NZK Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Νίκος Είδος: Φαντασία / Επιστημονική Φαντσία [εν μέρει] Βία; Όχι Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 1283 Αυτοτελής; Ναι Σχόλια: Παρμένη από το συγγραφικό μου blog, Κοσμοσύρια Μέσα Από Τη Λάμψη.pdf Edited December 4, 2011 by Loader Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Πολύ γλυκιά ιστορία. Αλλά λίγη. Θα μπορούσες πχ να προσθέσεις μια σύντομη σκηνή όπου θα τον βλέπουμε να φοβάται, έτσι δε θα χρειαζόταν να ρωτήσει η Λάμψη για τα βιβλία (σιγά μην την ένοιαζε). Ή κάποια καταδίωξη, ένα κατιτίς, μετά τη σκηνή με τους αστυνομικούς, έτσι όπως είναι τώρα ξεφεύγει υπερβολικά εύκολα. Επίσης δώσε και καμιά-δυο λέξεις περιγραφή δρόμων, κτιρίων το σκηνικό γενικότερα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mesmer Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Ωραία και ενδιαφέρουσα ιστορία, που είναι δοσμένη έτσι ώστε να αναδεικνύει το μυστήριο και τις περίεργες δυνάμεις της Λάμψης. Από αυτήν την άποψη με κράτησε, επειδή ήθελα να μάθω κι άλλα για εκείνη και ποιος είναι ο ρόλος και ο σκοπός της. Φαντάζομαι ότι θα είναι ένας σημαντικός χαρακτήρας του κόσμου σου. Αν θα έπρεπε να την κρίνω ως αυτοτελή ιστορία (όπως μας την δίνεις εδώ) θα ήμουν πιο αυστηρός, επειδή αφήνει πολλά κενά και το τέλος, ουσιαστικά, δεν μας οδηγεί κάπου. Αλλά σαν ένα κομμάτι μιας μεγαλύτερης ιστορίας, θα έχει πολλά περισσότερα να πει. Σε κάποια σημεία χρησιμοποιείς υπερβολές, θέλοντας, ίσως, να δώσεις έναν πιο ισχυρό συναίσθημα ή να παρασύρεις τον αναγνώστη, που δεν λειτουργεί πολύ καλά. Όπως πχ στη φράση: «καθώς εκείνος ετοιμαζόταν να φύγει, του είπε την αφοπλιστική ατάκα που είχε προσχεδιάσει». Μετά από αυτό θα περίμενα να διαβάσω κάτι πραγματικά αφοπλιστικό, όμως ακολουθεί κάτι συνηθισμένο. Και πόσο πια προσχεδιασμό χρειάστηκε για να το σκεφτεί; Κάτι άλλο που θα μπορούσες να κάνεις είναι μας δείξεις, μέσω μιας πολύ απλής ατάκας, την ακατανίκητη και παράξενη γοητεία που ασκεί η Λάμψη στους άντρες, χωρίς να χρειάζεται να στολίσεις παραπάνω την ίδια την ατάκα. Καλή συνέχεια, Νίκο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NZK Posted December 5, 2011 Author Share Posted December 5, 2011 ευχαριστώ πολύ-πολύ για τις γνώμες σας χαίρομαι που φάνηκε ότι το περιστατικό είναι απλά επεισόδιο μέρος μια σειράς κι όχι μια σκέτη ιστορία! το έγραψα έχοντάς το στο μυαλό μου ως επεισόδιο. θα ακολουθήσουν κι άλλα και έχουν όλα ως κέντρο τους το χαρακτήρα της Λάμψης και της γυναίκας που την κυνηγάει για να την πιάσει. έχετε δίκιο για τα προβληματικά σημεία. κάποια μου ξέφυγαν, ενώ άλλα βγήκαν έτσι επειδή αποφάσισα να τονίσω μόνο το χαρακτήρα της Λάμψης. μη διστάσετε να μου κάνετε και αρνητική κριτική, όχι μόνο δημιουργική! έχω την αίσθηση ότι με βοηθάει περισσότερο :Ρ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KELAINO Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Ενδιαφέρον ακούγεται. Γράφ' το. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted December 12, 2011 Share Posted December 12, 2011 (edited) Και εγω βρισκω την ιστορια πολυ ενδιαφερουσα. Συμφωνω με τα παραπανω. Μου θυμιζει το συνδρομο της Στοκχολμης, οπου οι ομηροι συμπαθουν,αγαπουν σχεδον τους ανθρωπους που τους κρατανε σε ομηρια και θα ηθελα να εχει περισσοτερο κυνηγητο και περισσοτερο σασπενς για να δικαιολογειται ο τοσο γρηγορος ερωτας. Γιατι καλα ο ομηρος, Η Λαμψη ειναι μια γυναικα που δεν μασαει απο τετοια, πολυ γρηγορα πειστικε να τον παρει μαζι της. Οπως παρουσιαζεις την ιστορια εδω, εχει κενα αλλα αν ειναι μονο ενα τμημα εχεις χρονο και χωρο να το αναπτυξεις και να βγει πολυ ωραιο. Edited December 12, 2011 by laas7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts