Nihilio Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 (edited) Πάντως με μια πιο διεισδυτική ματιά στο ποίημα του dear nihilio πρέπει να πω πως νομίζω πως είναι λιιιιιίγο εκτός θέματος, γιατί το ποίημα είναι κορυφαίο πραγματικά, αλλά δεν αναλύει νομίζω μια κάρτα, έχει βέβαια εμπνευστεί απο παραπάνω απο μια νομίζω και δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα, αλλά δεν εμβαθύνει στην αποκρυπτογράφηση κάποιας, απλά χρησιμοποίησε κάποιες λέξεις που του έκαναν εντυπώση ή του έδωσαν την έμπνευση. Απλά για την τάξη το είπα, όχι ότι δεν είναι καλό ή κάτι τέτοιο... Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό, επειδή σε όλο το ποιήμα περνά η αίσθηση του χαμού και των βίαιων αλλαγών. Τώρα ναι, χρησιμοποιώ για το ποιήμα αυτό τη σημειολογία των Ταρώ αλλά ήταν καθαρά θέμα έμπνευσης. Τεσπα, καλό ποίημα να είναι και ότι να ναι. ΥΓ: Τόσο καιρό φωνάζουμε για εργαστήριο ποίησης και τελικά μόνο δύο κάναμε; Μήπως να αρχίσουν να γράφουν και οι υπόλοιποι; Edited July 24, 2005 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted March 20, 2005 Share Posted March 20, 2005 Ahem... Πώς αποφασίζει κανείς αν θα ποστάρει σχόλια εδώ ή στο Σχολιασμό? (όταν το μυαλό του αναγνώστη στρέφεται στο αν ο Ορφέας έγραψε την άσκηση αυτό το ποστ εξαφανίζεται!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 20, 2005 Author Share Posted March 20, 2005 (edited) Ορφέα, από το αν κρίνει ποιήμα ή κριτική. Αν και το post είχε εξαφανιστεί πρωτού καν ανοίξω να διαβάσω αυτό το θέμα ΥΓ: Επει΄δη το πρώτο θέμα κλείνει σήμερα, καιρός να αρχίσουμε να βλέπουμε κριτκές... Edited March 20, 2005 by Nihilio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted March 21, 2005 Share Posted March 21, 2005 Τhrogos:Το ποιήμα με άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα: Από τη μία δημιουργεί μια αίσθηση μεγαλείου, ανάλογη τις Κρίσεως, αλλά από την άλλη ακροβατεί με τη γραφικότητα και συχνά χάνει στιγμιαία την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να παραπατά όσο βρίσκεται πάνω στο σκοινί. Χρειάζεται νομίζω λίγο περισσότερη οικονομία με τα εκφραστικά μέσα. είπε Νιχίλιος. Η κρίση δεν χρειάζεται μεγαλείο για μένα. Πήρα την Κρίση σαν την ισορροπία του σύμπαντος, αλλά και πολλές άλλες όψεις της που βρήκα ψάχνοντας για τη συγκεκριμένη κάρτα ταρώ. Τώρα για τα εκφραστικά μέσα νόμιζα ότι είναι πολύ φτωχό, μόνο ρήματα και πράξεις! Δεν ξέρω γιατί το βρήκες υπερβολικό στα εκφραστικά μέσα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 21, 2005 Author Share Posted March 21, 2005 Η κρίση δεν χρειάζεται μεγαλείο για μένα. Πήρα την Κρίση σαν την ισορροπία του σύμπαντος, αλλά και πολλές άλλες όψεις της που βρήκα ψάχνοντας για τη συγκεκριμένη κάρτα ταρώ. Τώρα για τα εκφραστικά μέσα νόμιζα ότι είναι πολύ φτωχό, μόνο ρήματα και πράξεις! Δεν ξέρω γιατί το βρήκες υπερβολικό στα εκφραστικά μέσα. <{POST_SNAPBACK}> Οι αρχαιοπρέπειες με κούρασαν ελαφρώς όπως και κάποια λεκτικά σχήματα. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει η λιτότητα. Σε τελική μια υποκειμενική άποψη είπα, μπορείς και να μη τη πάρεις σοβαρά Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted March 23, 2005 Share Posted March 23, 2005 Νίκιλ (οι Άγγλοι στις λειτουργίες τους διαβάζουν το nihil 'νίκιλ', δεν είναι αισχρό!??!?!) διόρθωσε το ορθογραφικό λάθος (*α) εδώΚατά τα άλλα αρκετά καλό ποιήμα, μου δίνει την εικόνα ενός κουρελιασμένου ρήτορα(*β) να κυρήτει τη χαρά της "ανοησίας". (*α) δεν είναι λάθος, είναι παλιά (παληά ) ορθογραφία, την κρατάω καμμιά φορά. (*β) κουρελιασμένου? δεν τα κατάφερα και τόοοσο καλά τελικά, %( Οι Μούσες μαζί μας, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 23, 2005 Author Share Posted March 23, 2005 Το κουρελιασμένου πάει στην εικόνα που μου δημιουργεί. Βασικά φανταζόμουν έναν κουρελιάρη ρήτορα να μιλάει στον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί γύρω του από ένα ψηλό σημείο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 Να κάνουμε ένα τόπικ "Πόρισμα" που να σχολιάζουμε τα "Συμπεράσματα"? Ναι, καταλαβαίνω... Απλώς θα έπρεπε να είναι πιο φωτεινό... Oh well... Στο επόμενο ποίημα... (μπορεί απλώς να το κατάλαβες πιο βαθειά από ότι ... insert a word here!) Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted March 26, 2005 Author Share Posted March 26, 2005 Μήπως σιγά σιγά να περνάγαμε στο δεύτερο θέμα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted March 28, 2005 Share Posted March 28, 2005 Throgos: δεν κατάλαβα τι δεν κατάλαβες...έχω βέβαια ένα στυλάκι να συνδέω όλους ή όσους περισσότερους στίχους μπορώ αλλά νομίζω πως εδώ είναι σχετικά ξεκάθαρο... "Διώξε απο πάνω σου την σκόνη, της ρημαγμένης έμπνευσης, σημάδι.¨" Η σκόνη είναι το σημάδι της ρημαγμένης έμπνευσης "Κρυμμένα ένστικτα και οράματα, που να ξυπνήσουν περιμένουν στο νωπό σου δέρμα και στα σγουρά μαλλιά, άσε να κυλήσουν οι στάλες των λιμνάζοντων νερών της απογοήτευσης, που παραμένουν." Αν το διαβάσεις όλο νομίζω πως βγαίνει νόημα... τα κρυμμένα ένστικτα και οράματα περίμενουν να ξυπνήσουν πάνω στο νωπό δέρμα και τα μαλλιά, δηλαδή να ζήσουν μέσα της, και οι σταγόνες της απογοήτευσης που την παρομοίαζω με σταγόνες απο λιμνάζοντα νερά να κυλήσουν και να φύγουν απο πάνω της Αυτά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 (edited) laas, απλά στην πρώτη περίπτωση δεν χρειάζεται το δεύτερο κόμμα (την σκόνη, της ρημαγμένης έμπνευσης σημάδι) και στην δεύτερη θέλει μια τελεία ή άνω τελεία Κρυμμένα ένστικτα και οράματα,που να ξυπνήσουν περιμένουν στο νωπό σου δέρμα και στα σγουρά μαλλιά. Άσε να κυλήσουν οι στάλες των λιμνάζοντων νερών της απογοήτευσης, που παραμένουν. βέβαια στο δεύτερο δεν είμαι και ιδιαίτερα σίγουρος... Edited April 4, 2005 by Throgos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 Dear throgos νομίζω πως έχεις (λογικά) δίκιο, αλλά επειδή εγώ είμαι λίγο ψυχανώμαλη ... αγαπάω το στιλ των αρχαίων ημών προγόνων που δεν έβαζαν σημεία στίξης, γιατί θεωρούσαν πως ο ανεπτυγμένος εγκέφαλος μπορεί να διαχωρίσει μόνος του το κείμενο και δεν χρειάζεται τελείες, κόμματα κτλ που ναι μεν καθοδηγούν αλλά και "φυλακίζουν". Είχα ξανάκανει αυτήν την συζήτηση με τα παιδία του φορουμ όταν είχα πρωτομπεί, φαντάσου τότε δεν έβαζα καθόλου .... Δεν έχω αποφάσισει ακόμα αν πρέπει ή οχι να βάζω, αλλά πλεόν βάζω αρκετά, γιατί δεν μου φταίνε τίποτα οι αλλοί που εγώ είμαι τρελή... απλά μου αρέσει να συνδέονται όλοι οι στιχοί και μαζί να ρέουν, να φεύγουν, να μην στέκονται στην γλώσσα.Το ιδανικό θα ήταν για μένα να διαβάζεται τόσο γρήγορα το ποίημα ώστε να χρειάζεται μια αναπνοή και να περνάει στο ασυνείδητο... υπάρχει μια θεωρία που λέει πως όσα απο τα ερεθίσματα ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν προλαβαίνει να επεξεργαστεί, τοποθετούνται στο ασυνείδητο και εκεί λειτουργούν σχεδόν χωρίς άλεγχο, ίσως αυτόνομα ... είναι σαν έναν αλλό κόσμο όπου οι ιδέες ζουν... Άσχετο το ξέρετε πως η σύγχρονη φιλοσοφία δέχεται την τέχνη σαν μια τρίτη πραγματικότητα;;;;;; Καταπληκτικό!; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 Κρυμμένα ένστικτα και οράματα, που να ξυπνήσουν περιμένουν στο νωπό σου δέρμα και στα σγουρά μαλλιά. Άσε να κυλήσουν οι στάλες των λιμνάζοντων νερών της απογοήτευσης, που παραμένουν Πάντως εδώ δεν πάει η τελεία γιατί οι στίχοι όντως συνδέονται... δηλαδή οι στάλες των λιμνάζοντων νερών παραμένουν στο νωπό δέρμα και τα σγουρά μαλλιά, απο όπου πρέπει να κυλήσουν και στην θέση τους να ξυπνήσουν τα κρυμμένα ένστικτα και οράματα. Είναι σαν ένα μικρό λογοπαίχνιο, ο καθένας πιάνει αυτό που θέλει και μαζί είναι συμβολικό ( έχω αδυναμία στους συμβολιστές). Δεν ξέρω πως σου φαίνεται, απλά το κάνω πολύ συχνά, σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται...μου κάνει κλικ! Σοβαρή δικαιολογία! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throgos Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 Έτσι το δέχομαι, και το χειροκροτώ κι όλας! Κι εγώ το κάνω καμιά φορά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted April 25, 2005 Share Posted April 25, 2005 Το συμπέρασμά μου είναι πως το πρώτο θέμα το λάτρεψα και από όσο βλέπω και οι υπόλοιποι το λάτρεψαν - γιατί νομίζω πως σε σύνολο έχει τα καλύτερα ποιήματα και τις περισσότερες συμμετοχές. Κανένα ποίημα δεν με άφησε απογοητευμένη, κανένα δεν μου φάνηκε κακό. Όλα είχαν κάτι να μου δώσουν. Λέω... μπράβο μας! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted April 26, 2005 Share Posted April 26, 2005 Και μάλλον μπράβπο ειδικά στην Λαα που της κατέβηκε, ε; Οι Μούσες μαζί μας, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts