απο σένα.

Εκεί που είμαι κατηγορηματικός είναι ότι με τις τεράστιες επεξηγήσεις, σίγουρα δεν βγαίνεις κερδισμένος ουτε εσύ ούτε το ποίημα. Βασικά γιατί το απογυμνώνεις απο τα στοιχεία που θα έβαζε ο αναγνώστης για να το ερμηνεύσει με τον τρόπο του. Για παράδειγμα οι άγγελοι με τις μαύρες σημαίες μπορεί να μάγεψαν την Μαριάντζελα ως στρατός ενός φάντααζυ βασιλείου πέρα απο τα σύννεφα, μάλλον την ξενέρωσαν όμως με την απότομη προσγείωση της εξήγησής σου. Η Έλενα πάλι δίκιο έχει, αλλά υποπτεύομαι ότι σε συμβουλεύει σωστά για το δικό της στυλ που φοβάμαι ότι διαφέρει πολύ από το δικό σου. Καλή συνέχεια.

Ο καθένας έχει την άποψη του για την τέχνη Νίκο.

Όσον αφορά όμως το κάθε δημιούργημα,μόνο ο καλλιτέχνης ξέρει πόσο θα το καλυτερεύσει,γιατί πάνω από όλα γράφει για την ψυχή του και μετά για όλους τους άλλους.

Αυτό που είπες για την μεγάλη περιγραφή,πιστεύω πως είναι αναγκαία για να καταλάβουν οι αναγνώστες τι σκεφτόσουν όταν το έγραφες,αυτό όμως δεν αναιρεί να δημιουργεί εικόνες στο μυαλό του ο καθένας.Για παράδειγμα αυτό που είπες για τους Αγγέλους θα μπορούσε πάλι ο καθένας γνωρίζοντας το κεντρικό νόημα,να σχηματίσει στο μυαλό του έναν τεράστιο στρατό από Αγγέλους με μαύρες σημαίες-απλά εγώ του έδωσα μια πολιτική και κοινωνική χροιά.

Επείσης μην ανυσηχείς που συμφώνησα στις αλλαγές που έκανε η Έλενα.Δεν σημαίνει πως θα ξεφύγω από το προσωπικό μου στυλ απαραίτητα-και έτσι όπως έχω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου για την σκοτεινή όχθη το αντίθετο γίνεται.Απλά πιστεύω πως δημιουργός και αναγνώστης πρέπει να ανταλάσουν απόψεις για το ποίημα ώστε ο πρώτος να ακούει και ιδέες που δεν τις είχε σκεφτεί ποτέ και αν τις δεχτεί,οφείλει να τις εναρμονίσει στο δικό του στυλ.

Εμενα μου αρεσουν οι επεξηγησεις... ειναι ενδιαφερον να καταλαβαινω πως σκεφτεται ο αλλος. Ασε που κανουμε και κουβεντουλα.

Μπορει οντως να μην μου αρεσε η ιδεα πισω απο την εκφραση "Αγγελοι με μαυρες σημαιες", αλλα αυτο ηταν ο δικος μου τροπος να το δω. Δεν σημαινει πως κανει για ολους. Και τελικα το ποιημα ειναι του Θοδωρη, μπορει να εννοει οτι θελει...μπορει να μην μου αρεσει οποτε θα το πω, μπορει να μου αρεσει παλι θα το πω...μεχρι εκει.

Και για ειμαι ειλικρινης μου αρεσουν οι ανθρωποι που καθονται να ακουσουν τα σχολια μας με ευγενεια και τα λαμβανουν υποψην τους. Δεν ειπαμε να αλλαξει κανεις το στιλ του, αλλα ειναι μετριοφροσυνη να ακουσεις και δυο σχολια, να δεις αν σου κανουν. Εχω βαρεθει τους διαφορους ψωνισμενους- για να μην τους πω αλλιως- που νομιζουν πως γραφουν τελεια και μολις κανεις το λαθος να σχολιασεις και να ασχοληθεις, σου την λενε και απο πανω...

Guest old#2065

Ο καθένας έχει την άποψη του για την τέχνη Νίκο.

Όσον αφορά όμως το κάθε δημιούργημα,μόνο ο καλλιτέχνης ξέρει πόσο θα το καλυτερεύσει,γιατί πάνω από όλα γράφει για την ψυχή του και μετά για όλους τους άλλους.

Αυτό που είπες για την μεγάλη περιγραφή,πιστεύω πως είναι αναγκαία για να καταλάβουν οι αναγνώστες τι σκεφτόσουν όταν το έγραφες,αυτό όμως δεν αναιρεί να δημιουργεί εικόνες στο μυαλό του ο καθένας.Για παράδειγμα αυτό που είπες για τους Αγγέλους θα μπορούσε πάλι ο καθένας γνωρίζοντας το κεντρικό νόημα,να σχηματίσει στο μυαλό του έναν τεράστιο στρατό από Αγγέλους με μαύρες σημαίες-απλά εγώ του έδωσα μια πολιτική και κοινωνική χροιά.

Επείσης μην ανυσηχείς που συμφώνησα στις αλλαγές που έκανε η Έλενα.Δεν σημαίνει πως θα ξεφύγω από το προσωπικό μου στυλ απαραίτητα-και έτσι όπως έχω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου για την σκοτεινή όχθη το αντίθετο γίνεται.Απλά πιστεύω πως δημιουργός και αναγνώστης πρέπει να ανταλάσουν απόψεις για το ποίημα ώστε ο πρώτος να ακούει και ιδέες που δεν τις είχε σκεφτεί ποτέ και αν τις δεχτεί,οφείλει να τις εναρμονίσει στο δικό του στυλ.

Χρήστο παιδί μου, θετικό σχόλιο σου έκανα, αν δεν το κατάλαβες.

Και τελικα το ποιημα ειναι του Θοδωρη, μπορει να εννοει οτι θελει...μπορει να μην μου αρεσει οποτε θα το πω, μπορει να μου αρεσει παλι θα το πω...μεχρι εκει.

Μαριάντζελλα αν έχεις βαλθεί να με τρελάνεις, κοντεύεις να το πετύχεις.

Ποιός Θοδωρής, του Χρήστου δεν είναι το ποίημα; :tease:

Edited by npaps

Μπερδευτηκα! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ!:dazzled: :tease:

Αν και το Χρηστο παιδι μου... ειναι ολα τα λεφτα! :lol:

Νίκο συγνώμη αν θεώρησες πως σου έκανα επίθεση.Απλώς θεώρησα σωστό να αναπτύξω την άποψη μου απέναντι από τα επιχειρήματά σου,ώστε να γίνει ένας σωστός διάλογος.

Θοδωρής;huh.gifΤην τελευταία φορά που κοίταξα την ταυτότητα μου,ονομαζόμουν Χρήστος.Φυσικά αστειεύομαι.

Guest old#2065

Νίκο συγνώμη αν θεώρησες πως σου έκανα επίθεση.Απλώς θεώρησα σωστό να αναπτύξω την άποψη μου απέναντι από τα επιχειρήματά σου,ώστε να γίνει ένας σωστός διάλογος.

:drinks: